2023-12-13 152 瀏覽
有時經過旺角想找個地方坐一坐,都會想嚟呢度,加上是樓上,會讓人有一種隱蔽既感覺☺️,裝修都幾靚,對比起其他開放式裝修的星巴克,我更喜歡呢間🫶🏻。✨Hot Mocha點了一杯熱摩卡,冬天暖一暖胃,很好喝☕。

✨Hot Mocha
點了一杯熱摩卡,冬天暖一暖胃,很好喝☕。
Hot Mocha
2022-12-20
Hot Mocha
2023-03-19 782 瀏覽
假日嘆咖啡👫,旺角呢間Starbucks有兩層,裝修懷舊,感覺悠閒寫意白咖啡Flat White(男士至愛)另一半喜愛偏牛奶較少,而飲到厚味偏好咖啡。焦糖瑪奇朵Caramel latte每次點我都係鍾情這杯咖啡,因為佢嘅焦糖香氣,淡淡的奶香緊接著濃烈嘅咖啡風味,唔駛落糖也體會多層次的甜蜜口感。

白咖啡Flat White(男士至愛)
另一半喜愛偏牛奶較少,而飲到厚味偏好咖啡。

焦糖瑪奇朵Caramel latte

2023-03-19
下午茶
2022-09-17 1006 瀏覽
呢間星巴克係廣為人知嘅補習聖地,而我平時會嗌杯咖啡,靜靜地溫書!推薦朝早同夜晚嚟,晏晝太多學生,會好嘈🙈今次朝早未食早餐,就嗌個三文治同凍拿鐵,職員好好,會烘返熱份三文治,味道都唔錯~

2022-05-08 1108 瀏覽
呢間連鎖店全世界都係,生物品質不嬲都係中上,因為世界性公式化咁做。因此仍然可以吸納到客戶,而且大財團一定可以租到好嘅位置,因此地點都唔錯啊。不過好可惜,店員服務態度恐怖,一位身型偏肥淺啡色頭髮女收銀員,態度真係不敢恭維⋯話說我買咗一杯咖啡,登入唔到佢嘅Wi-Fi,因此去查詢一下。但佢態度係話我扮入唔到,一個密碼只可以入一部機。真心,我懇請佢查下cctv ,我只有手機一部,而我真係入唔到。咁我點知點解你哋公司入唔到?點解我反而要受氣?好恐怖的服務態度⋯⋯⋯真係難怪啲人話要罷去⋯⋯⋯⋯

好恐怖的服務態度⋯⋯⋯真係難怪啲人話要罷去⋯⋯⋯⋯
2022-02-18 837 瀏覽
有幾次想幫襯喝咖啡,但都没找到位子。最近由于疫情關係,客人少了,整家餐廰都顯得冷清清。最具特色是他們的装修,像是上世纪七、八十年代的電影院,有點懷舊的風格。地方的空間不小,還播放着老的歌曲,個人感覺是十分悠閒, 可以慢慢享受自己的空餘時間。至于食物,跟其他 Starbucks 一样,没有新推出的食品,自然没有多大的驚喜,反正是保持着應該有的口味,但肯定的价格是上漲了。反正想要點私人空間,這裏是一個很不错的地方。

Americano  +  Blueberry  scone

反正想要點私人空間,這裏是一個很不错的地方。
2022-02-18
$55 (早餐)
2021-10-07 883 瀏覽
Cake go wrong with a classic chocolate muffin!!! It’s so yummy with a lot of textures! The chocolate flavour is rich and is detectable in the muffin sponge as well as the chocolate chunks and chips. There’s a bunch of chocolate chips inside that it’s like a treasure when you bite them, really nice.
2021-06-18 900 瀏覽
Starbucks不時會推出期間限定飲品今個夏天出咗依款:金絲燕麥奶紅茶🐒 ($39)佢只有grande size 而且杯同平時唔同用咗teavana嘅金絲紅茶 再加燕麥奶面層有層泡沬 係用skimmed milk打成最後加上金絲脆脆 非常特別同有層次感飲落去一啲都唔甜 味道上更加似台式珍珠奶茶 只不過冇珍珠面層啲奶蓋好香 飲飲吓自己熔咗落奶茶到幾鍾意佢個茶 淡淡茶香味又一啲都唔苦 唔似飲緊紅茶☕️啲脆脆雖然唔係好脆 但係味道上似Oreo碎 幾好食😍好多都沉底 所以記得要溝匀飲估唔到成杯飲品幾夾味👍🏻唔伏另外同系列更有三重金絲燕麥奶紅茶 同 可可金絲燕麥奶紅茶唯一係覺得佢唔夠凍🧊
Starbucks不時會推出期間限定飲品
今個夏天出咗依款:
金絲燕麥奶紅茶🐒 ($39)
佢只有grande size 而且杯同平時唔同

另外同系列更有三重金絲燕麥奶紅茶 同 可可金絲燕麥奶紅茶
唯一係覺得佢唔夠凍🧊
金絲燕麥奶紅茶
2021-06-07 604 瀏覽
裝修好特別嘅starbucks嗰日抽完血,諗住行去旺角東地鐵站,點知行咗一半都唔夠,就突然全身冇力,見到附近得間starbucks就拿拿臨行上去。樓梯位置已經好特別,寫咗好多嘢,好有年代感,不過攰得滯,冇留意寫咗啲咩。上到去見人唔多,有位,好感動。因為擔心自己會唔舒服,所以叫咗牛角包再加杯咖啡,coffee of the day,牛角包會主動幫我加熱,熱咗之後都好脆,幾好味。至於咖啡,會問加唔加奶或者糖,我揀咗加奶,佢哋好好咁會問埋加凍奶定熱奶🥰最開心係人唔多又有半個鐘wifi,可以好好休息下。之後有力影咗啲相,因為唔小心去咗一間咁有特色嘅星巴克,梗係要影相留念。
裝修好特別嘅starbucks
2020-11-28 1280 瀏覽
Starbucks相信大家都一定唔會感到陌生啦☕️ 呢次就係為咗黎溫書所以特登試咗佢嘅Oat Latte Machiato😆美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔹 Oat Latte Machiato $44喺旺角朗豪坊嗰間已經試過呢一杯嘢飲 當然呢一杯的確係幾好飲嘅 沖出嚟個口感都相當豐富甜甜地但係又有少少咖啡味👍🏻特別需要講嘅係呢一間係好飲過朗豪坊嗰間不妨試吓

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🔹 Oat Latte Machiato $44
2020-09-06 1170 瀏覽
Reward夠期系列,換下限定野飲先!嚟到星巴克平時就寧願買pastry都唔會買飲品嘅,始終覺得飲品唔值40蚊杯😂。凍蜂香慕絲朱古力咖啡($43)/Drippibg係靚嘅😍特別在面頭嘅朱古力粉蜂蜜慕絲,有啲似奶蓋,口感幾豐富。飲落其實就係mocha味囉😂朱古力存在感會多少少咁囉~不過呢款就無cream的。

凍蜂香慕絲朱古力咖啡($43)
2020-07-19 976 瀏覽
呢間starbucks同其他既starbucks好唔同,佢既裝修係非常有特色,帶有濃厚既香港七八十年代風味既裝修❤️呢排一夜晚就會有 $43 三件既 promote.仲要連希臘式乳酪,芝士蛋糕,甚至原價超過 $50 既食物都揀得🤣再加埋 20 周年既優惠,半價買飲品。所以買左件咖啡卷 $17,就可以半價買飲品。個咖啡卷比較乾,咖啡味亦唔算重,Cream 既量亦偏少,一般般。希臘式乳酪就非常好食,加埋啲 nuts 更加好食,有咬口,多左層次。呢個凱撒雞肉卷,加熱後相當出色,醬唔會太多亦唔會太少,份量剛好,菜亦令成個卷清新唔少,皮亦好香。
呢間starbucks同其他既starbucks好唔同,
佢既裝修係非常有特色,
帶有濃厚既香港七八十年代風味既裝修❤️

呢排一夜晚就會有 $43 三件既 promote.
仲要連希臘式乳酪,芝士蛋糕,
甚至原價超過 $50 既食物都揀得🤣
再加埋 20 周年既優惠,半價買飲品。
所以買左件咖啡卷 $17,就可以半價買飲品。

個咖啡卷比較乾,咖啡味亦唔算重,
Cream 既量亦偏少,一般般。
希臘式乳酪就非常好食,
加埋啲 nuts 更加好食,有咬口,多左層次。

呢個凱撒雞肉卷,加熱後相當出色,
醬唔會太多亦唔會太少,份量剛好,
菜亦令成個卷清新唔少,皮亦好香。

2020-05-05 920 瀏覽
曾經試過一日飲4至5杯咖啡,唔飲就心掛掛咁,後尾真係要調節反,一日兩杯,頂多三杯😂😂😂😂😂😂😂😂約咗朋友食飯未夠鐘,多數都係去咖啡室坐下飲杯咖啡,差不多每次都係飲(莫加)味道😂😂😂我鏟意佢夠香不太甜,香滑又濃郁的咖啡☕️味道,喝過又心鄺神怡的感覺,這就是咖啡的誘惑⋯⋯🤣🤣🤣🤣🤣呢間星巴克分店第一次去,原來呢間係咁大,上面設計又有D古色古香➕西式化,又特別的牆身,又有落地玻璃咁大的望外景觀⋯⋯呢到飲咖啡真係坐得比其他分店更舒適😊😊😊😊😊😊😊👍👍👍👍👍👍

2020-05-03 537 瀏覽
今日約左客人傾野,不過佢遲大到🤥係咁熱既天氣🔥☀️🔥著住長䄂恤衫西褲,係旺角大街等人真係幾辛苦💦💧 所以入左Starbucks 坐下,涼冷氣歎番杯yogurt先😌😌因為疫情關係,入門口會有職員替客人量體溫, 而坐位亦明顯減少了。 幸運地有張沙發位😗香蕉蜜糖Yogurt 杯分兩層;上層盛載著燕麥,自行添加;質感幾香滑、奶味不算太重、酸酸甜甜幾開胃; 還有燕麥脆片增口感! 夏日炎炎,食杯乳酪真心消暑😛
今日約左客人傾野,不過佢遲大到🤥
夏日炎炎,食杯乳酪真心消暑😛
2020-02-12 674 瀏覽
因為午餐食得太飽關係所以最後都吃不到晚餐,就和朋友去了星巴克想食件東西再加飲品坐一坐,我們落到去見到不多人,坐得都幾舒服,食物都是以包和沙律甜品為主,我們要了藍莓芝士蛋糕和薯仔牛肉批可以一起食,飲品要了蜜桃綠茶,士多啤利檸檬綠茶,約一百四十元都不貴又可以慢慢坐傾計。藍莓比較乾身,芝士味都濃勁飽肚。薯仔牛肉第一次食都覺幾好,牛肉味濃又配薯仔一起食不會太咸,仲有蕃茄醬酸酸地,幾開胃。飲品其實不叫咖啡我們差不多必叫這二杯,今次都沒有失望地味道幾好不太甜。
2019-09-18 716 瀏覽
襯食晚飯前仲有時間剩,又懶得四圍行,就黎左starbucks食件餅hea下休息下檸檬撻賣相簡簡單單,用黎打卡post相上openrice, facebook, instagram 呃like簡直一流唔好以為檸檬撻就一定好酸,呢到既酸味岩岩好,又唔會太酸,酸酸甜甜。餅皮脆就唔在講, 咸咸地ge餅皮,配埋個酸酸甜甜ge檸檬餡好開胃,連埋一齊食味道好夾。細細件,食完又唔會膩。正餐前食一件,都唔會話之後食唔落飯! 無得頂

檸檬撻

2019-09-17