2024-05-24 0 瀏覽
今日落雨 所以想來食暖笠笠嘅藥膳湯米線~😋一上來就覺得好正嘅感覺~飲落好香雞湯味~落足料 好多杞子 仲有桂圓~有小小苦苦地嘅參味道~飲完暖笠笠~再睇睇D雞肉~唔會肥膩 正😄!作為十級嘅肥腸愛好者 一定要加肥腸!先八蚊!就有咁多塊~經抵!肥腸乾淨 無異味 非常美味😋 推今日有小小大食~仲加左魚蛋哈哈😄 魚蛋都幾彈牙~真係一碗大滿足嘅米線~好健康嘅感覺雖然話就話招牌係米線 但係我見到其他客點嘅小炒都非常吸引!好有鍋氣~下次要來試下環境乾淨 冷氣足~好多街坊來幫襯!
今日落雨 所以想來食暖笠笠嘅藥膳湯米線~😋
藥膳雞湯米線

再睇睇D雞肉~唔會肥膩 正😄!

肥腸
環境乾淨 冷氣足~好多街坊來幫襯!
魚蛋
藥膳雞湯米線
肥腸
魚蛋
2024-05-18 11 瀏覽
今天是阿仔在粉嶺這邊學劍擊最後一堂,於是為咗早啲攞到車位就早了一個小時內順便來到花都廣場吃午飯。這裏很多小店,我們看見這店門口有水煮魚和雞,我喜歡辣,但是兒子不是,於是問店員可不可以走辣,他說可以我們就坐下點菜。菜牌上的食物挺多元化,牛、雞、魚,還有蠔仔粥,我很喜歡吃蠔仔粥,但是看到餐牌上第一頁便聲明王牌是酸菜魚和藥膳雞米線,我和兒子就一人一碗,還包了飲品,凍朱古力和檸檬茶當然少不了。店員問我們要不要小吃,我看了其他人都點小吃,而且非常看好,每一顧客點的小吃都不同,我看到別人點的炸雞翼非常耀眼,但是我看到菜牌上的魚皮就感興趣,於是就點了泡椒魚皮。酸菜魚米線先來,魚塊有多又大片。阿仔一開筷子吃第一口就點頭說好味。我也試了一口,魚塊的確又滑又嫩一點也沒有魚腥味,也沒有細骨。到了我的藥膳雞米線來了,大大碗我都後悔沒有叫少點米線。這碗藥膳雞很多雞塊,有雞髀肉和雞胸肉,全部都非常入味,煮的一點都不老也不生。雞胸肉又滑又淋雞髀肉沒有跟幸好也沒有雞尖。雞湯鮮甜,有蟲草花、杞子、去核紅棗、木耳、龍眼肉。是有藥膳的香味但是沒有藥湯味,雞湯是鮮甜的,雞肉也有雞的香甜。我很喜歡吃雞,對雞的要求也不低,但是都

到了我的藥膳雞米線來了,大大碗我都後悔沒有叫少點米線。這碗藥膳雞很多雞塊,有雞髀肉和雞胸肉,全部都非常入味,煮的一點都不老也不生。雞胸肉又滑又淋雞髀肉沒有跟幸好也沒有雞尖。雞湯鮮甜,有蟲草花、杞子、去核紅棗、木耳、龍眼肉。是有藥膳的香味但是沒有藥湯味,雞湯是鮮甜的,雞肉也有雞的香甜。我很喜歡吃雞,對雞的要求也不低,但是都覺得這店煮得好味。絕對比很多油雞檔的雞更嫩滑。
湯雖然是藥膳,但是因為紅棗也去核,所以一點也不燥熱,夏天出一身汗來到這小店嘆一碗藥膳雞,絕對可以補一補出汗的虛勞。
說到這份小吃,更令人驚訝,泡椒魚皮不是炸的,跟一般的粉麵店不同,這裏的魚皮有泡椒煮過,一點都不腥溫,而且當你把魚皮放在雞湯裏,不到一秒泡一下,魚皮立即變得又香又軟又滑。
在香港都好少看到這種煮法,的確不可不試。
後悔最後一堂上課才來試這小店。下次不知道什麼時候才能來粉嶺呢。

2024-05-18
今日本身想同朋友行下蝴蝶山,點知紅雨,就隨便食餐飯。中午就簡簡單單係新膳川呢度開餐。我鍾意辣,川菜一定不少得水煮魚。叫左個中辣,鍾意佢唔係死辣,好香的麻辣。魚非常之滑,量亦多,大愛😍朋友叫了一個小鍋米線:豬骨濃湯底、牛腩、豬腸、扎肉、貢丸、墨魚丸、魚蛋、鮮牛肉、牛柏葉、豬潤。🤩朋友大讚鮮牛肉夠新鮮,有牛肉鮮味,無筋無筋👍🏻另一向佢大推嘅係豬腸,佢話豬腸洗得乾淨,唔苦代表新鮮。😁牛柏葉都好好食,如果份量多啲更好朋友妙總結:好食過譚仔!咁呢個係必然啦😂餐廳仲有其他特色小菜,喜歡川菜嘅應該會鍾意食😋

🤩朋友大讚鮮牛肉夠新鮮,有牛肉鮮味,無筋無筋
👍🏻另一向佢大推嘅係豬腸,佢話豬腸洗得乾淨,唔苦代表新鮮。
😁牛柏葉都好好食,如果份量多啲更好
朋友妙總結:好食過譚仔!咁呢個係必然啦😂

餐廳仲有其他特色小菜,喜歡川菜嘅應該會鍾意食😋
水煮魚米線
小鍋米線
2024-05-04
水煮魚米線
小鍋米線
2024-04-18 51 瀏覽
未到中午時間已接近滿座😋 一定無選錯👍一坐底就叫佢嘅必食王牌金湯酸菜魚米線米線😋 鋪面唔太大,企理乾淨舒服😊仲要位於轉角位,兩邊有大玻璃窗透光,感覺舒服又睇到外面好天定落雨😊 店員有禮😊自己手機落單,可選加底定扣底👍 芫荽,葱,蒜,辣度都可以自己選擇👍▪️金湯酸菜魚米線 $68估唔到一碗$68米線d 魚片佈滿成個碗😍有成十片魚片之多,魚片厚薄適中無骨,入口超滑嫩👍 個金湯夠濃夠酸得嚟唔會好鹹,湯內有花椒粒食到有少少微辣很爽😋米線口感偏爽口滑身唔會煮到淋晒,配上大豆芽有咬口跟米線一齊食很夾。 有大量酸菜亦唔會好鹹,再加上有少量新鮮菜葉係底,感覺成碗米線嘅營養均勻咗😊 ▪️清新手撕雞 $28手撕雞配有檸檬片,芫荽,青瓜,加埋醬汁食落好清新清爽😊▪️熱奶茶(跟餐+$3)個茶底都幾好喎👍入口有茶味之餘唔會澀,奶同茶嘅比例都做得唔錯👍

▪️金湯酸菜魚米線 $68

▪️清新手撕雞 $28
手撕雞配有檸檬片,芫荽,青瓜,加埋醬汁食落好清新清爽😊

▪️熱奶茶(跟餐+$3)

2024-04-18
2024-04-17 36 瀏覽
中午12點來到,一開門竟然全場爆滿,那便先看看菜單吧!午餐set都好抵食,掙扎在藥膳雞米線酸菜米線和水煮魚米線之間,最後選了水煮魚米線餐,終於明白點解午市時常爆滿嘅原因。🌟水煮魚米線餐($68) 已包餐飲個人很好辣,選了大辣,這米線不單滿足了我對辣的要求,而且那香麻也非常出色!還有份量非常足,魚片鋪滿了整個米線,而且魚的肉質很彈口(不是很淋,一夾就散那些凍魚片),大愛!雖然他們的金牌是酸菜魚,但他們的水煮魚也非常值得推介!🌟涼拌糖心皮蛋 (以優惠價加配)之後試左佢哋嘅糖心皮蛋,真係糖心㗎!👍🏻太開心屋企附近有間咁高質嘅小店,好辣的朋友不能錯過喲!(P.S.當然吃不到辣的朋友,這裏也有很多很吸引的選擇呢)

🌟水煮魚米線餐($68) 已包餐飲
水煮魚

🌟涼拌糖心皮蛋 (以優惠價加配)
之後試左佢哋嘅糖心皮蛋,真係糖心㗎!👍🏻

水煮魚
2024-03-14 126 瀏覽
新膳川雲南米線📍粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖1️⃣🐟金湯酸菜魚米線🌶️微辣💰68🐠金湯酸菜魚米線真係好正呀!佢嘅湯底係金黃色嘅,好濃郁,有種獨特嘅香氣同味道。湯底入口滑順,有一種濃郁嘅魚味同酸菜嘅酸甜味道,好開胃。魚片都好新鮮,肉質鮮嫩,彈牙有彈性。酸菜嘅酸味同湯底嘅鮮味相輔相成,味道好均衡。米線咬落口感滑順,吸收咗湯底嘅精華。而且份量真係好足夠,食完之後感覺好滿足同飽足。2️⃣ 西檸雞飯💰58🐓西檸雞飯真係好正呀!雞肉爽嫩多汁,配上酸酸地嘅檸檬汁,味道真係好開胃!檸檬汁嘅酸味同雞肉嘅鮮甜完美結合,令人嘴巴生津。飯粒香軟,吸收咗檸檬汁同雞肉嘅味道,更加美味。仲有啲蔬菜同香菜,增添咗一份清新嘅口感同風味。3️⃣加配小食:轟炸雞 💰38轟炸雞嘅外皮炸得酥脆,一口咬落去嘅時候,聽到啲響聲,好有嚼勁!肉質鮮嫩多汁,調味恰到好處,真係令人上癮。醬汁方面用咗泰式辣醬。4️⃣加配小食:清新手撕雞💰36🐥手撕雞肉質又嫩又多汁。撕開雞肉嘅時候,啲肉絲就散落出黎,好多層次感。雞肉本身鮮味十足,配合啲調味料同香料,味道更加豐富。食落去有啲微微嘅辣味同啲香料嘅香氣,真係好開胃。啲肉絲都有啲嚼勁,唔會太腍滑,食落去好有飽
新膳川雲南米線
📍粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖

1️⃣🐟金湯酸菜魚米線🌶️微辣💰68

2️⃣ 西檸雞飯💰58

3️⃣加配小食:轟炸雞 💰38

4️⃣加配小食:清新手撕雞💰36

🐥手撕雞肉質又嫩又多汁。撕開雞肉嘅時候,啲肉絲就散落出黎,好多層次感。雞肉本身鮮味十足,配合啲調味料同香料,味道更加豐富。食落去有啲微微嘅辣味同啲香料嘅香氣,真係好開胃。啲肉絲都有啲嚼勁,唔會太腍滑,食落去好有飽足感。配料方面有蔬菜同啲醃漬嘅青瓜,增添啲清脆同酸甜嘅口感。

🥤飲品方面
🥛杏仁霜💰16
熱杏霜質地滑嫩,口感好特別。杏仁味道濃郁,好滑,一啖入口就能感受到杏仁嘅香氣同滋味。
🍋檸檬茶💰16
飲落去,啲檸檬嘅酸味同茶葉嘅清香交融在一起,非常爽口。

#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #酸菜魚 #西檸雞#轟炸雞#手撕雞#香港美食推介#粉嶺美食推介 #平民美食推介#川菜餐廳 #四川菜餐廳 #粉嶺 #粉嶺好去處 #
金湯酸菜魚米線🌶️微辣
檸檬茶
杏仁霜
  • 金湯酸菜魚米線
2024-02-24 114 瀏覽
新膳川雲南米線📍粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏😏😏召喚川菜關注組/酸菜魚關注組/水煮牛肉關注組🔥講起川菜/酸菜魚/水煮牛肉,可能大家都係會選擇個幾間出名嘅連鎖餐廳🤔今次食嘅呢間小店嘢食大份抵食好味同服務態度都非常高質,大家又多間選擇啦!🔥1️⃣🐟金湯酸菜魚飯 🌶️中辣💰68味道四個字:酸爽開胃🤤個湯好夠酸、唔會死鹹,魚肉有成十幾片、超滑嫩、鮮甜無骨,芽菜、酸菜都係海量、好爽,好夠辣、花椒味好香😍2️⃣🐮水煮牛飯 💰72水煮牛肉份量同樣地份量超多🫣,辣味同麻味都好夠😋芽菜、青菜、雲耳同牛肉都好掛湯汁,每一口都充滿辣椒和花椒嘅麻辣風味,夠哂熱辣開胃🤤個湯冇咩油膩感,令我忍唔住一啖又一啖😍3️⃣加配小食:麻辣豬肚絲 💰28醬汁係偏甜辣,豬肚夠爽👍4️⃣加配小食:涼拌溏心皮蛋💰22入口就有濃濃嘅蛋香同微辣,口感滑嫩😍老闆同侍應亦好好人,同周圍嘅客人閒話家常、會關心佢哋,人情味濃,好warm 🥰題外話:隔籬枱客人直頭打包拎走佢哋食淨嘅酸菜魚湯,話因為實在太好味,老闆仲分享咗個湯落咗咩料比佢哋聽🤣#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #酸菜魚 #水煮
新膳川雲南米線
📍粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖

味道:😋😋😋😋😋😋😋😋😋
環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑
服務:😏😏😏😏😏😏😏😏😏

1️⃣🐟金湯酸菜魚飯 🌶️中辣💰68

2️⃣🐮水煮牛飯 💰72

3️⃣加配小食:麻辣豬肚絲 💰28
醬汁係偏甜辣,豬肚夠爽👍

麻辣豬肚絲

4️⃣加配小食:涼拌溏心皮蛋💰22
入口就有濃濃嘅蛋香同微辣,口感滑嫩😍

涼拌溏心皮蛋

#香港美食 #美食推薦 #美食日記 #酸菜魚 #水煮牛肉 #香港美食推介#粉嶺美食推介 #平民美食推介#川菜餐廳 #四川菜餐廳 #水煮牛肉關注組 #酸菜魚關注組#粉嶺 #粉嶺好去處 #食在粉嶺 #午餐#fanling #northdistrict#sichuan food#sichuan#hongkong#hongkongfood #hongkongfoodie
2024-02-24
麻辣豬肚絲
2023-12-13 240 瀏覽
今次嚟到粉嶺呢度見到呢間新開嘅新膳川雲南米線,中午去到都見到幾多人食,見佢幾受歡迎即刻去試吓金湯酸菜魚米線($68)今次一坐低叫咗呢度嘅特色米線,本身以為$68一碗應該都唔會太多酸菜魚,點知上菜真係有啲驚喜,酸菜魚多到鋪滿成個面。食落去都都幾滑嫩口而且花椒亦都好夠食落去少少微辣嘅感覺同魚湯酸味混合,一啖魚肉一啖湯酸香味十足👍🏻米線屬於偏爽口嘅口感,非常能夠掛到湯🤤呢個價錢嘅話,自覺覺得好過唔少連鎖店米線☝️值得一試套餐+18另外仲叫咗佢哋特色飲品椰子冰,幾重椰子味又唔會太甜👍🏻

金湯酸菜魚米線($68)
米線屬於偏爽口嘅口感,非常能夠掛到湯🤤
呢個價錢嘅話,自覺覺得好過唔少連鎖店米線☝️值得一試
套餐+18
另外仲叫咗佢哋特色飲品椰子冰,幾重椰子味又唔會太甜👍🏻

2023-11-07 216 瀏覽
今日去咗粉嶺搵朋友攞嘢,佢就話想近近哋落樓下食,推介咗呢間米線。本身見佢一碗酸菜魚$68都冇太大期望,覺得會係冇乜魚食。點知一上枱,見佢啲魚鋪滿晒🤩再試佢啲湯,有驚喜喎!首先係夠酸唔會死鹹,而香料、花椒都好夠。魚好滑唔老,一啖湯一啖魚咁食真係好正,而米線都好滑身!藥膳雞米線: 藥膳味足,唔會係濃到帶苦味個種,而且好香酒味,雞嘅份量都好多,好足料。如果冬天食一定好暖胃。小食就試咗麻辣牛柏葉,食落唔算太辣,口感爽、唔韌。

金湯酸菜魚米線

藥膳雞米線

小食就試咗麻辣牛柏葉,食落唔算太辣,口感爽、唔韌。
麻辣牛柏葉

2023-11-07
金湯酸菜魚米線
藥膳雞米線
2023-09-14 242 瀏覽
🔱新膳川雲南米線呢間鋪面積需然唔大,干干淨淨舒服,我哋座落之後,基本上已經座滿,外面仲有人等位➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰🔱2人套餐$188🍒金湯酸菜魚酸菜魚材料有魚片,芽菜,酸菜,窩荀魚片好多,魚肉嫩滑無骨湯底酸辣麻恰到好處,唔會食得好辛苦食得辣嘅可以再加辣🍒鳳梨咕嚕肉咕嚕肉外脆內軟 ,用嘅肉一啲都唔肥膩咬落爽爽嫩嫩,炸粉唔會太厚放好耐keep住脆👍波蘿份量都幾多,酸酸甜甜好開胃🍒清新手撕雞呢個手撕雞食落好清爽,里面靑瓜夾住一齊食更加好味🍒新鮮油生菜生菜夠青绿,爽口唔淋,🍒白飯🍒熱檸蜜 & 熱菜蜜吃完飯飲番杯熱飲都好舒服➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰🌎:粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖#hkfoodie #香港美食 #打卡餐廳 #美食 #香港好去處 #美食推薦 #慶祝 #香港餐廳 #餐廳推薦 #紀念日 #香港 #節日慶祝 #香港探店
🔱新膳川雲南米線

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
🔱2人套餐$188
🍒金湯酸菜魚
酸菜魚材料有魚片,芽菜,酸菜,窩荀
魚片好多,魚肉嫩滑無骨
湯底酸辣麻恰到好處,唔會食得好辛苦
食得辣嘅可以再加辣

🍒鳳梨咕嚕肉
咕嚕肉外脆內軟 ,用嘅肉一啲都唔肥膩
咬落爽爽嫩嫩,炸粉唔會太厚放好耐keep住脆👍
波蘿份量都幾多,酸酸甜甜好開胃

🍒清新手撕雞
呢個手撕雞食落好清爽,里面靑瓜夾住一齊食更加好味

🍒新鮮油生菜
生菜夠青绿,爽口唔淋,
🍒白飯
🍒熱檸蜜 & 熱菜蜜
吃完飯飲番杯熱飲都好舒服

➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
🌎:粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖
2023-08-14 222 瀏覽
🚩粉嶺花都🚩放假去左粉嶺遊下,見到花都廣場有間親民價錢既酸菜魚,就即刻入去食個午餐🥰🐠金湯酸菜魚米線 $68 (+0 轉薯粉)小辣香噴噴既花椒香味撲鼻,酸菜魚份量相當足夠,食極都有好多魚片,至少有十片,食到抱住個肚😂🤣🤣味道正宗,唔會偏酸同偏咸👍🏻👍🏻👍🏻配菜方面,好少酸菜魚米線入面會有窩荀,所以都係呢間餐廳既獨特之處👏🏻👏🏻🍛咖哩豬軟骨飯 $48豬軟骨做得好嫩滑,咖哩唔係辣個隻,比較Creamy, 每淡飯都會有椰香既味道,非常惹味😋😋份量都相當大,性價比極高👍🏻👍🏻🥥椰奶太子冰 +$18非常好飲既特式飲品,絕對無假味既甜,感覺清新,🌞天氣咁熱真係要整返杯先掂😆😆😆💡親民既餐廳,所有既食物都係性價比極高,絕對係良心小店,會多多支持小店的😘😘😘📍 新膳川雲南米線 (粉嶺)🗺️ 粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖
🚩粉嶺花都🚩

🐠金湯酸菜魚米線 $68 (+0 轉薯粉)小辣

🍛咖哩豬軟骨飯 $48

🥥椰奶太子冰 +$18

📍 新膳川雲南米線 (粉嶺)
🗺️ 粉嶺百和路88號花都廣場地下82號舖
2023-07-27 221 瀏覽
細個每星期都會到外婆家,成日到粉嶺花都流連。花都商場樣樣俱備,滿滿的街坊人情味,悠閒逛了一圈。到中午時候,我哋一家人決定揀呢間餐廳。價錢好抵。入座上菜時間好快,即點即炒。午餐選擇平又多,供應時間11-1730蝦仁炒滑蛋飯$58 ,滑蛋半生熟,蝦仁爽口,送飯一流。另外女士恩物,藥膳雞湯米線,湯底足料,藥材酒味香,清甜,有雞件,木耳,豆卜,蟲草花,成碗湯飲晒,完全無味精,大推介。另外加小食,口水雞,香辣惹味。椰子冰的確好消暑。絕對會再幫襯小店。
細個每星期都會到外婆家,成日到粉嶺花都流連。

價錢好抵。入座上菜時間好快,即點即炒。

午餐選擇平又多,供應時間11-1730

蝦仁炒滑蛋飯$58 ,滑蛋半生熟,蝦仁爽口,送飯一流。

另外加小食,口水雞,香辣惹味。

椰子冰的確好消暑。
絕對會再幫襯小店。

• 口水雞
  • 藥膳雞湯米線
粉嶺花都廣場內非常有誠意抵食的街坊小店,一行三人試了三款不同的餐點都相當有驚喜。金湯酸菜魚x牛米線重點推薦他們家的金湯酸菜魚米線,湯底夠濃郁夠酸夠味,魚肉切得薄片非常吸汁相當嫩滑,米線彈牙有好感,加上半肥瘦的肥牛,簡直是完美。葱油雞飯雞肉份量澎湃鮮嫩滑溜,蔥油煮得非常好味,拌飯一流。招牌口水雞雞肉同樣鮮嫩多汁,口水汁非常惹味不會過辣,不會過鹹。手撕雞醬汁非常清新,帶有一點點花椒油香氣 涼拌溏心皮蛋絕對值得一試的小食,是黃金溏心皮蛋。椰奶太子冰非常之消暑解熱,椰香濃郁。

金湯酸菜魚x牛米線

葱油雞飯

雞肉份量澎湃鮮嫩滑溜,蔥油煮得非常好味,拌飯一流。

招牌口水雞

雞肉同樣鮮嫩多汁,口水汁非常惹味不會過辣,不會過鹹。

手撕雞
醬汁非常清新,帶有一點點花椒油香氣

涼拌溏心皮蛋
絕對值得一試的小食,是黃金溏心皮蛋。

椰奶太子冰
非常之消暑解熱,椰香濃郁。
  • 金湯酸菜魚
  • 蔥油雞
  • 口水雞
  • 手撕雞
  • 涼拌皮蛋
2023-07-14 127 瀏覽
今日去開粉嶺做野,做完野肚餓,又到搵食野時間,而今次去左依間新膳川雲南米線試一試,呢一間雲南米線,食物唔止得米線咁單調,而且仲有晚市小菜,選擇豐富,今次我地2個人叫左3樣野食。燒汁雞髀菇牛仔骨味道濃郁,牛肉唔韌,已經切到細細粒,方便入口,三樣入面最鍾意呢樣極金湯酸菜魚魚嘅份量多、辣度恰到好處,仲食到魚嘅鮮甜,味道一流風酥蠔餅大大份,而且蠔多,外層炸到脆卜卜,咬落去口感勁正呢間舖頭仲有一個好嘅地方,就係可以掃QR code落單,慢慢睇慢慢揀,再落單都仲可以,十分方便同舒服👍

燒汁雞髀菇牛仔骨

極金湯酸菜魚
魚嘅份量多、辣度恰到好處,仲食到魚嘅鮮甜,味道一流

風酥蠔餅
大大份,而且蠔多,外層炸到脆卜卜,咬落去口感勁正

2023-07-09 94 瀏覽
這間好新的餐廳開在花都,人流不少,因為價格很商宜,味道也相當不俗細長的小店光猛得很,冷氣不會吹死一個位,感覺不錯服務水準也恰如其分二人餐$188(無加一)金湯酸菜魚(例)碗很大!完全不像是例牌裡面的魚不腥不帶骨,標準辣度處於小辣跟中辣之間,酸中帶辣,酸菜跟豆芽份量很多!這個辣湯配米線也不錯清新手撕雞帶麻辣味,凍食的麻辣手撕雞浸到米線湯來味道不錯,而且份量也不算少沙拉骨沙拉醬的份量很足!甜甜的很開胃!排骨的肉量也不少,而且不會太多肥膏,肥瘦適中味道不錯白飯/米線 2碗配米線比較適合呢飲品兩杯飲品味道正常這個二人餐的份量不少, 而且可以試到很多東西,值得一讚

細長的小店光猛得很,冷氣不會吹死一個位,感覺不錯

服務水準也恰如其分

二人餐$188(無加一)

金湯酸菜魚(例)
碗很大!完全不像是例牌

沙拉骨
沙拉醬的份量很足!甜甜的很開胃!
排骨的肉量也不少,而且不會太多肥膏,肥瘦適中味道不錯

白飯/米線 2碗
配米線比較適合呢

飲品兩杯
飲品味道正常

這個二人餐的份量不少, 而且可以試到很多東西,值得一讚