2024-04-11 124 瀏覽
適逢朋友生日,我book左炑八食燒肉,原來而家生日去炑八食野超級多優惠💥💥💥😆😆朋友食得開心,我又慳返好多🥳🥳-生日禮遇💡💡壽星可以免費獲得韓式肉肉蛋糕一個😍😍由一片片牛肉堆疊而成,上層再盤上兩朵豬肉及牛肉嘅花朵🌹真係一啲都唔馬虎,好有心機!打卡好靚😍😍韓國醬油蟹配紫菜飯醬油蟹採用韓國延平島藍蟹。蟹肉特别肥美,經過低溫處理,再用上仁川高級醬油醃製,鹹香鮮味、蟹膏豐腴,食落好鮮甜,又多膏同肉,撈飯一流🤤🤤而家去KKday可以三折優惠價$80預訂韓國醬油蟹配紫菜飯1份*(原價$258;預訂日期至4月19日,享用日期至4月30日)必點推介🙌🙌炑八厚切五花腩脂肪與肉層次分明成黃金比例,高溫逼出脂香緊鎖肉汁,肉的蛋白與脂肪互相交織,每一面都烤至金黃焦香,肉感誘人。超級推薦包生菜食😽😽仲可以加埋佢哋嘅前菜,例如醃蘿蔔、芝士粟米🌽別有一番風味- 蒜油蜜糖雞腿肉雞腿肉調味適中,而且肉質鮮嫩多汁,食落非常嫩滑🤤韓國薄脆牛角酥點左餐廳限時甜品,主要又係要黎打卡😉不過第一次食薄脆牛角酥,又幾香脆,而且帶有少少煙靭口感,好特別😝餐廳仲有好多唔同款嘅前菜同窩邊蛋、芝士粟米食,仲可以無限refill 📍炑八韓烤(

真係一啲都唔馬虎,好有心機!打卡好靚😍😍

韓國醬油蟹配紫菜飯

炑八厚切五花腩

- 蒜油蜜糖雞腿肉
雞腿肉調味適中,而且肉質鮮嫩多汁,食落非常嫩滑🤤

韓國薄脆牛角酥

📍炑八韓烤(旺角店)
旺角彌敦道628號瓊華中心5樓

#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋 #韓國直送食材 #koreanfood #韓國美食 #香港美食 #魷魚遊戲 #SquidGame #Netflix

2024-04-10
生日
  • 厚切五花腩
  • 醬油蟹
2024-02-29 443 瀏覽
炑八韓烤旺角分店, 佈置以淺木色為主調,座位舒適, 配上柔和的燈光,氣氛分熱鬧,進入餐廳時, 已經聞到陣陣誘人肉香, 令人好期待滋味韓烤燒肉。入座後 , 暖男 oppa 殷勤地送上韓式前菜, 有泡菜、大豆芽、 醃蘿蔔等, 醃得爽脆入味,烤爐邊還有泡菜蒸蛋、 芝士粟米粒 ,仲係無限添食。仁川鰻魚全份 $248 厚身肥美鰻魚 , 放在烤爐上燒烤時, 肉香十足, 將燒熟的鰻魚肉,剪成一片片, 再塗上鰻魚醬汁, 令到香脆魚皮, 添上甜香, 惹味吸引,鰻魚肉細滑軟嫰, 甘香的魚油填滿味蕾, 讓人食指大動。長牛舌 $198 長牛舌用手切加工,令花肉口感更軟嫩, 風味更佳 , 燒熟後的牛舌, 表面 香脆, 鮮味帶著勁得口感, 認真一流。外裙肉 $158 外裙肉是牛的橫隔膜 , 牛味濃厚 , 脂肪少, 最適合燒烤食用。香烤豬五花/六件 配韓式秘製醬油 $128一層肥肉一層瘦肉相間厚切五花腩 ,燒烤時 ,肥油滴在爐端中,火光更旺盛,燒到表面金黃焦香, 用生菜加上蒜粒及塗上醬汁,包起五花肉一 起吃, 口感更清爽, 沒有油膩感覺。人蔘雞湯/全份 $148 肥美的春雞,浸泡在奶白色雞湯中, 香 氣十足, 先呷

仁川鰻魚全份 $248

長牛舌 $198

外裙肉 $158

香烤豬五花/六件 配韓式秘製醬油 $128

人蔘雞湯/全份 $148
肥美的春雞,浸泡在奶白色雞湯中, 香 氣十足, 先呷一口湯 ,湯底好鮮甜, 啖啖人蔘、紅棗的甘甜,雞肉用上長時期燉煮 , 輕輕力已經容易咬開, 雞肉嫩滑,還有軟綿的糯米, 好滋補養生, 我的至愛。

夾心棉花糖配朱古力威化餅 $68
先用竹籤串起棉花糖, 放在鍋爐上輕輕烤一會兒,脆脆外皮棉花糖, 中心慢慢融化,夾在香脆餅干中享用, 香甜邪惡棉花糖,慢慢溶化口中, 還勾起童年BBQ 的開心回憶,十分回味。

荔枝梳打38
荔枝梳打,冰爽蜜甜, 啖啖荔枝果香, 還有粒粒果肉,為熱燙的燒烤 , 降一降溫吧!
2024-02-20 359 瀏覽
📌炑八韓烤入座後店員送上多款韓式前菜,仲有爐邊蛋及芝士粟米可以無限refill,單係前菜已經賞心悅目🥢🔖[ 韓國鰻魚 ]店員換上鐵板幫忙燒烤,服務十分貼心鰻魚厚肉肥美,魚皮香脆內裡肉質爽彈,充滿魚油香,附上甜醬油,味道豐富甜美,大推👍🏽🔖[ 長牛舌 ]牛舌鮮嫩多汁,上面切了一刀刀紋理,更快燒熟而又保留豐富肉汁,肉質爽嫩,燒至金黃色帶點焦香,必點🥩🔖[ 外裙肉 ]外裙肉肉質柔軟有彈性,肉味濃郁細膩,有點點油脂香,加上蔥花層次豐富,配燒汁一流🔥🔖[ 香烤豬五花 ]燒肉必點肥瘦相間嘅豬五花🥩油花分佈平均,肉質滑嫩,燒香後油脂香配上生菜、泡菜食,最高享受🔖[ 人蔘雞湯配白飯 ]熱辣辣好暖胃🥘人蔘味恰到好處,雞肉軟腍嫩滑,食燒肉前飲碗熱湯真心正🥰🔖[ 夾心棉花糖配朱古力威化餅 ]極邪惡但好好味嘅配搭,將棉花糖燒到半溶以消化餅夾住食,剛好平衡燒肉嘅油膩感🔖[ 馬格利生米酒 ]生米酒🍶用大碗裝住好有風味
📌炑八韓烤

🔖[ 韓國鰻魚 ]
店員換上鐵板幫忙燒烤,服務十分貼心

🔖[ 長牛舌 ]

🔖[ 馬格利生米酒 ]
生米酒🍶用大碗裝住好有風味
  • 前菜
  • 韓國鰻魚
天氣漸涼當然想食吓有嗰爐係旁邊熱辣辣既食物,今天我便相約好友了旺角一間主打韓燒餐廳-「炑八韓烤」品嘗是日晚餐❗餐廳座位寬敞,裝修富有特式燈飾,環境仿如置身韓國地道食肆中,店員殷勤有禮及介紹食物,而且不時補給配料。我們一行2人點了以下餐點:以下是對於韓式燒烤菜式的食評:1️⃣ 風味牛肉拼盤:這道風味牛肉拼盤是韓式燒烤中的經典之一。它通常包含不同部位的牛肉片,如牛前胸肉、牛舌和牛小排。這道菜提供了多種風味和口感,每一口都充滿了濃郁的肉汁和香氣。牛肉切得薄而均勻,燒烤時保持了肉質的鮮嫩和多汁。配上韓式辣醬和蔬菜,增添了豐富的層次感和口味。2️⃣ 炑八厚切五花腩:炑八厚切五花腩是另一種受歡迎的燒烤選擇。五花腩肉切得厚實,經過燒烤後,外表酥脆,內部保持著豐富的肉汁。這種燒烤方式使得肉質更加入味,搭配上韓式醬料,提供了一種濃郁的口味體驗。3️⃣ 梨汁雞腿肉:梨汁雞腿肉是一道清爽的燒烤菜式,以梨汁醃製的雞腿肉在燒烤過程中保持了肉質的嫩滑。梨汁的甜味為這道菜添加了特殊的風味,同時也起到了增加肉質鮮嫩度的作用。4️⃣ 芝士泡菜煎餅:芝士泡菜煎餅是一道創新的韓式燒烤菜式,將傳統的泡菜煎餅與芝士結合在一起。這道菜的外層酥脆

我們一行2人點了以下餐點:

以下是對於韓式燒烤菜式的食評:

1️⃣ 風味牛肉拼盤:

2️⃣ 炑八厚切五花腩:

3️⃣ 梨汁雞腿肉:

4️⃣ 芝士泡菜煎餅:
芝士泡菜煎餅是一道創新的韓式燒烤菜式,將傳統的泡菜煎餅與芝士結合在一起。這道菜的外層酥脆,內部濕潤,泡菜的酸辣味和芝士的濃郁口感相互融合,帶來了一種令人愉悅的味覺體驗。

5️⃣ 韓式水冷麵:
韓式水冷麵是清爽菜式。這道菜以冷麵為基礎,配以韓式醬料、蔬菜和切碎的冷肉片。它的湯底清爽,麵條彈牙,配料豐富多樣,提供了不同口感和
味道的層次。

6️⃣ 夾心棉花糖配朱古力威化餅:
這道甜點菜式結合了棉花糖、朱古力和威化餅,提供了一種甜蜜的口感和豐富的層次。棉花糖的柔軟與朱古力的濃郁相互融合,威化餅的酥脆為整道菜式增添了口感的變化。

7️⃣冰涼薄荷乳酸梳打及柑橘鮮橙紅茶
冰涼薄荷乳酸梳打以薄荷和乳酸為主要味道,帶來了一種涼爽的感覺。柑橘鮮橙紅茶則以柑橘和鮮橙的酸甜味為主,給人一種清新的口感。

總括黎講,韓式燒烤菜式提供了多種口味和層次的選擇,從風味牛肉拼盤到清爽的韓式水冷麵,每一道菜都帶來了獨特的味道體驗。而且所在地點鄰近旺角站,絕對是旺角一帶高質燒肉之選❗
2023-11-29
  • 炑八厚切五花腩
  • 前菜
  • 沙律
上星期想跟老公在家裏吃韓燒,但又不想吃完後家裏的油煙味充斥三日🙈決定今晚出來吃個豐盛的韓燒🥢既不用買食材又不用洗得辛苦,絕對是明智之舉😎這家分店我們是第一次來~旺區分店的店舖面積果然夠大🤓客容量挺多的👍🏻環境也算寬敞🌟感覺開揚又乾淨❗️座位大部分都是卡座位,坐得舒適🥰而吃韓燒最重要的抽風系統也是不錯,吃完整頓燒烤後也不覺得身上有油煙味😌而且這裏的店員們都非常好,態度友善,服務周到👍🏻有時間的話,還會協助客人烤肉👏🏻💕點菜後店員立刻就端上了半桌的配菜上來😂 ➡️四款韓式前菜🥢➕一碟泡菜➕一籃食燒肉用的生菜🥬➕一盤蔬菜沙拉🥗除蔬菜沙拉外,所有配菜也是可以無限添加的❣️而無限添加的配菜還包括了爐邊的芝士玉米及泡菜蛋🥳 超開心的🥰🥢風味牛肉拼盤 $258這牛牛肉拼盤含四款牛肉➡️牛前胸肉、牛小排、牛舌及蔥蒜牛五花❗️牛肉愛好者必點❣️牛小排依舊是我的最愛~油脂均勻,入口肉汁香濃,口感實在🥰炑八厚切五花腩 $138這一款五花腩確實是非常厚切😍看着都覺得滿足😂而且這款肉配以韓式大醬🥄及生菜🥬吃就是最適合的❗️咬下去口感豐富,皮脆肉嫩又多汁,香氣四溢❣️非常有韓式街頭烤肉的感覺😚梨汁雞腿肉 $88雞腿肉是整隻雞口感
上星期想跟老公在家裏吃韓燒,
但又不想吃完後家裏的油煙味充斥三日🙈
決定今晚出來吃個豐盛的韓燒🥢
既不用買食材又不用洗得辛苦,
絕對是明智之舉😎

這家分店我們是第一次來~
旺區分店的店舖面積果然夠大🤓
客容量挺多的👍🏻
環境也算寬敞🌟感覺開揚又乾淨❗️
座位大部分都是卡座位,坐得舒適🥰
而吃韓燒最重要的抽風系統也是不錯,
吃完整頓燒烤後也不覺得身上有油煙味😌
而且這裏的店員們都非常好,態度友善,服務周到👍🏻
有時間的話,還會協助客人烤肉👏🏻
💕

而無限添加的配菜還包括了
爐邊的芝士玉米及泡菜蛋🥳 超開心的🥰
風味牛肉拼盤 $258

這牛牛肉拼盤含四款牛肉➡️
牛前胸肉、牛小排、牛舌及蔥蒜牛五花❗️
牛肉愛好者必點❣️
牛小排依舊是我的最愛~
油脂均勻,入口肉汁香濃,口感實在🥰

炑八厚切五花腩 $138

這一款五花腩確實是非常厚切😍
看着都覺得滿足😂
而且這款肉配以韓式大醬🥄及生菜🥬吃就是最適合的❗️
咬下去口感豐富,皮脆肉嫩又多汁,香氣四溢❣️
非常有韓式街頭烤肉的感覺😚

梨汁雞腿肉 $88
雞腿肉是整隻雞口感最好的部份☺️
肉質鮮嫩,入口多汁🤤

韓式水冷麵 $88

透薄的青瓜片同蘿蔔片吃下去冰涼清爽🌟
加入冰塊的麵湯裡有香醋和芥末,
配以爽滑的蕎麥麵,
食起上來有點開胃的醋酸味~
絕對能夠起到降溫解膩的功效👏🏻
芝士泡菜煎餅 $90

超有驚喜😍是意想不到的好吃,
味道和口感都非常不錯❗️
是把泡菜剁成蓉再煎成餅狀,
加入芝士輕焗一下,
就是這款香脆可口的煎餅了🫓
菠蘿梳打 $38
荔枝梳打 $38
2023-11-23
5天前 0 瀏覽
Happy birthday to me第一波四月是生日月,跟朋友一齊慶祝生日,大家都係放工直接去瓊華,朋友仔好醒一早就訂好位。韓式肉肉蛋糕分別以肥牛片,牛五花和豬頸肉而成玫瑰花蛋糕,簡直係食肉獸既至愛,而且仲要牛味香濃,燒到好旺!講明係生日月份就免費上枱。晚市時段最低消費兩碟燒烤產品或一個套餐,記得最少提前一天訂座說明享用此優惠。韓國醬油蝦配紫菜飯 醬油蟹就聽過,醬油蝦都係第一次食。鮮蝦大隻鮮美,用正宗的韓國醬油生醃,蝦肉更加鮮甜無比,醬汁甜甜地,配紫菜飯,很滿足炑八厚切五花腩 五花腩肥瘦適中,店員好專業幫我們燒,肉味香濃,仲要滋滋聲,配生菜食,一流。蒜油蜜糖雞腿肉雞腿肉最嫩滑,而且醃得入味,加上蒜油蜜糖的香甜,食起來都有微辣既感覺。韓國薄脆牛角酥牛角酥是扁平的,最近韓國大熱既甜點,加上香滑的朱古力味雪糕,新鮮莓果,非常正。菠蘿梳打酸甜菠蘿為夏日帶來熱帶風味,食完燒肉飲返杯冰凍梳打水,好爽柑橘鮮橙果茶新鮮柑橘酸酸開胃,果茶充滿果香,很清甜。
Happy birthday to me第一波

韓式肉肉蛋糕

韓國醬油蝦配紫菜飯

炑八厚切五花腩

菠蘿梳打
酸甜菠蘿為夏日帶來熱帶風味,食完燒肉飲返杯冰凍梳打水,好爽

柑橘鮮橙果茶
新鮮柑橘酸酸開胃,果茶充滿果香,很清甜。

2024-04-16 0 瀏覽
為了幫朋友慶生日,我去了這家韓國烤肉店!這家店氛圍輕鬆愉快,店員好勸快😆韓式前菜我們開始點了一份韓國醬油蟹配紫菜飯,蟹肉滑嫩多汁多膏,搭配上香氣四溢的紫菜飯,簡直是完美的前菜~首先店員幫我們燒炑八厚切五花腩。這片肉肥瘦相間,經過炭火的烤制,表面微焦,肉質鮮嫩多汁。每一口都是滿滿的肉汁和香氣,包生菜吃一流!🤩然後有蒜油蜜糖雞腿肉,雞腿肉烤得金黃酥脆,外脆內嫩,沾上蒜片和蜜糖的香甜味道恰到好處😋作為生日禮遇,服務生送上了一個驚喜——韓式肉肉蛋糕!用牛肉造成的蛋糕好有趣,牛肉味道不錯👍🏻最後有韓國薄脆牛角酥甜品是濃郁的朱古力奶油雪糕另外還有草莓乳酸梳打和柚子梳打作為飲品。草莓乳酸梳打帶來了清新的草莓味道,酸甜可口,非常解渴。柚子梳打非常清新!

韓式前菜

最後有韓國薄脆牛角酥甜品是濃郁的朱古力奶油雪糕

2024-04-05 14 瀏覽
收工又gathering!仲要特登不食lunch,去左旺角食個烤肉、又係韓國菜😆、韓國菜最喜愛就是泡菜啦以黑白色做招牌每張枱都會有個吸氣機、以確保不會太陣味😂蘿蔔酸酸甜甜、最重要係可以任食、我叫左3轉生菜、包肉食一流😝Encore多一份、因為有同事不食牛、所以不夠食😅、肉質還可、不過我比較喜愛食牛、所以還可以啦😅加上秘制醬汁、令到牛舌起華不少、一啖咬下去牛舌的鮮嫩在口腔爆發、加埋醬汁恰到好處,鮮美無窮🤭第一次食甘厚的豬皮去燒烤、本身麻麻地食豬皮、覺得好膩、不過燒完後、芳香四溢、食下去就像食緊滿滿的骨膠原、煙煙韌韌的口感👍🏻改變了我的想法而牛肉就一般啦、不過加生菜一齊食、就會脆味十足、生菜的清爽、加上泡菜酸辣、不得了雞肉就一般般、不過好在他的醬汁鮮甜可口,令到雞肉更出色😀海鮮味出色、燒到脆卜卜、食落爽脆嫩淋、不過同事話燒烤是不該叫澱粉質、浪費quota、要食就食好一點🤭草莓味十足、加上乳酸梳打、有氣加上乳酸酸甜甜、幼滑口感👍🏻必食蒸蛋、加上泡菜、有酸辣口感、加上滑嫩的蛋漿、自己都可以食到2轉、而同事更愛芝士粟米、有拉絲加上粟米清甜!

以黑白色做招牌

每張枱都會有個吸氣機、以確保不會太陣味😂

前菜(任食)

韓國梅花肉(厚切)

韓式豬皮配炒芝麻

月見韓牛前胸肉(5片)

蒜油蜜糖雞腿肉

雞肉就一般般、不過好在他的醬汁鮮甜可口,令到雞肉更出色😀

皇牌士多啤梨乳酸梳打

草莓味十足、加上乳酸梳打、有氣加上乳酸酸甜甜、幼滑口感👍🏻

蒸蛋(任食)

前菜(任食)
韓國梅花肉(厚切)
韓式豬皮配炒芝麻
月見韓牛前胸肉(5片)
皇牌士多啤梨乳酸梳打
蒸蛋(任食)
One of my favourite MeokBang Korean BBQ🥳 ..想食韓式燒肉♨️❓我有一家連鎖高質而價錢合理既燒肉店,好推薦❤️!貴為人氣韓國🇰🇷 燒烤店,招牌為燒韓牛,當中以肩胛肉及護心肉最為推薦,相信大家一定有吃過😆~今次趁同朋友跳完舞就來旺角吃個燒肉獎勵一下自己吧。睇下我今次食左啲咩啦:🤗* 長牛舌 $198* 外裙肉 (8件)$158* 香烤豬五花 (6件)$128* 韓國仁川鰻魚 (全份) $248* 海鮮煎蔥餅 $108* 韓國薄脆牛角酥甜品 $116* 馬格利生米酒 (原味)$98前菜:芽菜、醃蘿蔔、泡菜、魚腐、海帶、紅菜頭、生菜菜、生菜片 (除生菜外 其他無限添加)就算前菜款款新鮮好吃😋,先打開咪蕾接著就當然要吃燒肉肉♨️,款款同樣肉質不錯吃有水準且帶有光澤✨,每款我都愛吃喔!而豬五花🐽 更有由店家特調 (韓式秘製醬油)食落更有風味。全程店員幫忙燒烤,鰻魚🐟 燒得外焦香脆內爽嫩。外裙肉🐮 其實是牛的横隔膜,但是指靠近背部的部分,肉質的特色是肉質柔軟、油花分布均勻、肉味濃烈,有人說是內藏但我覺得比肉肉更好吃🖤。熟食方面,海鮮煎餅 材料豐富,滿滿

睇下我今次食左啲咩啦:🤗
* 長牛舌 $198

* 外裙肉 (8件)$158

* 香烤豬五花 (6件)$128

* 韓國仁川鰻魚 (全份) $248
* 海鮮煎蔥餅 $108
* 韓國薄脆牛角酥甜品 $116
* 馬格利生米酒 (原味)$98

而豬五花🐽 更有由店家特調 (韓式秘製醬油)食落更有風味。

全程店員幫忙燒烤,鰻魚🐟 燒得外焦香脆內爽嫩。

熟食方面,海鮮煎餅 材料豐富,滿滿海鮮餡料,好香口喔!

最後既甜品 薄脆牛角酥🥐 口感很香脆特別壓製,又幾有趣~

韓式米酒🍶 也是令整頓飯更有意思。。cheerssss💫
×××[炑八韓烤 -MeokBang Korean BBQ & Bar]×××
©旺角彌敦道628號瓊華中心5樓
2024-03-31 11 瀏覽
🌸《炑八韓烤· 韓國燒烤 ·旺角》-🔹 仁川鰻魚 (全份) $248意想不到地爽口同彈牙!食落完全無腥味,連細骨都可以咬到,好有驚喜✨ 可以要求店員幫忙燒烤,店員好細心會剪開魚肉,以防太厚會唔熟👍🏻-🔸 外裙肉 (8件) $158外裙肉色澤好靚,肉上面舖左好多蔥花,帶有少少脂肪,但係唔會好油膩,加上菜包一齊食,好食✨-🔹 香烤豬五花 (6件) $128豬五花薄切非常好,唔會太油膩💖 薄切同時好快熟,豬肉好彈牙,多重口感✨-🔸 長牛舌 $198長牛舌都係店員幫手燒🙈 燒得岩岩好,仲有少少粉嫩,沾少少鹽已經好夠味🙈-🔹 馬格利生米酒 $98🔸 韓國薄脆牛角酥 $58
🌸

🔸 長牛舌 $198

🔹 馬格利生米酒 $98

🔸 韓國薄脆牛角酥 $58

2024-03-29 7 瀏覽
之前的2000積分準備到期,就過黎用埋啦一入去就講今日有最底消費,三碟肉或一個套餐,今次叫了韓牛牛胸肉,牛五花,蜜糖雞腿肉,金針菇,目測換了碟的份量比以前用圓碟的少,最明顯係金菇,得一層,五札就冇了,以前都多幾札,愈食愈少仲要收48。難怪大量的人今日復活長假期逼過關都要北上消費啦在APP上積分的牛肋骨係有蝦,但現實話冇,只能寫食評告知全世界,或睇下香港海關會唔會管一下,這圖文同現在的不同,是否存在欺騙消費者權益
之前的2000積分準備到期,就過黎用埋啦
一入去就講今日有最底消費
難怪大量的人今日復活長假期逼過關都要北上消費啦

2024-03-29
自從有次突然覺得佢有返水準之後,都keep住每個月都食一次,試下佢既新品同食佢無限refill既前菜同芝士粟米🤭🤭長牛舌厚切,係我最鍾意嘅牛舌,厚切先食到佢既口感外裙肉肉味濃烈,而且食落去比較軟香烤豬五花唔好煎得太窿 如果唔係就太乾唔好食 煎到啱啱好熟曬就食得韓國鰻魚全份依家真係好鍾意食燒鰻魚佢真係有別於平時食急凍嘅,燒完再點鰻魚汁因為佢新鮮啖啖肉,真係好好食海鮮煎蔥餅即刻食香脆,而且味道香韓國薄脆牛角酥甜品2份依家韓國好流行嘅薄脆牛角酥,終於唔使去韓國都食到,食落去好香脆,而且牛油味香,佢真係好似食緊鬆化既餅乾士多啤梨乳酪梳打唔會藥水味,乳酪味好香,大人細路都啱飲薄荷荔枝梳打薄荷味濃郁,荔枝好甜

長牛舌
厚切,係我最鍾意嘅牛舌,厚切先食到佢既口感

外裙肉
肉味濃烈,而且食落去比較軟

香烤豬五花
唔好煎得太窿 如果唔係就太乾唔好食
煎到啱啱好熟曬就食得

韓國鰻魚全份
依家真係好鍾意食燒鰻魚
佢真係有別於平時食急凍嘅,燒完再點鰻魚汁
因為佢新鮮啖啖肉,真係好好食

海鮮煎蔥餅
即刻食香脆,而且味道香

韓國薄脆牛角酥甜品2份

士多啤梨乳酪梳打
唔會藥水味,乳酪味好香,大人細路都啱飲

薄荷荔枝梳打
薄荷味濃郁,荔枝好甜

2024-03-15 18 瀏覽
周五吃肉肉🥩犒賞一下這一星期努力的自己🫶炑八韓烤無限添加爐邊蛋、芝士粟米、前菜,我喜歡喔!餐牌這期有打卡及曝光率很高的超長牛舌及全條韓國鰻魚吃喔前者爽口彈牙,油而不膩。後者脆香肉嫩☺️.另外仲叫咗以下食物喔,都好食呀好🫶.外裙肉|近背部,牛的橫膈膜,口感柔軟.香烤豬五花| 熱滋滋,軟嫩油脂足.海鮮煎蔥餅| 薄脆薄脆,吃到豐富海鮮料.韓國薄脆牛角酥|潮流人氣甜品,口感酥脆香口,充滿牛油香氣,配上雪糕球,太👍了

周五吃肉肉🥩犒賞一下這一星期努力的自己🫶
炑八韓烤無限添加爐邊蛋、芝士粟米、前菜,我喜歡喔!
餐牌這期有打卡及曝光率很高的超長牛舌及全條韓國鰻魚吃喔
前者爽口彈牙,油而不膩。後者脆香肉嫩☺️
另外仲叫咗以下食物喔,都好食呀好🫶
.外裙肉|近背部,牛的橫膈膜,口感柔軟
.香烤豬五花| 熱滋滋,軟嫩油脂足
.海鮮煎蔥餅| 薄脆薄脆,吃到豐富海鮮料
2024-03-13 24 瀏覽
呢晚媽媽點名話要去食炑八,話超掛住嗰度啲泡菜💖韓國鰻魚提防自己烤鰻魚到甩皮甩骨甩🤣叫咗店員幫手❤️鰻魚皮脆口,肥厚嘅鰻魚肉表面焦香、超嫩滑😍而且完全無泥味!長牛舌厚切嘅牛舌已經梅花間竹切開咗一段段,方便手殘嘅我😉牛舌肉質軟腍爽口,牛味相當濃郁😍外裙肉油花分布均勻,口感軟嫩又帶嚼勁🤓上面有燒汁同蔥花😚香烤豬五花五花肉厚薄適中,肥膏位唔算太多!包埋生菜同泡菜一齊食,完全唔覺得油膩😌海鮮煎蔥餅脆卜卜嘅煎餅有蔥段同韭菜🤩入邊仲有好多魷魚,口感豐富😋馬格利生米酒近期媽媽愛上對身體好好嘅米酒麴酒👍所以見到呢度有米酒飲,都Order咗😜飲落甜甜地,好容易入口😇韓國薄脆牛角酥韓國大熱嘅薄脆牛角酥都有得食🤩超重牛油香,酥脆嘅口感,表面仲有啲砂糖粒粒完全係進階更美味版嘅蝴蝶酥🤤
呢晚媽媽點名話要去食炑八,話超掛住嗰度啲泡菜💖
韓國鰻魚
提防自己烤鰻魚到甩皮甩骨甩🤣叫咗店員幫手❤️
厚切嘅牛舌已經梅花間竹切開咗一段段,方便手殘嘅我😉
牛舌肉質軟腍爽口,牛味相當濃郁😍

外裙肉
油花分布均勻,口感軟嫩又帶嚼勁🤓
上面有燒汁同蔥花😚

香烤豬五花五花肉厚薄適中,肥膏位唔算太多!
包埋生菜同泡菜一齊食,完全唔覺得油膩😌
脆卜卜嘅煎餅有蔥段同韭菜🤩
入邊仲有好多魷魚,口感豐富😋

馬格利生米酒
近期媽媽愛上對身體好好嘅米酒麴酒👍
所以見到呢度有米酒飲,都Order咗😜
飲落甜甜地,好容易入口😇

韓國大熱嘅薄脆牛角酥都有得食🤩
超重牛油香,酥脆嘅口感,表面仲有啲砂糖粒粒
完全係進階更美味版嘅蝴蝶酥🤤
  • 韓國鰻魚
  • 香烤豬五花
  • 馬格利生米酒
  • 韓國薄脆牛角酥
2024-03-06 23 瀏覽
餐廳座位寛闊,侍應服務態度非常好,會主動加泡菜蛋同粟米芝士🧀️前菜除咗沙律之外,其他都可以免費再加香烤豬五花五花肉燒到好香口,我就鍾意夾埋生菜食,減低油膩感韓國鰻魚全份侍應主動幫忙燒鰻魚,魚肉厚身香嫩,點上鰻魚汁食真係又香又juicy😋長牛舌好大塊厚切牛舌,咬落鮮嫩多汁,肉質嫩滑外裙肉牛肉味非常香濃,包埋生菜食就更滋味人蔘雞湯全份配白飯侍應幫忙剪開成隻雞,呢個真係份量十足,人蔘味唔會太濃,個湯好好飲👍🏻雞髀肉位置軟腍香滑夾心棉花糖配朱古力威化餅燒到半溶嘅棉花糖夾上威化餅食,可以減低棉花糖嘅甜度,真係perfect match 💕馬格利生米酒飲落充滿米香,酒味香濃

香烤豬五花
五花肉燒到好香口,我就鍾意夾埋生菜食,減低油膩感

韓國鰻魚全份

長牛舌
好大塊厚切牛舌,咬落鮮嫩多汁,肉質嫩滑

外裙肉
牛肉味非常香濃,包埋生菜食就更滋味

人蔘雞湯全份配白飯

夾心棉花糖配朱古力威化餅

馬格利生米酒
飲落充滿米香,酒味香濃