拉麵凪呢間拉麵店真係不得之了!嚟過幾次試咗唔同款嘅拉麵,但我自己最鐘情嘅係呢到嘅小食,超高質!首先介紹下拉麵🍜綠骨拉麵🧀呢款我覺得係最特別,湯底有羅勒葉、橄欖油,同埋大量芝士調味,食落真係有種意式嘅味道,好似食緊pizza味🍕嘅拉麵咁!限定赤蝦拉麵🦐 (限定款,而家應該冇得食)好濃郁嘅蝦湯味,配料、麵硬度各樣都已經set好最好食嘅狀態俾你凪豚餃🥟 (真係驚為天人😱)凪豚餃🥟 (真係驚為天人😱)呢個餃子真係不得了!第一次食嘅時候簡直顛覆咗我對餃子嘅認知🤯咬落去完全想像唔到我食緊呢個係餃子!真係好脆而且好多汁,脆嘅程度好似係我個口裡面溶化左咁,好想再食多嚿!呢個高質程度黎講價錢絕對唔貴,$23有三件!去呢間拉麵店一定要試!阿波尾雞翼雞翼係生炸,裡面保持好多肉汁,而且仲落咗店嘅秘製醬汁甜甜地好好食,亦都係一款好值得推介嘅小食!黎嘅時候店員遞埋紙巾,提你拎住雞翼尖食會更方便,好貼心總括黎講我覺得各樣食物都好高質,價錢同一般拉麵店相約,而整體體驗都十分好最後都想讚下店員服務質素好好,會提你唔好影相太耐要趁熱食,服務同態度都好好,都令我真正感覺到係一間日本過江龍嘅拉麵店,高度推介!
拉麵凪

綠骨拉麵🧀

限定赤蝦拉麵🦐 (限定款,而家應該冇得食)

凪豚餃🥟 (真係驚為天人😱)

凪豚餃🥟 (真係驚為天人😱)

阿波尾雞翼

2023-03-31
  • 綠骨拉麵
  • 限定赤蝦拉麵
  • 凪豚餃
  • 阿波尾雞翼
2023-04-27 509 瀏覽
🇭🇰拉麵凪·呢間我係見到一個鍾意食拉麵嘅朋友推介 所以跟佢地黎既 果然真係好唔錯😈😈不過佢呢度啲拉麵係細碗啲既 男仔可能要加麵先夠🫢😂·黑骨$96 l 綠骨$96 l 凪豚餃$28佢拉麵質地煮得好好 豚肉肥瘦比例都好好 食落口感好正🐷湯底都好特別 兩款我自己黑骨個款多啲 佢呢個除咗黑蒜油豬骨湯底之外仲加咗墨汁 食落個層次好豐富 而且墨汁味都好出 好鮮🦑而且因為加咗墨汁 呢款湯底比平時嘅黑蒜油豬骨湯底冇咁油膩 就算食到最後都好好食 我自己好鍾意🤤🤤之後綠骨就係一個類似pesto咁既湯底 食落都唔錯既 但係我個人覺得pesto都係襯意粉多啲🫢而且因為佢係多啲橄欖油既 呢個湯底食落偏油少少🤣🤣之後佢個餃子都好味 佢係真係爆汁 個肉餡都調得好好🥟·#rbyeat#rby日本菜 #rby拉麵#rby銅鑼灣·📍銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖
🇭🇰拉麵凪

📍銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖
綠骨
凪豚餃
2023-03-28 645 瀏覽
我最近到了一家拉麵店,整體來說非常讓人滿意。拉麵的湯頭非常濃郁,且有著深厚的味道,每一口都讓人回味無窮。拉麵本身也非常道地,麵條有著彈牙的口感,並且完美地搭配湯頭。店家的配菜也非常豐富,從豬肉叉燒到炸餃子,每一種配菜都非常美味。此外,店家的服務也非常出色,工作人員非常友善,總是笑容滿面地為客人提供服務。店內的環境也非常舒適,讓人感到非常放鬆。總的來說,這家拉麵店是一個非常不錯的選擇,如果你喜歡拉麵,我強烈推薦你來試試看!
2023-03-18 657 瀏覽
銅鑼灣人氣拉麵店!朋友介紹!真係名不虛傳!星期六的下午兩時,要排隊!在排隊其間,店員會給我們遞上筆和order紙。可以憑個人喜好揀選!好快就有位!地方淺窄,不過大多數的拉麵店都是如此。赤骨 HKD 96.00我選了辣度三,沒有想像中辣。但是很香!肉碎很惹味!湯頭很香濃,入口順滑,喝了幾口都不口喝。真材實料!麵底跟一蘭的很像,很適合配上豬骨湯底。黑骨 HKD 96.00有用秘製香料!仲有大量既黑蒜油,墨魚汁。整碗麵好濃好黑!而且還有炸蒜!超香蒜味!阿波尾雞翼 HKD 45.00上檯時熱辣辣!雞翼外皮超脆,肉質鮮嫩多汁!自家醬料很加分!甜甜的,很像蜜糖雞翼。比想像中好吃!難怪朋友熱烈推薦!🤭另外仲加了紫菜及糖心蛋,食拉麵必點!

銅鑼灣人氣拉麵店!

朋友介紹!真係名不虛傳!
星期六的下午兩時,要排隊!

在排隊其間,店員會給我們遞上筆和order紙。
可以憑個人喜好揀選!
好快就有位!

地方淺窄,不過大多數的拉麵店都是如此。

赤骨 HKD 96.00

我選了辣度三,沒有想像中辣。
但是很香!肉碎很惹味!
湯頭很香濃,入口順滑,喝了幾口都不口喝。
真材實料!
麵底跟一蘭的很像,很適合配上豬骨湯底。

黑骨 HKD 96.00

有用秘製香料!
仲有大量既黑蒜油,墨魚汁。
整碗麵好濃好黑!而且還有炸蒜!
超香蒜味!

阿波尾雞翼 HKD 45.00

上檯時熱辣辣!
雞翼外皮超脆,肉質鮮嫩多汁!
自家醬料很加分!甜甜的,很像蜜糖雞翼。
比想像中好吃!難怪朋友熱烈推薦!🤭

另外仲加了紫菜及糖心蛋,
食拉麵必點!
2023-03-14 420 瀏覽
喺銅鑼灣渣甸坊有間好出名嘅拉麵店,位置十分唔起眼,好彩有好同事帶路食好西lee間出名豚骨拉麵,有:豚骨= 純豬骨湯黑骨= 墨魚汁加黑蒜赤骨= 大蒜、 辣油加唐辛子綠骨= 羅勒、 橄欖油加芝士粉今次我order左黑骨 加 餃子黑骨 $96 ~ 店員好細心主動地解釋碗麵嘅食法次序,而且因為湯係黑色,仲會問我地用圍裙的需要。食法: 首先飲啖湯, 然後食拉麵。湯好濃郁但唔油,蒜泥加碎肉好好味,麵底軟硬適中,當然可以選擇軟硬度啦, 三塊叉燒不過不失,普通普通餃子 $23 ~ 一碟3隻餃子,每隻餃子上放一小堆醃蘿蔔碎, 酸酸地幾開胃,可以中和煎餃子嘅油膩感。但3隻對我嚟講太多,下次可以同朋友share。我會再番嚟試其他湯底同小食

lee間出名豚骨拉麵,有:
豚骨= 純豬骨湯
黑骨= 墨魚汁加黑蒜
赤骨= 大蒜、 辣油加唐辛子
綠骨= 羅勒、 橄欖油加芝士粉

今次我order左黑骨 加 餃子

我會再番嚟試其他湯底同小食

2023-02-26 360 瀏覽
第一次黎嘅時候就係比網上面嘅赤蝦拉麵吸引到諗住黎朝聖一下,可惜原來係限定拉麵~ 今次終於比我地等到,赤蝦拉麵又返黎啦!即刻衝去試下🤩豚骨湯做底再加上秘製赤蝦汁熬成嘅湯底,蝦味郁濃,完全可以成碗飲哂🤤 赤蝦有三隻,炙燒過嘅赤蝦用鹽同黑胡椒簡單調味已經好入味又幾彈牙🦐 另外仲有塊慢煮梅肉叉燒,質感軟腍整得唔錯,大家快啲去試下啦!

2023-02-07 641 瀏覽
老板、店員都好熱情,認真介紹咗餐牌、食材,同埋推介款式,上菜之後主動提供圍裙,見我哋影相影得耐,提醒我哋快啲食。埋單同老板傾,發現原來佢喺東京總店做徒弟學師14年,再返香港開真•分店。*黑骨 $96豚骨湯用西班牙豬骨煲10個鐘,濃郁但唔會油膩。咸度、濃厚度、蒜泥,我通通揀普通,重口味但唔鹹,絕對可以全部飲晒,而且係我心目中第一名嘅豚骨湯。「黑骨」加入墨魚汁、黑蒜油、秘製黑醬,先飲啖湯,再撈埋黑蒜免治豬肉碎「黑玉」。整體蒜香味濃郁,但未會過於強烈,但墨魚汁味未夠特出。日式叉燒都係用西班牙梅頭豬肉,香而軟腍,但不失口感。拉麵係幼麵,用自家調配”男の氣”麵粉,有咬口,掛湯掛得啱啱好,我強烈建議揀硬。祕製炎の醬必須加!自家調配辣醬,有啲似韓式甜辣醬,1辣唔夠喉啊!豚骨 $91同一個豚骨湯底,加入豬背脂,但相比之下冇黑骨咁驚豔。溏心蛋 $15單單一隻溏心蛋充滿醬油香、蛋香,蛋黃半熟好似果醬咁,而且就就連蛋黃都有醬油香。
黑骨 $96
日式叉燒都係用西班牙梅頭豬肉,香而軟腍,但不失口感。

豚骨 $91
同一個豚骨湯底,加入豬背脂,但相比之下冇黑骨咁驚豔。

溏心蛋 $15
溏心蛋
2023-02-02
溏心蛋
📍銅鑼灣人氣拉麵店‼️· 烏卒卒黑蒜油湯底🖤 -- 拉麵凪🍜•=======================Bookmark咗呢間拉麵小店好耐啦😋呢到主打menu主打四款拉麵,分別係豚骨、黑骨、綠骨、赤骨😍有時仲會有期間限定,不過今次去就仲未有🙈------------------------------⭐️黑骨 $96呢碗係以墨魚汁、黑蒜油同秘製黑醬製成,配上香濃嘅豬骨湯底,最後灑埋炸蒜等香料~湯底飲落蒜味幾濃,但係個人覺得唔係太有墨魚嘅鹹鮮味🙈不過麵條幾煙韌唔錯,黑色嗰舊碎肉球好有鹹香幾好食😋叉燒有三大片,正正常常🙈黑骨嘅味道都唔錯嘅,不過唔算好驚喜🙈但係都想再嚟食佢個綠骨同埋赤蝦期間限定🙈另外想讚讚店員服務好友善!🥰💪🏻------------------------------賣相:3.5/5味道:4.2/5性價比:3.5/5推介度:3.5/5------------------------------店舖資料名稱:拉麵凪地址:銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖前往方法:銅鑼灣站F出口

=======================

名稱:拉麵凪
地址:銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖
前往方法:銅鑼灣站F出口
2023-01-18 392 瀏覽
呢度嘅拉麵湯底好夠地道,店長好有耐性介紹每一款食物,亦好細心會向着淺色衫嘅客人詢問是否需要圍裙,以免整污糟衣服再訪ʀᴀᴍᴇɴ ɴᴀɢɪ當然要試埋其他湯底啦,試咗幾個湯底最鍾意係黑骨湯底,湯底鮮甜,黑蒜味好香,雖然湯底係黑色,但絕對唔怕牙齒會染上顏色▪️黑骨 $96以墨魚汁,黑蒜油及秘製黑醬製作而成,拉麵正是我喜歡的細麵,軟硬到剛剛好,拉麵麵質軟硬度剛剛好,▪️凪日式豚餃 $18/3不得不推介呢款餃子,雖然價錢略為小貴,但絕對值得一試,餃子外皮炸得脆口,餡料豐富多汁,最重要係有上面嘅酸蘿蔔溶,完全令油膩感消退,好ꜰʀᴇsʜ,好嘢味😋
▪️黑骨 $96

▪️凪日式豚餃 $18/3
凪日式豚餃
凪日式豚餃
係一個星期六,排左15-20 分鐘。一般而言,我好少會接受排隊,但排拉麵我係會樂意,因為一般都唔會排超級耐,吹吹下水就到入到去,要左豚骨拉麵🍜 ,因為最基礎亦都睇到基本功一試,不得了,覺得高潮 😂😂第一次覺得有拉麵可以動搖長浜係我心入面長年高鋸第一既神聖位置 😳拉麵🍜煮到剛剛好,豚骨湯底不鹹不油不味精,香濃剛剛好,係食到碗底都好舒服既湯😋😋小食嗌左餃子🥟 不過不失but not impressive
係一個星期六,排左15-20 分鐘。

入到去,要左豚骨拉麵🍜 ,因為最基礎亦都睇到基本功

一試,不得了,覺得高潮 😂😂

豚骨拉麵
煎餸
2022-12-10
豚骨拉麵
  • 豚骨
2022-12-17 389 瀏覽
-{銅鑼灣拉麵店🍜}🤤黑骨🤤 ($96)麵係直身幼麵 硬少少加埋湯好夾😜配墨魚汁加黑蒜油😋點到即止嘅感覺😆梅肉叉燒半肥瘦食完唔太肥剛好😛底下要左加蒜泥再重口味啲🥳👖褲評: 8/10🤤豚骨🤤 ($91)配料同黑骨差不多 係個湯頭好重豚骨味!試左啖都幾鐘意😙👖褲評: 8.3/10🤤特選🤤 ($35)有1塊梅肉叉燒 溏心蛋同紫菜 淨係隻蛋黎講好夠流心🥰重醬油味🤓其他唔洗加都可以☺️👖褲評: 7.5/10個麵係唔包蛋嘅 但係隻蛋要試嘅!提一提有加一服務費性價比: 7/10服務: 8.5/10環境: 6/10🚩 拉麵凪 🚩地址: 銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖#fuudjai #fuudjai日本菜 #fuudjai拉麵 #fuudjai銅鑼灣
{銅鑼灣拉麵店🍜}
🤤黑骨🤤 ($96)

👖褲評: 8/10

🤤豚骨🤤 ($91)
配料同黑骨差不多 係個湯頭好重豚骨味!試左啖都幾鐘意😙

👖褲評: 8.3/10

🤤特選🤤 ($35)

👖褲評: 7.5/10

個麵係唔包蛋嘅 但係隻蛋要試嘅!提一提有加一服務費

性價比: 7/10
服務: 8.5/10
環境: 6/10

🚩 拉麵凪 🚩
地址: 銅鑼灣渣甸坊48號采怡閣地下5號舖

豚骨
𓍯 Rᴀᴍᴇɴ Nᴀɢɪ 𓂃 Coming at you with another 𝐒𝐞𝐚𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 from @ramennagihk 🍜 This month, they’re doing a 𝙏𝙤𝙢𝙖𝙩𝙤 𝙭 𝙎𝙖𝙠𝙪𝙧𝙖 𝙎𝙝𝙧𝙞𝙢𝙥 𝙍𝙖𝙢𝙚𝙣 𝙎𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡 🍅 not usually a fan of tomato-based soup but theirs are really nice - you get a 𝗆𝗂𝗅𝖽 𝖺𝗋𝗈𝗆𝖺 & 𝗌𝗐𝖾𝖾𝗍𝗇𝖾𝗌𝗌 𝖿𝗋𝗈𝗆 𝗍𝗁𝖾 𝖼𝗁𝖾𝗋𝗋𝗒 𝗍𝗈𝗆𝖺𝗍𝗈𝖾𝗌 that 𝖻𝗅𝖾𝗇𝖽𝗌 𝗂𝗇 𝗇𝗂𝖼𝖾𝗅𝗒 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝗍𝗁𝖾 𝗎𝗆𝖺𝗆𝗂-𝗇𝖾𝗌𝗌 𝖿𝗋𝗈𝗆 𝗍𝗁𝖾 𝘚𝘢𝘬𝘶𝘳𝘢 𝘴𝘩𝘳𝘪𝘮𝘱 🦐 topped with 𝗍𝖾𝗇𝖽𝖾𝗋 𝗋𝗈𝖺𝗌𝗍𝖾𝖽 𝖻𝖾𝖾𝖿 & 𝗌𝖼𝖺𝗅𝗅𝗂𝗈𝗇𝗌, this’ll surely 𝗐𝖺𝗋𝗆 𝗒𝗈𝗎 𝗎𝗉 𝗂𝗇 𝗍𝗁𝖾 𝖼𝗈𝗅𝖽 𝗐𝖾𝖺𝗍𝗁𝖾𝗋 ❄️ 𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙍𝙖𝙢𝙚𝙣 🦑 is another nice choice, a 𝖻𝗅𝖺𝖼𝗄 𝗀𝖺𝗋𝗅𝗂𝖼 & 𝗌𝗊𝗎𝗂𝖽 𝚒𝚗𝚔 𝖻
𓍯 Rᴀᴍᴇɴ Nᴀɢɪ 𓂃
Seasonal  Special

Black  Ramen

𝘽𝙡𝙖𝙘𝙠 𝙍𝙖𝙢𝙚𝙣 🦑 is another nice choice, a 𝖻𝗅𝖺𝖼𝗄 𝗀𝖺𝗋𝗅𝗂𝖼 & 𝗌𝗊𝗎𝗂𝖽 𝚒𝚗𝚔 𝖻𝖺𝗌𝖾 topped with a 𝗆𝗂𝗇𝖼𝖾𝖽 𝗆𝖾𝖺𝗍𝖻𝖺𝗅𝗅 𝗍𝗁𝖺𝗍 𝖺𝖽𝖽𝗌 𝗀𝗋𝖾𝖺𝗍 𝗍𝖾𝗑𝗍𝗎𝗋𝖾 & 𝖿𝗅𝖺𝗏𝗈𝗎𝗋, also prefer the 𝗍𝗁𝗂𝗇 𝗇𝗈𝗈𝖽𝗅𝖾𝗌 in this bowl 🍜

❣︎ 𝙻𝚒𝚖𝚒𝚝𝚎𝚍 𝚜𝚎𝚊𝚝𝚜 𝚜𝚘 𝚍𝚘 𝚎𝚡𝚙𝚎𝚌𝚝 𝚊 𝚚𝚞𝚎𝚞𝚎

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱
✧ 𝚂𝚎𝚊𝚜𝚘𝚗𝚊𝚕 𝚂𝚙𝚎𝚌𝚒𝚊𝚕 ($𝟷𝟸𝟶)
✧ 𝙱𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚁𝚊𝚖𝚎𝚗 ($𝟿𝟼)
𖤥 Rᴀᴍᴇɴ Nᴀɢɪ @ramennagihk
↷ ℂ𝕦𝕚𝕤𝕚𝕟𝕖 𖥧𓂃 #thefchk_ramen
↷ 𝔻𝕚𝕤𝕥𝕣𝕚𝕔𝕥 𖥧𓂃 #thefchk_cwb #thefchk_hkisland
#ramennagi
2022-12-07
Seasonal  Special
Black  Ramen
  • 黑骨
2022-11-18 417 瀏覽
有一日見到朋友讚呢度嘅拉麵就bookmark 定搵日好想嚟試吓,六點幾到,唔使點等就有位。聽講係同豚王有幾分相似嘅,不過就下次先可以定奪,見到佢門口寫住限定牛肉拌麵,就已經鎖定咗要食牛肉限定🍜。其他下次先再先,呢間絕對可以再encore。限定牛肉拌麵HKD148(連加一)麵底:⭐️⭐️⭐️ ⭐️煙韌彈牙 ,麵質幾掛汁唯獨男仔食, 份量有機會唔夠醬汁:⭐️⭐️⭐️⭐️加埋蛋黃拌汁味道好,一食落好有煙薰味道,味道更似西式風格,好有驚喜(收銀哥哥話就黎轉,希望得閒都會做下)牛肉:⭐️⭐️⭐️⭐️牛肉幾有牛味,上菜時仲有少少粉粉既牛肉色,重黑椒味,不過份量唔係好多(本身限定要多加差唔多HKD30,份量多可以多番少少)店員基本上所有嘢都預先定好,唔同其他麵款按個人需要更改(如果唔食乾蔥同埋蔥既朋友就要注意啦,一個收銀嘅時候,同佢哋傾開其實如果有需要都可以彈性更改既)抵讚地方👍🏻1)店員都有禮貌同細心,見我著白色衫會主動問我需唔需要圍巾2)定期會黎fill 水,確保啲係夠凍3)牛肉拌麵出色👅絕對會番黎encore建議📨 1)如果可以轉黃燈/特色燈, 令睇落舒服D2)每人對於拉麵湯底接受情度不一, 有時食到一半會覺得好滯,

限定牛肉拌麵HKD148(連加一)

麵底:⭐️⭐️⭐️ ⭐️
煙韌彈牙 ,麵質幾掛汁
唯獨男仔食, 份量有機會唔夠

醬汁:⭐️⭐️⭐️⭐️

牛肉:⭐️⭐️⭐️⭐️

抵讚地方👍🏻
1)店員都有禮貌同細心,見我著白色衫會主動問我需唔需要圍巾
2)定期會黎fill 水,確保啲係夠凍
3)牛肉拌麵出色👅絕對會番黎encore

建議📨
1)如果可以轉黃燈/特色燈, 令睇落舒服D
2)每人對於拉麵湯底接受情度不一, 有時食到一半會覺得好滯, 想要d醋中和下,希望可以有提供
3)如果唔係用即棄既餐具就更好,提升整體用餐體驗
4)如果可以介紹下限定有d咩野/或者設計限定菜式時既理念或想法,可以加深食客同餐廳既印象同好感度

• 凪牛肉拌麵
2022-10-07 610 瀏覽
出咗成日街,去到銅鑼灣好想食日本拉麵,喺open rice搵到呢間睇落好正氣嘅拉麵店就膽粗粗入去試下,話晒都好鍾意食拉麵。一坐低見到係冰水而唔係熱茶就好感度大大提升,而且店員服務態度十分良好,即使我點餐太興奮時倒瀉水,店員都好好態度幫忙清理。講到拉麵,十分推介赤骨湯拉麵(前提要食到辣),小妹食過好多辣嘅拉麵,呢間真係可以話數一數二勁好食嘅湯底。不但可以選擇咸度、濃度,仲有好多小配料任君選擇,十分個人化。不得不提佢個秘製炎之醬,可以按個人喜好揀辣度,令個湯底再度昇華。整體而言,呢間拉麵店真係值得一試,試完會上癮,已經好想再食多次,而且聽老闆講,有時早賣晒就會提早關門,所以想去試嘅朋友要留意佢哋嘅ig 啦~最好就早少少去食啦🥳

最好就早少少去食啦🥳
2022-10-04
  • 赤骨
  • 豚骨
2022-10-06 530 瀏覽
《不負責任食評—Ramen Nagi》評分:🌕🌕🌕總評:以往都見唔少Foodie有介紹過呢間拉麵亦聽聞呢間拉麵嘅出品非常有心聽聞仲會成日都排長龍+好快賣晒啲湯底🍜今日食飯時間去到冇乜人等緊但店內都坐滿晒人嘅座位編排唔算好迫 環境尚可 係冷氣大風左啲姐🥶叫左個黑骨同雞翼小食麵底係好似一蘭個款幼麵湯底我覺得冇想像中嗰種豬骨味咁濃郁成碗偏甜 黑蒜味道亦都唔算好濃🧄叉燒肉質軟熟 但其實成碗麵都無乜記憶點 有啲普通🤔睇得出佢有用心做嘅 因為就連肉碎佢都會就每一個湯底再整一款但個湯底實在唔係好啱我口味😣雞翼一份2隻 大隻到有啲驚人🤣表面裹咗好厚嘅面漿 再加甜甜地嘅汁醬裏面咬落肉質係嫩滑同埋多汁嘅但係食多幾啖就好易漏 後期食得好辛苦🥹買單加埋一都要150幾蚊💸呢個價錢來講香港我自己更加鍾意食灣仔、中環個幾間拉麵應該未必再幫襯了🥸
《不負責任食評—Ramen Nagi》

表面裹咗好厚嘅面漿 再加甜甜地嘅汁醬
裏面咬落肉質係嫩滑同埋多汁嘅
但係食多幾啖就好易漏 後期食得好辛苦🥹

買單加埋一都要150幾蚊💸
呢個價錢來講香港我自己更加鍾意食灣仔、中環個幾間拉麵
應該未必再幫襯了🥸