2021-05-01 217 瀏覽
食完飯想食甜品,周圍都好多人,經過呢間見到冇咩人排隊就試下,可能舖頭比較細,座位都比較逼,好多人都係外賣。入到去坐低就叫左珍寶芋圓同綠茶芭菲,可能人手唔夠,又多客,等候時間都比較耐。呢個珍寶芋圓 ($32) 可以揀凍同熱,又有唔同既湯可以揀,今次就試左黑糖薑水,芋圓入面係有餡既,分別有番薯🍠、芋頭同紫薯,但係佢啲顏色同個餡係唔一樣既😂以為食緊紫色係紫薯,但係又唔係😂每隻味都有兩粒,幾好食另外仲有仙草、珍珠、西米同紅豆,份量都幾多。芋圓比較實,唔係煙韌既,而個餡就實心,幾搶味。個湯既薑味就唔係好濃,如果好鍾意薑味重既就唔建議揀呢個湯。另外既綠茶芭菲 ($42) 除咗抹茶雪糕同紅豆,仲有粟米片、丸子同埋奶凍。抹茶味雪糕配紅豆係夾,不過,杯野都幾細,有啲唔抵🧐到走嘅時候就開始多人,要排隊,不過下次有得揀都唔會食返呢間

個湯既薑味就唔係好濃,如果好鍾意薑味重既就唔建議揀呢個湯。
珍寶芋圓

綠茶芭菲

到走嘅時候就開始多人,要排隊,不過下次有得揀都唔會食返呢間

2021-04-09
2021-03-19 133 瀏覽
今晚和朋友吃晚餐,想吃甜品,在旺角廣華醫院附近看看,被龍珠星球吸引住,心動的滋味,又怎能不入去試🙃粒粒果甜品店舖裝修簡潔衛生👍🏻龍珠星球配芒椰西米,原來星球是指用果凍包住生果,夠特別幾巧味,水果星球配西瓜汁涼粉,有很多款生果,而且夠新鮮!$39抵!綠茶窩夫,有2球綠茶雪糕,紅豆和小丸子...紅豆好夠淋,和小丸子一齊食好夾👍🏻

粒粒果甜品店舖裝修簡潔衛生👍🏻

2021-03-15 93 瀏覽
tbh quite disappointed 😔⛑見到review都話幾好食 可能係我唔好彩 ⛑本來想試拉花smoothie 咁啱師傅嗰日day off〖 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙄𝙘𝙚-𝘾𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙂𝙡𝙪𝙩𝙞𝙣𝙤𝙪𝙨 𝙍𝙞𝙘𝙚 𝘽𝙖𝙡𝙡 & 𝙎𝙖𝙜𝙤 𝙞𝙣 𝙎𝙩𝙧𝙖𝙬𝙗𝙚𝙧𝙧𝙮 𝙄𝙘𝙚𝙙 草莓戀人 $36 〗士多啤梨太酸Ice cream 正正常常Overall 好淡 三啖有兩啖都冇味〖 𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙎𝙣𝙤𝙬 𝙎𝙦𝙪𝙖𝙧𝙚 牛奶小方 $18 〗見OpenRice好多人recommend諗住試吓點知食唔到任何牛奶味淨係食到椰絲味質感奇怪 唔值得試✔️長期都好多人排隊✔️所以食完有時會叫你走✔️係好多人去打卡 esp smoothie Rating: 😋 3/10 💰6/10

tbh quite disappointed 😔

✔️係好多人去打卡 esp smoothie

Rating: 😋 3/10 💰6/10
𝙈𝙞𝙡𝙠 𝙎𝙣𝙤𝙬 𝙎𝙦𝙪𝙖𝙧𝙚 牛奶小方
2021-01-28 144 瀏覽
水果星球配芒果汁西米($42)賣相好特別好靚,星球咬落去質感似大菜糕,唔會太甜,每粒星球都包住一粒粒既水果,分別有奇異果、西瓜、芒果,咁既配搭幾特別,平時食開甜品好少見,但又好食過就咁食水果。另外仲有椰果,以及其他水果同西米配搭,整體都好足料,全部水果都甜同好大舊。草莓戀人($36)平時食甜品好少簡士多啤梨系列,但一睇到menu,就已經比佢個賣相吸引住,黎到第一個感覺係好靚既少女粉,未食已經覺得應該會好甜。材料有小丸子、西米、士多啤梨、椰果、士多啤梨雪糕、士多啤梨沙冰,呢個價錢有咁多材料,開係旺角真係算抵食!因為有士多啤梨沙冰係底,食落好透心涼,士多啤梨酸酸甜甜都幾好食。整體甜品好食,但坐位比較逼夾,建議比較少人既時間先食。
水果星球配芒果汁西米($42)

水果星球配芒果汁西米

草莓戀人($36)

草莓戀人

整體甜品好食,但坐位比較逼夾,建議比較少人既時間先食。
水果星球配芒果汁西米
草莓戀人
  • 水果星球(配芒汁西米)
2021-01-01 140 瀏覽
同朋友喺旺角行完街想抖下食個糖水,行到廣華街先發現呢頭都幾多糖水舖😏 我哋就求其揀咗一間嚟試!睇到menu見到有水果星球幾特別,好啱打卡🤔 但我又好想食芋圓,內心掙扎咗一陣,決定食珍寶芋圓仙草黑糖薑水。❤️ 珍寶芋圓仙草黑糖薑水 $32佢哋個芋圓同地瓜圓係有包餡嘅,味道較淡唔係好有芋頭同蕃薯味🤨 有少少後悔叫咗熱仙草,啲仙草好稀。成碗嘢薑味好濃,蓋過咗黑糖同仙草味,感覺都幾養生😬 凍天食係會幾保暖嘅。好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)餐廳推薦度:⭐️⭐️ (2/5)朋友有叫水果星球,佢話麻麻哋,只不過係用無味嘅啫喱包住啲果粒,綽頭嘢💁🏻‍♀️ 試一次就夠。 環境方面就坐得比較逼,同埋店入面都幾嘈,我哋食完坐咗一陣就走咗啦😶

❤️ 珍寶芋圓仙草黑糖薑水 $32
珍寶芋圓仙草黑糖薑水
好食度:⭐️⭐️✨ (2.5/5)

餐廳推薦度:⭐️⭐️ (2/5)
2020-12-19 86 瀏覽
生活中需要一點甜🥰好好享受嚟緊嘅假期!尋日食完飯經過呢一間甜品其實佢最出名係粒粒果甜品不過突然又好想食芋圓,就試咗😛都唔錯!夠煙韌,仲可以揀唔同嘅湯水揀咗黑糖薑汁,唔算好重薑味建議可以試下桂花湯!
生活中需要一點甜🥰
好好享受嚟緊嘅假期!
尋日食完飯經過呢一間甜品
其實佢最出名係粒粒果甜品

不過突然又好想食芋圓,就試咗😛
都唔錯!夠煙韌,仲可以揀唔同嘅湯水
揀咗黑糖薑汁,唔算好重薑味
建議可以試下桂花湯!
2020-12-04 67 瀏覽
旺角除咗人多車多,最多就緊係野食係附近打完邊爐,就當然要一條龍食埋糖水先返屋企架啦!廣華街呢頭有幾間糖水舖,全部都超多人排隊我地4個人食,就揀咗間最少人嘅(咁當然都要等位啦)之後叫咗呢個芋圓,平時都係食開凍嘅西米露,真係第一次食熱嘅!有啲驚喜!首先要講吓佢真係超級足料,而佢嘅芋圓,質地唔會太粉,好「煙銀」,番薯同埋芋頭嘅味好出。而且佢入面仲有啲涼粉同埋西米,又唔會太甜,好食!食完之後即刻成個人暖笠笠呀!見到好多人叫窩夫嚟食,如果下次再嚟都想試吓。
旺角除咗人多車多,最多就緊係野食
我地4個人食,就揀咗間最少人嘅(咁當然都要等位啦)

見到好多人叫窩夫嚟食,如果下次再嚟都想試吓。
2020-11-22 51 瀏覽
水果星球配芒果汁涼粉($42)(8/10⭐️)水晶球幾Q彈👍🏻口感似係啫喱與大菜糕之間包住有西瓜🍉哈蜜瓜🍈奇異果🥝生果都新鮮🌼墊底嘅涼粉就細粒咗啲加埋耶果同芒果汁唔會太甜食完好健康咁👌蘆薈榴槤冰($46)(7/10⭐️)榴槤蓉+水晶珠+小丸子+椰汁+刨冰榴槤控必試😛我鐘意全部撈埋一齊食味道幾夾口感又好🤹🏻‍♀️整體店鋪雖細排隊等左3個字都算快如果距可以大碗少少咁就perfect啦下次可以再食👀
水果星球配芒果汁涼粉($42)(8/10⭐️)
水晶球幾Q彈👍🏻
口感似係啫喱與大菜糕之間
包住有西瓜🍉哈蜜瓜🍈奇異果🥝
生果都新鮮🌼
墊底嘅涼粉就細粒咗啲
加埋耶果同芒果汁
唔會太甜食完好健康咁👌

蘆薈榴槤冰($46)(7/10⭐️)
榴槤蓉+水晶珠+小丸子+椰汁+刨冰

如果距可以大碗少少
咁就perfect啦
下次可以再食👀

2020-11-22 107 瀏覽
又到咗食飽飯又要搵甜品食嘅時候喇~今次嚟到喺廣華街主打水果甜品嘅 fruit lover dessert !好耐之前已經俾佢啲水果星球吸引咗😻終於有機會一試!.its dessert time 🧁 this time came to fruit lover dessert which if u cant tell already, specializes in fruit-desserts 😋 overall, price and portions are pretty reasonable 😊 not as heavy as those typical western desserts!.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7.2/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 7/10性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.2/10回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 6.5/10🌟定價同份量都合理 • 經過順路都可以試吓✨.《水果星球配西瓜汁西米》$39🌟6.8/10🌟𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪 𝔹𝕒𝕝𝕝 𝕄𝕚𝕩𝕖𝕕 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝕒𝕟𝕕 𝔾𝕣𝕒𝕤𝕤 𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
🌟定價同份量都合理 • 經過順路都可以試吓✨
水果星球配西瓜汁西米
水果星球配西瓜汁西米

《水果星球配西瓜汁西米》$39🌟6.8/10🌟
𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪 𝔹𝕒𝕝𝕝 𝕄𝕚𝕩𝕖𝕕 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥 𝕒𝕟𝕕 𝔾𝕣𝕒𝕤𝕤 𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪 𝕚𝕟 𝕎𝕒𝕥𝕖𝕣𝕞𝕖𝕝𝕠𝕟 𝕁𝕦𝕚𝕔𝕖
我就係比呢五粒水果星球吸引左嚟😻但食落發現原來只係好普通嘅啫喱包住啲水果咁,啫喱部份口感有少少似大菜糕,食完會有一種是一次就夠嘅感覺~整體係一碗正常嘅西瓜西米露。

《珍寶芋圓仙草 - 凍》$32🌟7.2/10🌟
𝕋𝕒𝕣𝕠 𝔻𝕦𝕞𝕡𝕝𝕚𝕟𝕘 𝔾𝕣𝕒𝕤𝕤 𝕁𝕖𝕝𝕝𝕪 ℝ𝕖𝕕 𝔹𝕖𝕒𝕟 𝕒𝕟𝕕 ℙ𝕖𝕒𝕣𝕝 - ℂ𝕠𝕝𝕕
見到𝕞𝕖𝕟𝕦有啲外型好似小籠包嘅芋圓,原來係大大粒有餡芋圓!略嫌芋圓比較淋身,欠缺咬口,但勝在咬開有芋泥~除咗有芋圓之外仲有,仙草、珍珠、紅豆同西米~好豐富!整體甜度適中!
牛奶小方

《牛奶小方》$18🌟7.5/10🌟
𝕄𝕚𝕝𝕜 𝕊𝕟𝕠𝕨 𝕊𝕢𝕦𝕒𝕣𝕖
口感有啲似硬小小嘅奶凍加椰絲,食落牛奶味好香好濃~$18有10粒,性價比好高,幾個朋友𝕤𝕙𝕒𝕣𝕖每人幾粒就啱啱好啦~
粒粒果甜品
牛奶小方
2020-11-19 442 瀏覽
自從上次星期日第一次自己打電話,向「廣華街」某串燒燒烤放題食店訂座,和享用串燒燒烤放題下午茶之後,我忽然間欠缺了在「廣華街」、「黑布街」、「白布街」裡面的食店目標。所以今次星期日,我改為先在「旺角港鐵站」的大堂裡面,先購買一客外賣自取「咖喱牛腩飯」,作為星期日晚餐裡面的食品,然後一手提着外賣膠袋跟「咖喱牛腩飯」,在「廣華街」裡面享用甜品下午茶。不過「廣華街」跟附近街道範圍裡面,偏偏沒有一些甜品餐廳,專門製作韓國熱門流行,以甜味牛奶作為原材料的刨冰甜品「雪奶冰」,又或者在日本坊間流行,內裡餡料富有強烈空氣口感的班㦸甜品「梳乎厘班㦸」。例如位於「廣華街」其中一個商場「百利達廣場」樓上舖位裡面有一間甜品餐廳,餐廳的實際名稱,叫做「粒粒果甜品」。「粒粒果甜品」正正就沒有我曾經提供的兩款日韓熱門甜品。即使「粒粒果甜品」餐牌裡面還有一些「刨冰」類甜品,例如叫做「雪花冰系列」的甜品。但是餐廳侍應指廚房機器,因為技術問題而暫時未能造到,而且我看餐牌,發現「雪花冰」跟我食過的「雪奶冰」造型不太相似。至於「粒粒果甜品」餐牌裡面其他跟「刨冰」有關的甜品,大多都因為餐廳廚房機器出現故障的問題,而全部暫時未能投

至於「粒粒果甜品」餐牌裡面其他跟「刨冰」有關的甜品,大多都因為餐廳廚房機器出現故障的問題,而全部暫時未能投入製作工序,造不出「刨冰」甜品

所以「粒粒果甜品」餐牌最有代表性,最獨一無二的甜品,就變成了一粒粒被製作成「球體」形狀,內裡呈現透明狀態的果汁啫喱球,實際名稱被「粒粒果甜品」改名變成「星球」。

「粒粒果甜品」在餐牌裡面,把「星球」系列果汁底啫喱球甜品,分別按「星球」裡面的實際味道,而逐批按不同底層糖水內容而分別改名,包括有以不同水果果汁作為材料的「水果星球」。

另一款由「粒粒果甜品」廚房創作,以另類口味水果「榴槤」作為原材料的「榴槤」系果汁底啫喱球甜品甜品的實際名稱叫做「榴槤星球」。

不過我最後在「粒粒果甜品」裡面,選擇了一款由「提子」和「紅火龍果」合體製作而成的紫色球體「涼粉」,外型看來很像日本漫畫「龍珠」裡面的七粒「龍珠」,實際名稱叫做「龍珠星球」的甜品

我覺得「粒粒果甜品」之所以把他們製作的紫色球狀球體涼粉,稱呼叫做「龍珠星球」,皆因為「龍珠星球」裡面的「紅火龍果」,「紅火龍果」表面的一點點果核,果核混入啫喱球,讓人聯想成為漫畫裡面的七粒「龍珠」。

另一方面,光顧「粒粒果甜品」的食客,可以為「龍珠星球」另外選擇汁底,在「椰汁」、「芒果」、「西米」跟「涼粉」裡面四選二。結果我選擇了「芒果」跟「涼粉」,變成了「龍珠星球(芒果涼粉)」。

「粒粒果甜品」廚房製造的「龍珠星球(芒果涼粉)」甜品裡面,主要分開有兩種味道,包括來自「提子啫喱」跟「紅火龍果」裡面的酸味,還有來自「芒果」汁底裡面的「芒果」甜味。

相對味道比較濃厚的「提子」口味「啫喱球」,和味道相對比較甜的「芒果汁」而言,被「粒粒果甜品」廚房安排擺放在碗邊作為裝飾品的「芒果」、「蜜瓜」,還有浸在「芒果汁」裡面的「西瓜」,彷彿都變成了陪襯品。

至於「粒粒果甜品」口感本來偏向比較有少許韌性,偏向沒有味道的切粒「涼粉」,反而被擁有濃厚甜味的「芒果汁」所浸染,浸染到變成了甜味。

我利用「粒粒果甜品」提供給我的匙羹,不斷從「龍珠星球(芒果涼粉)」裡面挖掘,結果意外地給我在甜味「芒果汁」,和沒有濃厚味道的「涼粉」裡面,發現到有口感比較硬的「椰果」。

至於「龍珠星球(芒果涼粉)」裡面的「西瓜」果肉。在十月尾的「香港」飲食界裡面,本來還勉強能夠食到甜味,但是也因為「芒果汁」味道太甜,導致「西瓜」甜味也被「芒果」甜味完全掩蓋過去了。
龍珠星球(配芒汁涼粉)

至於我在「粒粒果甜品」裡面,除了選擇享用「龍珠星球(芒果涼粉)」之外,還另外選擇了享用沙冰飲品「芒果思慕雪」。其實我本來是想享用,加入切片「草莓」作為裝飾花紋的「香芒之戀」。

可惜「粒粒果甜品」的侍應告訴我,由於「香芒之戀」裡面的「草莓」在「十月」尾不是當造,所以暫時製作不到夾雜「草莓」的「香芒之戀」,只提供到欠缺「草莓」的「芒果思慕雪」飲品。

「粒粒果甜品」還在有關「思慕雪」飲品餐牌裡面,煞有介事地標示了,規定所有「思慕雪」系列飲品只有餐廳限定的時間,包括下午三點至到晚上八點裡面才能製作和供應給食客。

所以我也沒有從看不到明顯「草莓」果肉的「芒果思慕雪」飲品裡面,喝到來自「草莓」的甜味和酸味。「芒果思慕雪」沒有了「草莓」之後,味道只剩下比較單純的「芒果」甜味。
芒果思慕雪

「芒果思慕雪」飲品的實際味道之所以不及「香芒之戀」那麼有吸引力,主要原因除了因為欠缺酸味「草莓」作為配料之外,欠缺拉花圖案也是主要的因素。

「芒果思慕雪」飲品一欠缺了「草莓」和漂亮的拉花圖案,就立刻變成了一杯味道相對比較平平無奇,只有比較濃厚「芒果」甜味的沙冰飲品而已。

至於「粒粒果甜品侍應最後安排送到的甜品「香蕉朱古力窩夫」,餐廳在「香蕉朱古力窩夫」甜品旁邊,還有一杯作為套餐方式送上,有「紅茶」提神成份的「英國」「伯爵茶」飲品。

幸好我現在晚上睡眠質素只是非常一般的水平,而且我在下午茶時間光顧「粒粒果甜品」,所以現階段享用熱的「伯爵茶」,大致上對我晚上睡眠質素的實際影響,影響非常之輕微。
香蕉朱古力窩夫

至於「朱古力窩夫」的實際口感,或許可能因為顧着享用「龍珠星球(芒果涼粉)」甜品,和「芒果思慕雪」飲品的關係,所以導致遲遲未能夠正式開始享用「香蕉朱古力窩夫」甜品

到我正式開始享用「朱古力窩夫」,用刀正式切下「朱古力窩夫」那一刻,已經發現「朱古力窩夫」實際質感,已經沒有最初預計那麼香脆,需要用力才能夠把「朱古力窩夫」完全切斷。

「粒粒果甜品」「香蕉朱古力窩夫」裡面雖然擁有濃厚的「朱古力」甜味,旁邊還有來自配料「香蕉」的濃厚甜味,但是偏偏欠缺了期望已久,一切即斷的香脆口感,需要被扣分少許。

另一方面,我在「香蕉朱古力窩夫」裡面意外發現了一個,用甜味朱古力脆皮,包裹着甜味「雲呢拿」雪糕球的「朱古力雪糕球」,「朱古力雪糕球」的整體味道都是來自於「朱古力」裡面,只是口感差了一點點而已。

對於「粒粒果甜品」裡面的三款甜品和飲品,我個人最喜歡又有彈性口感,又有甜味「芒果」汁和「西瓜」,加上酸味「提子」和「火龍果」而成,創意十足的甜品「龍珠星球(芒果涼粉)」。

至於「粒粒果甜品」餐廳裡面,有部分甜品和雞翼小食食品,因為食材缺貨而暫時未能提供,我也只能夠怪自己倒霉,唯有下次有機會再試試看吧。
2020-10-31
龍珠星球(配芒汁涼粉)
芒果思慕雪
香蕉朱古力窩夫
跟朋友食完晚餐,緊系要搵下場,食番個甜品,延續番吹水既時光。尼到廣華街,一定會搵到好多甜品舖,小編就揀左粒粒果!有唔同既甜品選擇,榴槤、刨冰、小丸子依d好食既選擇。最後就揀左食龍珠星球,比佢既星球甜品吸引到!龍珠星球唔同普通既水果星球,佢粒星球其實系紅色既,裏面有紅火龍果同紅提子做核心,質感就好似啫喱咁,有少少彈性,但就無乜味。除左佢既龍珠,其實佢既芒汁涼粉底都幾好食。同其他糖水舖既芒汁差唔多,裏面亦有d椰果同小丸子,q彈好食。唔會話食左龍珠就無咩配料!

2020-11-14
$40 (宵夜)
2020-11-01 59 瀏覽
同朋友喺旺角gathering,當然唔少得要搵間甜品店坐低傾計,來到煙廠街一帶就有好幾間甜品店,間間都大排長龍,之前食嗰餐有啲heavy,所以就揀咗間望落light啲嘅「粒粒果甜品」🍇🍓🥭依間甜品店其中一樣招牌甜品係水果星球,即係用啫喱包住水果粒(奇異果、西瓜、芒果),另外有榴蓮星球(顧名思義係啫喱包住榴蓮😂)以及龍珠星球(提子、紅火龍果),值得一讚嘅係餐牌嘅相片同實物幾乎一樣,滿足視覺享受之餘打卡一流,非常IGable~🪐水果星球配芒汁涼粉 ($42)甜品嘅擺盤好有心思,影完相都唔太捨得食😂水果星球嘅啫喱本身無咩味,主要靠水果嘅甜味,夠natural,適合本身唔太鍾意食太甜野嘅人,就會覺得啱啱好👌

🪐水果星球配芒汁涼粉 ($42)
2020-10-30 47 瀏覽
🖋呢間甜品既賣相都好吸引,其實之前都食過一次。飯後去食個甜品作總結🍨🖋抹茶雪糕味道不錯,不會太甜,亦有奶香。抹茶配紅豆係基本,加埋有粟米片增加口感,不會太單調。🖋中式甜品似乎小伏,同行朋友揀既芝麻糊就❌
🖋
抹茶雪糕味道不錯,不會太甜,亦有奶香。
抹茶配紅豆係基本,加埋有粟米片增加口感,不會太單調。
🖋
中式甜品似乎小伏,同行朋友揀既芝麻糊就❌
2020-10-28
2020-09-28 142 瀏覽
整體就真係一般般 明明間舖都唔大 都可以漏咗單🤔等左20分鐘😑😑唯一好嘅就係價錢唔算貴🤑如果口痕嘅話都可以食下我諗其實間野應該唔係出名食芋圓😂見有幾張枱都嗌龍珠星球🤩的確真係幾靚同埋好Flash嘅感覺 如果有機會再食應該揀呢款😗講番正題今次食咗 芋圓仙草椰汁底($32)雖然唔係大碗不過好足料 但影極都影唔出🙂個碗底 有勁多紅豆同仙草😋紅豆略嫌硬左少少 芋圓嘅分量剛剛好不過就冇乜味😶

2020-09-21 124 瀏覽
白色同tiffany blue 嘅裝修好少女風😚,不過位就迫咗啲。疫情稍緩好多人出嚟食野,所以都要等位,望過對面另一間糖水舖一樣都係要等,熱鬧嘅旺角終於重現,晚餐食7成飽,留肚食糖水,點咗個紫米露,加6蚊有10粒芋圓。紫米露好快到,用細木托盤上,匙羹隻色都好靚,好文青,夠熱,好香,HKD28又唔算貴,都唔錯👍,芋圓分開上,都幾彈牙,但相對地就無乜芋頭味。😅連張單個夾都係Tiffany blue 😇
連張單個夾都係Tiffany blue 😇

2020-09-19