2023-09-29 122 瀏覽
味道:🌟🌟🌟🌟🌟今次嚟到紅磡掃街 估唔到竟然比呢間小店震懾到🤩小店主張保食材原味 所有食物都即叫即炸🔥每款小食都相當高質 而且仲開到凌晨一點✨嚟開紅磡 想食宵夜嘅話絕對可以一戰💁🏻‍♀️❶珍寶炸三寶 6件 $33三寶包括左:茄子、青椒同雲吞🙊經過炸製後呈現出金黃酥脆既外層💛茄子同青椒既口感多汁爽脆😋雲吞就爽口彈牙 經油炸後仍然鮮味十足🦐❷棉花糖炸燒賣(8粒)$23燒賣外層酥脆 內層煙韌綿綿😶‍🌫️油炸既過程令燒賣表面形成一層脆皮🦦而內層既魚肉仍然保持住濕潤既質感🐟令口感上形成強烈既對比 真係超好味🍢❸蒜蓉布包豆腐(8件)$26布包豆腐比平時食到既豆腐更重豆味🤍同時口感更為結實 表面加上咁大量嘅蒜蓉醬 真係超惹味🥰❹椒鹽四季豆 $26四季豆保持住脆嫩既口感💚而椒鹽既香辣就為呢個菜色增添左風味🎶❺香辣單骨雞翼(6件)$35雞翼經過油炸後外酥內嫩🐔味道香辣順口 要嚟伴酒就最好不過🍻❻香辣啤酒薯條 $29薯條係油炸前加入左啤酒漿🍟啤酒味唔會太突出👄薯條就比平時食到鬆脆得多👍🏻❼椒鹽牛丸(5粒)$23牛丸彈牙多汁 以椒鹽調味料賦予左牛丸獨特既香辣風味🐄❽台灣花枝丸(5粒)$23花枝丸入口爽滑有咬勁

味道:🌟🌟🌟🌟🌟

今次嚟到紅磡掃街 估唔到竟然比呢間小店震懾到🤩
小店主張保食材原味 所有食物都即叫即炸🔥
每款小食都相當高質 而且仲開到凌晨一點✨
嚟開紅磡 想食宵夜嘅話絕對可以一戰💁🏻‍♀️

❶珍寶炸三寶 6件 $33
三寶包括左:茄子、青椒同雲吞🙊
經過炸製後呈現出金黃酥脆既外層💛

❼椒鹽牛丸(5粒)$23
牛丸彈牙多汁 以椒鹽調味料賦予左牛丸獨特既香辣風味🐄

❽台灣花枝丸(5粒)$23
花枝丸入口爽滑有咬勁 令人彷彿置身於台灣小食街頭🇹🇼

❾炸嘜純手工菜脯辣椒酱 $25 (試食装)
呢個辣椒酱都係自己人家製嘅🙌🏻

❶❶茉香綠茶 天然冷泡茶 $15
茶湯清亮 帶有茉香獨特既香氣同綠茶既清爽味道🍵
飲落自然又芳香🩵

2023-06-24 54 瀏覽
晚餐宵夜精選 值得一試支持2023年年初有一晚收工經過紅磡明安街 基本上都是食肆林立 但附近都是一些舊派小食 眼見有新店進駐 決心一試 發現不同外間獨孤一味的調味 後來和老闆熟悉後查問原來不少食物都是老闆學師出來再慢慢細嘗味道改良的小食 不經不覺已幫襯數月 眼見由一開張稀疏的外賣 到現在有不少熟客都陸續回頭果然老闆的用心沒有白費 希望籍著呢個食評 可以幫到老闆 幫到附近食客多一個選擇。推介:招牌炸三寶,招牌雞軟骨,椒鹽粟米
晚餐宵夜精選 值得一試支持
2023年年初有一晚收工經過紅磡明安街
基本上都是食肆林立
但附近都是一些舊派小食
眼見有新店進駐 決心一試
發現不同外間獨孤一味的調味
後來和老闆熟悉後查問
原來不少食物都是老闆學師出來再慢慢細嘗味道改良的小食
推介:招牌炸三寶,招牌雞軟骨,椒鹽粟米
  • 招牌雞軟骨
  • 招牌炸三寶
  • 自家配製足料粉仔
你有無諗過 好簡單既炸物 都可以食到佢既靈魂❓走到黎黃埔呢一帶 基本上都唔會缺乏美食 緊有一間係左近🫢但係偏偏我地就揀咗佢🙌🏼炸嘜炸物專門店🍗起初會擔心淨係食炸野會好寡 點都無諗過最後係停唔到口😳店舖主要都係做夜晚至宵夜呢一個時段🌃如果我係住樓上 我相信每一晚都會衝落樓 每日食一款😆可惜 這些機會不是我的 我唯有好好珍惜呢一次先🥲小店既炸物種類繁多 就算係一啲較為大路既野食佢地都可以做到好好食 當中必定經過多次既嘗試同失敗💪🏼➷🪐 招牌三寶▸ 茄子▸ 青椒▸ 雲吞🪐 好運炸雲吞呢兩個都係佢地既招牌炸物 炸雲吞更加唔係好多地方食到😋你見佢魚肉既位置係粒粒都好飽滿 唔係孤寒唔捨得俾你個種魚肉入口都有質感👍🏼唔似一舊粉團 係真實魚肉既享受🐟由於我真係極之鍾意食炸雲吞🤤所以就算三寶入面有都會按捺不住叫多一份🫢對於我黎講係一份充滿回憶既味道我好欣賞佢入面既餡係真係一舊魚肉唔係膠😋唔知你地有無食過炸雲吞入面係一舊九唔搭八既唔知咩黎🥶要食到好似今次呢種稱得上有質素既炸雲吞已經買少見少🥲§🪐 外脆內軟炸燒賣再黎不得不食佢地既炸燒賣 同出面食到既有好大分別😲燒賣既外皮脆得黎唔會硬晒👍🏼內裡又軟身彈牙 口
你有無諗過 好簡單既炸物 都可以食到佢既靈魂❓

如果大家係會買走外賣的話 記得即場試一試先🥢
岩岩炸起熱辣辣呢個黃金時間食係最正最正😋

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼9️⃣🌟
2023-05-19
宵夜最岩黎到紅磡覓食因為唔少開到夜既餐廳🌙 今日就試下呢間外賣店主打港式炸物🤪 雖然聽落好邪惡但係即叫即炸食落香口真係好滋味😋 弱弱講句:如果賣埋野飲就更加好😅 因為炸物送啤酒或者汽水都係好配搭🍻⭐️ 招牌炸三寶 🍢三寶有茄子青椒同雲吞🍆 釀上魚肉好爽口🐟 特別配上自家製菜甫辣椒醬🌶️ 辣度有層次⭐️ 蒜蓉布包豆腐 🧄面頭既蒜泥係亮點😋蒜味香但唔太過重口味 豆腐外脆夠曬滑溜🤍⭐️ 外脆內軟炸燒賣 🥠店主推薦一定要趁熱食🔥 係好經典嘅椒鹽港式口味🧂外脆內軟嘅口感真係好正🥴唔會好似一般炸燒賣咁成口粉⭐️ 椒鹽粟米 🌽呢個相對嚟講比較清淡🤣 椒鹽味唔會蓋過粟米嘅清甜💛 用嚟中場休息啱啱好⭐️ 越南粉絲皮春卷 🇻🇳皮較薄但內餡好豐富😚配上酸辣醬食好有熱帶風味⭐️ 香辣單骨雞翼 🍗呢個辣味比較濃❤️加上脆卜卜既外皮食得好過癮💥⭐️ 泰式炸蝦餅 🇹🇭蝦味濃而且好爽口🦐 好似喺泰國夜市食到咁樣🛵

⭐️ 招牌炸三寶 🍢

呢個辣味比較濃❤️加上脆卜卜既外皮食得好過癮💥
⭐️ 泰式炸蝦餅 🇹🇭
蝦味濃而且好爽口🦐 好似喺泰國夜市食到咁樣🛵
香辣單骨雞翼
深夜為何總會餓,紅磡街頭小吃推介,營業至凌晨一點時份🕑 必吃炸物專門店,老闆誠意研究每一種炸物嘅處理方法😉脆皮燒賣,棉花糖般大,比坊間空氣感重,大大粒,外脆內軟棉花糖😚招牌雞🐥軟骨,份量好足料,有埋四季豆,雞軟骨粒粒好均勻足味😝蒜蓉布包豆腐,坊間比較少吃到,唔系平時食到嫩豆腐😊系採用街市布豆腐,豆味香濃,保持豆腐水份,加上惹味蒜蓉!香辣啤酒薯條🍟用啤酒🍻炸醬,炸粉香脆,薄粉漿啤酒味經過油炸已經酒精揮發,更酥脆不油膩老闆自家調配沙律醬,好match,每一項細節都好細心❤️檸檬汁黑椒脆骨🦴腸黑椒脆骨腸,已經一片片切好去炸黑椒味不太辣,啱我心意😍內裡軟骨,爽口,增加口感台灣腸質感彈牙加上檸檬🍋汁酸酸地,配合開胃不油膩🌟自家配製足料粉仔經典狗仔粉已經賣少見少,冬菇,蝦🦐米,鮮甜加上老闆自家炒秘製菜譜辣椒醬,將粉仔昇華提升,勁惹味可口,辣椒醬有魚仔,蝦仔,菜舖,鮮味十足✅鍾意食的話,可以買枝秘製菜譜辣椒醬,返屋企日日撈飯食,包你食多一碗飯😘

香辣啤酒薯條🍟
用啤酒🍻炸醬,炸粉香脆,薄粉漿
啤酒味經過油炸已經酒精揮發,更酥脆不油膩
老闆自家調配沙律醬,好match,每一項細節都好細心❤️

檸檬汁黑椒脆骨🦴腸
黑椒脆骨腸,已經一片片切好去炸
黑椒味不太辣,啱我心意😍
內裡軟骨,爽口,增加口感
台灣腸質感彈牙
加上檸檬🍋汁酸酸地,配合開胃不油膩

🌟自家配製足料粉仔
經典狗仔粉已經賣少見少,冬菇,蝦🦐米,鮮甜

鍾意食的話,可以買枝秘製菜譜辣椒醬,返屋企
日日撈飯食,包你食多一碗飯😘

2023-05-23 22 瀏覽
餐廳主要係做外賣,有2張吧枱位,買完都可以即場趁熱食。招牌炸三寶 (6件) $33三寶有炸煎釀茄子、煎釀青椒同炸雲吞,將傳統既煎釀三寶用炸嘅方法,三寶上面嘅鯪魚肉炸完之後仍然保持彈牙嘅口感。椒鹽粟米 $30連埋粟米芯一齊炸,炸得恰到好處,粟米粒的水分鎖在裡面,食起來表皮是酥的,玉米是甜的,不會油膩。等粟米炸起後,灑上椒鹽粉,灑上去的味道不會搶過粟米的香味。蒜蓉布包豆腐 $26即時炸起嘅豆腐一啲都唔乾柴,仲保留到水份,撈埋蒜蓉一齊食,好惹味!雞軟骨 $29炸雞軟骨炸到表面金黃,食落去仲卜卜脆,有香酥嘅口感。天婦羅魷魚鬚 $38魷魚鬚炸到剛剛好,夠晒爽口彈牙,但唔會韌到咬唔開,酥香脆口加上惹味的淮鹽,食落真的非常滋味。泰國腐皮角 (10件) $27呢個係老闆介紹我食,係炸魚腐配自家調製嘅泰式酸辣醬,真係好惹味。
餐廳主要係做外賣,有2張吧枱位,買完都可以即場趁熱食。

招牌炸三寶 (6件) $33
招牌炸三寶 (6件)

椒鹽粟米 $30

蒜蓉布包豆腐 $26

雞軟骨 $29
炸雞軟骨炸到表面金黃,食落去仲卜卜脆,有香酥嘅口感。
雞軟骨

天婦羅魷魚鬚 $38

泰國腐皮角 (10件) $27
泰國腐皮角 (10件)

2023-05-21
5 分鐘 (外賣自取)
$70 (宵夜)
招牌炸三寶 (6件)
雞軟骨
天婦羅魷魚鬚
泰國腐皮角 (10件)
2023-05-22 78 瀏覽
位於紅磡明安街新開張冇幾耐嘅,炸物專門店 [ 炸嘜炸物]主打各式各樣的炸物,食材係完全唔加粉,全部原材料即叫即炸,保留食材最原始嘅風味,另外再配以自家製嘅調味粉和調味醬,保證新鮮,食材好多種類,無論係當晚飯或者宵夜都係好好選擇,重點係價錢相宜,包裝好企理又好味😋😋🍲▪️自家配製足料粉仔 $ 24店舖嘅唔喺炸系列,每日限量自家制粉仔 ,用雞湯底炒蝦米調味,好用心做,鮮味十足,粉仔口感煙韌細滑,啖啖都有超多料蝦米冬菇,加埋菜脯辣椒醬,增添風味,配合炸物食真係一流🫑🍆▪️招牌炸三寶 $ 33魚肉厚厚自家制,真材實料冇加粉,又香又彈牙,青椒和茄子又新鮮,配上魚肉和甜豉油真係一流,店主聲稱最多人返轉頭食嘅炸物🧆▪️椒鹽炸牛丸 $ 24絕對唔係普通牛丸,咬一啖即時爆汁,好Juicy 爽口又彈牙,加咗少少椒鹽好惹味🌯▪️蒜蓉布包豆腐 $ 24大大件布包豆腐即切切炸,外皮炸至煙靭香脆,豆腐好香滑,再加上自制蒜泥和京蔥, 好好味🐔▪️招牌雞軟骨 $ 29外酥內脆的雞軟骨,口感豐富,加上椒鹽樸實簡單的調味,完全冇油膩感,脆卜卜熱辣辣,用配合埋炸四季豆,原來咁好味🫔▪️泰國腐皮角 $ 27脆脆外皮包住充滿泰式風味既魚肉

位於紅磡明安街新開張冇幾耐嘅,炸物專門店

🍲▪️自家配製足料粉仔 $ 24

🫑🍆▪️招牌炸三寶 $ 33

🧆▪️椒鹽炸牛丸 $ 24

🌯▪️蒜蓉布包豆腐 $ 24

🐔▪️招牌雞軟骨 $ 29

🫔▪️泰國腐皮角 $ 27
脆脆外皮包住充滿泰式風味既魚肉,好香香矛和泰國香料味道,自家制酸辣醬亦充滿泰式風味,仲有成10件咁多,店主實在太慷慨

🌽▪️椒鹽栗米 $ 30
一定要食,新鮮粟米大粒又香甜,加上惹味椒鹽,完全保留粟米嘅清甜味道,高度推薦

✨必定會再回房的小店,需然全部是炸物,但完全唔油膩和唔頸渴,食得出所有食材好天然完全冇味精,而且好欣賞佢哋嘅醬汁係自家製配搭不同食材好好味👍🏻👍🏻👍🏻
  • 自家配製足料粉仔
  • 招牌炸三寶
紅磡新開左間小食店,小店主打炸物小食,有好多唔同款式,老闆好nice同每樣小食都好用心制作❤️,性價比好高‼️小店開至凌晨一點,又多一個宵夜好去處,應該會經常去了🤤❗️-💕 脆皮燒賣 $24/9粒👅好味指數:9.5/10即叫即炸‼️同坊間嘅好唔同,大大粒脹卜卜❗️炸得好香口,外脆內軟有煙靭感🥹配埋xo醬咸咸香香,性價比極高🥰-💕 自家配製足料粉仔 $24👅好味指數:9.5/10老闆特別推介❗️連我唔係好中意食狗仔粉既bf都食哂😂粉仔口感彈牙,質感夠稠杰,配料豐富,配埋自家辣菜譜,香香辣辣好惹味😍-💕 招牌雞軟骨 $29👅好味指數:9/10好香!調味香濃,重口味之選😍雞軟骨好爽脆入味-💕 脆炸蕃薯條 $32👅好味指數:9.5/10炸到好香脆!蕃薯條好甜😍簡單落鹽已經好正!-💕 天婦羅魷魚鬚 $38👅好味指數:8/10份量多,每條都粗大彈牙🥹炸粉唔厚,食落唔會太油膩,如果有醬沾就更好🤤-💕 粉絲皮春卷 $27/5件👅好味指數:8/10越南粉絲皮春卷😍,炸得好乾身,網紋粉絲皮好薄脆😋-💕 泰式炸蝦餅 $27/5件👅好味指數:9/10蝦餅大塊蝦味濃☺️彈牙口感配甜酸醬一流,好食過餐廳,性價比高!-💕 椒鹽栗

💕 脆皮燒賣 $24/9粒
💕 自家配製足料粉仔 $24
💕 招牌雞軟骨 $29
👅好味指數:9/10
好香!調味香濃,重口味之選😍
雞軟骨好爽脆入味
💕 脆炸蕃薯條 $32
炸到好香脆!蕃薯條好甜😍
簡單落鹽已經好正!
💕 天婦羅魷魚鬚 $38
👅好味指數:8/10
💕 粉絲皮春卷 $27/5件
👅好味指數:8/10
越南粉絲皮春卷😍,炸得好乾身,網紋粉絲皮好薄脆😋
💕 泰式炸蝦餅 $27/5件
👅好味指數:9/10
蝦餅大塊蝦味濃☺️彈牙口感
配甜酸醬一流,好食過餐廳,性價比高!
💕 椒鹽栗米 $30
👅好味指數:8.5/10
粟米香甜多汁,椒鹽味好香,正!

環境:8/10
2023-05-09
宵夜
椒鹽栗米
2023-05-09 21 瀏覽
炸嘢好多人都鍾意食!但好多炸物店樣樣都包好厚粉漿同埋一樣調味。而呢度就每種炸物都各有風味,估唔到炸物都可以做得咁出色同心思!🔵外脆內軟炸燒賣 食過好多間嘅炸燒賣都偏實淨,但呢間好特別,燒賣竟然可以炸得鬆軟,口感輕盈!仲粒粒都脹卜卜好大粒! 🔴招牌炸三寶 (茄子 青椒 雲吞) 一入口就覺得魚肉好軟滑,完勝平時食開啲煎釀三寶!老闆話係自己撈咗唔同魚肉,唔怪得咁正!個人特別鍾意雲吞,炸得超脆! 🟡雞軟骨 佢唔似日式雞軟骨咁包咗好厚嘅炸粉,可以食到粒粒雞軟骨嘅爽脆,而且調味好惹味,配有四季豆,份量好多,食唔停口! 🟢炸丸系列 我哋太鍾意食丸,試咗椒鹽牛丸,台灣貢丸,台灣花枝丸。牛丸非常有驚喜!牛香好濃,仲好juicy!一咬就咇晒啲肉汁出嚟!貢丸同花枝丸都好有咬口,鍾意食丸嘅我哋非常滿足! 🟣檸檬汁黑椒脆骨腸 呢樣又係驚喜之作,喺其他炸物店比較少見。豬肉腸夾雜咗啲爽脆軟骨,口感豐富,配檸檬汁好清新,食多啲都唔覺得膩! 🟤天婦羅魷魚鬚 煙韌魷魚鬚加天婦羅外皮,當然係絕配,加上表面仲有海苔,再多一重風味,又係食唔停口! ⚪香辣單骨雞翼 食炸嘢點少得雞翼,外層炸得非常香脆,而肉質仲好嫩滑!

🔵外脆內軟炸燒賣

🔴招牌炸三寶 (茄子 青椒 雲吞)

🟡雞軟骨

🟢炸丸系列

🟣檸檬汁黑椒脆骨腸

🟤天婦羅魷魚鬚

⚪香辣單骨雞翼
食炸嘢點少得雞翼,外層炸得非常香脆,而肉質仲好嫩滑!雞翼上面有啲香辣粉,仲配有甜酸醬,雞翼控唔好錯過!

⚫椒鹽粟米
粟米用咗簡單椒鹽調味,香口得嚟又吊出粟米嘅清甜,必點!

🟠秘方菜脯辣椒醬
老闆用咗秘製辣醬配燒賣同丸,大愛呢隻辣醬呀!入面有脆魚仔同菜脯,食落好香口,又夠辣!我哋食晒啲炸物之後都繼續夾起啲辣醬嘅魚仔同菜脯嚟食!愛食辣嘅朋友仲可以買樽返屋企慢慢食添!
2023-05-05 68 瀏覽
📌 炸嘜炸物專門店 - 紅磡明安街29號地下🗓(5/5) 星期五 ⏰ 晚上7點左右💈特式:今日經過寶石戲院見到附近原來新開左間叫「炸嘜」嘅炸物專門店,一向炸野/香口野都係十分吸引人,所以就比佢吸引左去幫襯下,佢主力係做炸物小食,同埋價錢都唔算貴,由最平$14去到最貴都只係$38,選擇亦都唔少。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:因為每種都唔貴,所以我就盡量叫多幾款食物去試下,等我可以同大家分享多d,而家等我同大家講下嘅味道先。招牌炸三寶(6件) $33 - 三寶有茄子/青椒/雲吞,將傳統煎釀三寶用上炸嘅方法去同大家重新演繹,但三寶上嘅鯪魚肉炸完之後都仲有彈牙嘅口感,真係非一般嘅食法,新穎嘅感覺,上面會再配埋餐廳嘅祕方菜脯辣椒醬,一絕。值得一提係佢個菜脯辣椒醬真係好正好惹味,入面有大量菜脯/蝦米/銀魚仔炒香,我諗買返去用嚟撈麵或者打邊爐時點野食都應該幾好效果。台灣花枝丸(5件) $24 - 本身諗住淨係叫花枝丸,但老細好好人問我想唔想兩溝,咁可以試多d口味就梗係更好啦。平時丸類多數都淥,再唔係就係燒,但係炸都好好食,粒粒都炸到脹卜卜,脆卜卜。泰國腐皮角$27 - 呢個係老細見我仲諗緊想食
📌 炸嘜炸物專門店 - 紅磡明安街29號地下
🗓(5/5) 星期五 ⏰ 晚上7點左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱

泰國腐皮角$27 - 呢個係老細見我仲諗緊想食咩時介紹我的,都係招牌食物,不過佢都真係無介紹錯,佢其實就係炸魚腐,再配埋泰式酸辣醬食,真係相當惹味。

招牌雞軟骨$29 - 話晒都係招牌,而且雞軟骨亦係香口/炸物小食中嘅表表者,當然要試下啦,呢個雞軟骨炸得好香口又夠入味,粒粒都咁好咬。

檸檬汁黑椒脆骨腸$28 - 我好鐘意食脆骨腸,試過一次去打邊爐食過,真係一試難忘。但今次佢就係用輕輕炸下方法去處理,再配上檸檬汁,都另有一番風味,最緊要係脆骨腸入面仲係有粒粒脆骨咬,表面又炸脆埋,脆上加脆。

香辣啤酒薯條$29 - 雖然啤酒味唔太重,但辣粉做到好均勻咁沾到薯條上,配埋店舖祕制沙律醬,好香口美味。

天婦羅魷魚鬚$38 - 個魷魚鬚唔會炸得過火,只係炸脆左個外皮,但入面條魷魚又唔會乾,而且有好香魷魚味。

🍽環境:餐廳環境就係一般小食店,舖仔細細主打做外賣,不過都有兩張吧枱位,可以堂食。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:老細都幾健談,態度亦都好友善,加上間店始終係新開,老細都會介紹下店舖嘅招牌食物,同客人打好關係。

💰💸價錢:總數叫左7樣野,埋單都只係$200左右,以小食店嚟講,價錢都算幾相宜抵食。

🐲💬總結:我覺得佢d小食嘅質素都做得唔錯,加上我成日都會經過附近,所以應該都會keep住幫襯下,順道支持一下區內小店。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
台灣花枝丸/檸檬汁黑椒脆骨腸/天婦羅魷魚鬚
泰國腐皮角/香辣啤酒薯條
招牌炸三寶/招牌雞軟骨
2023-05-05
15 分鐘 (外賣自取)
台灣花枝丸/檸檬汁黑椒脆骨腸/天婦羅魷魚鬚
泰國腐皮角/香辣啤酒薯條
招牌炸三寶/招牌雞軟骨
  • 泰國腐皮角
  • 招牌雞軟骨
  • 檸檬汁黑椒脆骨腸
2023-05-04 16 瀏覽
高質炸物fry bar😍 小店主打炸物小食 質素相當有驚喜~ 主要做外賣 但都有兩個位可以坐喺到食 ====᪥ 招牌炸三寶 $33 本來係茄子、青椒、雲吞共6件 但係我哋唔食青椒所以走咗青椒~炸雲吞好高質🫣 雲吞皮好鬆脆香脆 炸茄子釀都好厚 同茄子1:1🤣🤣 口感好好 ᪥ 外脆内軟炸燒賣(9粒) $24炸燒賣大大粒 真係外脆內軟 口感軟糯 配上自家製辣醬 香辣惹味得黎仲帶蝦米同魚仔嘅鮮香😋᪥ 天婦羅魷魚鬚 $38呢個都係必食👍🏻 以天婦羅嘅方式處理 口感香脆 魷魚鬚彈牙 同之前喺北海道小樽食嘅好似!᪥ 招牌雞軟骨 $29 雞軟骨爽口juicy 同四季豆嘅配搭好好😋᪥蒜蓉布包豆腐 $26᪥ 香辣啤酒薯條 $29

====

雞軟骨爽口juicy 同四季豆嘅配搭好好😋

᪥蒜蓉布包豆腐 $26
᪥ 香辣啤酒薯條 $29
2023-04-24 29 瀏覽
炸嘜炸物專門店 FRY BAR.又有新開既炸物小店買黎做宵夜真係一流.招牌炸三寶食剩指數:0/100炸煎釀三寶點可以無三寶分別係茄子、青椒、雲吞炸到金黃色鯪魚肉好彈牙配埋老闆自家炒辣椒醬醬用蝦米、辣椒、魚仔、菜脯炒成辣辣地好惹味.脆皮燒賣食剩指數:0/100炸燒賣漲卜卜有種綿花糖既口感又唔會好空氣提提大家呢個一定要現場食口感會最好!.椒鹽粟米食剩指數:0/100粟米好清甜唔會太重調味椒鹽粉輕輕吊味.招牌雞軟骨食剩指數:0/100如果你宵夜會飲酒一定要買雞軟骨有咬口又香濃.蒜蓉布包豆腐食剩指數:0/100蒜蓉超多好香布包豆腐中間好滑外面好脆.檸檬汁黑椒脆骨腸食剩指數:0/100平時真係好少食到呢款腸口感好脆檸檬汁既酸味令到成個腸清新左唔會有油膩感.天婦羅魷魚鬚食剩指數:0/100魷魚鬚炸得好外脆內軟有魷魚味
[紅磡]炸嘜炸物專門店 FRY BAR
又有新開既炸物小店
買黎做宵夜真係一流
炸煎釀三寶點可以無
三寶分別係茄子、青椒、雲吞
炸到金黃色
鯪魚肉好彈牙
配埋老闆自家炒辣椒醬
醬用蝦米、辣椒、魚仔、菜脯炒成
辣辣地好惹味
魷魚鬚炸得好
外脆內軟
有魷魚味
2023-04-15 58 瀏覽
炸嘜?依間小店嘅老闆就決定咩都炸喇😚老闆選址喺紅磡希望可以餵食一班Poly宿生同埋街坊🧚🏼‍♀️每份都係新鮮即叫即炸,幾乎無翻炸✨所以要等5-15分鐘不等 不過好食嘅炸物係值得期待嘅!新鮮熱辣辣即食已經贏咗一半 (⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)♡小編私心推介:椒鹽粟米/啤酒薯條/檸檬汁黑椒脆骨腸♡.① 招牌炸三寶:茄子、青椒、雲吞 ($33/6件)// 港式小食點少的煎釀三寶!!!👌🏻不過今次老闆就以炸嘅做法,每件都炸到金黃色,表面同樣會鋪上鯪魚肉🍥,而雲吞中間亦包有鯪魚肉餡。三寶會配埋老闆自家炒嘅秘製菜脯辣椒醬🌶️,醬汁加咗蝦米仔、辣椒、菜脯等炒成唔算好辣但幾惹味。//② 外脆內軟炸燒賣💛 ($24/9粒)// 炸燒賣幾乎係必點! 有啲小食店嘅炸燒賣炸完會縮水令口感好乾好硬,但係依間嘅燒賣炸完都漲卜卜🤌🏻,而且有燒賣魚肉嘅口感同味道。//③ 椒鹽粟米🌽 ($30)// 小店最近推出新品~ 一份大約有6-8條一開4嘅粟米,會連粟米芯一齊炸。炸得啱啱好,粟米肉粒仲保持到有水份同飽滿,表面加上嘅椒鹽粉都恰好,唔會蓋過咗粟米粒粒嘅甜味。//④ 香辣啤酒薯條🍟 ($29)// 店舖用咗幼薯條,每條都均勻沾上辣粉
炸嘜?依間小店嘅老闆就決定咩都炸喇😚
每份都係新鮮即叫即炸,幾乎無翻炸✨
所以要等5-15分鐘不等 不過好食嘅炸物係值得期待嘅!
新鮮熱辣辣即食已經贏咗一半 (⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)

♡小編私心推介:椒鹽粟米/啤酒薯條/檸檬汁黑椒脆骨腸♡
① 招牌炸三寶:茄子、青椒、雲吞 ($33/6件)

② 外脆內軟炸燒賣💛 ($24/9粒)
炸燒賣

③ 椒鹽粟米🌽 ($30)
椒鹽粟米

④ 香辣啤酒薯條🍟 ($29)
// 店舖用咗幼薯條,每條都均勻沾上辣粉,仲會配有老闆自家製嘅沙律醬,可以解細膩感好食!//

⑤ 招牌雞軟骨🍖 ($29)
// 老闆推薦要試雞軟骨(๑╹◡╹๑) 色水好靚同時都好入味呢~ //

⑥ 蒜蓉布包豆腐 ($26/6件)
// 另一老闆推介!豆腐雖然唔係用咗嫩豆腐,而係街市嘅豆腐質感。即炸起食嘅豆腐保持到水份同埋唔乾身。//

⑦ 檸檬汁黑椒脆骨腸🥓 ($28)
// 依款好推介啊!!! 腸仔可能食得多,但係原來脆骨腸帶脆口口感再加埋黑椒同埋酸酸地嘅檸檬汁一齊食味道係咁夾(˶‾᷄ꈊ‾᷅˵)!//

⑧ 台灣花枝丸 ($24/5粒)
⑨ 椒鹽牛丸 ($24/5粒)
⑩ 台灣貢丸 ($24/5粒)

🍢炸嘜 (紅磡)
紅磡明安街29號地下

#aiiifoodie_紅磡 #aiiifoodie_hunghom
炸燒賣
  • 檸檬汁黑椒脆骨腸
2023-04-11 47 瀏覽
紅磡新開左間炸物專門店,宵夜或晚餐加餸都係一個好好嘅選擇😍✨招牌炸三寶 - 有釀青椒、釀茄子同炸雲吞各兩隻,同其他地方嘅唔同,呢度嘅魚肉好有厚度,食落好彈牙,而且即叫即炸,新鮮熱辣食冇得輸🤤✨自家配製足料粉仔 - 好少地方見到有粉仔賣,而且佢好足料,好多蝦米同菇,再加埋佢嘅秘製辣醬,可以話係十分之夾同惹味,連我唔太食辣嘅都覺得正!✨椒鹽四季豆 - 本身我自己幾鍾意食四季豆,仲要配埋椒鹽同蒜蓉,簡直係大愛😻會食唔停~✨外脆內軟炸燒賣 - 極度吸睛的大大粒炸燒賣,裡面有魚肉香,真係外脆內軟,而且一d都唔會太多粉👍 沾埋辣醬食咸香味又出又滋味😸✨椒鹽粟米 - 比想像中易咬,整得好入口,粟米亦夠清甜🌽✨蒜蓉布包豆腐 - 裡面超滑,蒜蓉好香口,送飯實好正!✨招牌雞軟骨 - 估唔到幾juicy! 鍾意雞軟骨同有咬口嘅人一定會好like😍
紅磡新開左間炸物專門店,宵夜或晚餐加餸都係一個好好嘅選擇😍

椒鹽四季豆

外脆內軟炸燒賣

✨椒鹽粟米 - 比想像中易咬,整得好入口,粟米亦夠清甜🌽

✨蒜蓉布包豆腐 - 裡面超滑,蒜蓉好香口,送飯實好正!

椒鹽四季豆
2023-04-03 26 瀏覽
食左兩三次, 忍唔住要打篇comment 鼓勵下呢間小店事源有晚心思思想食宵夜, 發現到呢間小店招牌三寶:用料真係唔錯, 魚肉足料, 青椒同茄子都新鮮蒜泥椒鹽四季豆: 蒜味夠勁, 夾埋四季豆食冇得頂, 重口味人士必試椒鹽栗米:好好味, 冇諗過炸完既栗米都可以咁甜同多汁, 重點推介炸燒賣: 外脆內軟, 加埋個辣醬真係食唔停口(老闆話辣醬係自家制, 有蝦米同魚乾)即叫即整, 而且等侯時間都唔會好耐, 基本上唔太多人既話,幾分鐘有得攞!下次會試粉仔同脆骨腸支持用心小店, 加油!
食左兩三次, 忍唔住要打篇comment 鼓勵下呢間小店
事源有晚心思思想食宵夜, 發現到呢間小店

招牌三寶:用料真係唔錯, 魚肉足料, 青椒同茄子都新鮮

下次會試粉仔同脆骨腸

支持用心小店, 加油!
椒鹽四季豆,  栗米
椒鹽四季豆,  栗米