2023-06-21 957 瀏覽
#搞串個pantry今次我哋就嚟到#屯門 ,搵到一間喺民居之中唔係好顯眼👀嘅餐廳。一間專門食印度🇮🇳咖喱嘅餐廳,入面所有嘅店員都係印度人,感覺上好正宗💕。今次我哋就嗌咗一個🔴咖喱魚餐($56)、一個🟤咖喱羊餐($62)、🟡印度拉茶($14)。而每個套餐都配有湯、蔬菜🥗、白飯🍚、薯條🍟、印度烤餅。非常大份嘅一個set。咖喱魚餐🌟🌟🌟首先配菜食落都唔錯,白飯同埋印度烤餅,口感都幾好😋,軟硬適中,但係略嫌印度烤餅就有啲偏凍。咖喱方面🥘, 味道唔算太辣🌶️,第一啖食落口仲有啲似日式甜咖喱,但之後就慢慢開始feel到辣啦😆!將印度烤餅點落啲咖喱度一齊食,非常match🤩!!魚方面,係炸魚柳🐟,口感味道都正常冇特別。咖喱羊餐🌟🌟🌟🌟呢個咖喱羊🐑啲咖喱,望落同咖喱魚啲咖喱顏色有啲唔同🧐,偏深色,但係食落嘅味道其實差唔多,只係多咗一陣羊羶味😗。羊肉好大嚿,但係食落一啲都唔「孩」,非常嫩滑🥳!!印度拉茶🌟🌟呢杯拉茶🫖有非常重嘅香料味,但係茶味同埋甜味都偏淡,不過都幾夾啲咖喱!而且,都會見到廚師行出嚟外面喺客人面前拉茶😜。呢間印度咖喱餐廳🇮🇳,我哋相信佢哋將咖喱嘅味道調配到比較適合香港人嘅口味,無論係香料嘅
#搞串個pantry

咖喱魚餐🌟🌟🌟

咖喱羊餐🌟🌟🌟🌟

印度拉茶🌟🌟

呢間印度咖喱餐廳🇮🇳,我哋相信佢哋將咖喱嘅味道調配到比較適合香港人嘅口味,無論係香料嘅濃度、密度,都調低左。如果大家經過,都不妨去試吓💕!
2023-06-20
2023-05-19 576 瀏覽
屯門咖哩屋地址: 屯門彩華花園25號地舖#yauyau_屯門🍡🍡餐前小食 $free有啲似章魚小丸子嗰個味,但係佢就成粒都係嗰個外皮咁拎去炸,應該係面粉嗰啲嚟。點埋佢個紅綠醬幾好食。🥘🍖印度牛肉波菜咖哩 $88呢個牛肉咖喱辣得來好清爽,可以享受住菠菜嗰種清甜味來配嗰個咖哩食,啲牛肉仲抆到好淋,好容易入口,撈埋啲攻喉嘅咖喱汁同naan嚟食,簡直100分。🐟🐟印式香燒馬友魚 $98佢用咗好多香料嚟醃製條魚,可以補留到馬友魚本身嘅鮮甜香味,但係印度香料又可以Max埋落去,配合得好好,大家都冇搶大家風頭。🫓🫓印度烤餅 $18呢個應該佢新鮮出爐,拎起仲係熱辣辣,食落去好鬆軟,唔會好乾好柴,$18呢個質素係超出所想簡直,拍得住喺尖沙咀啲貴價嘅印度菜。🥭🥤芒果乳酪 $28杯乳酪我都好鍾意,因為佢有芒果味,二來佢比出邊啲乳酪冇咁甜,太甜嘅話一飲就清酒晒個口嘅咖喱味,咁就食得唔夠過癮。成間餐廳我都好鍾意,嚟到屯門真係一定要入去試吓。埋單兩個人都係$230,真係超值。味道: 4.8/5服務: 4/5環境: 3.5/5番兜: 4.5/5#屯門美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagra
屯門咖哩屋

味道: 4.8/5
服務: 4/5
環境: 3.5/5
番兜: 4.5/5

#屯門美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #屯門印度菜 #印度菜 #屯門咖哩屋
2023-05-05 547 瀏覽
【屯門區】【屯門咖喱屋】夜晚八點幾喺屯門區,諗住食埋嘢先走啦。喺安定商場行咗一大輪都唔知食乜好,仲喺某間黃店餐廳「被戲弄」,講晒食乜先話堂食截單,吹漲。嬲得滯就行返去置樂嗰邊,好似多啲嘢食,同埋起碼應該唔會咁樣玩嘢法。見有人介紹呢間「屯門咖喱屋」,冇乜 idea 嘅我就算本身唔多好咖喱都去食吓。去到果然見到間嘢幾受歡迎,大量顧客出出入入,咁啱有張二人枱,啱晒我呢啲單丁客,唔使霸住人哋啲四人位吖嘛,坐低咗就睇吓食乜喇。一人餐有兩款,我叫咗 $109 嘅「精選晚餐」,係貴少少嗰個嚟,搏佢有多啲嘢食,可以寫多啲嘢畀讀者睇。其實嘢都未叫已經上咗「是日餐湯」,好似係雞湯嚟,清清哋都唔錯。仲有個類似炸薯波咁嘅嘢,凍咗但都 okay 嘅。之後到個「串燒五香雞件」,佢唔係一串串咁上,係鐵板上,咋咋聲咁,幾好 feel,食落都係唔錯嘅。主食我揀咗「咖喱牛脷」,個咖喱正常辣度,喺我臨界點,幾好食。啲牛脷就足料同夠腍,牛味亦都十足,我覺得幾好。跟餐係手抓餅加白飯,我唔要飯走去加 $9 轉印度烤餅,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作為 roti 嘅小粉絲覺得呢間都幾好食。飲品本身跟汽水,我加 $18

跟餐係手抓餅加白飯,我唔要飯走去加 $9 轉印度烤餅,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作為 roti 嘅小粉絲覺得呢間都幾好食。飲品本身跟汽水,我加 $18 轉「芒果乳酸」,特色嘢,佢哋都冇失準,好飲,夾埋 $136 係冇加一,掂。。。

(地址:屯門彩華花園25號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #delicious #foodies #tasty #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #安定 #三聖 #屯門咖喱屋 #串燒五香雞件 #咖喱牛脷 #印度烤餅 #手抓餅 #芒果乳酸 #咖喱 #印度菜 #1am0982 #1ambackup
2023-03-17 656 瀏覽
周六中午没的吃了,路过屯门咖喱屋,看到有午市套餐,就点了一个咖喱牛肉的套餐。上菜很快,有5块牛肉还有饼,薯条和米饭。这个午饭吃的很好,咖喱的味道很不错,挺合我口味的。
2023-02-16 831 瀏覽
我不懂欣賞印度咖喱,雜菜又咸印度雞湯好咸 咖喱好辣,咖喱羊好蘇 魚柳好硬,燒春雞又乾身 又硬 好似餅乾咖喱⻆成個利是封 5好食 都5知咩黎D飯好乾 好似未煮熟咁, 希望可以改善一下 ,依加5想食印度咖喱有陰影
我不懂欣賞印度咖喱,雜菜又咸
印度雞湯好咸 咖喱好辣,咖喱羊好蘇
魚柳好硬,
燒春雞又乾身 又硬 好似餅乾
咖喱⻆成個利是封 5好食 都5知咩黎
D飯好乾 好似未煮熟咁,
希望可以改善一下 ,依加5想食印度咖喱有陰影

2023-02-16
外賣送餐
2023-02-11 716 瀏覽
屯門好耐歷史嘅咖喱屋,但真係第一次去食,入到去都幾多人,好似個印式茶餐廳咁。午餐嘅碟都好似個碟頭飯,叫左一個牛餐一個雞餐,牛味度唔錯,雞就係偏乾同煮到好綿。咖喱味唔錯,價錢唔算貴,仲包碗湯 貪得意叫左杯「拉茶 」,本身以為係類似奶茶,但點知真係會係你面前拉,有啲驚喜到,味道有種異果風情嘅感覺,可能飲唔慣,幾特別嘅 個餐有埋啲配菜同薄餅,如果轉手抓餅就要加錢,個人覺得薄餅都幾好味。
咖喱味唔錯,價錢唔算貴,仲包碗湯

2023-02-06
2023-01-26 566 瀏覽
因工作關係走到偏離市中心的置樂區,發掘連鎖店以外的小店得到同事大力介紹這間咖喱屋,原來它歴史悠久,家庭式經營,內裡工作的都是少數族裔(印度人?)點了咖喱牛脷和加了錢要了拉茶。咖喱牛脷上枱十分豐盛,牛脷軟糯,味濃又沒有怪味,餐盆上除了牛脷有雜豆,飯,烤餅和薯條餐後有專人表演拉茶,幾下手勢,茶夠熱,泡沫豐富,很有 cappuccino的口感,入口順滑,拉茶的特別之處在於有玉桂荳蔻等香料味道,未必是人人喜歡之物,但正合我杯茶,未飲過的人絶對值得一試
因工作關係走到偏離市中心的置樂區,發掘連鎖店以外的小店
點了咖喱牛脷和加了錢要了拉茶。

,未飲過的人絶對值得一試
  • 拉茶
  • 咖哩牛脷
2022-12-07 735 瀏覽
屯門咖喱屋係我中學嘅回憶,已經好耐冇去食啦,近排諗起就同中學同學一齊去懷緬一下🙆‍♀️🙆‍♀️估唔到仲保持水準👍👍好鍾意佢嘅烤飽,軟得嚟有啲咬口🥰🥰以㗎好多餐廳都轉左簿餅,佢哋仲維持😋

估唔到仲保持水準👍👍

好鍾意佢嘅烤飽,軟得嚟有啲咬口🥰🥰
以㗎好多餐廳都轉左簿餅,佢哋仲維持😋
2022-11-29 659 瀏覽
Overall: 8.5/10屯門咖喱屋嘅名氣真係唔洗再多講🥹我同👦🏻成日去食😹😹 $48有咖喱 烤餅 白飯 薯條 例湯 飲品 咁正邊度搵🥹🥹•👧🏻👦🏻都最推介咖喱牛脷 每份3大舊 次次食都係軟熟又入味🫶🏼🫶🏼•不過除左拉茶(要+$$$)之外其他飲品都係普通🤣但係$48我真係冇嘢可以挑剔🫡•Lunch set係每日供應 假日嚟講真係性價比之皇!(注意⚠️圖中手抓餅需要+$7)•📍屯門咖喱屋 (屯門)屯門彩華花園25號地舖•𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘮𝘰𝘰𝘥. ————————————————————————#屯門#屯門美食#fw2#fw2屯門 #hkfoodie #hkfood#foodie#foodstagram#hkig#hkcouple#couple#curry#香港美食#香港#tuenmun
Overall: 8.5/10

Lunch set係每日供應 假日嚟講真係性價比之皇!

(注意⚠️圖中手抓餅需要+$7)

📍屯門咖喱屋 (屯門)
屯門彩華花園25號地舖

•𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘧𝘰𝘰𝘥 𝘨𝘰𝘰𝘥 𝘮𝘰𝘰𝘥.

————————————————————————
#curry#香港美食#香港#tuenmun
Lunch  set
2022-10-14 938 瀏覽
見好多地方都介紹呢一間咖喱屋,所以專登揸車入去試吓!環境氣氛,讓你置身印度……侍應都是印度人,但是會講廣東話,感覺好似去咗重慶大廈一樣。坐低一陣, 侍應就送上炸蔬菜,這個是免費送的,其實冇乜味道……不過沾下個醬汁幾開胃。另外叫咗咖喱角,有食過印度餐的朋友,都會知道,佢嘅咖喱角同我哋香港嘅咖喱角,完全不一樣!印度的咖喱角入邊有很多薯蓉、蔬菜蓉,其實都幾飽肚……同炸蔬菜的味道差不多,都係要靠另外點醬汁。見大家都話佢個牛脷咖喱的牛脷厚切,所以亦都叫來試一試。果然沒有令人失望,牛舌很大塊,質地亦都不錯,只是咖喱,沒有惹味,唔算濃郁。另外叫了一份芝士薄餅來配咖喱,由於咖喱沒有很濃味,所以配襯起上來,就略為淡口。另外,點了一份蒸餃子,味道同上海小籠包差不多,都係果一句……要靠個醬汁!最後,當然要飲佢哋最特色的印度奶茶。佢會喺你面前拉,亦都會邀請你去聞吓佢哋啲茶……非常好客,但我又不禁去想……我聞完,下一台客,係會飲的……如果你唔太介意衛生……就冇乜問題,我就唔介意……所以我覺得都幾好飲!黎開得的話,值得叫黎試吓!
2022-10-10 648 瀏覽
If you are looking for a good value 'indian' curry lunch , this place ticks the boxes.Includes a daily soup, a curry main and a drink, price is from $48.For the curry they include some side veg, a few chips, rice and naan bread so the meal is filling.Served on a metal platter, feels 'canteen' style but that doesnt seem to put off the customers as the place was packed at lunch time.Personally the curry wasnt spiced enough, as a normal indian curry is but probably catering for overall local market

Daily soup

Chicken curry

Chicken curry lunch set

Personally the curry wasnt spiced enough, as a normal indian curry is but probably catering for overall local market.
Paid extra for the mango lassi - texture was thick and creamy.

Mango lassi

2022-10-10 562 瀏覽
🟠2人套餐($205)印度串燒五香雞件上枱既時候,我仲以為我地幾時叫左碟齋,因為個樣橙橙地色,好似齋😂食落先知原來就係雞件,不過初初諗住串燒應該會一串串咁上,但佢就一兜咁上。相信係2人餐既關係,所以有4舊雞件。雞件食落普普通通,無話有平時食串燒個種感覺,但味道正常。咖哩雞&咖哩羊(需加$14)套餐可以揀雞、牛脷、菜、蛋、牛、魚同羊,我地揀左雞同羊。咖哩雞既咖喱感覺比咖喱羊深色少少,但2兜咖喱食落既味道都差唔多,咖喱只有好少辣味,質感杰身。咖喱雞件好大舊,所以夾埋只有3件,雞件口感未算特別滑。🥸咖哩羊食落有少少騷味,羊肉口感比雞肉淋,有6舊。2款咖喱都有1-2舊薯仔做配料。🤠另外,2款咖喱分別配有一碟飯同一烤餅,上枱既時候,飯既份量目測應該都有一碗半,而烤餅就有4小件。飯同烤餅撈埋咖喱汁食,真係非常絕配🤤蒜蓉炒椰菜有西蘭花同椰菜,菜炒得幾淋,食落唔知係米加左香料既關係,味道同一般既蒜蓉炒蔬菜唔同,好似多左一種甜味咁(錯覺?)😂拉茶(需加$12)黎到就緊係試下佢個拉茶,叫完之後,會有服務生放個杯係枱面。等左一陣,就會有專人係你近距離表演拉茶過程,最後就有一杯拉茶享用🤩拉茶味道幾濃奶味,口感
🟠2人套餐($205)
印度串燒五香雞件

咖哩雞&咖哩羊(需加$14)
套餐可以揀雞、牛脷、菜、蛋、牛、魚同羊,我地揀左雞同羊。
咖喱雞件好大舊,所以夾埋只有3件,雞件口感未算特別滑。🥸

蒜蓉炒椰菜

拉茶(需加$12)
黎到就緊係試下佢個拉茶,叫完之後,會有服務生放個杯係枱面。等左一陣,就會有專人係你近距離表演拉茶過程,最後就有一杯拉茶享用🤩拉茶味道幾濃奶味,口感幾滑,飲落仲有少少薄荷味(唔知係米溝左薄荷葉?),但都值得一試🤓

🔵印式香燒馬友魚($88)
一上枱已經聞到勁香既味道,魚肉好滑身,連魚皮都唔嚡口。味道就好多層次,我估係用左唔同香料,整體食落好好味,食完成條有種想再食既感覺🙈

3個人食叫2人餐再外加一個餸都夠哂飽,因為有好多既澱粉質😂😂
喺屯門大嘅人都一定會食過呢一間屯門咖喱屋。咁以前呢,其實佢旁邊仲有一間佐敦咖喱屋嘅。傳聞仲好食過屯門咖喱屋,但後尾執咗之後,就淨返間屯門咖喱屋做獨市生意。雖然係獨市生意,但佢嘅價錢一啲都冇吊高嚟賣。咁多年黎,都係非常之實惠。平時一個午餐都係$48已經有交易,如果你係學生嘅話就更平,只係$40。以今時今日嘅物價黎講,真係非常之抵食。佢嘅味道如何呢?夠唔夠正宗呢?其實我都未真係去過印度食咖喱,所以都唔知道印度咖喱係咪真係咁。不過呢,我就去過香港嘅重慶大廈食。食完我覺得屯門咖哩屋仲好食過我喺重慶大廈食嗰間咖喱。咁所以呢,我相信味道黎講,佢都的確算唔錯。好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻咖喱牛(連餅,飯,雞湯,豆蓉,薯條,飲品)啲薄餅幾軟熟又熱辣辣,用嚟點curry勁好食。咖喱牛同其他咖喱比,個汁會相對濃味同辣少少,亦都更惹味。鐘意冇咁重口嘅朋友,suggest 叫咖哩雞或者魚,咁就會淡口啲啲。咖哩入面嘅薯仔炆到勁林,好好好食。至於薯條其實都係普通薯條,不過我記得佢以前係用好幼身嗰種french fries,宜家轉左用粗身啲嘅薯條,我覺得

好食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回頭指數:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

咖喱牛(連餅,飯,雞湯,豆蓉,薯條,飲品)

至於薯條其實都係普通薯條,不過我記得佢以前係用好幼身嗰種french fries,宜家轉左用粗身啲嘅薯條,我覺得更加好食。

至於嘢飲呢,我就叫咗凍檸茶走甜。係到比一個屯門人嘅小貼士大家啦!如果你叫凍檸茶唔走甜嘅話呢,佢係會用康師傅嗰種檸檬茶再加檸檬俾你,所以係超級甜同埋都唔好飲。如果你想飲印度拉茶個茶底整出嚟嘅檸檬茶嘅話呢,咁就記住叫凍檸茶走甜呀。不過當然啦,走完甜,杯嘢就係唔甜嘅,但係好香茶味!
2022-10-06
2022-09-08 826 瀏覽
好耐無食印度咖哩,成日聽人講屯門咖哩屋係印度人主理,又抵又好食咁岩黎開呢頭 就試下呢間印度咖喱屋都幾多人食~ 大半滿座. 服務態度都幾好~我地食LUNCH GE~ 好平!好似都係$50-$60咁上下.午餐set 有印度薄餅、餐飲同埋餐湯~份量好夠 咖喱味就一般般 淡味d唔夠濃  唔太岩我地胃口 其他印度餐廳果D好食D!但咁GE價錢真係好抵~ 但烤餅黎到已經凍左.好淋同唔脆了 唔太好食食親印度餐我都必叫GE Mango Lassi~ 不過呢到整得比較橙色 飲落比較甜 如果酸啲會好飲D HAHA!!
咁岩黎開呢頭 就試下呢間印度咖喱屋
都幾多人食~ 大半滿座. 服務態度都幾好~
午餐set 有印度薄餅、餐飲同埋餐湯~

食親印度餐我都必叫GE Mango Lassi~
 不過呢到整得比較橙色 飲落比較甜
如果酸啲會好飲D HAHA!!
2022-09-03 589 瀏覽
.🔺屯門咖喱屋呢間小店屹立係屯門好多年~中學時期曾經食過一次😗但當時對咖喱冇乜好感🫣所以一直冇再幫趁🫢相隔多年後 小編嘅口味已經唔同晒😂再次一試好有驚喜😎👍🏻.周日午餐set👉🏻咖喱牛脷飯配上印度薄餅、餐飲以及餐湯🥣份量十足🙌🏻咖喱好香好好味😽牛脷煮得好淋😋沾上薄餅好正!咁嘅價錢真係無可挑剔!😀😀.星期一至五午餐價錢仲抵食👍🏻下次可以試埋印度拉茶(有師傅即場拉架😂)
🔺屯門咖喱屋
呢間小店屹立係屯門好多年~
中學時期曾經食過一次😗
但當時對咖喱冇乜好感🫣所以一直冇再幫趁🫢
相隔多年後 小編嘅口味已經唔同晒😂
再次一試好有驚喜😎👍🏻
周日午餐set👉🏻咖喱牛脷飯
配上印度薄餅、餐飲以及餐湯🥣
份量十足🙌🏻咖喱好香好好味😽
牛脷煮得好淋😋沾上薄餅好正!
咁嘅價錢真係無可挑剔!😀😀
星期一至五午餐價錢仲抵食👍🏻
下次可以試埋印度拉茶(有師傅即場拉架😂)