2024-03-27 261 瀏覽
難得收早就約定朋友食飯行街,咁岩就撞正「牛一」做反老換童優惠!只要6點前入座揀選100分鐘嘅套餐就可以用小童嘅價錢享用套餐啦!超級抵食呀!優惠仲去到4月11,真係要趁優惠食多幾餐先😆🥩N2 嚴選牛五品 小童$148呢個套餐主打兩款牛,分別特選級殼飼牛肉及牛五花,個人較喜歡食特選級殼飼牛肉,薄切有牛味,唔會’鞋‘口,牛五花油脂較多,有厚度同咬口,另外仲有豬同雞可以選擇。對牛本身冇太高要求嘅揀選呢個套餐都已經足夠😌🍽️自助區有40多款鍋物配料及熟食,當日熟食有咖喱和牛 🍛,味道超香!配飯一流!另外仲有熱豆腐花!黃糖可以隨心落幾多就幾多🤩口感夠滑,好有驚喜👍🏼至於物配方面就超貼合我個人口味啦!淨係菇類都好多款!仲有我最愛嘅年糕、豬皮同鴨血!菜類敢係比我想像中敢多健康選擇👍🏼食返啲健康嘅菜都等自己罪惡感冇咁大🤣🍧甜品雖然甜品嚟講選擇唔算太多,但單單幾樣已經中重我好心😍泡芙同乳酪雪糕真係世一!🍸飲品飲品嘅款式有新意,但估唔到呢個價錢仲可以飲到啤酒同清酒!仲有細小嘅清酒杯,可愛又別緻🥰

🥩N2 嚴選牛五品 小童$148

🍽️自助區

🍧甜品

🍸飲品

2024-03-26
✨五品の肉放題✨❤️中華麻辣湯🌶️:平時好少講湯底,呢個要講下👍🏻個麻辣幾特別喎😳😳佢一啲都唔似大陸嗰種麻辣 食到麻痹曬嗰種。望落就知佢好少辣油,散發著清香嘅辣椒同天椒味,嗰種香味好自然😍🫧♾️美國特選級穀飼牛肉&🫧美國牛胸腹:呢兩個嘅味道都係差唔多,牛味一樣係實在嘅,帶有微微嘅油脂香🐮。滾一滾就食得出牛肉嘅鮮嫩肉質😆😆🫧♾️豚五花:反而我覺得呢間啲豬肉最好食🐷👍🏻豬五花嘅肥瘦分配得宜,肥膏部份帶有甘香,唔配上豉油亦可品嘗到清甜嘅味道👅。🫧♾️豚肉:相對冇咁多肥膏,但係一樣食得出佢嗰種清甜。🫧♾️雞肉:真係啱曬我呢啲懶人食🐓雞肉係無骨,亦都冇皮,都冇明顯嘅額外調味,食落好健康咁🤣🤣🫧手唧墨魚滑(x1):冇想像中嗰種彈牙扎實嘅口感,佢就係一咬即開。味道上都唔錯😋😋好香墨魚味🦑btw包裝幾特別,有得手唧🖖🏻-✨麵條✨🫧蕎麥麵:蕎麥味幾突出,煮嘅時間長短都好影響口感。🫧日本粉葛:佢真係好吸湯😂😂非常香辣🌶️。蕎麥麵同日本粉葛分開食冇咁過癮,撈埋一齊食其實幾好食🤤🍜好似互補不足咁。-✨自助甜品✨🫧宇治抹茶雪糕:抹茶味好實在,完全有平時壽司店啲抹茶粉嘅味🍵好濃厚,又唔會好甜,食嘅過程似係食軟身嘅抹茶多啲🤣🤣呢
✨五品の肉放題

❤️中華麻辣湯🌶️:

🫧♾️美國特選級穀飼牛肉&🫧美國牛胸腹:

🫧♾️豚五花:
🫧♾️豚肉:相對冇咁多肥膏,但係一樣食得出佢嗰種清甜。

🫧♾️雞肉:

🫧手唧墨魚滑(x1):
✨麵條✨
🫧蕎麥麵:
蕎麥味幾突出,煮嘅時間長短都好影響口感。
🫧日本粉葛:
佢真係好吸湯😂😂非常香辣🌶️。
✨自助甜品
🫧宇治抹茶雪糕:
抹茶味好實在,完全有平時壽司店啲抹茶粉嘅味🍵好濃厚,又唔會好甜,食嘅過程似係食軟身嘅抹茶多啲🤣🤣呢一款我鍾意配紅豆食🫘

🫧乳酪雪糕:
好有乳酪味,少酸微甜🤍🤍幾鍾意呢個口味。而呢一款我鍾意配豆腐花食,有一種特別嘅風味😎配草莓醬都幾得喎~幾溶埋一體🍓
✨自助飲品✨
🫧百香果沙冰
呢個沙冰唔酸,帶有百香果嘅香,佢嘅味好突出💛

🫧香檳葡萄沙冰
我飲唔出又香檳🤣🥂不過提子味一樣都好突出,甜甜地又唔會成個藥水咁🍇

🫧熱朱古力
當日係夜晚嚟,我見到咖啡不知勁想飲😭☕️不過怕失眠😭最後揀咗朱古力飲🍫佢偏甜,同其他火鍋店啲熱朱差唔多味🤎
2023-11-21
  • 豚肉
  • 麻辣湯底
2024-04-03 41 瀏覽
由而家到4月11號,有機會體驗一下「反老換童」因為嚟 🐮牛一,享用100分鐘放題,每位成人只需要用小童價錢✳️我地去咗太子分店,地點相當方便,好近太子地鐵站,喺始創中心落一層就見到餐廳好大,以大量既卡位為主,客人既空間感好足夠,坐得好舒適,舒適既用餐環境可以提升用餐體驗。我地今次係任食嚴選牛肉餐,簡好左湯底後,一坐底湯底同牛肉就已經到左,我地掃一掃QR code就點牛肉、雞肉等,如果想開心d,可以加錢食和牛點完餐之後,d肉類就好快上黎,感覺上一分鐘都唔洗除左任點肉類,出面都有自助吧,有菜類、菇類、麵類、各種熟食比大家揀仲有自助醬料吧、飲品吧同乳酪雪糕等湯底係打邊爐既靈魂,松茸雞湯嘅味道清爽而不油膩水滾就淥牛肉先,刀工好,切得好薄,好快就食得,牛味香濃而不膩,encore 再encore✳️星期一至四11:30 - 19:00前入座
由而家到4月11號,有機會體驗一下「反老換童」

點完餐之後,d肉類就好快上黎,感覺上一分鐘都唔洗
仲有自助醬料吧、飲品吧同乳酪雪糕等

湯底係打邊爐既靈魂,松茸雞湯嘅味道清爽而不油膩

✳️星期一至四11:30 - 19:00前入座
2024-03-27 48 瀏覽
依排好多事情都唔係好順利🙈 又忙又攰~ 有咩野可以減減壓?就係好好食一餐飽🍲‼️媽咪最鍾意就係打邊爐🍲🥰可以食最愛既牛肉同可以食好多唔同種類既野🤩今次我地就去左 #牛一 , 佢地推出左「還童の割引」 夜晚6時前入席~ 就連大人都可以小童既價錢黎埋單😚😚 抵呀!!! 我哋就叫咗嚴選五品牛, 用小童價錢都係$148 一個咋😆放題可以食得好滿足😌好多好多野食選擇… 媽咪個套餐就有美國特選級穀飼牛肉, 牛五花, 豚五花, 豚肉添食同雞肉無限添食😆 當然野食吧都有大量丸類🍡 蔬果類🥬 小食豆腐花🥣雪糕🍨仲有埋啤酒🍻 可以飲番杯🙌🏻 坐位又夠大夠舒服 算唔錯呀要留意番優惠時間係2024年3月4日至4月11日(星期一至四晚上)(公眾假期除外), 仲要6:00前入座及選購100分鐘放題🙌🏻成人即享小童價優惠, 不限年齡! 真係第一次試自己記得留意番使用條款及細則

依排好多事情都唔係好順利🙈 又忙又攰~
有咩野可以減減壓?就係好好食一餐飽🍲‼️

媽咪最鍾意就係打邊爐🍲🥰
可以食最愛既牛肉同可以食好多唔同種類既野🤩

放題可以食得好滿足😌好多好多野食選擇…
媽咪個套餐就有美國特選級穀飼牛肉, 牛五花,

成人即享小童價優惠, 不限年齡! 真係第一次試
自己記得留意番使用條款及細則
2024-02-07 348 瀏覽
牛一咁凍嘅天氣實在好岩太邊爐☺️暖笠笠90分鐘嘅放題都好夠食🤣不過為左可以慢慢食同朋友邊食邊傾計就揀左120分鐘放題$200-$300就食到好多好多野我地食5品肉set🐣雞肉🐷豚肉🐷五花肉🐮特選穀飼牛肉🐮牛五花再加自助吧各款蔬菜🥬丸類 (好多火鍋配料選擇 一定有岩大家口味)熟食 冷盤 甜品🍮飲品 (自家製甜品🍧好正,仲有乳酪雪糕🍦)我地兩個大胃王食得好開心😁雞肉放湯底慢慢煮熟都滑而豚肉&五花肉都唔會太肥 薄薄一片片食 好易入口 愈食愈滋味☺️🤤牛五花就牛脂分佈肥啲啲 牛肉就重牛味 真係每人都KO到幾碟Order嘅嘢都好快refill 所以可以邊食邊order唔驚等得耐餐廳環境都寬敞 坐得舒適店員服務態度好 有禮貌
牛一

🐷五花肉
🐮特選穀飼牛肉
🐮牛五花

熟食 冷盤
甜品🍮飲品 (自家製甜品🍧好正,仲有乳酪雪糕🍦)

我地兩個大胃王食得好開心😁

餐廳環境都寬敞 坐得舒適
店員服務態度好 有禮貌

• 牛五花
  • 五花肉
食過太子幾次,reception 員工次次都好好態度,值得一讚。N4. 餐有澳洲M6和牛 係我每次的必選,會員價只係$288,就食到高質和牛,口感非常非常的嫩,不過牛味唔重,我唔鍾意食多油脂,呢個好岩我口味,前後都食左4,5碟,次次都保持到質素,唔會越食越差。N4 餐另外仲有得叫見島和牛,呢隻口款冇M6咁嫩,但牛味重d。我覺得可以集中食M6就得啦。出面既配料老實講唔算多,都係蔬菜類,丸類,甜品更少,配料方面略為失色。不過主力食牛肉都已經好滿足了。

今日,人稱香港美食一條龍,絕對唔可以錯過嘅和牛饌宴!我一入場,就被一股濃郁嘅肉香迎面撲鼻,心諗:今次,唔叫好牛,唔知幾時再有機會呀!😋上嚟嘅蕃茄豬骨湯底,簡直係香到出奇,每啖湯都係浓郁嘅蕃茄香,溫暖晒心房。然後,就係萬眾期待嘅日本和牛上場咯!每片牛肉都好似一幅藝術品咁,肥瘦相間,真係肉眼有花😍。我將牛肉輕輕咁涮幾下,放入口裏嘅那一刻,完全為之震撼!肉質軟滑得嚟又多汁,嗰種肉香與湯汁交融後嘅滋味,絕對係頂級享受。唔單止肉質驚艷,連配菜都做得出色!青菜爽口,豆腐滑溜溜,伴隨哂濃香嘅牛肉一齊入肚,味覺嘅節日!串串牛肉過後,仲有清新解膩嘅紫菜仔雪糕做收尾,簡直絕妙!💚總括來講,今日呢個午市奢華之旅,物超所值,滿足到我哋成家嘅味蕾!相信今次過後,屋企人對我嘅「美食探索」肯定有百分百嘅信心!下次,應該唔使等獎金,都會揾日子再嚟充充電!🍽️

2023-12-25 371 瀏覽
又來食自助餐,第三次寫牛一,讚。平民自助餐,質素高,性價平高,窮人恩物,地方舒適,假期正日都要來食此間牛一。nabe one. 菜式有多樣,新鮮不在話,多款選擇。好👌🏻
2023-12-03 335 瀏覽
裝修後第一次食,很舒服的環境,一直都來這間食,食物質素很優質,很新鮮,很美味,性價比很高,我很少食自助餐,因為貴,來牛一就又可以任食,又有美味食物,值得推介好。
2023-12-03
*呢一站太子*👉🏼👉🏼五品之肉放題 $178👈🏼👈🏼😋美國特選穀飼牛肉:眼睇油脂感較多,但食落唔會好肥膩,牛味較淡👍美國牛胸腹:牛味較重,唔韌易咬,偏瘦,值得推薦👍雞肉:無骨無皮,啖啖肉,唔多脂肪,減脂必食😋豚肉:較瘦,肉味偏淡😋豚五花:肥瘦均勻,仲可以包生菜一齊食📌配料推薦熟食:黃金魚皮、泡菜火鍋配料:蔬菜、海帶結、紫薯飲品:清酒、沙冰甜品:抹茶味雪糕(配小麻糬&紅豆)、黃豆粉厥餅
*呢一站太子*
👉🏼👉🏼五品之肉放題 $178👈🏼👈🏼
👍美國牛胸腹:牛味較重,唔韌易咬,偏瘦,值得推薦
👍雞肉:無骨無皮,啖啖肉,唔多脂肪,減脂必食
😋豚肉:較瘦,肉味偏淡
😋豚五花:肥瘦均勻,仲可以包生菜一齊食

📌配料推薦
熟食:黃金魚皮、泡菜
火鍋配料:蔬菜、海帶結、紫薯
飲品:清酒、沙冰
甜品:抹茶味雪糕(配小麻糬&紅豆)、黃豆粉厥餅

2023-10-02 1189 瀏覽
同好姊妹最鐘意自助打邊路的地方,已多次到訪,新裝修後仲舒服,食物整潔,任飲任食,最愛多菜,牛肉好味,飲品又多,啤酒都倧任飲,晚市任飲任食90分鐘已很滿足,仲有雪糕

2023-09-10
2023-10-01 710 瀏覽
環境企理乾淨、食物飲品不斷 refill$185一大一細不奢求高質,但亦美味可口食得舒服、開心服務不錯另外,「150cm 以下」= 小童,真心讚好多都係計120 cm以下
環境企理乾淨、食物飲品不斷 refill

$185一大一細

不奢求高質,但亦美味可口

食得舒服、開心

服務不錯

另外,「150cm 以下」= 小童,真心讚

好多都係計120 cm以下
2023-03-28 3383 瀏覽
牛一常客,肉類選擇多,自助吧食物種類繁多,坐得又舒服,蔬菜嘅選擇非常之多,而且店員會不斷refill。佢哋嘅軟雪糕雖然每次只有一種,但係作為火鍋嘅飯後甜品,感覺啱啱好。

• 極上日本和牛
2023-03-13 2520 瀏覽
身邊總有幾位朋友熱愛打邊爐, 逢聚會都會提出去打邊爐🤣 我對打邊爐無特別狂熱,但朋友約到又冇所謂,純烚下傾下係幾温暖既。先講環境地方很大,有很多座位而且空間很闊, 坐得都好舒適, 當日唔會出去拎食物好迫人/好嘈餐廳提供ipad下單,食物選擇類型唔算多(e.g小食、炸物甜品),但肉類方面都充足既。 湯底好淡無咩味道, 食材味道冇咩特别😅 當日人數唔多,整體服務方面就麻麻地(有啲催促e.g揀湯底/未食完收野)總結晚市任食性價比OK, 食得飽坐得舒服既, 但味道就太普通😅

係政府公告免安心出行.呢日亦都係除夕.決定與家人來個除夕晚餐.一行五人嚟到始創中心店.呢間食過無數次.品質服務都有一定嘅信心保證.決無漏單.服務中規中矩.我哋係晚上七點半嚟到.估唔到今晚超多人.全場滿場九乘.好可能免安心吧!我哋坐喺大卡位度.一邊坐三個.另一邊坐兩個.還有位置擺放手袋什物.坐位鬆動舒適.入枱前我哋決定食豪啲.所以揀咗食⏰120分鐘及最高級嘅🇺🇸美國頂級肩胛肋眼.每位$278元X5 .📌註:星期五.六.日或公眾假期.公眾假日前夕.晚市每位加$15元🚶🏻‍♂️👉📌牛一 (始創中心) (太子)太子彌敦道750號始創中心地庫1樓B01號舗

蟲草花
香炸魚皮
壽喜燒湯底
粟米味軟雪糕
🚶🏻‍♂️👉📌牛一 (始創中心) (太子)
太子彌敦道750號始創中心地庫1樓B01號舗
2022-12-31