{Rare Restaurant 六道菜二人套餐 - $699}由法國藍帶主廚,位於中環嘅法式餐廳!絕對係麻甩扮高尚嘅精選!真係每一樣嘢食都令我好驚喜,每樣食物真係同類中做得最好的!諗返轉頭$699真係超值!♦️巴馬火腿沙律 + 澳洲M8和牛他他兩個前菜已經好豐富,火箭菜黑醋巴馬火腿沙律,調味做得好好,適當嘅黑醋配合火腿鹹香同埋火箭菜小小嘅苦澀味,令人開胃!和牛他他生牛肉隻口感同埋肉味香濃,加埋洋蔥配菜同埋超級脆嘅麵包!主菜味道已經覺得好有滿足感!♦️新鮮黑松露蘑菇忌廉湯呢個蘑菇忌廉湯真係做得好傑出,超級香濃嘅蘑菇味道,配合一片片新鮮黑松露,勾起超濃烈嘅蘑菇味!忌廉濃度恰到好處,可能佢係我飲過最出色嘅蘑菇湯!♦️蒜蓉辣椒海蝦扁意粉意粉嘅質地控制得好好,香濃嘅蒜頭辣椒味道,用橄欖油爆炒!廚師刻意運用較為單調的味道,突出橄欖油意粉和新鮮海蝦的鮮味!是很有智慧的做法!♦️紅館姜母鴨採用法式油封鴨的做法,配合感覺東南亞色彩較重的姜母湯汁,用上原隻的鴨髀,香脆的外皮沾上感覺滋補的湯汁,呢個體驗都非常唔錯!♦️紅酒燴牛面頰肉拌薯蓉明明主菜係紅酒燴牛面頰肉,最令我驚喜的竟然是所有配菜包括薯

♦️巴馬火腿沙律 + 澳洲M8和牛他他

♦️新鮮黑松露蘑菇忌廉湯

♦️蒜蓉辣椒海蝦扁意粉

♦️紅館姜母鴨

♦️紅酒燴牛面頰肉拌薯蓉
明明主菜係紅酒燴牛面頰肉,最令我驚喜的竟然是所有配菜包括薯蓉和旁邊的沙律菜,都是充滿牛的香味,彷彿好像吃配菜的時候已經有吃主菜的感覺!廚師很巧妙地將整個菜式所有食材融為一體,美妙!

♦️芒果拿破崙 + 鮮果芝士撻
拿破崙做得相當鬆脆,芝士撻非常香濃,生果用料新鮮,兩者雖然都是甜品,但不會有太甜的感覺!這一點對於我這個麻甩佬來說,實在太貼心了!

美味程度:😋😋😋😋😋
環境指數:🎇🎇🎇🎇🎇
番食機會:🦍🦍🦍🦍

📍 #紅館 (中環)
中環干諾道中50號地下B號舖
2024-05-01 5 瀏覽
下午茶 $298@2Tea set $298@2🤍咸點小吃澳洲 M8和牛他他、巴馬火腿配艾曼塔芝士女香辣豬肉串、日本三文魚籽撻最鐘意油漬車厘茄配巴馬臣芝士一酸酸嘅味道、好開胃🤍精選甜點鮮果芝士撻、拿破崙、朱古力蛋糕最鐘意馬卡龍(士多啤梨、開心果)🤍飲料多款:檸檬茶、英式奶茶、伯爵茶、洋甘菊茶、薄荷茶、美式咖啡、拿鐵、卡布奇諾———————————————9中環干諾道中50號地下B號舖———————————————
下午茶 $298@2
Tea set $298@2

🤍咸點小吃
最鐘意油漬車厘茄配巴馬臣芝士一酸酸嘅味道、好開胃

🤍精選甜點
鮮果芝士撻、拿破崙、朱古力蛋糕
最鐘意馬卡龍(士多啤梨、開心果)

🤍飲料

———————————————

9中環干諾道中50號地下B號舖

———————————————
放工揀咗係老公公司附近食晚餐🍽️撞啱餐廳做緊優惠✨好抵食❣️餐前麵包非常鬆軟🍞簡單配以橄欖油和醋已經夠好味😋前菜澳洲M8和牛他他和牛肉質好有彈性🥩脂香感和肉味好平衡⚖️充滿蒜香🧄同埋香料嘅味道,食落惹味開胃🤤伴碟嘅麵包香脆~巴馬火腿沙律🥗火箭菜夠新鮮🥬火腿🥓鹹度適中,有油潤感~新鮮黑松露蘑菇忌廉湯🍲一上菜就已經聞到好香🤩面頭仲有好多新鮮嘅黑松露🍄果然飲落味道非常之濃郁,口感幼滑😋超好飲❣️蒜蓉辣椒海蝦扁意麵🍝隻蝦大大隻夠厚肉🦐火喉剛剛好唔會過熟~意麵口感煙韌,而且索晒蒜片同埋紅椒嘅香辣惹味😋紅館姜母鴨🦆有別一般薑母鴨,是以原隻鴨腿方式呈現🍗鴨肉以薑母藥材浸醃,再經慢煮和風乾✨有啲似熟成後肉味更強烈😍但又能保持肉質粉嫩🩷伴碟嘅檸檬啫喱🍋酸甜味道可以平衡番藥材味,很好嘅配搭👍🏻紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉🥩牛面肉肉質非常軟嫩😋醬汁充滿蕃茄香氣🍅薯蓉香滑🥔甜品芒果拿破崙🥭餅脆得黎鬆化,芒果夠香甜😋鮮果芝士撻🥧提子清新🍇芝士軟滑~餐廳環境舒適✨侍應亦好nice👍🏻埋單連加一$769💕#中環美食 #中環打卡 #中環餐廳 #藍帶主廚 #二人套餐 #限時優惠 #happyhour

餐前麵包非常鬆軟🍞簡單配以橄欖油和醋已經夠好味😋

前菜

巴馬火腿沙律🥗
火箭菜夠新鮮🥬火腿🥓鹹度適中,有油潤感~

甜品芒果拿破崙🥭餅脆得黎鬆化,芒果夠香甜😋

鮮果芝士撻🥧提子清新🍇芝士軟滑~

餐廳環境舒適✨侍應亦好nice👍🏻

埋單連加一$769💕

2024-04-25 19 瀏覽
今日下午去了紅館,唔係紅磡體育館,亦唔係睇演唱會,係位於中環干諾道中的RaRe Restaurant(紅館) high tea 🤣🤣三層架下午茶價錢真係超乎我想像,兩位$298,比觀塘區還要平😳而且環境高雅,設有戶外坐位,法國藍帶主廚主理,食物賣相非常精緻餐單如下:-咸點小吃澳洲M8和牛他他,食落鮮嫩唔覺得生,味道清新日式照燒雞三文治,雞肉配埋香草和微酸的醬汁,清新開胃巴馬火腿配艾曼塔芝士,芝士的口感扎實,和巴馬火腿的味道匹配香辣豬肉串,名副其實,就是香和辣的組合油漬車厘茄配巴馬臣芝士,味道濃郁鮮甜,大量芝士絲舖滿面日本三文魚籽撻,撻底幾鬆脆,三文魚籽份量算多,下面仲有番茄和青瓜精選甜點鮮果芝士撻,青提子配軟滑忌廉芝士,精緻又好味拿破崙,最喜愛甜品之一,芒果餡料香甜,酥皮都幾鬆脆朱古力蛋糕,朱古力味道非常濃郁馬卡龍,有兩款味道,略甜飲品:檸檬茶 & Cappuccino供應時間14:30-17:30

三層架下午茶價錢真係超乎我想像,兩位$298,

比觀塘區還要平😳而且環境高雅,

設有戶外坐位,

法國藍帶主廚主理,食物賣相非常精緻

餐單如下:-

咸點小吃

澳洲M8和牛他他,食落鮮嫩唔覺得生,味道清新

日式照燒雞三文治,
日式照燒雞三文治

雞肉配埋香草和微酸的醬汁,清新開胃

巴馬火腿配艾曼塔芝士,芝士的口感扎實,和巴馬火腿的味道匹配

香辣豬肉串,名副其實,就是香和辣的組合

油漬車厘茄配巴馬臣芝士,味道濃郁鮮甜,大量芝士絲舖滿面

日本三文魚籽撻,
日本三文魚籽撻

撻底幾鬆脆,三文魚籽份量算多,下面仲有番茄和青瓜

精選甜點

鮮果芝士撻,青提子配軟滑忌廉芝士,精緻又好味

拿破崙,最喜愛甜品之一,芒果餡料香甜,酥皮都幾鬆脆

朱古力蛋糕,朱古力味道非常濃郁

馬卡龍,有兩款味道,略甜

飲品:檸檬茶
檸檬茶

& Cappuccino
Cappuccino

供應時間14:30-17:30
2024-04-22
2024-04-25 29 瀏覽
👦🏻👧🏻最近發現咗中環有間西餐廳🍴做緊二人套餐Promotion,份量十足既六道菜既晚市二人套餐都只係做緊$699,想食飽飽慶祝特別日子的話又真係幾抵!First Course🌟巴馬火腿沙律由幾塊充滿油香既Parma Ham配上火箭菜、櫻桃車厘茄、橄欖🫒、巴馬臣芝士🧀同麵包脆粒,前菜沙律🥗嚟講算相對濃味。🌟澳洲M8和牛他他和牛他他相當有咬口,食到帶少量喼汁味,配上迷你脆多士,口感有變化,份量亦相當慷慨。 Second Course🌟新鮮黑松露蘑菇忌廉湯蘑菇忌廉湯相當濃郁重菇味,令人眼前一亮就當然係現刨既黑松露片,嗅覺上加分👍🏻。Third Course🌟蒜茸辣椒海蝦扁意麵去到第三個Course就係蒜茸辣椒海蝦扁意粉🍝,蒜茸味🧄芳香撲鼻,少量既辣椒🌶️會令意粉味道唔會單調,意粉略帶嚼勁,而海蝦一碟就有三隻,爽口彈牙調味適中。Fourth Course🌟紅館姜母鴨估唔到食西餐可以食到咁有台灣特色既姜母鴨,呢到既姜母鴨具有相當突出既中藥材香,而鴨脾亦煮得岩岩好幾嫩滑。伴菜就用上黃芽白菜🥬,索盡藥材香醬汁。🌟紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉燴牛面頰炆到牛似相當軟身,牛肉係一絲絲輕易入口,而骨膠原部分就仍有咬

First Course

🌟蒜茸辣椒海蝦扁意麵

Fourth Course
🌟紅館姜母鴨

🌟紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉
燴牛面頰炆到牛似相當軟身,牛肉係一絲絲輕易入口,而骨膠原部分就仍有咬口。紅酒番茄汁🍷相當濃稠掛汁,配上幼滑重奶油香🧈既薯蓉,令人飽足!

Fifth Course
🌟芒果拿破崙
芒果🥭香甜,吉士醬香滑,如果酥皮層可以更酥脆就好啦!

🌟鮮果芝士撻
大大粒既青提子🍇同藍莓🫐配上曲奇脆殼,內裏近乎流心既芝士內餡,芝士味🧀感覺上唔止只用上大路既忌廉芝士/Mascarpone Cheese,芝士味相當突出,有驚喜😍。
2024-04-25 13 瀏覽
假日黎呢度同朋友一齊坐低傾下計,歎返個下午茶慢慢chill下,真係非常寫意💕餐廳環境裝修好有格調,Afternoon tea set抵食又好味,仲包埋2️⃣杯飲品,揀咗Chamomile Tea 洋甘菊茶➕American Coffee 美式咖啡鹹點🈶澳洲M8和牛他他底層多士好香脆,和牛粒粒入口嫩滑日式照燒雞三文治麵包十分鬆軟,咬落香口又多汁巴馬火腿配艾曼塔芝士芝士🧀️味香濃,巴馬火腿鹹香味十足香辣豬肉串豬肉肉質香腍,食落唔會太辣油漬車厘茄配巴馬臣芝士Size剛剛好,可以一啖放入口,車厘茄酸酸地配上芝士,非常開胃日本三文魚籽撻三文魚籽鹹鹹地,配上淡淡嘅海葡萄➕薯仔沙律➕脆撻,口感豐富鮮果芝士撻面層有一粒青提子,食落唔會過甜,下層係忌廉芝士內餡➕牛油撻拿破崙迷你版芒果拿破崙入口香酥,中間嘅吉士醬唔會太甜朱古力蛋糕口感係布朗尼朱古力蛋糕,咬落每一啖都充滿香濃嘅朱古力味馬卡龍有兩款口味,外脆內煙韌,又唔會過甜,很不錯

鹹點🈶
澳洲M8和牛他他
底層多士好香脆,和牛粒粒入口嫩滑

日式照燒雞三文治
麵包十分鬆軟,咬落香口又多汁

巴馬火腿配艾曼塔芝士
芝士🧀️味香濃,巴馬火腿鹹香味十足

香辣豬肉串
豬肉肉質香腍,食落唔會太辣

油漬車厘茄配巴馬臣芝士

日本三文魚籽撻
三文魚籽鹹鹹地,配上淡淡嘅海葡萄➕薯仔沙律➕脆撻,口感豐富

鮮果芝士撻
面層有一粒青提子,食落唔會過甜,下層係忌廉芝士內餡➕牛油撻

拿破崙
迷你版芒果拿破崙入口香酥,中間嘅吉士醬唔會太甜

朱古力蛋糕
口感係布朗尼朱古力蛋糕,咬落每一啖都充滿香濃嘅朱古力味

馬卡龍
有兩款口味,外脆內煙韌,又唔會過甜,很不錯
High Tea 🫖達人又再出動,這次來到一間位於中環鬧市的高質西餐廳,二人Tea Set竟然不用$300!這間法式Fusion餐廳早前經過翻新後重出江湖,餐廳環境優雅,散發淡淡法式小館的氣息,更設有室外座位,讓人有如置身歐洲街頭小巷的感覺。由法國藍帶主廚主理的Tea Set 賣相精緻,食物以三層架盛上,款款各有特色。𐐂 Afternoon Tea Set 𐐚 ($298/2位)。Savouries。❥ AUS M8 Wagyu Beef Tartare🐮澳洲M8和牛他他新鮮嫩滑,肉味濃郁沒有腥味。❥ Teriyaki Chicken Sandwich🥪日式照燒雞三文治味道較淡,整體沒有驚喜。❥ Parma Ham Emmental Cheese🧀艾曼塔芝士鹹香突出,與巴馬火腿的味道好搭配。❥ Spicy Pork Skewer🍢豬肉串肉質不會太乾,微微香辣好惹味。❥ Semi Dried Cherry Tomato with Parmesan🍅油漬車厘茄搭配巴馬臣芝士,醇厚中帶點清新,酸甜多汁。❥ Japanese Salmon Egg Tartlet🥧三文魚籽鋪滿蛋撻上,搭配清新

。Savouries。
❥ AUS M8 Wagyu Beef Tartare🐮
澳洲M8和牛他他新鮮嫩滑,肉味濃郁沒有腥味。

❥ Teriyaki Chicken Sandwich🥪
日式照燒雞三文治味道較淡,整體沒有驚喜。

❥ Parma Ham Emmental Cheese🧀
艾曼塔芝士鹹香突出,與巴馬火腿的味道好搭配。

❥ Spicy Pork Skewer🍢
豬肉串肉質不會太乾,微微香辣好惹味。

油漬車厘茄搭配巴馬臣芝士,醇厚中帶點清新,酸甜多汁。

三文魚籽鋪滿蛋撻上,搭配清新海葡萄及薯仔蛋沙律,味道豐富層次分明。

。Sweets。
❥ Cheese Fruit Tartlet 鮮果芝士撻🥧
❥ Mille Feuille 拿破崙🍰
❥ Chocolate Cake 朱古力蛋糕🍫
❥ Macaron 馬卡龍🍬

整體甜品味道不錯,最喜歡拿破崙,層層分明的餅皮口感酥脆,中間夾住士多啤梨片和吉士醬令層次更豐富。

。Drinks。
❥ Hot Latte☕
❥ 洋甘菊茶🫖

飲品有不少選擇,Hot Latte 拉花精美,洋甘菊茶以玻璃茶壺盛載,可以慢慢享用。

甜點吃太多有時候真的會過膩,欣賞這個Tea Set 的鹹點數目比甜點較多,唯美中不足是欠缺了下午茶的靈魂英式鬆餅,但以這個價錢在這個地段來說絕對是物超所值。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿紅館 @rarerhk
𖤣𖤥中環干諾道中50號地下B號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#紅館 #中環美食 #中環 #hightea #afternoontea #hkhightea #下午茶 #中環下午茶 #港女下午茶 #美食地圖 #美食推薦 #香港美食 #中環打卡 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #相機食先 #吃貨 #拍拖 #約會 #打卡餐廳 #香港探店 #中環好去處 #中環餐廳 #中環街市 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood
紅館價錢💲: $699+1好味程度😋: 4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3.7/5 -位於干諾道中中國農業大廈下面竟然有一間西餐,入口係大廈的旁邊,有d神秘得來估唔到都有唔少人食。佢地仲有幾張outdoor位置,幾有外國的感覺。佢地呢排做緊的呢個2人餐discount,性價比幾高,味道都唔錯。入面雖然唔係裝橫好grand個d,但都幾cozy😌-✅呢個沙律用火箭菜加黑醋,巴馬火腿比得好多🤓每一啖都有ham+菜,咸香味覆蓋左火箭菜d苦味。-✅呢個他他鋪係麵包上面,麵包輕微烤過脆脆地,一粒粒的牛肉他他mix埋酸菜,好開胃🤩牛肉他他無筋,但保留到生肉的口感。-✅✅黑松露蘑菇湯係出奇地出色!蘑菇湯濃鬱得來唔會太傑,入面有好多蘑菇粒,飲落係一堆菇用blender打出來😍cream的比例唔會好多。加埋一片片的黑松露,高級感up.-✅蒜蓉辣椒海蝦扁意粉。基本上就係重蒜味的橄欖油意粉,好香口,亦唔會好乾。不過味道會比較單調,就係蒜味。海蝦係一般冰凍個d貨🧐-✅紅館姜母鴨。用上一隻鴨腿,係西式煮法上面就好似油封鴨咁。皮小小脆,入面d鴨肉一絲絲,但唔會太乾。最
紅館
價錢💲: $699+1
好味程度😋: 4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3.7/5

✅紅館姜母鴨。用上一隻鴨腿,係西式煮法上面就好似油封鴨咁。皮小小脆,入面d鴨肉一絲絲,但唔會太乾。最特別係呢個醬汁好fusion,姜母鴨的感覺,有d台式感覺,滋補的味道,好濃姜味😝不過用湯汁墊底會令到皮容易d軟。

✅牛面頰肉炆到好軟,入口即化,唔會有一絲絲肉渣的情況。小小筋位的部份都已經腍晒。薯蓉都夠綿滑。

✅芒果拿破侖夠脆,入面有大量芒果肉,而係呢個時候芒果未係咁當做的已經好甜👍🏻鮮果芝士撻面頭係青提子。撻皮牛油味香,硬脆厚實的。同多汁的水果好match!

呢個餐抵食在每道菜都可以x2,變左每人有一款頭盤、一碗湯、一碟意粉、一碟主菜同一款甜品。味道唔錯,氣氛都ok😋

2024-04-24 24 瀏覽
❀ 紅館 #中環 ❀❗$699二人六道菜法國晚餐❗——————————————————餐廳由法國藍帶主廚主理,最近喺中環重開,室內位置簡約舒適,仲有少量室外位置,見唔少唔同返工嘅上班一族都會嚟嘆番杯,十分舒適😚最近推出至抵優惠,原價$1099嘅二人套餐,而家減至$699‼️‼️包括頭盤、湯、意粉、主菜、甜品、飲品,絕對係超值之選🥰.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Six course dinner set Promotion $699/2 (原價 $1099/2)♥ First course ✦ 巴馬火腿沙律✦ 澳洲M8和牛他他巴馬火腿有四至五塊,份量一點都唔吝嗇👍🏻牛肉他他則琢成顆粒,加入少許橄欖調味,配埋脆多士,口感豐富😆.♥ Second course ✦ 新鮮黑鬆露蘑菇忌廉湯有唔少松露片,蘑菇味道濃郁。.♥ Third course ✦ 蒜茸辣椒海蝦扁意麵意粉相對遜色,簡單用蒜蓉辣椒炒,味道有點淡,而且有啲油🥸好在表面嘅海蝦幾爽口🍤另外其實可以加$168 upgrade新鮮龍蝦手大意大利闊麵,上網睇呢款會濃郁得多。.♥ Fourth course ✦ 紅館姜母鴨✦ 紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉姜母鴨其實就
❀ 紅館 #中環 ❀
❗$699二人六道菜法國晚餐❗
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷
♥ First course
✦ 巴馬火腿沙律

✦ 澳洲M8和牛他他

巴馬火腿有四至五塊,份量一點都唔吝嗇👍🏻
♥ Second course
✦ 新鮮黑鬆露蘑菇忌廉湯

有唔少松露片,蘑菇味道濃郁。
♥ Third course
✦ 蒜茸辣椒海蝦扁意麵

意粉相對遜色,簡單用蒜蓉辣椒炒,味道有點淡,而且有啲油🥸
好在表面嘅海蝦幾爽口🍤
♥ Fourth course
✦ 紅館姜母鴨

✦ 紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉

姜母鴨其實就好似法式confit duck leg🦆不過欣賞呢款外皮香脆,肉質依然細嫩,仲有鴨香味重。超喜歡佢加咗柚子醬,酸酸甜甜同鴨肉非常夾!
牛面頰肉就十分軟腍,十分入味,伴碟嘅牛油薯蓉梗係非常香口😍
♥ Fifth course
✦ 芒果拿破崙

✦ 鮮果芝士撻

拿破崙酥皮香脆,夾雜着香甜芒果粒🥭
鮮果芝士撻內有忌廉及藍莓,味道香甜清新,撻皮亦好鬆脆。
♥ Sixth course
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 4.2/5
✨再訪興趣: 3.9/5
💞整體來講
$699兩人可以食到咁豐富嘅六道晚餐真係超級抵!而且質素都唔錯,喺中環想食餐平平哋又有質素嘅西餐不妨嚟紅館😆
呢間係中環一間典雅西餐廳🤣!燈光微暗,好有格調,適合同另一半/朋友飲一杯chill一chill🍷✨,lunch黎講價錢高少少,但食物雖然不錯但份量唔多💸😳:-1️⃣「新鮮黑松露意大利飯🇮🇹🍝($188)」超級香黑松露味!🤤,因為多日餐廳冇意粉,就轉左意大利飯,最即係有先刨黑松露~ Fresh Fruffle Pasta (risotto)👍🏻-2️⃣「紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉($238)」牛面頰肉燉煮入味,薯蓉好香滑,整體味道偏酸,幾開胃,不過肉可以再重啲膠質就更正~Red wine Braised Beef Cheek -3️⃣「廚師精選餐湯🥣(set +$0)」幾creamy,帶好重蘑菇香味~Soup of the day (mushroom cream soup)
1️⃣「新鮮黑松露意大利飯🇮🇹🍝($188)」
2️⃣「紅酒燴牛面頰肉伴薯蓉($238)」
3️⃣「廚師精選餐湯🥣(set +$0)」
2024-04-23 19 瀏覽
今日放假一於自己好啲,專誠去左中環食好西餐廳由法國藍帶主廚主理,信心保證。店內裝潢優雅,行歐陸風格,空間感十足,仲有室內同室外選擇添Tea set價錢一d都吾貴,性價比高,值得一試。下次有機會都興趣試吓佢哋嘅晚餐Tea Set Menu $158 1位用咸點小食澳洲M8和牛他他、日式照燒谿三文治、巴馬火腿配艾曼塔芝士、香辣豬肉串、油漬車厘茄配巴馬臣芝士、日本三文魚籽撻精選甜點鮮果芝士撻、拿破崙、朱古力蛋糕、馬卡龍飲料卡布奇諾法式下午茶賣相非常精緻,咸點甜甜配搭平均,味道水準高還點了一杯熱卡布奇諾,香醇幼滑的咖啡,讓自己一人放放空,過了一個悠閒的下午
今日放假一於自己好啲,專誠去左中環食好西

Tea Set Menu $158 1位用

咸點小食

精選甜點
鮮果芝士撻、拿破崙、朱古力蛋糕、馬卡龍

飲料
卡布奇諾

法式下午茶賣相非常精緻,咸點甜甜配搭平均,味道水準高

2024-04-15
下午茶
2024-04-21 31 瀏覽
中環抵食high tea|紅館同閨密行街街👯‍♀️當然都要食個Tea傾下計呢到嘅Tea Set /2位 $2983層架Tea Set🤗有鹹點、甜點、餐飲擺盤精美🥰而且餐廳環境型格時尚打卡一流📸性價比高!🍽️日式照燒雞三文治🍽️日本三文魚籽撻🍽️油漬車厘茄配巴馬臣芝士🍽️巴馬火腿配艾曼塔芝士🍽️澳洲M8和牛他他🍽️香辣豬肉串🍽️鮮果芝士撻🍽️拿破崙🍽️朱古力蛋糕🍽️馬卡龍紅館📍中環干諾道中50號地下B號舖

中環抵食high tea|紅館

同閨密行街街👯‍♀️當然都要食個Tea傾下計
呢到嘅Tea Set /2位 $298
3層架Tea Set🤗有鹹點、甜點、餐飲
擺盤精美🥰而且餐廳環境型格時尚
打卡一流📸性價比高!

🍽️日式照燒雞三文治
🍽️馬卡龍

紅館
📍中環干諾道中50號地下B號舖
2024-04-20 21 瀏覽
餐廳有分室內外位置樓底夠高 空間感大 非常舒適 坐一個下午 傾下計聽下歌 好療癒💞三層高鳥籠Tea Set賣相都幾精緻 好打卡👍🏻 咸點小食6款同4款精選甜點 仲包埋飲品 性價比超高 👍🏻咸點小食: 🔸澳洲 M8和牛他他 🔸日式照燒雞三文治 🔸巴馬火腿配艾曼塔芝士 🔸香辣豬肉串 🔸油漬車厘茄配巴馬臣芝士 🔸日本三文魚籽撻 咸點我就最鐘意個日本三文魚籽撻😍三文魚籽既口感加上香脆撻底 好有層面感😌精選甜點: 🔸鮮果芝士撻🔸拿破崙🔸朱古力蛋糕🔸馬卡龍朱古力蛋糕彷彿係我不能抗拒既食物🙈朱古力味夠晒濃🤤如果俾多2件我就仲開心😍
餐廳有分室內外位置

🔸馬卡龍

朱古力蛋糕彷彿係我不能抗拒既食物🙈
朱古力味夠晒濃🤤
如果俾多2件我就仲開心😍

If it’s not by the busy Connaught Road, I won’t feel like I’m still in Central when lunching there. It was quite windy that day so it wasn’t hot at all. The vibe was different sitting outdoors vs indoors. Since the pedestrian walkway was quite wide and further away from cars, it’s ok and we did not get dust into our food. 😄The chowder was good and the fresh truffle linguine was really nice, al dente and the amount of sauce was just right. You won’t feel overwhelmed by the cream. The service w

The chowder was good and the fresh truffle linguine was really nice, al dente and the amount of sauce was just right. You won’t feel overwhelmed by the cream. The service was good and the staff were accommodating.

The fish is lemon sauce was alright while some people might find it a bit bland as compared with the other dishes.

We managed to seize the restaurant week’s menu and got a good deal, only $198+10% for a 3-course lunch, including tea/coffee.
2024-04-09
  • Fresh  truffle linguine
Central Worth Trying Afternoon Tea🌸☕️🍴..平日經過中環干諾道中,唔知你地有冇留意呢間餐廳呢❓由法國🇫🇷 藍帶主廚主理👨🏻‍🍳,裝潢走優雅路線,樓底高空間感士足,更設有室外座位;呢個天氣坐Outdoor 真係好chill 啊啊啊🍃,於充滿異國風情嘅環境中,享受全新法式下午茶☕️,同朋友渡過了一個好寫意既下午。有機會要試試佢地晚餐🍽,感覺更吸引啊😍!【Rare Tea set for 2】 $298🔸M8 Wagyu Tartare🔸Teriyaki Chicken Sandwich🔸Parma ham emmental cheese🔸Spicy Pork Skewer🔸Cherry tom with parmesan🔸Salmon egg tart🔹Cheese fruit tait🔹Mille Fueille🔹Mcaroon🔹Choc cake 下午茶既咸甜點都不錯吃,款款的色又精緻,味道都相當吸引,性格比亦很高呢!坐係戶外露天環境,看著車水馬龍既鬧市街道,日間感覺加倍捨意💕,跟朋友聚聚舊、聊聊天、吃吃茶點,最後喝一杯Mocha☕️ 這個週末很開心放鬆呢

有機會要試試佢地晚餐🍽,感覺更吸引啊😍!

【Rare Tea set for 2】 $298

🔹Cheese fruit tait
🔹Mille Fueille
🔹Mcaroon
🔹Choc cake

最後喝一杯Mocha☕️ 這個週末很開心放鬆呢。
×××[紅館 -RaRe Restaurant]×××