2020-03-25 668 瀏覽
由於朋友生日想畀個驚喜佢, 所以就book咗呢間玩具小店, 係openrice上見到好多生日蛋糕相都好靚好靚, 所以真係充滿期待。一入到餐廳, 裝修好colorful好歡樂, 真係畀人一種好溫馨好愉悅嘅感覺, 店員都好nice比我地揀鍾意坐邉。menu都係好似一本小畫冊咁, 幾靚幾精緻, 我哋叫咗煙三文魚黑松露忌廉天使麵、西班牙雞肉燉飯、意式煙三文魚挪威海岸pizza、小食拼盤,同埋三杯烤素特飲。煙三文魚黑松露忌廉天使麵, 一上到枱已經覺得賣相好好, 煙三文魚好好味, 個意粉亦都好有忌廉同黑松露味, 好creamy, 但份量比較少, 我哋三個人好似一人食兩啖就食完了。 西班牙燉飯好香, 一上到枱已經覺得好惹味, 食落果然好濃味, 但自己覺得有少少偏辣, 冇諗過原來係咁辣嘅, 我哋幾個食得辣所以都可以接受, 但如果本身唔食得辣嘅朋友可能就要叫佢少辣,或者叫其他比較好。煙三文魚pizza, 賣相非常吸引, 好似都幾足料, 煙三文魚下面有芝士, 作為芝士控表示加左分, 我自己覺得個pizza還好, 感覺有少少燶, 但朋友就覺得幾好食,誥鍾意食薄批。 至於小食方面, 不得不提一定要讚賞個小食拼

至於小食方面, 不得不提一定要讚賞個小食拼盤, 實在太太太好食了, 可以話係全餐嘅mvp, 小食拼盤包括薯格、薯條、炸芝士、雞翼, 真係每一樣都好好好好食, 特別係個一口芝士, 咬落去嗰下,啲芝士溢係口腕, 真係有種好幸福好滿足嘅感覺, 言語文字真係好難形容出嚟, 但我相信同樣作為芝士控嘅你, 一食就會明白我講咩, 佢炸芝士真係太出色, 可能因為我只係食咗僅有一粒, 就覺得佢實在太好食喇。

飲品方面, 我哋三個都係叫左酵素特飲, 我自己就叫做蜜桃酵素, 好大杯而且好好飲, 呢一點覺得非常好評, 因為每次去cafe都會玩到好夜, 如果飲品太細杯, 好多時未食嘢或者未玩就已經飲曬, 但呢一點佢做得好好,好貼心, 飲品好大杯,可以飲成晚。

最後期待已久嘅生日蛋糕終於出場, 我哋叫咗心太軟, 幅生日畫實在太靚太靚喇, 你係會好想成隻碟帶走, 因為朋友鍾意hello Kitty, 所以就預先預訂咗, 你係可以向餐廳指定 特定嘅生日圖案, 但就需要加錢嘅, 根據圖案嘅複雜程度有唔同嘅價錢, 真係畫得好靚會好唔忍心破壞, 好想帶隻碟返去好好收藏😂

PS:去cafe當然唔少得要玩board game, 不得不提玩具小店嘅board game種類好多, 而且都好新淨, 有啲cafe嘅board game來來去去只有幾款, 狼人同牛頭王嗰啲, 但玩具小店有好多其他cafe都冇,但其實好好玩嘅board game,值得大刀推介。

2019-11-05 885 瀏覽
不嬲都知旺角樓上cafe有好多既 仍然仲係好有新鮮感 去探索每一間今次去呢間玩具小屋咖啡室又幾得意喎一入見到佈置好卡通 又有彩色波點牆 好童真門口位置放左好多card game boardgame可以玩小食拼盤有雞翼 薯格 薯餅 芝士波 都幾豐富炸到脆卜卜 絕對係邪惡之選 喜歡炸物一定會點!煙三文魚黑松露忌廉天使麵天使麵充滿忌廉汁 好夠汁 唔會覺食得好乾煙三文魚不過不失啦 加埋黑松露味就豐富返個麵呢到幾適合同朋友黎坐 食下野玩下真係唔錯但要留意返晚餐時段設有最低消費 唔可以黎淨飲野
不嬲都知旺角樓上cafe有好多既
仍然仲係好有新鮮感 去探索每一間
今次去呢間玩具小屋咖啡室又幾得意喎
一入見到佈置好卡通 又有彩色波點牆 好童真

小食拼盤
有雞翼 薯格 薯餅 芝士波 都幾豐富
炸到脆卜卜 絕對係邪惡之選 喜歡炸物一定會點!

天使麵充滿忌廉汁 好夠汁 唔會覺食得好乾
煙三文魚不過不失啦 加埋黑松露味就豐富返個麵

呢到幾適合同朋友黎坐 食下野玩下真係唔錯
但要留意返晚餐時段設有最低消費 唔可以黎淨飲野
玩具小屋咖啡室係最近令人驚喜既旺角樓上cafe!眾所週知,旺角樓上cafe多到盛行盛市,有時都唔知簡邊間好🙈不過依間cafe就係眾多入面值得一推既一間🥰🥰//首先一讚既係佢既甜品生日碟,整得好精緻又靚!令大家一見到佢就「哇」一聲呀😀😀另外食物質素都高,好適合一大班人reu或者聚舊👭👭👫👫食到甘上下仲可以玩佢地既卡game,重拾ocamp時光!野飲都好有特色架,特別係佢地唔同口味既啫利花茶:要拎少少啫利去茶到等佢溶,增加甜味但甜度又可以自己控制,最緊要係個杯好有Alice in the wonderland既感覺,每人大慨150蚊就食得飽又玩得盡興啦😊😊😆😆
  • 生日碟
2019-09-28 542 瀏覽
今日諗緊可以同朋友去邊度食飯,又可以坐耐啲同埋又有野玩下,就揾到呢間有boardgame既cafe🤤我就叫左煙三文魚黑松露忌廉汁天使麵,三文魚都有唔少,忌廉汁都唔太膩,配埋唔會太硬太淋既天使麵,中意食西餐既就可以一試。跟餐我再叫左杯曲奇朱古力特飲,黎到有好多塊曲奇好足料,而杯野飲都好大杯,同好濃味,食完都飽曬😂最有心思一定係佢個生日甜品,畫得好靚,可惜揾唔番張相😭 可以叫佢畫壽星中意既圖,又可以打卡呀!食完又未走又可以玩下board game, 都有好多唔同款,又唔會話坐耐左就趕左我地走😂
煙三文魚黑松露忌廉汁天使麵
2019-09-08 694 瀏覽
旺角樓上Cafe選擇多,成日都唔知揀邊間好,通常都係去登打士廣場,但今日發掘到依間!本來比佢嘅甜品畫吸引,但原來要做一日order,所以今次無試到一入去見到門口擺放好多board games, 選擇比其他cafe多,仲有迷你足球機、籃球機,cafe佈置充滿童心,令人耳目一新雖然座位唔太闊落,價錢唔係特別平,但食物質素好而且可以坐幾耐玩遊戲都得,確實係同朋友吹水嘅好地方!1. 小食:  芝士法式焗薯條、小食拼盤、香酥炸雞翼小食都係熱辣辣上枱,個人覺得炸雞翼最好食,又香脆又入味,值得一試!薯條份量多,適合多人食,小食拼盤味道就較為一般。2. 意粉系列: 煙三文魚黑松露忌廉天使麵、蒜香辣椒炒香草海蝦魷魚扁意粉忌廉天使麵入口香滑,黑松露味道濃郁,一試愛上,而且三文魚配搭得好好,好推薦依個意粉蒜香炒扁意粉就辣辣地,相比忌廉天使麵較乾身,但有海鮮配搭都唔錯!3. 飯: 燒元貝配野菌煮忌廉意大利飯、西班牙雞肉燉飯兩個飯都軟硬適中,味道冇上面嘅意粉咁強烈,但係配合唔同嘅醬汁味道都唔錯。鍾意食辣嘅朋友可以揀西班牙雞肉燉飯。4. Pizza 🍕 Pizza係咁多食物之中最有驚喜嘅,佢嘅餅底較為薄,唔係麵包

雖然座位唔太闊落,價錢唔係特別平,但食物質素好
而且可以坐幾耐玩遊戲都得,確實係同朋友吹水嘅好地方!

1. 小食:

芝士法式焗薯條、小食拼盤、香酥炸雞

芝士法式焗薯條
小食拼盤、香酥炸雞翼

2. 意粉系列:

煙三文魚黑松露忌廉天使麵、蒜香辣椒炒香草海蝦魷魚扁意粉

蒜香辣椒炒香草海蝦魷魚扁意粉

3. 飯:

燒元貝配野菌煮忌廉意大利飯、西班牙雞肉燉飯

西班牙雞肉燉飯

4. Pizza 🍕

Pizza係咁多食物之中最有驚喜嘅,佢嘅餅底較為薄,唔係麵包底,好脆口!配合多塊煙三文魚,口感豐富,我同朋友每人一塊,回味無窮

意式煙三文魚挪威海岸
  芝士法式焗薯條
小食拼盤、香酥炸雞翼
蒜香辣椒炒香草海蝦魷魚扁意粉
西班牙雞肉燉飯
意式煙三文魚挪威海岸
  • 煙三文魚pizza
2019-09-05 411 瀏覽
呢間樓上cafe勝在冇限時,叫完野食可以任坐唔嬲,所以一班人黎呢到食野玩board game吹水就岩哂~野食選擇都算多,不過都係個d樓上cafe常見既野食。呢個煙三文魚黑松露忌廉天使麵我都幾推薦,佢煮得岩岩好,唔太淋亦都唔太硬。用忌廉煮基本上都好安全冇得輸,配埋煙三文魚記更加惹味,不過黑松露味我就完全食咖出啦。呢個海鮮意粉都唔錯,唔係話俾幾舊蟹柳就話係海鮮咁敷衍,都有蝦、魷魚圈等等不過食落有d辣,唔食得辣既就最好唔好叫啦~呢個煙三文魚pizza一送到黎已經聞到勁香,岩岩焗起襯熱食係最正。煙三文魚下面有d芝士,雖然冇多到拉絲,但係好好味仲要個餅底好薄,鍾意食薄批既你一定鍾意

野食選擇都算多,不過都係個d樓上cafe常見既野食。

不過食落有d辣,唔食得辣既就最好唔好叫啦~

仲要個餅底好薄,鍾意食薄批既你一定鍾意

2019-08-26 446 瀏覽
服務生好好環境都好舒服食物好食一個人一百幾左右食到好飽生日碟超級靚我地7個人去改左兩次人數但態度都好好呢度有好多種類既桌遊好岩多人黎食飯玩見到啲玩具童心即刻返曬黎好好好推薦!

服務生好好
好岩多人黎食飯玩
見到啲玩具童心即刻返曬黎
好好好推薦!
2019-07-28 581 瀏覽
慶祝好朋友生日, 所以一早就係wtsapp book定位, 而呢間Cafe最特別就係可以 以客人要求畫生日碟, 而生日碟真係畫得好靚, 值得推介, 慶祝一流生日碟公仔嘅價錢係要由甜品師傅去定價, 而越複雜嘅公仔就越貴, 生日碟上係可以叫menu上嘅甜品, 亦可以自己買蛋糕放上去食物方便都比較中規中矩店員亦好好禮貌, 會一齊唱生日歌會主動幫忙拍照芝士薯條雖然芝士醬冇芝士味 但薯條本生已經炸得好好食 海鮮拼盤即叫即炸的喔 德國芝士牛肉漢堡牛肉多汁 漢堡足料 不錯意式煙三文魚挪威海岸Pizza薄餅厚度適中 香脆可口 抹茶鮮奶 柚子蜜梳打 薄荷朱古力最後就係生日碟出場, 太靚了朋友見到亦非常開心影相影到蠟燭也差d熄

食物方便都比較中規中矩

店員亦好好禮貌, 會一齊唱生日歌

會主動幫忙拍照

牛肉多汁 漢堡足料 不錯

意式煙三文魚挪威海岸Pizza
薄餅厚度適中 香脆可口

抹茶鮮奶 柚子蜜梳打 薄荷朱古力

最後就係生日碟出場, 太靚了
朋友見到亦非常開心

影相影到蠟燭也差d熄

2019-07-27
2019-07-10 602 瀏覽
朋友生日,特意選擇呢度慶祝最值得推薦係生日碟要提前預訂,費用因應公仔嘅難度而決定,職員會耐心同你溝通,而且唔會逼你order餐廳嘅甜品,你可以自備甜品然後放上生日碟超靚畫得超級神似,好可愛朋友超鍾意超驚喜!影相打咭一流。
2019-06-01 684 瀏覽
第一次黎食 好多朋友都推介叫我黎試下尤其係慶祝生日既話 生日畫碟真係好靚所以今次同男朋友慶祝生日就黎左呢度食我地嗌左牛肉漢堡同埋煙三文魚黑松露天使麵佢地既野食真係唔錯 真係同其他cafe好唔同我仲一早訂定個甜品 同埋叫甜品師幫我畫碟真係好靚 男朋友好鍾意 多謝哂🤘🏼白兵個畫碟真係好靚 完全唔捨得郁佢同食佢!Highly Recommended!!
第一次黎食

我地嗌左牛肉漢堡同埋煙三文魚黑松露天使麵
佢地既野食真係唔錯 真係同其他cafe好唔同
我仲一早訂定個甜品 同埋叫甜品師幫我畫碟
真係好靚 男朋友好鍾意 多謝哂🤘🏼
白兵個畫碟真係好靚 完全唔捨得郁佢同食佢!

Highly Recommended!!
2019-06-01
  • 煙三文魚黑松露忌廉天使麵
2019-05-24 519 瀏覽
食物賣相好,味道都好,玩具夠多,服務好,下次會再黎!之前上網搵有咩餐廳會有畫生日碟,但都搵唔到,點知最終都比我搵到,實在太開心!壽星妹好滿意呀!我諗會黎多幾次!😋😍
2019-05-12 675 瀏覽
為呢間餐廳,我第一次寫食評:為咗同阿女慶祝生日,俾我上網搵到呢間cafe。首先服務好好,由訂位開始就好有禮貌同熱誠。第二,食物同飲品同令我地好滿意,飲品大杯同好飲。食物方面,個黑松露天使麵好味,小食拼盤都好味。物三,環境影相超靚呀!同埋佢地好主動幫我地影合照。因為以上原因令我的女兒有個超開心的生日會。
首先服務好好,由訂位開始就好有禮貌同熱誠。

物三,環境影相超靚呀!同埋佢地好主動幫我地影合照。

因為以上原因令我的女兒有個超開心的生日會。

黑松露天使麵
2019-05-11
黑松露天使麵
  • 煙三文魚黑松露忌廉天使麵
  • 蜂蜜啫喱花茶
  • 小食併盤
2019-05-07 604 瀏覽
生日正日,夜晚果餐就同朋友黎呢間cafe,Cafe位處旺角彌敦道,相當方便。呢間cafe入面有好多board game,最正係唔限時,一班fd可以一路吹水一路玩。Cafe裝修好符合佢個名,有好多公仔同玩具,好colourful,有童真。我就點左個蜂蜜啫喱花茶黎飲,係要加少少啫喱落杯玫瑰花茶度,飲法好新奇,玫瑰花茶好香,配埋蜜糖甜甜地威靈頓燒牛肉芝士卷,好似焗過龍,入面既牛肉鹹鹹地,味道係還好。煙三文魚黑松露天使面,個面好creamy,三文魚都新鮮,冇雪藏味,個三文魚玫瑰花擺得幾靚,但得2塊三文魚,份量有d少。燒元貝野菌忌廉意大利飯,造型一流,味道都唔錯,不過食太多cream整既野,搞到少少滯。是日重頭戲係個生日畫碟,兩幅都超級靚,要預先send圖比店員,價錢就跟返張圖既複雜程度。我最愛既小丸子,打卡一流!
生日正日,夜晚果餐就同朋友黎呢間cafe,
Cafe位處旺角彌敦道,相當方便。

呢間cafe入面有好多board game,
最正係唔限時,一班fd可以一路吹水一路玩。

Cafe裝修好符合佢個名,
有好多公仔同玩具,好colourful,有童真。

我就點左個蜂蜜啫喱花茶黎飲,
係要加少少啫喱落杯玫瑰花茶度,
飲法好新奇,玫瑰花茶好香,
配埋蜜糖甜甜地

威靈頓燒牛肉芝士卷,好似焗過龍,
入面既牛肉鹹鹹地,味道係還好。

煙三文魚黑松露天使面,個面好creamy,
三文魚都新鮮,冇雪藏味,
個三文魚玫瑰花擺得幾靚,
但得2塊三文魚,份量有d少。

燒元貝野菌忌廉意大利飯,造型一流,
味道都唔錯,不過食太多cream整既野,
搞到少少滯。

是日重頭戲係個生日畫碟,兩幅都超級靚,
要預先send圖比店員,
價錢就跟返張圖既複雜程度。

我最愛既小丸子,打卡一流!
2019-04-27 468 瀏覽
系網上預早book左位,7点一到就可以入座,餐廳吾大,但座位卻很大,明顯老闆系想客人可以舒舒服服甘坐。良心老闆👍👍👍我和朋友2人叫左小食拼盤,一個飯一個意粉share食。。。呢個飯真系好香,d飯軟硬適中,食到停吾到口😆😆😆叫卡邦尼意粉就穩陣!!中規中矩呢個海鮮拼盤有軟殼蟹,魷魚圈,魚柳條。不過上台時只系微暖,個粉好厚又林,完全吾掂!環境真好,又大又舒服,仲有d小遊戲俾你玩,冇限時,你鐘意坐幾耐都得!👍👍👍
我和朋友2人叫左小食拼盤,一個飯一個意粉share食。。。

燒元貝配野菌煮忌廉意大利飯
呢個飯真系好香,d飯軟硬適中,食到停吾到口😆😆😆

卡邦尼意粉

叫卡邦尼意粉就穩陣!!中規中矩

海鮮拼盤

卡邦尼意粉
2019-04-13 440 瀏覽
地方ok大,有好多遊戲玩,服務態度好。好味, 食物飲品多選擇,小食拼盤抵食大大碟, 人唔多(可能係lunch), 樓上cafe, 生日碟太靚啦!佢個蛋黃忌廉雞球飯同香草茄蓉煙肉螺絲粉好食
佢個蛋黃忌廉雞球飯同香草茄蓉煙肉螺絲粉好食
  • 小食拼盤