2016-10-25 286 瀏覽
門口寫11:00開,但次次都成12點、1點先開門,班啊姐鍾意幾點開就幾點開,落order又唔跟單試過幾次d餸完全唔係我order既野,d啊姐重要死口唔認,因開門時間太飄忽已經唔會考慮幫襯!!
2016-05-21 430 瀏覽
叫左個四餸河粉,之前第一次去食無加沙嗲汁發覺成碗粉都好淡無味道,今次加番汁吊起哂d味道,成碗粉當堂好食好多。今次四餸叫左尖椒、牛腩、菜心、雞亦。尖椒 - 兩大隻食到頂時開始辣到標汗但係好好味。牛腩 - 偏肥但勝在入味。菜心 - 夠哂淋加左沙嗲汁更覺好味。雞亦 - 普普通通無特別。總括黎講加左沙嗲汁成碗粉加番唔少分數。最後想講講衛生問題,d筷子好似好耐無人用封哂塵但都無人理無人清潔。依個問題要多加注意呀!
2016-05-20
2016-04-19 313 瀏覽
頭先旺角搭小巴去九龍灣,點知上錯車,去左土瓜灣,點知比我發現左間好有水準嘅車仔麵。試過炸雞脾,咖哩牛腩大腸車仔麵,雞脾非常脆口,而且醃得非常入味,至於碗車仔麵,賣相普通,但係咖哩汁真係掂,夠辣,夠香。碗麵份量比起附近嘅車仔麵檔真係多好多, 牛腩炆得夠,唔似香口膠,豬腸無雪味,最近係價錢亦合理。呢間車仔麵真係食得過。
2016-04-08 296 瀏覽
土瓜灣呢個位真係好難做,之前只有譽麵坊係同一個位做左多年做得往,不過譽麵坊搬左之後,不足兩年已易手三次。之前車公車仔麵其實食物都唔錯,可惜我都未寫食評就已經頂唔住。今次又係車仔麵,聲稱總店九龍城,其九龍城店食評好評如潮,所以入去試下!餐紙食物種類都唔少,不過來來去去都係車仔麵賣既貨色,未見太大新意。點左個﹕腩汁﹕唔係好夠,可能比得少,唔係好有腩汁味。幼麵﹕正常車仔麵既幼麵,大路貨!牛腩﹕份量足,但係廚房無完全切開一件件,牛腩變左一條長既肉,兼且蚊得時間唔夠,唔夠淋兼唔夠入味!釀紅腸﹕期望係有魚肉釀左係紅腸到,上黎唔見有釀任何野,以為比錯,問店長,店長研究完之後話圍邊果少少炸物就係,先發現圍邊簿簿我以為係”炸漿”原來係佢地既 “釀”,基本上有釀同無釀都無分別!賣相好一般,可能食過之前車公,賣相份量同味道都比呢間好!其實食客對食物係有期望,如果成本太貴,可以唔做釀,又或者釀賣貴少少!難得店長可以自我摧眠,答我果D少少類似”炸漿”既物體係”釀”,咁無恥既答案都可以答,實在坳都無謂,一笑置之!我走既時候佢話下次會做得好少少,太遲啦,一開始就用藉口為自己開脫…。係咪做好D要等其他食客去體會,因為
腩汁﹕唔係好夠,可能比得少,唔係好有腩汁味。
幼麵﹕正常車仔麵既幼麵,大路貨!
賣相好一般,可能食過之前車公,賣相份量同味道都比呢間好!

我走既時候佢話下次會做得好少少,太遲啦,一開始就用藉口為自己開脫…。係咪做好D要等其他食客去體會,因為我就唔會有下次。
2016-04-07