2023-05-05 540 瀏覽
【屯門區】【屯門咖喱屋】夜晚八點幾喺屯門區,諗住食埋嘢先走啦。喺安定商場行咗一大輪都唔知食乜好,仲喺某間黃店餐廳「被戲弄」,講晒食乜先話堂食截單,吹漲。嬲得滯就行返去置樂嗰邊,好似多啲嘢食,同埋起碼應該唔會咁樣玩嘢法。見有人介紹呢間「屯門咖喱屋」,冇乜 idea 嘅我就算本身唔多好咖喱都去食吓。去到果然見到間嘢幾受歡迎,大量顧客出出入入,咁啱有張二人枱,啱晒我呢啲單丁客,唔使霸住人哋啲四人位吖嘛,坐低咗就睇吓食乜喇。一人餐有兩款,我叫咗 $109 嘅「精選晚餐」,係貴少少嗰個嚟,搏佢有多啲嘢食,可以寫多啲嘢畀讀者睇。其實嘢都未叫已經上咗「是日餐湯」,好似係雞湯嚟,清清哋都唔錯。仲有個類似炸薯波咁嘅嘢,凍咗但都 okay 嘅。之後到個「串燒五香雞件」,佢唔係一串串咁上,係鐵板上,咋咋聲咁,幾好 feel,食落都係唔錯嘅。主食我揀咗「咖喱牛脷」,個咖喱正常辣度,喺我臨界點,幾好食。啲牛脷就足料同夠腍,牛味亦都十足,我覺得幾好。跟餐係手抓餅加白飯,我唔要飯走去加 $9 轉印度烤餅,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作為 roti 嘅小粉絲覺得呢間都幾好食。飲品本身跟汽水,我加 $18

跟餐係手抓餅加白飯,我唔要飯走去加 $9 轉印度烤餅,佢哋嘅 naan 同 roti 都好味,我作為 roti 嘅小粉絲覺得呢間都幾好食。飲品本身跟汽水,我加 $18 轉「芒果乳酸」,特色嘢,佢哋都冇失準,好飲,夾埋 $136 係冇加一,掂。。。

(地址:屯門彩華花園25號地舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #delicious #foodies #tasty #globaleats #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am屯門區 #屯門 #安定 #三聖 #屯門咖喱屋 #串燒五香雞件 #咖喱牛脷 #印度烤餅 #手抓餅 #芒果乳酸 #咖喱 #印度菜 #1am0982 #1ambackup