👨🏻‍🍳東京の味 (長沙灣)📍長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓 「探店👨🏻‍🍳一人燒肉」 長沙灣樓上呢間主打一人燒肉/火鍋,今日同朋友2人試試燒肉。一人燒肉,但系可以二人一齊燒🤤爐都算大。 🍽️牛小排、牛肩肉套餐 200g $155+50g 牛肩肉 $35有加一服務費🫶🏻 配有白飯、泡菜或沙律(揀咗沙律)、和風湯(羅宋湯)。醬汁方面,有燒肉汁、蘿蔔蓉牛扒汁仲有岩鹽、鹽、黑胡椒 有水機,自助斟水👍🏻環境幾大,分開火鍋同燒肉。 #東京之味 #香港一人燒肉 #一人燒肉 #arigato不了 #香港燒肉關注組
👨🏻‍🍳東京の味 (長沙灣)
📍長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓

「探店👨🏻‍🍳一人燒肉」

長沙灣樓上呢間主打一人燒肉/火鍋
今日同朋友2人試試燒肉。
一人燒肉,但系可以二人一齊燒🤤
爐都算大。
牛小排、牛肩肉套餐200g
牛肩肉

🍽️牛小排、牛肩肉套餐 200g $155
+50g 牛肩肉 $35
有加一服務費🫶🏻

配有白飯、泡菜或沙律(揀咗沙律)、和風湯(羅宋湯)。
醬汁方面,有燒肉汁、蘿蔔蓉牛扒汁
仲有岩鹽、鹽、黑胡椒

有水機,自助斟水👍🏻
環境幾大,分開火鍋同燒肉。

長沙灣有間有燒肉又有火鍋嘅鋪頭,地面入口不算大,原來上面一整層都係佢地,一邊燒肉,一邊火鍋,最平五十幾蚊就有交易。🔥東京の味套餐 150g $102🔸牛肩肉大塊,牛味香濃,唔鐘意肥叫呢個啱晒🔸牛五花不算太肥,肉質可以🔸牛舌薄切爽口,好食👍🏻套餐組合:珍珠米飯,和風湯,沙律🔥牛五花 & 豬五花套餐 300g $112🔸牛五花不算太肥,肉質可以🔸豬五花較肥,切得好薄,可以燒得十分香脆套餐組合:珍珠米飯,和風湯,沙律💬晚市收加一,燒肉區好寬敞。起初怕一人150g唔夠食,所以其中一個點300g。原來300g肉都幾多,兩人分享食都夠。走時望下個火鍋好唔錯咁,下次試下先。

東京の味套餐 150g

🔥東京の味套餐 150g $102
🔸牛肩肉大塊,牛味香濃,唔鐘意肥叫呢個啱晒
🔸牛五花不算太肥,肉質可以
🔸牛舌薄切爽口,好食👍🏻
套餐組合:珍珠米飯,和風湯,沙律

牛五花 & 豬五花套餐 300g

🔥牛五花 & 豬五花套餐 300g $112
🔸牛五花不算太肥,肉質可以
🔸豬五花較肥,切得好薄,可以燒得十分香脆
套餐組合:珍珠米飯,和風湯,沙律

火鍋區
火鍋區
2024-04-25
東京の味套餐 150g
牛五花 & 豬五花套餐 300g
2024-04-28 24 瀏覽
好少嚟長沙灣搵食,喺大街見到呢一間好乾淨招牌清晰嘅店又有一人燒肉食。由於店舖面積大,就算分開火鍋或燒肉區,7點前仍然好多位。今日同朋友都體力勞動所以揀食燒肉,價錢都係非常相宜。我地叫左「東京之味150g, 牛豬五花300g」東京之味嘅肉都係級數靚,豬五花幾特別,佢雖然肥,但簿切之下可以燒得好透徹,入口感覺又甘又脆,一啲都唔肥膩。醬汁方面,呢個蒜蓉牛扒汁,襯咩肉都咁好食。俾錢時順到睇吓火鍋區,都係好吸引,飲品選擇多,仲有關東煮,生蠔添。

由於店舖面積大,就算分開火鍋或燒肉區,7點前仍然好多位。

今日同朋友都體力勞動所以揀食燒肉,價錢都係非常相宜。

我地叫左「東京之味150g, 牛豬五花300g」

醬汁方面,呢個蒜蓉牛扒汁,襯咩肉都咁好食。

2024-04-21 43 瀏覽
我與老公喜歡探店,尤其是陪老公去品嚐新開的食店,今次就去試下長沙灣「東京の味」。室內裝修企理,上了樓梯到一樓飲食區,我們選了兩份每位$198的牛胸腹肉和豬豚火鍋放題套餐。湯底選了意式蕃茄芝士窩。套餐的牛胸腹肉和豬豚聲稱來自美國和北海道,肉質尚算鮮嫩。餐廳以自助形式還提供各種類型的肉丸、菇菌類和新鮮蔬菜,你可以根據個人的口味選擇喜歡的食材和調味醬料。如果你喜歡炸物,餐廳也有提供少量款式的炸物供你選擇。除了食物,餐廳還提供無限量的汽水飲品和雪條。這些清涼的飲品可以讓你在享用火鍋的同時,解渴消暑。由於我們被安排坐到餐廳的尾端角落位置,當餐廳稍為擁擠時,空氣中的熱量無法有效散去,使得某些位置的溫度變得相對較高。就在這種情況下,我們真的是流著汗享用火鍋。

套餐的牛胸腹肉和豬豚聲稱來自美國和北海道,肉質尚算鮮嫩。

2024-04-16 103 瀏覽
我與太太喜歡探店,尤其是抱冒險精神去品嚐新開的食店,今次就去試下長沙灣「東京の味」。我們選了兩份每位$198的牛胸腹肉和豬豚火鍋放題套餐。湯底選了意式蕃茄芝士窩。套餐的牛胸腹肉和豬豚聲稱來自美國和北海道,肉品尚算質鮮嫩。此外,餐廳還提供各種類型的肉丸和新鮮蔬菜,讓你可以根據個人的口味選擇喜歡的食材。如果你喜歡炸物,餐廳也有提供少量款式的炸物供你選擇。除了食物,餐廳還提供無限量的汽水飲品和雪條。這些清涼的飲品可以讓你在享用火鍋的同時,解渴消暑。然而,有一點大家需要注意的就是空調冷氣量不足。當餐廳擁擠時,空氣中的熱量無法有效散去,使得餐廳內的溫度變得相對較高。在這種情況下,食客們可能會感到不舒適,流著汗享用火鍋。因此,當你到訪這家餐廳時,建議你在選擇座位時要特別留意,選擇靠近通風口或空調出風口的座位,以確保在享受美食的同時能夠保持舒適的環境。總體而言,雖然餐廳的過別位置有空調冷氣量不足情況,但只要在選擇座位時留意或以不放棄的決心向店員求助下,你仍然可以在這裡度過一個難忘的用餐體驗。
套餐的牛胸腹肉和豬豚聲稱來自美國和北海道,肉品尚算質鮮嫩。

2024-04-15 83 瀏覽
長沙灣難得有一間放題打邊爐+燒肉餐廳,而且又一個人都食得,所以搵咗日無飯開嘅日子去試吓。餐廳面積都幾大,燒肉同打邊爐分開咗兩邊,上到去店員會問你想打邊爐定燒肉再安排入座。我就揀咗90分鐘放題任飲任食打邊爐。放題有四個套餐可以揀,我就揀咗個中價位$198 牛胸腹肉日本豚肉,入面包咗三款肉,分別係嚴選牛肉、美國牛胸腹肉、北海道夢之大地豚肉。火鍋係一人一個小窩,所以可以揀自己鍾意嘅湯底唔使同人夾😆湯底都有六款選擇,我就揀咗山椒味噌鍋,呢個比較少食,所以想試吓,食落就辣辣地,同埋比較重口味。湯底入邊有油揚豆皮,索哂湯底精華非常入味好食。牛肉要用QR code落單,落完之後已經好快送到上黎,唔洗等好耐。美國牛胸腹肉,油花比較重,食落就夠香口。嚴選牛肉脂肪較少,肉味較濃。北海道豚肉肥瘦均勻。自助區有熟食關東煮、天婦羅,火鍋配料選擇都幾多,有丸、腸仔、小雲吞、蟹柳、豆皮福袋、八爪魚、韓國生蠔、烏冬。另一邊蔬菜櫃,有唔同蔬菜、菇菌、芋絲等等。飲品有汽水、紙包茶飲品多達17種選擇。甜品方面,雪條都有5款選擇,另外亦有泡芙、黑糖蕨餅。📍 東京の味 (長沙灣)長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓

📍 東京の味 (長沙灣)
長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓
2024-04-11 84 瀏覽
午餐唔值得去食………………………. 肉少、蔬菜選擇少…. 點解唔收多少少錢,俾多D嘢人食,不值得再來.. 差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差差…. 不知所謂
2024-04-11
📍 東京の味(長沙灣) 單身人士的福音🎙️就好似我甘,鐘意對住埲牆食飯👏🏻鬼叫單身冇人陪咩🤭一人燒肉,一人火鍋就岩唒我🥩🍲店面是長條型、一整排的個人座亦都分開咗一邊係燒肉位置,一邊係火鍋位置10分細心🫰🏻用點餐機點餐、公共區有醬料自取泡菜好厚身,辣度夠唒味😊套餐亦都會配日本珍珠米飯一碗十分足料的和風湯,係我最愛既蕃茄味🍅亦都有豬肉同紅蘿蔔做湯料,係每日自家製的湯水,誠意十足‼️✨牛五花&澳洲牛胸腹套餐 各100g油花跟肉質比例很剛好吃起來又香又嫩的一口吃進去很爽肉感很豐富呢個價位真的很親民!套餐可以加$5飲熱既{抹茶入煎茶}剛好可以去油膩感🍵

📍 東京の味(長沙灣)

單身人士的福音🎙️
就好似我甘,鐘意對住埲牆食飯👏🏻
鬼叫單身冇人陪咩🤭
一人燒肉,一人火鍋就岩唒我🥩🍲

店面是長條型、一整排的個人座
亦都分開咗一邊係燒肉位置,一邊係火鍋位置
10分細心🫰🏻
用點餐機點餐、公共區有醬料自取
泡菜好厚身,辣度夠唒味😊
套餐亦都會配日本珍珠米飯
一碗十分足料的和風湯,係我最愛既蕃茄味🍅
亦都有豬肉同紅蘿蔔做湯料,係每日自家製的湯水,誠意十足‼️

✨牛五花&澳洲牛胸腹套餐 各100g
油花跟肉質比例很剛好
吃起來又香又嫩的
一口吃進去很爽肉感很豐富
呢個價位真的很親民!

套餐可以加$5飲熱既{抹茶入煎茶}剛好可以去油膩感🍵

【東京の味】第一次試一人燒肉 一個燒肉set餐🤓🤓份量啱啱好 都幾推大家一個人諗唔到食咩可以try下佢😎 而且燒肉有埋gram數 做gym嘅朋友仔都啱🤣 佢有幾款唔同既燒肉set 我同朋友分別揀咗牛五花&澳洲牛胸腹套餐 100g💰$85牛舌&牛肩肉&澳洲牛胸腹套餐 150g💰$115兩個set都會有一碗珍珠米同埋麵豉湯珍珠米都可以加錢 加價紫菜同埋雞蛋 (有少少似牛角嗰個) 但佢哋嘅牛肉都真係牛味幾濃 而且幾大塊我同朋友都覺得佢性價比幾高 食完都幾滿足😽😽另外仲有啲配菜 迷你沙律同埋泡菜等等~~亦都有幾款調味料俾你自由配搭嘢飲就要Extra加錢🤡🤡我哋分別叫咗提子梳打🍇同埋蜜瓜梳打蜜瓜梳打幾好飲,都幾有蜜瓜味🍈但係提子梳打就麻麻哋啦😂 不過勝在呢到既梳打坊間比較少有 唔係成日飲開嗰啲
【東京の味】

第一次試一人燒肉 一個燒肉set餐🤓🤓

佢有幾款唔同既燒肉set 我同朋友分別揀咗
牛五花&澳洲牛胸腹套餐 100g💰$85

牛舌&牛肩肉&澳洲牛胸腹套餐 150g💰$115
兩個set都會有一碗珍珠米同埋麵豉湯

珍珠米都可以加錢 加價紫菜同埋雞蛋 (有少少似牛角嗰個)
但佢哋嘅牛肉都真係牛味幾濃 而且幾大塊
我同朋友都覺得佢性價比幾高 食完都幾滿足😽😽

另外仲有啲配菜 迷你沙律同埋泡菜等等~~

亦都有幾款調味料俾你自由配搭

嘢飲就要Extra加錢🤡🤡

我哋分別叫咗提子梳打🍇同埋蜜瓜梳打
蜜瓜梳打幾好飲,都幾有蜜瓜味🍈
但係提子梳打就麻麻哋啦😂
不過勝在呢到既梳打坊間比較少有 唔係成日飲開嗰啲

2024-04-02 116 瀏覽
東京之味位於長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓係長沙灣站A2出口,行到新樓地盤過馬路就見到餐廳劃分兩區有燒肉套餐同火鍋今日我選擇左火鍋火鍋晚市由最低價錢$168起一款肉 嚴選牛肉第二級既價錢係$198除左嚴選牛肉仲有美國牛胸腹肉同埋北海道夢之大地豚肉我選擇左$198價錢已經包埋任飲bar飲品除左常見汽水同紙包飲品仲有日本綠茶同日本汽水美國牛胸腹肉肉質結實油脂豐富北海道夢之大地豚肉質幼嫩油脂略帶甘甜油花均勻膽固醇低自助區芝士獅子狗爆漿芝士關東煮淋甜蘿蔔爽口雞腎炸蝦熱辣辣蝦都幾彈牙雪糕bulla 雲厘拿雪條香甜雲厘拿味日本製抹茶雪糕香濃抹茶味
東京之味

香濃抹茶味

2024-04-02
  • 美國牛胸腹
  • 北海道豚
我哋揀咗牛胸腹肉日本豚放題套餐($198)咁首先講咗我哋要咩湯底先啦(呢個係一人一鍋嘅)我就揀咗要日式壽喜燒鍋覺得呢個湯底食落去都幾濃郁😋😋(不過如果有埋雞蛋嘅話就會更加好)跟住我朋友就揀咗要山椒味噌湯食落去辣得嚟幾惹味🌶️🌶️但係味道又唔會太過Over跟住就講吓呢個套餐嘅肉類先啦牛胸腹肉食落去牛肉味比較濃郁😉😉而且咬落去幾煙韌我覺得嗰個豚肉比我想像中出色😘😘因為佢食落去口感都幾爽口😋😋又唔會覺得令你覺得好乾之後就講吓佢哋嘅打邊爐配料啦我自己就幾鍾意食佢哋嘅香菇貢丸🥰🥰因為食落去真係有香菇味(亦都完全係我想要個口感👍👍)另外比較少見嘅係佢哋有麻辣牛丸(我接受到呢一個辣度😅😅)食落去亦都真係幾Juicy除此之外出面亦都有一啲串燒、關東煮、炸物可以任拎任食最後就講埋佢哋嘅甜品啦甜品方面有泡芙、雪條、雪糕同埋蕨餅雪條都算幾多選擇嘅~~(我自己就揀咗要士多啤梨味)
我哋揀咗牛胸腹肉日本豚放題套餐($198)

咁首先講咗我哋要咩湯底先啦
(呢個係一人一鍋嘅)
我就揀咗要日式壽喜燒鍋
覺得呢個湯底食落去都幾濃郁😋😋
(不過如果有埋雞蛋嘅話就會更加好)
跟住我朋友就揀咗要山椒味噌湯

又唔會覺得令你覺得好乾

之後就講吓佢哋嘅打邊爐配料啦
我自己就幾鍾意食佢哋嘅香菇貢丸🥰🥰
因為食落去真係有香菇味
(亦都完全係我想要個口感👍👍)
另外比較少見嘅係佢哋有麻辣牛丸
(我接受到呢一個辣度😅😅)
食落去亦都真係幾Juicy
除此之外出面亦都有一啲串燒、關東煮、炸物可以任拎任食

最後就講埋佢哋嘅甜品
甜品方面有泡芙、雪條、雪糕同埋蕨餅
雪條都算幾多選擇嘅~~
(我自己就揀咗要士多啤梨味)
2024-03-28 101 瀏覽
東京の味 (長沙灣).自己一個想燒肉怕尷尬唔知去邊好,長沙灣呢間新開嘅東京の味就幫到你,有唔同種類嘅燒肉定食比你揀,份量岩岩好!.牛五花&澳洲牛胸腹套餐.愛吃比較偏肥嘅牛肉,呢個套餐就啱你食!定食前菜可以揀個湯或者沙律個湯係羅宋湯,再加啲牛腩碎另外燒肉再加個白飯,仲有個小食泡菜!飲品就比較少選擇,都係罐裝紙包飲品或者出面提供嘅自助水!.東京の味 (長沙灣)長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓
東京の味 (長沙灣)

牛五花&澳洲牛胸腹套餐
愛吃比較偏肥嘅牛肉,呢個套餐就啱你食!
定食前菜可以揀個湯或者沙律
個湯係羅宋湯,再加啲牛腩碎
另外燒肉再加個白飯,仲有個小食泡菜!
飲品就比較少選擇,都係罐裝紙包飲品或者出面提供嘅自助水!
東京の味 (長沙灣)
長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓
2024-03-28 96 瀏覽
昨天與家人去到長沙灣吃90分鐘日式火鍋放題,我們選擇了位於東京街的東京の味,這裡提供多種美味的食物,我非常喜愛。 首先,山椒味噌鍋湯底,湯頭鮮美,融合了山椒與味噌的獨特風味。鍋裡的食材新鮮豐富,讓人一口接一口停不下來。另一個湯底是養顏美肌鍋,裡面的滋補食材讓人吃得回味。 我們揀了牛胸腹肉日本豚放題套餐,絕對不能錯過。這裡的牛肉品質新鮮,口感細膩,滿足你對食肉的渴望。無論是美國牛胸腹肉、北海道夢之大地豚肉,還是嚴選牛肉,都好好味,肉質嫩,肉味濃郁。 此外,還有各式各樣的蔬菜、菇類和肉丸可供選擇,特別要推介大大隻廣島蠔。上面每一款食物品質高,讓人回味無窮。 在享用完豐盛的主食後,吃一條雪條無疑是一道完美的結尾。清涼的口感和甜美的味道,讓人心情愉悅。雪條來自日本和韓國,簡直是品質保證啊!而且在這裡,飲品是任飲的,無論你喜歡喝什麼,都能盡情享用。 綜合來說,這家餐廳的食物不僅味道好,讓人回味無窮,而且任食,吃得好味,更是吃得好飽,這裡絕對是一個不容錯過的好去處。 #東京の味#長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓

而且在這裡,飲品是任飲的,無論你喜歡喝什麼,都能盡情享用。

#東京の味
#長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓
昨晚與朋友走進位於長沙灣東京街31號的東京の味,這家餐廳提供火鍋任食放題。 我們選擇了這裡最受歡迎的當屬牛胸腹肉日本豚放題套餐,包含了美國牛胸腹肉、北海道夢之大地豚肉和嚴選牛肉,食材新鮮豐富,尤其豚肉,的確非常嫩滑好味,超出我的期望。加上山椒味噌鍋湯底和養顏美肌鍋湯底,讓我一嚐正宗的日本風味。 這裡還有各種多款蔬菜、菇類和肉丸可供選擇,滿足了我對飽腹的渴望。 在享用美食的同時,別忘了品嚐他們的甜品雪條,清涼可口。而且飲品更是無限暢飲,讓我盡情享受。整個用餐過程都讓我們感到舒適愜意,享受著美食帶來的滿足感。 綜合來說,這家餐廳的美食不僅好味,還能讓人飽足滿足,用餐環境舒適,絕對是一個適合與家人朋友共享美食的好去處。 #東京の味#長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓

#東京の味
#長沙灣東京街31號恆邦商業大廈地下3號舖及1樓
#MC帶你去長沙灣.上星期天氣仲涼涼地,梗係捉緊冬天嘅尾巴打邊爐。依間餐廳分別提供日式放題火鍋及一人燒肉,今次就試咗日式火鍋放題。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖✨ 滋味食評.我就揀咗「牛胸腹肉」套餐,見價錢合理又可以食曬牛、豬肉。湯底就試下「山椒味噌鍋」,湯底微微鹹辣,但唔會蓋過牛胸腹肉嘅濃郁肉味同埋油脂感。豚肉片就比較油花均勻,肉質柔軟,口感唔錯。火鍋配料特別推薦麻辣牛丸,肉質彈牙,帶微微麻辣花椒香氣,十分惹味。回本之選就韓國急凍生蠔,任食火鍋甚少提供急凍蠔,所以依個價位嚟講,十分抵食!打卡之選就松蟹長蟹柳,差唔多有前臂咁長!值得一讚,自助火鍋吧的雪櫃冷氣十分充足,保持到食材嘅質素。➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🥢 90分鐘晚市日式火鍋放題套餐.✨ 4種級數套餐設有4種級數(不同價位)的任食牛肉套餐,分別有主打牛胸腹肉、澳洲產穀飼牛肉、極上美國牛小排等套餐。.✨ 特色火鍋湯底提供6款特色火鍋湯底,人氣之選有日式壽喜燒、櫻花蝦豚骨鍋、昆布鰹魚湯、山椒味噌鍋等等。.✨ 自助火鍋吧店內更設有自助火鍋吧,供應多款火鍋配料如有丸類、蔬菜、烏冬、菇類等,選擇非常多!.✨ 熟食除火鍋外,還有任

#MC帶你去長沙灣

✨ 滋味食評

值得一讚,自助火鍋吧的雪櫃冷氣十分充足,保持到食材嘅質素。

🥢 90分鐘晚市日式火鍋放題套餐
✨ 4種級數套餐
✨ 特色火鍋湯底
✨ 自助火鍋
✨ 熟食
火鍋外,還有任食炸物和關東煮。
甜品
除了任食雪糕、雪條之外,還有日式泡芙。
✨ 飲品
任飲多達16款無酒精飲品,包括汽水、道地解茶等。

🥢 牛胸腹肉日本豚放題套餐 $198
依個套餐可以任食🥩美國牛胸腹肉、🥩北海道夢之大地豚肉、🥩嚴選牛肉,套餐內的肉類可以用QR code無限任點,方便快捷!
2024-03-25