2024-05-09 21 瀏覽
💖 巴打火鍋館 (元朗)✨元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️住咗元朗差唔多大半年就有一間咁抵食嘅火鍋店🍲!由上年開始原來佢已經做緊$1嘅優惠😆-原生椰子雞鍋🥥 $208因為我近排都唔係好搭到車所以仲未可以返大陸食野😩,好掛住椰子雞可以點算?咁就可以嚟呢度食😝可以揀冰鮮或者加錢揀新鮮雞,同樣都係用椰子水🥥做湯底😍,非常甜美😚。雞肉雖然係用咗冰鮮雞但係肉質依然嫩滑🫡我自己通常就滾起咗之後就會夾起,咁就唔會煮到老晒😌-娃娃菜🥬 $48呢一兜娃娃菜堆到滿一滿😏好鬼抵食!好似食極都仲有😆我建議大家滾起咗之後就可以即刻放菜!咁就可以令到個湯更加甜美🥳-美國雪花肥牛🥩 $138好有驚喜嘅雪花肥牛😝估唔到價錢相比起其他牛部位平但係質素都咁好🤤。因為而家有咗小朋友嘅關係所以啲牛肉我都會淥好熟🥲但係我成日都擔心錄到熟晒會好嚡口,點知呢一個雪花肥牛完全冇呢個問題😋超有驚喜。-爽脆白柏葉🐃 $68有睇開我啲post就知道我老公好鍾意食牛柏葉,佢話就係鍾意嗰份爽脆嘅味道😗-水魷魚🦑 $58呢一份水魷魚份量好大,我諗咁樣仲平過喺街市買🤩!抵食扺食!-健康芋絲🤍 $48有

💖 巴打火鍋館 (元朗)
✨元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖

-原生椰子雞鍋🥥 $208

-娃娃菜🥬 $48

-美國雪花肥牛🥩 $138

-爽脆白柏葉🐃 $68

-水魷魚🦑 $58
呢一份水魷魚份量好大,我諗咁樣仲平過喺街市買🤩!抵食扺食!

-健康芋絲🤍 $48
有冇朋友仔都係好鍾意食芋絲?😂其實我以前都好鍾意,但係越嚟越大個嘅時候就冇以前咁鍾意食🤨,不過我老公仍然都係超級愛😏

-爆打檸檬茶🍋 $32
大大杯嘅手打檸檬茶酸酸澀澀,好Fresh😳

-醬油費🧂 $20/1人
呢度加一同醬油費分開計算,大家要留意哦!

2024-05-08
  • 椰子雞鍋
2024-04-15 121 瀏覽
今日嚟到元朗呢間 巴打火鍋館 就算天氣熱辣辣都係要打邊爐㗎😆 一入到去冷氣好夠 座位闊落 非常適合打邊爐😇 入到去坐低睇睇點餐紙 淨係湯底嘅選擇已經有好多 食物種類都好齊全 睇完再用QR code落單 好方便~ 坐低見到星期日至星期四嘅優惠 係8:30前入座嘅$1雞煲或者全單88折呀🤩 因為我哋都係想打邊爐 就要咗全單88折 揀好嘢食就落單啦😬 川味麻辣湯底 $118好快火鍋湯底就嚟啦 喜歡食辣嘅我哋梗係試吓佢個麻辣湯底啦 一上枱就已經好香 今次揀咗小辣中麻 唔算好辣 喜歡佢嘅麻味 啱啱好😋 湯底入面有好多配料 有芽菜、萵筍、木耳、豬紅、仲有紅薯粉 好正😆 鬼馬炸油條 $68等緊湯底滾嘅時候 梗係食吓小食先😋 呢個油條炸得香脆唔油膩 配埋墨魚滑同蟹籽 好好食! 炸物雙拼 $58鍾意食響鈴又鍾意食油炸鬼嘅我哋 就揀咗雙拼 兩樣都新鮮炸得香脆 一上枱嘅時候已經勁香 響鈴超大嚿 淥幾秒就食得 吸哂湯 超好味😋 爽口牛胸油 $88新鮮切得夠薄 淥一陣就食得 爽口得黎又唔會覺得油膩~ 芥末魚籽丸 $48丸子夠彈牙 配上淡淡芥末味 不錯~ 美國雪花肥牛 $138呢個牛切得好靚🤩 油脂分布平均 又有

因為我哋都係想打邊爐 就要咗全單88折 揀好嘢食就落單啦😬

川味麻辣湯底 $118
川味麻辣湯底

鬼馬炸油條 $68
鬼馬炸油條

炸物雙拼 $58
炸物雙拼

爽口牛胸油 $88
新鮮切得夠薄 淥一陣就食得 爽口得黎又唔會覺得油膩~

芥末魚籽丸 $48
丸子夠彈牙 配上淡淡芥末味 不錯~
爽口牛胸油

美國雪花肥牛 $138
呢個牛切得好靚🤩 油脂分布平均 又有牛味 淥幾秒就食得 食多幾嚿都唔會覺得膩😗 大推👍🏻
美國雪花肥

紐西蘭羊肉片 $98
呢個羊肉片都好靚 食落唔算好勁羊臊味 仲有少少爽口 正👍🏻
紐西蘭羊肉

讚岐烏冬 $22
好耐冇食過呢隻粗身嘅讚岐烏冬 煙韌有咬口 吸埋啲辣湯 好好食😆
讚岐烏冬

秘製黑松露餃子 $58
細細地半份啱啱好 食落好香黑松露味 餃子脹卜卜 咬開仲有肉汁😇
秘製黑松露餃子

整體嚟講 呢間 巴打火鍋館 環境舒適 服務態度好 食物質素真係不錯 又有多一個打邊爐嘅選擇啦😌
川味麻辣湯底
紐西蘭羊肉
讚岐烏冬
秘製黑松露餃子
5天前 0 瀏覽
入到元朗一定要試嘅火鍋餐廳,位置都好方便,地鐵站行過去5分鐘就到。 餐廳環境闊落,亦都好大間裏面仲有房添。不過我哋兩位就坐出邊普通二人枱。 我哋大概夜晚六點入到去已經見到不斷有熟客入座,就知道間餐廳一定冇錯。果然冇錯,首先我哋點選咗一個海鮮豬骨湯底鍋,淨係個湯頭已經好多配料豬軟骨有豬手又有四隻大扇貝。另外仲有蘿蔔粟米同埋其他蔬菜。因為我哋兩個人,所以就簡單嗌少少食材,點知發現佢哋嘅海鮮的而且確非常新鮮。其中白蜆非常新鮮,基本上唔使點任何豉油醬料已經好好食。我哋仲有嗌咗佢哋主打嘅牛丸,餃子,安格斯肥牛。真係好食到停唔到。我覺得比較火鍋好食過所有任食嘅火鍋好多,材料新鮮份量亦都好大份。種類亦都好多我哋兩個人食,真係唔敢嗌太多總括而言,入得嚟元朗嘅冇理由唔食呢間火鍋🥰

總括而言,入得嚟元朗嘅冇理由唔食呢間火鍋🥰

原本来吃1元鸡的,可是忘记了明天是五一假期前夕,没做1元鸡优惠🥲只有日至四才有,今天只有八八折,所以试试他家的小菜👍🏻竟然有惊喜🫶🏻-蒜蓉粉丝蒸扇贝 (只)
巨型扇贝,4只已经铺满一个大碟,扇贝新鲜、肉质鲜甜弹牙,粉丝吸满蒜蓉味很惹味。
-翡翠虾球花枝片炒西兰花这个有虾仁和花枝片,一起炒,虾仁鲜嫩花枝片有咬口,西兰花有炒得刚刚好,脆身👍🏻-沙嗲粉丝肥牛煲第一次吃用高质牛肉去煮的沙嗲粉丝肥牛煲,牛肉嫩滑、牛肉味香浓,整碟份量很多,有镬气!调味得很好,很入味❤️

-榄菜肉松四季豆四季豆炒得恰到好处,翠绿爽口,保持了鲜嫩口感,还有榄菜和肉松的鲜香👍🏻

青柠梳打 & 咸柠七这个是特饮品大杯,青柠梳打清新爽口,带有微微的酸味,咸柠七则带有浓郁的咸柠味,两款都很解渴。
呢度啲小菜都几唔错,隔篱系巴打大排档应该系同一个老板吧!#pancake #pancakebb #元朗美食 #五一怎么办 #今晚吃什么 #香港美食#美食探店 #晚饭小菜

-蒜蓉粉丝蒸扇贝 (只)

-翡翠虾球花枝片炒西兰花

-沙嗲粉丝肥牛煲

榄菜肉松四季豆

青柠梳打 & 咸柠七

呢度啲小菜都几唔错,隔篱系巴打大排档应该系同一个老板吧!

#美食探店 #晚饭小菜
2024-05-02 0 瀏覽
#ftf_元朗巴打火鍋館 必叫招牌鍋晚市邊爐優惠二選一,除咗有一蚊雞煲,火鍋仲有八八折優惠!巴打招牌鍋 $168⭐️⭐️⭐️⭐️呢個招牌火鍋勁足料,有四隻大扇貝、豬軟骨,豬腸粉、豬骨、豬腳、豬肚同各種蔬果配料,所有食材處理得好乾淨,豬骨湯香濃,豬腸粉都唔肥膩!特級安格斯牛頸脊(細) $248⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️肉質鮮嫩,牛味濃重,油脂比例分布均勻,厚薄剛好,唔會太薄,食落淡淡滿足!新鮮滑牛肉 $88⭐️⭐️⭐️新鮮又滑,但牛味冇安格斯咁香口~竹笙釀蝦滑 半份 $78⭐️⭐️⭐️⭐️略嫌份量有啲少,但蝦滑味道鮮嫩!桂花蚌+珊瑚蚌雙拼 $138⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️鮮味十足,夠爽口,推薦!🍴 巴打火鍋館 (元朗)元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖回頭率🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_元朗

巴打火鍋館 必叫招牌鍋

晚市邊爐優惠二選一,除咗有一蚊雞煲火鍋仲有八八折優惠!

巴打招牌鍋 $168
⭐️⭐️⭐️⭐️

特級安格斯牛頸脊(細) $248
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

新鮮滑牛肉 $88
⭐️⭐️⭐️
新鮮又滑,但牛味冇安格斯咁香口~

竹笙釀蝦滑 半份 $78
⭐️⭐️⭐️⭐️
略嫌份量有啲少,但蝦滑味道鮮嫩!

桂花蚌+珊瑚蚌雙拼 $138
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
鮮味十足,夠爽口,推薦!

🍴 巴打火鍋館 (元朗)
元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖

回頭率🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
巴打火鍋館位置好方便,喺Yoho Mall行完街過嚟好快,靜中帶旺,打邊爐都小菜都有,今晚揀咗打邊爐芫茜皮蛋湯底($68) - 好清甜,就咁飲已經有住家湯嘅味道同感覺本地新鮮手切金錢腱(細)($148)、自家手打鮮蝦滑($56) - 牛味好香,口感厚實得嚟唔韌,好有咬口,份量好足;蝦滑又鮮又滑,食落好彈牙新鮮肥鵝腸($88) - 洗得好乾淨,咬落爽口,份量又足自家鮮蝦靚雲吞(半份)($56)、蜂巢豆腐($48)、冬瓜件($48) - 雲吞餡料又足又新鮮;豆腐煮晒湯好好味:冬瓜鮮甜乾淨炸物雙拼($58) - 響鈴同油炸鬼都脆卜卜,放一放湯口感一流檸檬柚子蜜、青檸梳打(各$32) - 好清新,打邊爐飲好爽位置便利,夠晒闊落,打邊爐有齊醬料,選擇又多,QR code落單又方便,下次想試下呢度嘅小菜

新鮮肥鵝腸($88) - 洗得好乾淨,咬落爽口,份量又足

檸檬柚子蜜、青檸梳打(各$32) - 好清新,打邊爐飲好爽

2024-04-23 17 瀏覽
【原生椰子雞鍋】呢度呢原生椰子雞鍋好出名,真材實料,係將新鮮嘅椰子切開,用佢嘅肉同椰水煮成湯底,總共落咗三個椰子,係三個咁多,真係第一次見,佢係落完椰子之後,再落支裝蒸餾水,即係完全冇添加。🥹🥹🥹 之後,再加入新鮮雞件,椰子嘅香味同埋雞肉嘅鮮嫩多汁,令人回味無窮!🥥🐓☺️【本地新鮮手切吊龍】手切吊龍一上枱影睇得出顏色好靚嘅鮮紅色,一睇就知好新鮮彈牙,輕輕喺鍋入邊淥10-20秒,一啖食落去啲肉質鮮嫩多汁,非常美味。😆😆😆【自家手打墨魚滑】最後係呢款自家手打嘅墨魚滑,手打嘅質感特別彈牙,保留咗墨魚嘅鮮味同獨特嘅口感,食得出粒粒墨魚肉!🦑👍🏻👏🏻呢間餐廳真係幾好,而且地理位置又方便,下次一定會再嚟 。🥹❤️
【原生椰子雞鍋】

【本地新鮮手切吊龍】

【自家手打墨魚滑】

店員會即場為你泡製椰子雞鍋,倒入3個椰子水,真材實料加入雞件煮,湯滾後再焗3分半;一開始我哋先飲湯,椰子雞湯超級清甜!雞有半隻,份量足夠兩人食,雞肉嫩滑,好味,多雞髀既部分呢個椰子雞都係1蚊雞煲優惠,另加30蚊!即係原本二百幾既椰子雞30蚊可以食到,超抵!牛方面,點咗馬扇古吊龍伴,牛味香濃有咬勁,都唔錯脆脘魚腩片真係好味,魚肉香又夠爽脆,會有一兩條魚骨,食既時候要注意黑栢葉都爽脆,加埋吸晒椰子湯汁既皇帝菜食,味道甚佳嘢飲方面,叫咗兩杯特飲,咸檸七、檸檬柚子蜜都份量充足,適合打邊爐飲佢有1蚊雞或全單88折優惠,計過係揀1蚊雞優惠較抵!
店員會即場為你泡製椰子雞鍋,倒入3個椰子水,真材實料

雞有半隻,份量足夠兩人食,雞肉嫩滑,好味,多雞髀既部分

牛方面,點咗馬扇古吊龍伴,牛味香濃有咬勁,都唔錯

黑栢葉都爽脆,加埋吸晒椰子湯汁既皇帝菜食,味道甚佳

佢有1蚊雞或全單88折優惠,計過係揀1蚊雞優惠較抵!
2024-04-17 24 瀏覽
唔係冬天先可以打邊爐🍲嘅夏天都可以😌呢度好正有多種唔同嘅湯底✨鍾意養生嘅我當然會叫佢養生湯底鍋系列之一⭐️(椰汁花膠燉🐥雞鍋) 打邊爐除咗湯底好之外食材都要好新鮮👍🏻今次店員推介我叫我哋試吓佢哋個騸古吊龍💥真係好有肉味好正😍之後我哋揀咗新鮮手切肥牛添🐮✨佢哋仲有🐽豬天梯啊唔係度度有好好食, 爽口兼彈牙😀🙌🏻除咗打邊爐之外我哋都嗌咗個小食屋估唔到咁好食,就係椒鹽脆骨腩🌟一啲都唔油膩, 而且炸得好鬆化佢哋仲配左喼汁配埋醬汁食嘅時候更加有層次感😋佢哋仲有手打檸檬茶添個茶底都幾好🍋👍🏻呢度食物質素都好之外, 服務都相當唔錯, 店員個個都好Nice😀🫶🏻佢哋對面就係YOHO Mall商場嘅嘢食唔啱嘅話真係可以嚟呢度試吓😉交通又方便🚝🚘🚖
唔係冬天先可以打邊爐🍲嘅夏天都可以😌
呢度好正有多種唔同嘅湯底✨

打邊爐除咗湯底好之外食材都要好新鮮👍🏻
今次店員推介我叫我哋試吓佢哋個騸古吊龍💥
真係好有肉味好正😍

之後我哋揀咗新鮮手切肥牛添🐮✨

佢哋仲有🐽豬天梯啊唔係度度有好好食, 爽口兼彈牙😀🙌🏻

佢哋仲有手打檸檬茶添個茶底都幾好🍋👍🏻

2024-04-14 21 瀏覽
元朗雞地美食雲集,今日放工就約咗朋友去食晚飯,我們就決定試試這間位於鳳攸東街好順意大廈地下的「巴打火鍋館」。店內餐桌頗多,而且很闊落,地方乾淨。火鍋醬料椰汁竹笙燉雞鍋 $218椰汁竹笙燉雞鍋味道濃郁,雞件嫩滑,竹笙爽口,加埋杞子等配料,感覺很滋潤,我們都先喝幾碗湯,再把湯底打邊爐。新鮮騸古吊龍(細) $248牛肉真的很新鮮,而且很有咬口,絕對唔係韌,而且很有牛肉味,我們叫的這碟只是細碟,但份量已經這麼多。桂花蚌+珊瑚蚌 雙拼 $138新鮮爽口彈牙,份量十足。自家手打墨魚滑 1支 $48墨魚滑QQ彈,最好的是可以一支一支咁落單,份量唔會太多,人少少打邊爐最適合不過。皇帝菜 $48皇帝菜新鮮青綠,打邊爐最鍾意食皇帝菜係因為皇帝菜本身獨特的味道。可樂 $16打邊爐又點少得汽水呢?我最鍾意就係飲可樂啦。

火鍋醬料

椰汁竹笙燉雞鍋 $218

新鮮騸古吊龍(細) $248

桂花蚌+珊瑚蚌 雙拼 $138
新鮮爽口彈牙,份量十足。

自家手打墨魚滑 1支 $48

皇帝菜 $48

可樂 $16
打邊爐又點少得汽水呢?我最鍾意就係飲可樂啦。
2024-04-08 20 瀏覽
我今日食咗呢間餐廳嘅招牌鍋,鍋底真係超級豐富,裡面有好多材料,包括豬骨、豬手、豬腸、豬肚、蝦乾、蘿蔔、蕃茄、粟米同埋扇貝等等。湯底好香濃,非常甜美,我前前後後飲咗四碗湯,唔夠仲可以加湯,實在太過癮!除咗火鍋之外,我仲試咗餐廳嘅其他小吃。鬼馬炸油條真係一絕,佢地即叫即炸,保持咗油條嘅酥脆口感。同埋佢地嘅紫菜響鈴都好特別,紫菜香脆,加埋響鈴嘅鮮味,好好味,好過癮。另外,我亦試咗竹笙釀蝦滑同自製芫茜餃,竹笙釀蝦滑質感鮮嫩,鮮味十足。芫茜餃則係餐廳自家製作嘅,皮薄餡多,芫茜味道濃郁,非常好味。仲有餐廳嘅花雕鮮雞件同沙白蜆,雞件鮮嫩,沙白肉厚多汁,真係令人回味無窮。最後加埋凍嘅可口可樂,爽!非常推薦大家黎試一試!

非常推薦大家黎試一試!
2024-04-03 22 瀏覽
如果去開元朗~一定要試依間邊爐!!佢地點超便利,好近西鐵站😆經過左好多次終於的起心肝入去試~一坐低店員就已經準備好調味料比我地搞搞震🤩好貼心既係每張台都會有唔洗離開個位乾蒜、蒜蓉、蔥花、芫荽、辣椒同沙茶醬既combo真係無得輸必試湯底~ 巴打招牌鍋 (小)$148一上台真係比個鍋底嚇親😂😂超多配料帶子、豬肚、豬手、豬骨、蕃茄、粟米、蘿蔔⋯等等😱基本上食哂啲料都已經飽一半湯底飲落好鮮甜,好似食緊腐竹糖水咁😋(見唔到有腐竹~但係有腐竹嘅香氣)手切吊籠(小)$248呢碟牛一上枱都真係比佢既份量嚇親 超值!本身以為擺係中間裝飾既菜下面唔會有牛⋯點知都係鋪滿晒🤤食落好有牛肉既香氣~肉質軟腍~厚薄適中自家製響鈴 6條 $60每一條都係超級大條😝索湯一流仲要係舖頭自己炸 誠意十足蝦滑 $56蝦滑好新鮮👍🏻食落爽口彈牙爽口黑柏葉 $78唯一不足之處覺得佢太大塊 如果切絲或者細塊少少會容易啲食😋上:自製鮮蝦雲吞 半份 $42每粒雲吞入面都包住大大隻蝦 勁滿足下:自製芫荽餃 半份$42一咬開就知道好新鮮 芫荽咬落仲係爽口!👍🏻自家手打胸爽牛丸 $68個人認為依個係必食🤩超級香牛肉味超級juicy牛丸入面仲
如果去開元朗~一定要試依間邊爐!!
佢地點超便利,好近西鐵站😆經過左好多次終於的起心肝入去試~
乾蒜、蒜蓉、蔥花、芫荽、辣椒同沙茶醬既combo真係無得輸

必試湯底~ 巴打招牌鍋 (小)$148
一上台真係比個鍋底嚇親😂😂超多配料
湯底飲落好鮮甜,好似食緊腐竹糖水咁😋
(見唔到有腐竹~但係有腐竹嘅香氣)

手切吊籠(小)$248
呢碟牛一上枱都真係比佢既份量嚇親 超值!

自家製響鈴 6條 $60

依家晚市黎全單八八折❤️‍🔥
或者唔要折扣 都可以選擇食$1雞煲
我已經準備好再encore🤰🏻
2024-03-28 21 瀏覽
巴打火鍋館元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖元朗YOHO MALL扶手電梯一出就見到呢間火鍋店門口見到一蚊雞,有啲懷疑 係米堅架因為好多時又要另外加其他費用入到去再三確認,真係一蚊雞!除非另外揀椰子湯底,其他都唔使加錢 如果一蚊雞唔啱食 可以揀全單88折優惠當然消費額越高,88折優惠就越抵用胡椒猪肚雞鍋半隻 入味豬肚材料都幾多鮮甜大元貝 真係好大隻 肥美 新鮮爽脆黑牛柏葉自家手打墨魚滑新鮮海中蝦脆鯇魚片菇菌什盤
巴打火鍋
元朗鳳攸東街9號好順意大廈B座地下33號舖

元朗YOHO MALL扶手電梯一出就見到呢間火鍋
門口見到一蚊雞,有啲懷疑 係米堅架
因為好多時又要另外加其他費用
入到去再三確認,真係一蚊雞!
除非另外揀椰子湯底,其他都唔使加錢
如果一蚊雞唔啱食 可以揀全單88折優惠

新鮮海中蝦
脆鯇魚片
菇菌什盤

2024-03-24 38 瀏覽
🍴巴打招牌鍋168 蚊好足料 好多扇貝 豬腳 豬骨 蝦乾 粟米 蕃茄 白紅蘿蔔 湯底好甜🍜🐷🍴本地新鮮金錢展148 蚊金錢展係牛後腳 都好彈牙 牛味比較濃🐂🍴即炸紫菜響玲68 蚊超大響玲 入面紫菜同香脆響玲好 match放落打邊爐湯好味🍴紅薯粉 18 蚊🔥好爽口幼身既紅薯粉 🍴餃子拼盤98 蚊有自家包既韭菜餃同水餃 入面蝦肉新鮮 🦐🍴油麥菜48 蚊新鮮爽口既油麥菜 🥬🍴黃金鮮魷88 蚊黃金鮮魷咸蛋黃好香 魷魷肉好彈牙 吸哂咸蛋黃味🥚🦑 正#打邊爐 #火鍋 #油麥 #水餃 #韭菜餃 #薯粉 #響玲 #金錢展 #豬手 #扇貝 #蝦乾Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#巴打火鍋館元朗鳳攸東街9 號好順意大廈 b座地下33 鋪~~~~~~~~~~~~
🍴巴打招牌鍋168 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#巴打火鍋
元朗鳳攸東街9 號好順意大廈 b座地下33 鋪
~~~~~~~~~~~~
2024-03-24
2024-03-23 32 瀏覽
放工約左朋友去YOHO 附近搵野食,打邊爐係最好不過,但因為想搵間坐得闊落舒服,可以慢慢食慢慢傾,所以唔考慮放題。花雕醉雞鍋半隻因為做緊1蚊雞優惠,真係好抵。但味道一啲都唔失禮。花雕味十分之香濃,雞件浸到入哂味,又夠大件,半隻件量都好多。雞件分開上,可以慢慢落慢慢食,唔會煮得老左。牛舌質素好高嘅牛舌芯,薄切一碌即食,夠爽口,肉質食落亦夠新鮮。手切牛頸脊呢個真係好好食,牛肉味極濃,肉脂比例好平均,所以口感好夠滑。份量方面都好抵食,叫碟細嘅都夠哂食。紫菜炸響鈴面對味濃嘅湯底,響鈴就一定要叫,但無諗過響鈴係即叫即炸,真係夠誠意,即叫即炸夠哂新鮮,唔會有油抑味。牛骨髓牛骨髓夠哂滑,食落新鮮無腥味,建議可以煮耐啲,味道更好。豬天梯豬天梯真係唔係度度都有得食,所以見到有就立即叫一碟,真係十分之爽口。芫荽餃芫荽餡料無論味道同口感都係好出色。如果唔食得芫荽嘅朋友真係唔好叫,哈哈。丸類拼盤打邊爐就點都要食下丸嘅,人少少就叫個拼盤最抵食。爆打檸檬茶最近大熱嘅手打檸檬茶呢度都有得飲,大大杯夠哂解渴

花雕醉雞鍋半隻

牛舌
質素好高嘅牛舌芯,薄切一碌即食,夠爽口,肉質食落亦夠新鮮。

手切牛頸脊

紫菜炸響鈴

牛骨髓
牛骨髓夠哂滑,食落新鮮無腥味,建議可以煮耐啲,味道更好。

豬天梯

芫荽餃

丸類拼盤
打邊爐就點都要食下丸嘅,人少少就叫個拼盤最抵食。

爆打檸檬茶
最近大熱嘅手打檸檬茶呢度都有得飲,大大杯夠哂解渴