2017-09-22 720 瀏覽
位置有點窄.................可能多人的關係............點好餐後便上配菜...............醬油蟹...........賣相相當吸引...........!!另外會幫你蟹膏撈飯...........用蟹蓋裝......還會餵你吃..............服務也太好了吧......!燒肉質地不錯....!要包菜吃..........!更有風味..............! 唯一要改善的是通風系統......

唯一要改善的是通風系統......
2017-06-02 696 瀏覽
近幾年韓流大熱,回想一下,其實這股韓流應該始自 1998年亞洲金融風暴之後。當年韓國為挽救經濟,必須作出突破及轉型,並力求打入世界市場。首先大力推廣韓國品牌三星及 LG,經過多年努力,成功地由當年被韓國以外人士視為日本品牌以外的二線牌子,到今時今日已經與日本品牌平起平坐,三星智能手機甚至穩佔世界前三位置。硬實力之後就到軟實力,韓國電影及 K-pop 不單止全面攻佔亞洲市場,甚至打入美國、歐洲及南美市場,一眾 K-pop 索爆女團及型仔男團瘋魔全亞洲,Wonder Girls 甚至曾經熱爆美國,即使上世紀 70~90年代的日本經濟神話時期也做不到這一點。藉着這些當紅明星的帶動,其他商品如化妝品、韓國料理也跟着紅起來,近兩三年的韓式炸雞店及新派韓式燒烤在香港開到成行成市,就是一個最好的證明。在這股韓風入侵香港之前,其實香港已有一個小韓國,地點就在尖沙咀的金巴利街。由街頭到街尾差不多全部都是韓國超級市場、或旅居香港韓國人所開設的家庭式餐廳,直到今天這個特色依舊不變,部份商舖及餐廳甚至已經開業超過20年;當然,招牌可以不變,但背後是否已經轉了多手就不得而知了。無巧不成話,金巴利街歷史最悠久的兩

在這股韓風入侵香港之前,其實香港已有一個小韓國,地點就在尖沙咀的金巴利街。由街頭到街尾差不多全部都是韓國超級市場、或旅居香港韓國人所開設的家庭式餐廳,直到今天這個特色依舊不變,部份商舖及餐廳甚至已經開業超過20年;當然,招牌可以不變,但背後是否已經轉了多手就不得而知了。無巧不成話,金巴利街歷史最悠久的兩家韓國餐廳都是韓式烤肉,之前分別幫襯了幾次;今晚好想食烤肉,又碰巧在尖沙咀,就隨便揀了「清溪川」
已經有20年冇去過韓國,當年也不知道傳統韓式烤肉為何物,所以一直沒有機會在韓國品嚐正宗韓式烤肉。以香港的韓式烤肉餐廳做個比較,可以分為三個類別:裝修較靚的高級韓式烤肉如「伽倻」、裝修年輕時尚兼配上強勁節拍 K-pop 的新派韓式烤肉如「喜來稀肉」、以及裝修簡陋家庭式經營如「清溪川」。這三種不同類型的韓式烤肉店都曾經光顧,唔知道什麼原因,總覺得家庭式經營的烤肉店最有風味 ⋯⋯ 雖然裝修環境有點簡陋、服務態度同街坊港式茶餐廳差不多、烤肉質素又未必最好!
食韓式烤肉,豬、牛、羊、雞、蔬菜全部都可以揀。但一家三口都鍾意食牛,而且韓式烤肉以牛為賣點,所以叫了三個全部與牛有關係的菜式。
未食烤肉之前,必定會有例牌的韓國泡菜,共有八款口味。是否很奇怪為什麼沒有最經典的辣椒大津菜?原因很簡單,因為不鍾意食這一款泡菜,所以要求侍應換上另一款。
特級西冷牛扒(冇醃)($190)應該採用美國西冷,甚麼級數單睇外表無法區分,餐牌也沒有交待;但望落去應該唔會差。
特級西冷牛扒(冇醃)
在這種傳統家庭式韓式烤肉店,雖然服務麻麻;並不是態度差或不理會客人,應該形容為唔夠熱心、不拘小節;但總會保留代客人燒烤的基本服務。將整塊西冷扒放在明火加熱的烤爐上面,之後走開;隔一段時間再回來,反轉牛扒、剪䦕細件,然後話俾客人知道再過一會就可以食。
同時建議客人食沒有醃過的西冷牛扒可以連同一塊烤熟的洋蔥、再蘸烤肉汁。食落去肉質非常軟腍、無渣,充滿牛肉味及燒烤香氣,肉汁豐盛,估計是美國 USDA Prime 級牛肉才會有這樣的質素;配合半熟洋蔥的獨特香氣的爽脆,忍不住口食完一塊又一塊。
食韓國燒烤又怎可缺少燒牛肋骨(醃)($180)?平時食開的牛仔骨,一定切成厚件,除了多了一小截骨頭之外,其實同食一件細牛扒沒有太大分別。韓式燒牛肋骨其中一個特別之處就是裁斬方法:先斬出一大段牛肋骨,然後將牛肋骨片開成為一條長長的牛肋骨肉,再用利刃輕輕𠝹上花紋;由於整條牛肉仍然連著一段肋骨,賣相吸引。
燒牛肋骨(醃)
唔好睇少呢個𠝹花工序,牛肋骨肉雖然同樣軟腍,但肉質比較有咬口,如果唔𠝹花可能會要咀嚼耐一些。當然,牛肋肉優勝之處在於比西冷或肉眼更有濃厚肉味,加上燒烤的焦香更加突顯了肉味。醃制了的牛肋骨肉已經非常夠味,不用再蘸任何烤肉汁。
另一個至愛韓國菜就是韓式石頭飯($140),尤其是上菜一刻、整齊地舖在飯面的色彩繽紛兼切幼絲的新鮮蔬菜最為吸引。只可惜店員的服務態度實在太過不拘小節,在今時今日相機食先嘅現代,竟然未讓客人拍照就已經將石頭鍋飯拌亂了。
韓式石頭飯
石頭鍋飯其實都幾健康,除了牛肉碎粒之外,還混入了大量不同顏色的蔬菜,愛吃的人都知道,蔬菜的不同顏色正代表含有各種不同的維生素。每吃一口石頭鍋飯,都同時包含了碳水化合物(米飯)、蔬菜及蛋白質(肉類及雞蛋),健康之餘還非常好味,打破了蔬菜味淡、較能引起食慾的弊端。好味道原因在於加了韓式辣椒醬、及略為焦香的飯粒。由於石鍋細細個,但存熱及保溫效能直逼中國瓦煲,既做到煲仔飯的焦香、又肯定不會因為受熱不均(廚師功夫未到家)而引致飯粒過度焦燶。一鍋飯可以分成四小碗,小公主的媽媽只食了一碗,小公主的爸爸食到最後一碗的時候,仍然保持熱辣辣!
有啲網友話「清溪川」已經換了老闆,是否事實不得而知。因為來了幾次「清溪川」,室內環境及裝修皆完全沒有改變,至於老闆及侍應是否同一批人實在沒有印象,唯一不變的就是貌似老闆的那位一定是韓國人!至於餐牌似乎也沒有什麼改變,即使近一年開始有部份韓式烤肉店輸入高價韓牛,「清溪川」依然故我、繼續採用美國牛肉,沒有韓牛供消費者選擇。同街的另一家韓式烤肉店都是採用家庭式經營模式、裝修同樣簡陋,但印象之中無論泡菜以及烤肉質素皆較為優勝,怪不得排隊等候的人也是另一間店子較多。
2017-05-20
特級西冷牛扒(冇醃)
燒牛肋骨(醃)
2017-02-19 740 瀏覽
曾經去過好幾間韓國餐廳食醬油蟹,依間係最好味,又膏又鮮甜而且飯好夠熱,加起來好有化學作用!服務員仲親手幫我地放紫菜連飯加入蟹蓋真係十個讚👍🏻海鮮豆腐湯都好夠味道燒腩肉和燒梅頭肉都好香口,另外店內提供自家製麵豉醬,煑熱醬汁至上枱包生菜,絕對係好有誠意嘅餐廳
2017-02-19
醬油蟹
豆腐海鮮湯
韓式腩肉
麵豉醬
2016-12-16 600 瀏覽
正宗的韓燒真是很美味!這裏的老闆娘會推介什麼比較好味,怎樣食會更好味!生菜+千層塔+燒肉+特製醬料包住一起食,有專人負責燒,懶人更愛!回味無窮!有幸福的感覺!!!
燒牛肋骨肉
海鮮湯
啤酒+可樂
啤酒
2016-10-01 793 瀏覽
今晚食乜? 不如韓國野?雞 全部都係雞❔❔食韓國野好自然令人瞬刻諗起炸雞啤酒成日食, 好唔健康ja...都會有厭嘅一日掛❔所以我一口拒絕左朋友嘅提意但係...為左就腳又諗唔到食乜之下, 中左入黎。一推開門, 煙霧離漫咁...啊!原來食韓燒!大肚婆朋友衝左入去借洗手間, 咁都反正入打黎, 燒烤就燒烤喇一坐低比枝啤酒自私飲先OB 韓啤麥味幾香 甜甜地 好易入口就算放得耐左 都唔會太苦之後店員放低左八小碟腌製小食 (懷舊韓風番晒黎)辣豆腐湯朋友覺得好辣 我就覺得還可以有兩三件大豆腐 有啲蜆 但湯太少 蜆肉有點老水冷麵加了醋 好醒胃 麵質煙靱但如果加啲辣就勁過癮生菜配肉碎麵鼓醬肉醬在熱辣辣嘅器皿上 繼續翻騰 好香牛肋骨肉質好嫩 店員幫我地燒 燒得岩岩好好香肉汁味 配白飯 無得輸同安格斯有得揮!!!!!!!再用生菜同芝麻葉加蒜及肉醬一齊食芝麻葉好香疊住無味但爽嘅生菜 好新奇有趣加埋肋骨一齊食 減輕油膩感燒魷魚 唔好比個色呃左 係唔辣又無乜味不過燒得又係岩岩好熟 完全唔靭炆牛肋骨牛肋骨得四件 但每件都非常入味 甜甜地嘅肉質非常淋 一下就甩骨最後就係個石頭鍋飯 不過一黎就比店員幫我地撈好 仲分埋比大
今晚食乜? 不如韓國野?
雞 全部都係雞❔❔
食韓國野好自然令人瞬刻諗起炸雞啤酒
成日食, 好唔健康ja...都會有厭嘅一日掛❔
所以我一口拒絕左朋友嘅提意
但係...為左就腳又諗唔到食乜之下, 中左入黎。

一推開門, 煙霧離漫咁...啊!原來食韓燒!

一坐低比枝啤酒自私飲先
OB 韓啤
麥味幾香 甜甜地 好易入口
就算放得耐左 都唔會太苦

之後店員放低左八小碟腌製小食 (懷舊韓風番晒黎)
辣豆腐湯

肉醬在熱辣辣嘅器皿上 繼續翻騰 好香

牛肋骨
肉質好嫩 店員幫我地燒 燒得岩岩好

好香肉汁味 配白飯 無得輸

同安格斯有得揮!!!!!!!

再用生菜同芝麻葉加蒜及肉醬一齊食

兩百幾一個人 合理啦
2016-09-21
  • 燒牛肋骨
2016-07-30 545 瀏覽
海鮮餅冇海鮮海鮮湯送來,與豆腐海鮮湯一樣,問為什麼與圖不一樣,圖上顯示海鮮湯並沒有豆腐,但送上來有大半是豆腐,問有沒有弄錯,店員堅稱沒有,問兩者有什麼分別,又答不上,簡直是貨不對板
海鮮餅冇海鮮
今日同女友去尖沙咀,食清溪川門面整齊,望落價錢是貴的,二人餐500 另收加一不過,價錢一向唔係我首要考慮我同女友叫左二人餐(Set A)選了烤五花腩,烤牛舌,豆腐湯,炒粉絲,烤菇加上各式泡菜做前菜(附圖),份量算夠既五花腩賣相絕對吸引(附圖),所有燒烤過程都係由店員幫手燒好之後,用生菜夾埋豆瓣醬,口感同味道都唔錯唔知之後係咪開始多人,之後燒既牛舌,有部分燒過龍左少少,不過整體都唔錯炒粉絲,夠味道至於湯,最敗北就係入面d貝殻,多沙又未開口烤菇相當好味,係驚喜既一部分講到咁,大家都可能覺得值得一試點解我又會俾咁低分呢?原因係下面出大事既係我地之後叫既「烤魷魚」(附圖)同樣係由店員燒,睇餐牌係原隻,黎到得兩大片份量唔抵,心想燒到好食都算不過燒成點睇相就知我都算夠膽,燒成咁我都試下食食完兩個字:中伏完全得個燒焦味,冇口感可言最可憐係店員堅持「is ok」fine!我接受唔到應該唔太可能再幫襯
今日同女友去尖沙咀,食清溪川

門面整齊,望落價錢是貴的,二人餐500 另收加一

不過,價錢一向唔係我首要考慮

我同女友叫左二人餐(Set A)

選了烤五花腩,烤牛舌,豆腐湯,炒粉絲,烤菇

加上各式泡菜做前菜(附圖),份量算夠既

五花腩賣相絕對吸引(附圖),所有燒烤過程都係由店員幫手

燒好之後,用生菜夾埋豆瓣醬,口感同味道都唔錯

炒粉絲,夠味道

至於湯,最敗北就係入面d貝殻,多沙又未開口

烤菇相當好味,係驚喜既一部分

講到咁,大家都可能覺得值得一試

點解我又會俾咁低分呢?

原因係下面

出大事既係我地之後叫既「烤魷魚」(附圖)

同樣係由店員燒,睇餐牌係原隻,黎到得兩大片

份量唔抵,心想燒到好食都算

不過燒成點睇相就知

我都算夠膽,燒成咁我都試下食

食完兩個字:中伏

完全得個燒焦味,冇口感可言

最可憐係店員堅持「is ok」

fine!我接受唔到

應該唔太可能再幫襯

2016-03-25
  • 烤肉
  • 前菜
2015-10-31 566 瀏覽
星期五與朋友相約尖沙咀吃韓國菜去到有謂「韓國街」的金巴利街整條街 不論店面大小新舊幾乎都有人龍在外惟獨是這裡外觀裝潢比較殘舊是那種你會在古裝劇看到的遮光格子門這種似乎很重視privacy的神秘食店還以為是天價所以才無人問津翻翻門外的menu 是一般正常價位再看看店內環境發現不但外頭沒有人龍 裡面根本坐不滿門口一張大臺空空如也感覺好伏還好見另一臺食客桌上放滿前菜和燒肉 看上去正正常常最後因為不想排隊 我們決定搏一搏我們坐較裡面的二人臺距離一張臺的位置便是通往洗手間的趟門雖然門是關閉了但時不時還傳來微微的臭渠味翻開menu 非常殘舊 但起碼未太覺油淋淋我們點了B餐選擇了燒牛肋骨、燒雞肉、泡菜煎餅、海鮮湯鍋另外因為想吃年糕便把較貴的石頭鍋飯改為炒年糕套餐還包括了4樽啤酒(朋友本來想選真露 但我不太能喝燒酒)點餐後 上菜速度非常快前菜小碟共9款很可惜竟然沒有薯仔再來生菜和紫蘇葉還有一小碟生蒜片放在爐中然後來了兩支Hite 味淡如水但易入口第三、四支我們查詢可否轉另一牌子最後拿來了兩支OB 麥味相對較重較香 不到兩分鐘 兩碟燒肉到了侍應將原本捲成一團的牛肋骨攤開帶骨的一整塊下去燒、翻面、剪成小塊

星期五

雖然門是關閉了
但時不時還傳來微微的臭渠味

翻開menu 非常殘舊 但起碼未太覺油淋淋
我們點了B餐
選擇了燒牛肋骨、燒雞肉、
泡菜煎餅、海鮮湯鍋
另外因為想吃年糕
便把較貴的石頭鍋飯改為炒年糕
套餐還包括了4樽啤酒
(朋友本來想選真露 但我不太能喝燒酒)

點餐後 上菜速度非常快
前菜小碟共9款
很可惜竟然沒有薯仔
再來生菜和紫蘇葉
還有一小碟生蒜片放在爐中
然後來了兩支Hite 味淡如水但易入口
第三、四支我們查詢可否轉另一牌子
最後拿來了兩支OB 麥味相對較重較香

不到兩分鐘 兩碟燒肉到了
侍應將原本捲成一團的牛肋骨攤開
帶骨的一整塊下去燒、翻面、剪成小塊
全程不用我們操心 燒得正好
吃下去帶肉汁、口感軟嫩
配上新鮮生菜非常爽口
(可惜加生菜要另外收費$30)
燒牛肋骨

沒有期望
沒有失望
2015-10-30
燒牛肋骨
雖然貴,但好值得食👍🏻👍🏻服務態度好👍🏻👍🏻我吾識點食 有位阿豬媽親自教我 好nice 牛肋骨冇我想像中咁韌 反而食落去會溶 有肉汁 值得試😋吾知係咪因為轉佐老闆 D味道變得好好食✔️
雖然貴,但好值得食👍🏻👍🏻服務態度好👍🏻👍🏻
我吾識點食 有位阿豬媽親自教我 好nice
牛肋骨冇我想像中咁韌 反而食落去會溶 有肉汁 值得試😋
吾知係咪因為轉佐老闆 D味道變得好好食✔️
2015-10-14
生日
  • 牛肋骨
2015-09-26 304 瀏覽
早幾天来到金巴利街、記起有食評家提及过、姑且入内一試、醃牛肉、頂級牛内、牛舌、海鮮湯、石頭反、通通不好吃、猶以牛舌根本靱到不能咀嚼、22o的所謂頂級牛肉也非常靱及物非所值、兩個兇兇的尼泊爾人waitress也不和你溝通、埋單$792元、吃完很肉赤、以後不要錢也不来!
2015-08-19 243 瀏覽
每星期都會約朋友食午餐,約定不停試尖東的韓式餐廳,今次輪到清溪川,又係準時1點到,都幾多人,差唔多坐滿晒,望望Menu,都係同出面韓國餐廳咁上下既lunch set,今次揀左 辣牛骨湯粉絲,$80待應話今日無牛骨,用左牛肉粒,第一啖試湯,好濃牛湯味,辣度偏少,唔算好辣,味道不過不失,鍋入面有牛肉粒,粉絲外,仲有葱,及少少雜菜,配埋一碗白飯份量就岩岩好韓餐必有的前菜每款都一般,無邊款特別突出7週年慶祝,午市送汽水
辣牛骨粉絲湯

韓餐必有的前菜

前菜

每款都一般,無邊款特別突出

7週年慶祝,午市送汽水

2015-08-17
辣牛骨粉絲湯
2015-01-02 520 瀏覽
同表姐本身諗住過一個開開心心既boxing day去到尖沙咀金巴利道食一餐美味既韓國菜去到清溪川既門口無menu但睇落好正宗就入左去 點知一揭開本menu價錢令我地二人感到驚訝 根本都吾值甘既價錢 但又吾好意思入到去又走人。。 嗌完野食無耐 又有一啲客人入黎 我地附近有3張枱 有客人入黎問個阿豬媽坐邊 阿豬媽就大聲又吾耐煩甘講求其坐啦 之後隔離枱再後面張枱有2個女客人坐底一陣之後好驚訝甘講有小強 而哩隻小強有手指一節半甘大 我坐個個位睇吾到但我表姐睇得好清楚 搞到好吾開胃 之後隻小強仲要趴上個個女客人既iphone上面 女客人無可耐可攞本menu拍死佢 然後就走人 搞到我地附近台啲人勁無胃口 個一刻令到我地好想走人 但啲野食黎左焗住系個到食埋。。 食到一半 我見到後面張枱有個男客人彈左起身 問一句又有小強?? 個男客人話又有啦 又系好大隻 可能一家大細都住系到 搞到個一刻我同表姐極速清埋啲野食走人 講真環境甘恐劣 態度又甘差 仲邊有人會夠膽去食 哩個經驗真系令我一生難忘 啲食物又吾系特別好咩 我地嗌左358蚊既綜合性燒烤 有多春魚 羊肉 五花肉等等 唯獨無牛 啲前菜系好足料但
啲食物又吾系特別好咩 我地嗌左358蚊既綜合性燒烤 有多春魚 羊肉 五花肉等等 唯獨無牛 啲前菜系好足料但味道一般。
起初店員會幫我地剪五花肉 系我地食緊既時候 但態度粗魯 所以有機會都吾會再去食
2014-12-26
聖誕節
2014-10-31 483 瀏覽
Went there with my brother in October 2014. We had to wait 45 minutes for a table.We ordered BBQ pork, beef rib, mushroom, kimchee pancake a soup and a couple of beers and ended up spending around 700 HK$ for two.The service was obnoxious to the extreme. We would ask waiters not to interfere or BBQ on our behalf, as we wanted to do it ourselves, but they would come to our table numerous time to cook the meat. We couldn't relax as they seemed intent on making us finish as fast as possible to get

The service was obnoxious to the extreme. We would ask waiters not to interfere or BBQ on our behalf, as we wanted to do it ourselves, but they would come to our table numerous time to cook the meat. We couldn't relax as they seemed intent on making us finish as fast as possible to get other customers in.

The meat tasted bad. It was definitely not fresh, and definitely frozen. The mushrooms tasted bland, which I assume was a sign that these too had been frozen. All in all, the ingredients (meat and vegetables) were of a very poor quality. Given the price of the meal - this place is clearly a rip off.

The korean appetizers which normally are free refill, were not free refill (how cheap can you get).

All in all, a very bad experience. I would advise against going to this place. It s overpriced, you wait 45 minutes, the service is not good and the taste is terrible.

We should not have paid, and the plain reality is that this restaurant should be out of business. Simple as that. There are other Korean restaurants in the area which are much better and better value for money.
2014-10-10
  • None
2014-09-12 488 瀏覽
朋友生日想食韓國燒烤,於是就尼左尖沙咀既韓國街!原來星期日有D店係唔開門,所以選擇又少左最後就揀左間好似好吸引同時又比較少人排隊既清溪川,排左半小時終於有得食!好多碟伴菜,雖然味道麻麻地,但擺得好吸引!因為大家都無肉不歡,所以叫左個雜錦想試多D種類!見到成碟肉,大家都好期待!!但份量真係好少,兩三下就燒完!味道冇咩特別,完全唔值咁貴!燒五花腩,雖然味道係唔差,但一樣都係唔值尼個價,食完好似冇食過咁!叫左個炒年糕,終於有返小小飽肚既感覺!碟年糕賣相同味道都OK,唔會一味得辣味,有小小甜甜地!因為食完都仲係好餓,我地仲叫左個海鮮煎餅同石頭飯海鮮煎餅係幾好食既,算係是日精選!而石頭飯就普普通通。總括而言,如果用二百幾三百蚊食餐飯,我一定唔會選擇清溪川!味道其實唔係話差,但唔係特別好,一定唔值尼個價,同埋食完真係冇咩飽肚感!真係試一次就夠!
朋友生日想食韓國燒烤,於是就尼左尖沙咀既韓國街!
原來星期日有D店係唔開門,所以選擇又少左

好多碟伴菜,雖然味道麻麻地,但擺得好吸引!
因為大家都無肉不歡,所以叫左個雜錦想試多D種類!
見到成碟肉,大家都好期待!!但份量真係好少,兩三下就燒完!
味道冇咩特別,完全唔值咁貴!
叫左個炒年糕,終於有返小小飽肚既感覺!

碟年糕賣相同味道都OK,唔會一味得辣味,有小小甜甜地!

因為食完都仲係好餓,我地仲叫左個海鮮煎餅同石頭飯

海鮮煎餅係幾好食既,算係是日精選!而石頭飯就普普通通。

總括而言,如果用二百幾三百蚊食餐飯,我一定唔會選擇清溪川!
真係試一次就夠!
2014-08-17
生日
多謝清溪川韓國食堂賜我一個畢生難忘、與小強一齊共晉晚餐的晚上。話說我與久未見面的友人一齊到清溪川食飯,我地坐內廳,內廳當時滿座。食左一陣,大約9點半左右,我突然覺得下巴有點痕癢,友人發現有一隻長約三吋的小強飛左去我個下巴度!!!之後隻小強飛左落我地張枱,並係張枱上面爬黎爬去。當時所有內廳食客見證住呢一幕發生,友人和食客均受驚大叫。有位菲籍員工聽到叫聲,黎到我地張枱,徒手將小強拍打致死。小強死後,我地等左好耐,清溪川再無任何員工過黎跟進情況,包括道歉及清潔我地張枱,仿佛成件事只係幻覺,完全無發生過。我同友人都覺得係咁既環境下已再無胃口進食,於是同清溪川負責人(一個白頭髮操不純正廣東話口音既阿婆)講,呢餐飯我地食唔到落去,唔會俾錢。負責人由始至終都無道歉,只在一旁冷眼旁觀。我覺得負責人態度非常有問題,於是好意提醒佢希望可以改善店內衛生情況。點知負責人開始破口大罵,堅持自己鋪頭非常乾淨,小強出現只是意外。負責人態度惡劣,毫無反省檢討之心,鬧到中途更拂袖而去,不敢面對顧客的質詢。清溪川韓國食堂強調店內衛生情況良好,但事發後,竟然無一個員工諗起要清潔我地張枱,衛生水平之低劣更可見一斑。顧客出言提

清溪川韓國食堂強調店內衛生情況良好,但事發後,竟然無一個員工諗起要清潔我地張枱,衛生水平之低劣更可見一斑。顧客出言提醒,負責人公然辱罵顧客,仿佛顧客才是小強。如此「有水準」,衛生情況「良好」,服務態度「良好」的食店,相信在今時今日的香港已絕無僅有。

想與小強共晉晚餐?黎清溪川韓國食堂啦!清溪川韓國食堂一定可以幫到你!
2014-06-03