2024-04-12 222 瀏覽
老公想去玩,又想同我食飯。於是揀左呢間,佢玩下又可以陪我食下野。不過因為有人比賽,人好多,waitresses好細心驚會煙親我同BB,所以比左好多建議同細心照顧我地兩母子:ma芝士大蝦伊麵 - 呢個真係超好食,所以見到已經唔記得影相佢濃濃的芝士味深入左每條伊麵,大蝦有四隻爽滑彈牙。Buffalo Sauce雞扒 Burger - 雞扒好嫩滑,不過Buffalo sauce味唔多夠,有生菜,蕃茄同青瓜加上熱辣辣既包都幾正。薯條我嫌佢炸得太乾,沙津都唔錯。
芝士大蝦伊麵 - 呢個真係超好食,所以見到已經唔記得影相
佢濃濃的芝士味深入左每條伊麵,大蝦有四隻爽滑彈牙。
水牛城雞扒漢堡
2024-04-11
水牛城雞扒漢堡
2月12號大年初三當然要開Party, 小編與友人一行八人, 預早四天在網上外賣平台上預訂了Co Co Duck Restaurant & Bar 的6-8人到會餐, 總值$1480, 不用運費但因為有最低消費$1500, 所以最後需付$1500。這個6-8人到會餐雖然經網上外賣平台預訂, 但由餐廳送貨, 全程只需直接聯絡餐廳即可。雖然沒有包括飲品, 但可任選8款食物 (大食人士可以全選主菜/澱粉質也沒問題)。小編選了以下8款:B2 豬仔肋骨BBQ醬B3 和風鰻魚蜜汁燒厚切雞扒B6 檸檬他力干香草豬脾B9 自家味椒鹽蒜香雞中翼B10 懷舊酥炸五香大雞脾C11 XO醬乾炒豬扒烏冬C13 芝士薯蓉焗西蘭花C14 蒜片炒雜蔬餐點會直接由職員送到家門口, 上來前還好貼心會預先給你打電話通知一下。每款食物都用錫紙盤再加保鮮紙包好, 然後才加上錫紙蓋, 防漏和保溫工作做得妥善。送貨準時, 食物送到上來還是溫暖的。食物質素有保證, 其實就是一般茶餐廳會吃到的味道, 當中小編最推薦的有B3 和風鰻魚蜜汁燒厚切雞扒、B10 懷舊酥炸五香大雞脾和C14 蒜片炒雜蔬。比較不推薦的是B6 檸檬他力干香草豬脾,

B2 豬仔肋骨BBQ醬

B3 和風鰻魚蜜汁燒厚切雞扒

B6 檸檬他力干香草豬脾

B9 自家味椒鹽蒜香雞中翼

B10 懷舊酥炸五香大雞脾

C11 XO醬乾炒豬扒烏冬

C13 芝士薯蓉焗西蘭花

C14 蒜片炒雜蔬

餐點會直接由職員送到家門口, 上來前還好貼心會預先給你打電話通知一下。每款食物都用錫紙盤再加保鮮紙包好, 然後才加上錫紙蓋, 防漏和保溫工作做得妥善。送貨準時, 食物送到上來還是溫暖的。食物質素有保證, 其實就是一般茶餐廳會吃到的味道, 當中小編最推薦的有B3 和風鰻魚蜜汁燒厚切雞扒、B10 懷舊酥炸五香大雞脾和C14 蒜片炒雜蔬。比較不推薦的是B6 檸檬他力干香草豬脾, 因為豬脾較韌, 比較肥膩和難咬, 而且吃不到檸檬味, 較為失色。

總括來說, 到會服務符合預期: 送貨準時, 食物質素正常, 份量非常足夠, 8人只能吃完大約2/3, 非常滿足, 價錢合理公道。餐廳也很貼心地把大件的肉類, 例如雞脾、豬脾、雞扒等切好, 方便分食。需要注意的是到會服務要預早起碼3天預訂, 須先付全數。
2024-02-12
外賣送餐
2023-12-28 412 瀏覽
啲粥真係好滑,食落有種暖笠笠嘅感覺。煲仔飯邊緣啲飯粒焦香焦香嘅,咬落去嘩啊嘴邊留香,好有層次感。嗰啲鹹魚雞粒煲仔飯賣相吸引,雞肉嫩滑得嚟唔乾,同啲鹹魚嘅咸香味道撈埋一齊,真係正!而家嘅瓦塔意粉好趣怪,意粉彈牙,啲肉醬酸酸甜甜,仲有少少辣,啱晒我嘅口味。飲品方面,嗰杯凍檸茶就真係幾正點,酸酸甜甜好開胃,飲落去涼哂心臟🍋。下次再試吓其他菜式,好期待喎!評分嘅話,我會俾四星半,減半星係因為等位時間有啲耐,不過整體嚟講都算係超值呀👍🌟。
2022-06-05 1927 瀏覽
與同事共聚午餐,今日餐牌同平日很不同,終於有個不用揀飯或麵,可以食下印度薄餅充飢。香滑咖喱汁配上脆炸雞扒好吸引,雞扒脆漿厚度合適,只有三件,剛剛好,令人不會感油膩,兼好有口感,咖喱汁味道不太鹹,有少少辣,但對我不太食辣人仕都可接受,薄餅只供堂食,加上清清地沙律,份量不太多,午餐一小時真係無論份量、時間剛好配合,在天氣熱熱地幾好一個餐。緊記一提,原來配西式餐湯才會有美味牛角包,真係熱熱地好好味,忘記了拍照,中湯及外賣不包牛角包,想嘗試就記緊要西湯⋯⋯
2022-05-30
10 分鐘 (堂食)
2022-05-11 1104 瀏覽
這店是我家的午市食堂,有中有西,有飯有意粉,有鹹有辣,款式良多,價錢亦由三十幾接近四十至七八十蚊不等。更可取的就是環境,比茶餐廳寬敞,比西餐廳便宜。除了主菜,還配餐包、湯及飲品,實在很滿足哩!今天有黑椒豬手配芝華力腸飯,腸只給半條,略嫌不完整😅。豬手應該是炆淋了,雖然不是脆皮,但皮和肉質煮得合宜,幾好吖。我叫了麻辣雞煲,侍應幫我落了小辣,正,辣度剛好,雞不會過鞋,有雞翼、脾及胸肉的雞件,不過是細Size的雞件,比雞粒大些,但份量充足。很開胃和伴飯一流。午餐配的,許多時候都是細牛角包🥐,我覺得好吖。餐湯揀了羅宋湯,味濃,不會過稀,但今天糖下多了,甜味😅。總括來說,這店的午餐很抵食。要加一
這店是我家的午市食堂,有中有西,有飯有意粉,有鹹有辣,款式良多,價錢亦由三十幾接近四十至七八十蚊不等。更可取的就是環境,比茶餐廳寬敞,比西餐廳便宜。除了主菜,還配餐包、湯及飲品,實在很滿足哩!今天有黑椒豬手配芝華力腸飯,腸只給半條,略嫌不完整😅。豬手應該是炆淋了,雖然不是脆皮,但皮和肉質煮得合宜,幾好吖。我叫了麻辣雞煲侍應幫我落了小辣,正,辣度剛好,雞不會過鞋,有雞翼、脾及胸肉的雞件,不過是細Size的雞件,比雞粒大些,但份量充足。很開胃和伴飯一流。午餐配的,許多時候都是細牛角包🥐,我覺得好吖。餐湯揀了羅宋湯,味濃,不會過稀,但今天糖下多了,甜味😅。總括來說,這店的午餐很抵食。要加一
2022-05-11
2021-07-23 953 瀏覽
阿仔突然話好耐冇去歌德食晏,所以今天一行四人就去嘆個午餐。結果,價錢相宜,環境舒適,服務良好,食物也不錯。我叫了咕嚕雞飯,份量充足,一人食絕對飽足。咕嚕雞炸得脆脆,不會太乾,味道調得酸甜合宜。阿仔叫了脆炸雞蛋包飯。所謂脆炸雞就是炸的雞排,滑滑的蛋包住飯,還伴著沙律菜。阿仔食得非常滿足。另外還叫了漢堡薯條,漢堡賣相不算吸引,但粗身薯條都炸得不錯。我們愛這裡的午餐,因為如果選擇西湯,還有牛角包哩!而且羅宋湯的味道很好味,有菜蔬,不是過稀,酸而伴少許辣,很不錯。
2021-07-23
2021-06-26 1049 瀏覽
平時去荃灣行街食飯,通常都會去歌德餐廳。因為比較好坐,咁一早 12:30 就去到餐廳,搵個靜靜地既位坐。選好食物後就搵左個女服務員落單,我地點左椒鹽豬扒飯,魚香茄子煲。跟住就坐係到睇下手機,因為歌德都介紹過好多次,今次就唸住休息一次。過左 20分鐘都未上湯覺得奇怪,就問服務員點解仲未上湯,偷聽到佢地細細聲講,原來完全無左件事。即時火都黎,餐廳都唔多人,見到我地坐係到等唔覺得奇怪既咩。重就落單後,好快就黎左餐湯餐飽,過左10幾分鐘就上好主菜。椒鹽豬扒飯,豬扒夠淋好食。就係個魚香茄子煲救番,芫茜好香,熱辣辣,仲夠晒多汁,餸飯一流。咁就算啦下次做野上心啲。

餐湯餐飽

椒鹽豬扒飯

椒鹽豬扒飯,豬扒夠淋好食。

魚香茄子煲

2021-06-26
餐湯餐飽
椒鹽豬扒飯
魚香茄子煲
2021-05-08 441 瀏覽
今日又去左荃灣行街搵食,又左坐得舒服既歌德餐廳食飯。歌德最正既係卡位好坐,餐牌有中式同西式。見到餐牌最少有三至四樣想點既。點了蘿蔔牛腩煲$51 及 牛排肉醬意粉 $46。蘿蔔牛腩煲 莞茜好香,蘿蔔無渣,牛腩好淋,無野可以挑剔,如果硬要挑既話,就係少汁了一點,最讚係個煲超熱,將飯倒落個煲變牛腩煲仔飯,一流。牛排肉醬意粉,牛排細細,兩三片,有點小同少。不過整體都係好食既。繼續西湯羅宋湯,因為跟牛角包,辣辣地幾好味。

蘿蔔牛腩飯

牛排肉醬意粉

餐包餐湯

繼續西湯羅宋湯,因為跟牛角包,辣辣地幾好味。
2021-05-08
蘿蔔牛腩飯
牛排肉醬意粉
2021-03-14 495 瀏覽
這店雖是酒吧,但日間是一間像茶記的西餐廳,食物及環境比茶記好啦!午市有中西的菜式,有正常的扒餐、焗飯,也有炒粉及中菜,食過不同菜式都感抵及不錯。這裡是我家最常去食店,每次去荃灣但想不到食什麼就會去。今天叫的燴牛肉飯,非常抵食,$39😱。味道不只是鹹味,感覺加了點酒及香料,汁令人開胃。而且牛肉份量不少,不過肉質有點靭。還叫了牛扒焗肉醬意粉,牛扒一般,少及很靭,但肉醬很好味,意粉軟硬適中,阿仔話彈牙,很好味,十分滿意。我則叫了土魷蒸肉餅飯,需時,很正,感覺十分新鮮,唔知是否即叫即蒸?!肉餅質地不會鬆散,也不會太實,相信肉及肥的比例配搭合宜才成。這店是需要加一的,但加埋環境,十分值。
這店是需要加一的,但加埋環境,十分值。
2021-03-14
2021-02-27 292 瀏覽
今日又去左荃灣行街,終於開番晚市,歌德餐廳又開番門做生意,咁就去左支持下佢。我們點左,流心蛋番茄焗豬扒飯 $46,及明蝦球福建炒飯 $ 52。例牌叫西湯,因為跟牛角包。流心蛋番茄焗豬扒飯,好好食,熱辣辣,味道夠,豬扒好淋,剪開一條條很易入口,很貼心的安排。明蝦球福建炒飯,賣相好特別,用個碗型碟黎裝,好多料,好豐富,蝦仁大大粒,超級彈牙,仲有一只匙羹攪掂,超岩一邊玩電話一邊食飯既人點。歌德真係樣樣都整得咁好食,無失望過。

西湯

例牌叫西湯,因為跟牛角包。

流心蛋番茄焗豬扒飯

明蝦球福建炒飯

歌德真係樣樣都整得咁好食,無失望過。

2021-02-27
流心蛋番茄焗豬扒飯
2020-11-15 347 瀏覽
今日又去左荃灣行,就係千色店對面既歌德餐廳吃午餐。去歌德最好就係通常有卡位,還有比較寧靜,另外午餐裡30幾元到80幾元都有,以這個價錢有飯有湯有餐包,仲有凍飲真係好抵。今次我們就點了,粟米芝士白汁火腿雞球飯$39,及海陸三重奏(牛柳扒,龍脷柳,豬扒)$58。有中西餐湯選擇,記得點西湯,因為西湯跟牛角包。粟米芝士白汁火腿雞球飯,真係有原條粟米,白汁好味,不過我新鐘意多啲汁,雞球都夠滑。海陸三重奏(牛柳扒,龍脷柳,豬扒),都有跟粟米,但豬扒骨就大了一點,不過有三塊扒都算可以既。

西湯

有中西餐湯選擇,記得點西湯,因為西湯跟牛角包。

白汁火腿雞球飯

什扒意粉

2020-11-15
白汁火腿雞球飯
什扒意粉
2020-07-01 451 瀏覽
今日又去左荃灣行街食飯,不過去到已經點幾鐘,所以就搵餐廳食飯,今次去到浩楠幫親超過20年的歌德餐廳。歌德餐廳也是浩楠飯堂,很多卡位坐得舒舒服服,嘆番個午餐。今次特別一點,第一次點中式:麻辣雞煲 $49,另一個餐就點了美式什扒 (牛柳,豬扒,雞扒,腸仔)$58。雞煲夠辣,分量十足,沒想到這麼多雞仲好彈牙,加了蒜子洋蔥,面頭加左芫茜提升味道,好吃到不得了,什扒樣樣有齊,配上燒汁大大份好抵食。提提大家,點西湯才有跟牛角包。牛角包點羅宋湯絕配。

合照

美式什扒

什扒樣樣有齊,配上燒汁大大份好抵食。
羅宋湯

提提大家,點西湯才有跟牛角包。牛角包點羅宋湯絕配。

2020-07-01
美式什扒
羅宋湯
2019-09-29 1618 瀏覽
行過荃灣諗唔到食乜,就上去歌德食野一入到條樓梯就覺得危險,有幾級就鬆鬆地,又唔夠燈咁,入到餐廳又係黑麻麻,搞到好似無電咁,但估唔到佢啲野食唔錯呀服務又好,我同朋友一人一個下午茶餐。。。朋友叫咕嚕肉,但我見佢食咗一半就無食喇,唔知係佢唔舒服定唔好食喇。。。我就食雞扒生果沙律,雞扒一啲都唔乾,仲要皮脆肉滑,仲有清香既蜜糖,令我再想去食多幾次添呀,生果沙律又唔會有乜差我會再黎多幾次,試下其他西餐。。。真心希望佢老細裝修好啲喇,叫啲客點放心行樓梯呀。。。
行過荃灣諗唔到食乜,就上去歌德食野

服務又好,我同朋友一人一個下午茶餐。。。

我會再黎多幾次,試下其他西餐。。。
真心希望佢老細裝修好啲喇,叫啲客點放心行樓梯呀。。。
2019-04-06 1890 瀏覽
呢間cocoduck平時已經成日🙆🏻🙆🏻🙆🏻🙆🏻因為夜晚食嘅時間唔算好多人又有電視睇👀👀👀👀👀dinner set又唔貴而且食物質素都幾好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻所以成日都過嚟呢度食好鍾意食佢個酥皮湯雖然要加錢😳😳😳😳😳但係個酥皮真係整得好好好香好脆夠熱個湯都好濃郁😋😋😋😋😋😋同埋佢呢度嘅扒都好大份都煮得好好食😍😍😍😍😍唔會太熟 軟硬適中 幾香牛味💕💕💕💕💕某啲Set包埋小食個青口都好食個底仲有啲薯蓉🤓🤓🤓🤓🤓Dinner set 仲會包埋個湯同埋餐包所以都幾豐富幾抵食😆😆😆😆😆😆😆
呢間cocoduck平時已經成日🙆🏻🙆🏻🙆🏻🙆🏻
同埋佢呢度嘅扒都好大份都煮得好好食😍😍😍😍😍
唔會太熟 軟硬適中 幾香牛味💕💕💕💕💕
某啲Set包埋小食個青口都好食個底仲有啲薯蓉🤓🤓🤓🤓🤓
2019-01-01 1190 瀏覽
今天一家到這裡食午餐,兩大兩細,叫了三個餐很飽啊!唔太記得真正的名字,其中一樣是雞扒鰻魚炒飯,食落先知真的很大碟,一家人分嚐。一塊煎香的雞扒,沒什麼特別。飯伴菜粒及鰻魚粒,很香啊!不過阿仔嫌味怪不食。另一,芝士鮮蝦焗伊麵。一送來,香濃的芝士味很吸引,個汁不會太鹹,伊麵軟硬適中。蝦彈牙,不霉,但淡淡,沒有味。另外,阿仔叫了雜扒飯,雞及牛扒配腸仔,阿仔食得津津有味。但不要寄望扒的質素,與一般茶餐廳無異。有湯、餐包及餐飲,感到很滿足。
2019-01-01