2024-01-03 67 瀏覽
朋友同我講先知原來📍白布街(以前HeSheEat個位)開咗間靚靚fusion餐廳🍴,最吸引係見佢推出咗全日自由配搭Combo Menu🤩,可以隨個人喜好揀選前菜、小食、主食、飯/麵、甜品、飲品,食幾多叫幾多,好flexible又唔怕浪費👍🏻。同朋友叫咗以下款式開心share🤗,多啲人嚟可以試多幾款~·♡ 梅子酒糟豬手 HKD$22用咗梅子酒酒糟豬手🐖,好入味,甜甜地幾好食,豬手口感軟彈😙。·♡ 牛油麥皮蝦串芒果沙律脆筒 HKD$30 igable😍!麥皮蝦串以甜筒造型盛載好啱打卡📸,酥脆麥皮蝦🍤底下係芒果沙律,一鹹一甜對比好夾。·♡ 甜梅菜黑豚軟骨 HKD$35完全係梅菜扣肉嘅昇華版🤩,甜梅菜配豬軟骨係更好食!梅菜嘅甜味同豬軟骨完全融合一起😋,豬軟骨仲整得好軟腍,個人很喜歡🥰~·♡ 籠仔蒸腸粉 HKD$35/大估唔到咁大盤,腸粉幾幼滑😚,記得要配埋精華甜醬同花生醬🥜一齊食呀。·♡ 蝦頭油撈麵 HKD$43/大份量夠2個人食!! 喜歡麵🍜嘅質感帶點油份,蝦頭油唔算話好突出,中規中矩。·♡ 朱古力粒粒雞蛋仔 HKD$28每咬開一粒入面都係包住朱古力粒粒🍫,雞蛋仔放耐咗亦唔會變到
食幾多叫幾多,好flexible又唔怕浪費👍🏻。
同朋友叫咗以下款式開心share🤗,多啲人嚟可以試多幾款~
♡ 梅子酒糟豬手 HKD$22

♡ 牛油麥皮蝦串芒果沙律脆筒 HKD$30

♡ 甜梅菜黑豚軟骨 HKD$35

♡ 籠仔蒸腸粉 HKD$35/大

♡ 蝦頭油撈麵 HKD$43/大

♡ 朱古力粒粒雞蛋仔 HKD$28

每咬開一粒入面都係包住朱古力粒粒🍫,雞蛋仔放耐咗亦唔會變到好腍身,想不到的高質😋。
♡ 熱桂花烏龍茶 HKD$20
凍冰冰飲返啖順香熱茶🍵,即刻暖笠笠。
♡ 凍小山圓焙茶鮮奶 HKD$28

焙茶同奶味平衝得剛好👍🏻,亦唔會好甜,不錯的組合。
🐥山椒蛋黃雞翼 HKD$68

雞翼炸至金黃色脆卜卜🤩,每隻都係啖啖肉,蛋黃炒至起沙淋喺雞翼表面,好邪惡😈!但又令人引唔住食完一隻又一隻~
📍小點角落
旺角白布街2-24號藝興大廈地下4號舖
2023-12-17
下午茶
  • 麥皮蝦芒果沙律脆筒
  • 山椒鹹蛋黃雞翼
2023-12-29 76 瀏覽
角落都有好Chill既Cafe😋餐牌超多野食揀,樣樣都想食,但有選擇困難症,好彩而家有自由選全日餐,叫夠$60就可以揀晒好多款想食既野,會細份d,勁吸引😍花膠碗仔翅料蒟蒻麵(細) $28,個人覺得好足料同埋細碗都幾多下,唔知大碗會點,覺得有機會食唔晒,牛油麥皮蝦芒果沙律杯 $30好脆同埋影相好靚😍蔥油糖心蛋飯(大) $35,勁正又好味朱古力粒粒雞蛋仔 $28,超抵食又好味😋桂花烏龍茶 $20草莓鮮奶 $48山椒鹹蛋黃雞翼 $68,掛汁雞翼,nice
角落都有好Chill既Cafe😋
朱古力粒粒雞蛋仔 $28,超抵食又好味😋
桂花烏龍茶 $20
草莓鮮奶 $48
山椒鹹蛋黃雞翼 $68,掛汁雞翼,nice
2023-12-28 33 瀏覽
聖誕同朋友搵個地方聚會,朋友帶我到小點角落吃晚餐。小點角落位於旺角相對安靜的白布街,有點桃花源的感覺,難得於這區的一點寧靜與人煙稀少。晚市有提供dinner set,我們點了一個set,另單點了聖誕special。金色聖誕薑汁汽水加入啤梨汁,入口香潤,以石榴點綴作裝飾,配上青綠薄荷葉,以紅綠帶出聖誕氣氛。餐湯- 碗仔翅店員介紹這是餐湯的時候我呆了呆,還真的是第一次把碗仔翅當湯喝,很認真的碗仔翅,該有的配料的齊全了,還有幾根素翅。沙律椒鹽軟殼蟹明太子忌廉意粉軟殼蟹炸得金黃香酥,粉漿薄薄的不會一口粉,意粉入口鮮香微辣,不錯!香草蜜春雞半隻配紅莓醬及燒汁需要等待好一會的春雞,入口香嫩多汁,胸位不柴口。配菜很用心,薯蓉蔬菜每樣都獨立調味。甜品是楊枝金露是我吃過最多配料的楊枝金露,內有布甸,又有點彈牙的小丸子,很滿足!
聖誕同朋友搵個地方聚會,朋友帶我到小點角落吃晚餐。
金色聖誕
薑汁汽水加入啤梨汁,入口香潤,
以石榴點綴作裝飾,配上青綠薄荷葉,以紅綠帶出聖誕氣氛。
餐湯- 碗仔翅
很認真的碗仔翅,該有的配料的齊全了,還有幾根素翅。
沙律
椒鹽軟殼蟹明太子忌廉意粉
軟殼蟹炸得金黃香酥,粉漿薄薄的不會一口粉,
意粉入口鮮香微辣,不錯!
香草蜜春雞半隻配紅莓醬及燒汁
需要等待好一會的春雞,入口香嫩多汁,胸位不柴口。
配菜很用心,薯蓉蔬菜每樣都獨立調味。
甜品是楊枝金露
是我吃過最多配料的楊枝金露,內有布甸,又有點彈牙的小丸子,
很滿足!
2023-12-22 34 瀏覽
呢日同呀女旺角行街經過見到間cafe好靚!行到攰就同呀女入去坐下,成間餐廳大地色系,聖誕佈置好有氣氛 🎄.原來係港式fusion的西餐,菜式全部都好特別!新推出的自由選全日餐有齊前菜、小食、主食、甜品、飲品,價錢唔貴好多選擇,點了好多😂.牛油麥皮蝦串芒果沙律脆筒好igable!上面好大隻蝦!甜筒脆卜卜,入面係芒果沙律,好味到阿女搶住食,媽媽只係食左幾啖😂 .墨西哥番茄芝士脆魚皮好特別配搭,估唔到中式魚皮搭配西式墨西哥牛油醬係咁好味😋.麻辣牛根腩有咬口港式味道,雞絲粉皮麻醬口味清新開胃,籠仔蒸腸粉份量多又夠滑身👍🏻.兩杯飲品好有質素,小山圓焙茶鮮奶味道濃厚茶味出讚👍🏻芒芒茉莉酸酸甜甜,芒果口味加上茉莉花茶非常清甜😌.帶小朋友必點雞蛋仔!畫板🎨上係不同醬汁和雞蛋仔,兩支煉奶同埋焦糖醬顏料設計,呀女不停畫畫畫勁開心!好玩又好味😋.真的好有驚喜!食物有創意又好味,價錢親民,坐得舒服,店員又好好人非常歡迎小朋友,食完門口打卡仲幾靚!值得來一試👍🏻

2023-12-18 47 瀏覽
旺角打卡小店 小點角落之前係比佢既打卡雞蛋仔吸引一直好想黎打卡~ 但一直未行動,依家人潮終於少返啲所以就即刻去試下啦~~佢地出名港式小食/甜品,我地就叫左佢地既幾款小食黎試試先~花膠碗仔翅拼蒟蒻麵將傳統碗仔翅的概念與健康的蒟蒻麵結合,將蒟蒻條當魚翅食落完全無違和感!牛油麥皮蝦串芒果沙律脆筒外酥內軟,呢個配搭很可以!麥皮蝦香脆芒果沙律清新,成件事好夾籠仔蒸腸粉則保留了港式點心經典味道,腸粉口感滑嫩認真唔錯經典提拉米蘇前者以可可粉手指餅咖啡酒同意大利芝士份量平均 每一口都係濃郁既幸福感雞蛋仔101畫室呢個必試!用畫家色盤做盤,三重芝士雞蛋仔搭配多種醬料,讓食客可以自由創作,享受獨一無二的美味。飲品方面西瓜香檸/芒芒抹茶燕麥都是清新解渴的好選擇。前者將西瓜、香水檸檬與檸檬梳打完美融合,後者則是抹茶與燕麥奶的和諧交響,每一口都讓人感受到夏日的清涼。
旺角打卡小店 小點角落

佢地出名港式小食/甜品,我地就叫左佢地既幾款小食黎試試先~

花膠碗仔翅拼蒟蒻麵

籠仔蒸腸粉則保留了港式點心經典味道,腸粉口感滑嫩認真唔錯

經典提拉米蘇

雞蛋仔101畫室呢個必試!

飲品方面
西瓜香檸/芒芒抹茶燕麥都是清新解渴的好選擇。

2023-12-17 34 瀏覽
🍤牛油麥皮蝦芒果沙律杯 $30賣相靚甜筒外型,麥皮蝦炸到脆,蝦肉彈牙,甜筒入面系芒果沙律🥭,酸甜開胃,甜中帶辣,有驚喜味道唔錯👍🏻🥩麻辣牛根腩 $38牛根同牛腩夠稔而且入味,沾滿醬汁,份量多.🫓籠仔蒸腸粉(細)$20腸粉相對普通,同冇咩特別,混牛根腩一齊食🌮蝦滑鬼馬油炸鬼$33普通油炸鬼😂🥦芝士焗蝦球西蘭花$38西蘭花加蝦球,可惜蝦感覺上唔夠新鮮🫢🥛草莓鮮奶 $35.✨樓上有座位,門口拱門設計,裝飾粉嫩,小清新風,以為系cafe但其實系創新港式小食fusion菜,不過個人覺得麻麻.
🍤牛油麥皮蝦芒果沙律杯 $30

🥩麻辣牛根腩 $38
牛根同牛腩夠稔而且入味,沾滿醬汁,份量多
🫓籠仔蒸腸粉(細)$20
腸粉相對普通,同冇咩特別,混牛根腩一齊食

🌮蝦滑鬼馬油炸鬼$33
普通油炸鬼😂

🥦芝士焗蝦球西蘭花$38
西蘭花加蝦球,可惜蝦感覺上唔夠新鮮🫢

🥛草莓鮮奶 $35
2023-12-16 42 瀏覽
📍小點角落旺角呢間沙灘風休閒cafe推出左全日餐,可以自由配搭,就算你咩口味,都總有啱你食既野🫶🏻👅自由選全日餐 $124-花膠碗仔翅拼蒟蒻麵-牛油麥皮蝦芒果沙律杯-麻辣牛筋腩(小辣)-蝦頭油撈麵-小山圓焙茶鮮奶呢個配搭只係$124,又有咸點又有甜點,我最鍾意麥皮蚊芒果沙律杯,脆得黎又有牛油香,配埋沙律又開胃!另外蝦頭油撈麵都好香口,大家可以試下~焙茶鮮奶奶泡好厚好綿,上面仲有塊朱古力🍵👅自自由選全日餐 $160-涼拌麻醬雞絲沙律-涼拌菜圃皮蛋豆腐-墨西哥番茄芝士脆魚皮-芝士焗蝦球西蘭花-沙茶醬炒麵(細)-桂花烏龍茶呢個餐既脆魚皮好出色,好厚仲係即炸,上面有芝士醬,沙茶醬炒麵好有星米既感覺,幾有鑊氣😜芝士西蘭花亦都好食,芝士有用火槍燒一燒🤩
📍小點角落

👅自由選全日餐 $124
-花膠碗仔翅拼蒟蒻麵
-牛油麥皮蝦芒果沙律杯
-麻辣牛筋腩(小辣)
-蝦頭油撈麵
-小山圓焙茶鮮奶

👅自自由選全日餐 $160
-涼拌麻醬雞絲沙律
-涼拌菜圃皮蛋豆腐
-墨西哥番茄芝士脆魚皮
-芝士焗蝦球西蘭花
-沙茶醬炒麵(細)
-桂花烏龍茶

2023-12-13 27 瀏覽
小點角落位於旺角,門口設計好吸睛,環境光猛,設計清新簡潔,有二樓的,坐落幾舒服。🦀椒鹽軟蟹明太子忌廉意粉 $98一上桌,香氣就撲鼻而來。軟蟹外皮酥脆,入口啖啖肉,搭配著椒鹽的鹹香,唔錯。意粉掛滿明太子忌廉醬,濃郁的醬汁與酥脆軟蟹的結合,整體唔錯。🐮慢煮美國封門牛柳沙茶天使麵 $118牛柳肉慢慢地煮得嫩滑。沙茶醬嘅惹味與牛肉的鮮甜相互融合,令人回味。天使麵煮得唔會太淋,完美地吸附了醬汁的滋味,讚! 🐥山椒鹹蛋黃雞翼 $68山椒鹹蛋黃雞翼外皮酥脆,內裡肉質鮮嫩,搭配著香濃的蛋黃醬,一口咬下去,令人垂涎欲滴。 小角三兄弟配柑橋腐乳醬 $58其實係煎釀三寶。炸魚肉、茄子和獅子青椒,炸得剛好,外酥內軟,口感豐富。柑橋腐乳醬好好味,同三寶好夾!餐廳仲有多款手藝小調飲品揀,望落都幾吸引,可以一試!

🦀椒鹽軟蟹明太子忌廉意粉 $98

🐮慢煮美國封門牛柳沙茶天使麵 $118

🐥山椒鹹蛋黃雞翼 $68

小角三兄弟配柑橋腐乳醬 $58

餐廳仲有多款手藝小調飲品揀,望落都幾吸引,可以一試!
2023-12-12 31 瀏覽
今日去旺角行街, 聽朋友介紹有間又精緻又細碟嘅特色餐廳, 啱曬我呢啲鍾意打咭嘅細胃王😋呢間除左地舖之外仲有上一層,室內裝修乾淨企理(包括廁所都係),好有文青風格,下午茶時段都坐滿人😵‍💫呢度啲食物選擇多又實惠,真係花多眼亂,店員推介秋季限定組合,我就揀咗其中一份沙爹牛肉西多士,第一次食西多士又鹹又甜,感覺幾特別,好值得一試!另外仲叫咗自由選全日餐: 牛油麥皮蝦芒果沙律杯(又鹹又甜好特別既,仲配上甜筒上盤,打咭必選)甜梅菜黑豚軟骨(原來兩件事都幾夾)大地魚湯芫茜麵(麵質好特別,有啲似迷你板粗麵, 食落口感一流👍)食到咁上下再叫咗兩杯飲品同甜品:菠蘿薑冰(舒服又解渴)小山園焙茶鮮奶(焙茶味好濃郁)朱古力粒粒雞蛋仔(朱古力味好香, 食落好豐富又唔會太甜)椰香紅棗雪燕小芋圓(椰香味濃,小芋圓又好彈牙)好鍾意呢類型嘅餐廳,可以試好多款又細細碟唔會食得太飽,特別提提手藝小調特飲全部八折,值得推介😋

另外仲叫咗自由選全日餐:
甜梅菜黑豚軟骨(原來兩件事都幾夾)

食到咁上下再叫咗兩杯飲品同甜品
菠蘿薑冰(舒服又解渴)
小山園焙茶鮮奶(焙茶味好濃郁)
朱古力粒粒雞蛋仔(朱古力味好香, 食落好豐富又唔會太甜)
椰香紅棗雪燕小芋圓(椰香味濃,小芋圓又好彈牙)

2023-12-11 19 瀏覽
信義妹終於等到有ME TIME啦~~~ 可以同朋友去聚下啦~~~~ 一於揀個靚靚地方食飯傾計先~~今次就揀咗 係 #旺角 既 #小點角落 , 中間點方便大家仆番去照顧小朋友MA~ 餐廳環境光線充足,但不刺眼,枱與枱之間有充足既距離,講俏俏話都唔怕俾人知~~~  我地揀咗麥皮蝦芒果沙律脆筒麥皮包住蝦,外脆內軟,帶點點微辣,辣只作為點綴,朋友唔食得辣都接受到。係脆筒內係芒果沙律,芒果係塞滿曬成個脆筒架~~~ 芒果控唔好錯過啦~ 到最底會有青瓜相伴,與芒果,脆筒形成爽軟脆多重口感。籠仔炸水牛芝士薯條伴明太子醬籠仔,向來都係一盅兩件見到,但用來裝水牛芝士薯條帶來不少新鮮感~面層係水牛芝士,喜歡拉絲既朋友就一定要試下啦~~~ 外脆內軟仲可以拉絲,加上明太子醬,就更加香啦!薯條係底層,可以沾茄醬或者明太子醬都可以呀~  山椒鹹蛋黃雞翼同樣帶少少微辣,增加食慾,流沙鹹蛋黃重重地包圍住雞翼。鹹蛋黃醬無令到雞翼淋曬,外脆內滑,雞肉亦唔會乾硬。味道鹹道適中,即使沾上鹹蛋黃醬都唔會覺得好鹹。 玫瑰蘋果花茶有冷熱選擇,淡淡花香,為一餐解膩手藝小調特飲有 8 折所以就叫咗芒芒茉莉濃香芒果,

我地揀咗

玫瑰蘋果花茶
有冷熱選擇,淡淡花香,為一餐解膩

手藝小調特飲有 8 折
所以就叫咗

芒芒茉莉
濃香芒果,淡淡茉莉,同樣清新怡人

甜品作結尾,為一餐畫上完美句號

雞蛋仔
有不同口味選擇,有三重芝士,麻辣朱古力醬,雜莓果醬,煉奶等選擇~
開心的時間過得特別快,用餐時間90分鐘就過啦~~~

下次要一齊再食呀~~~~

小點角落

地址:旺角白布街2-24號藝興大廈地下4號舖

電話:3709 8250
2023-11-28
  • 麥皮蝦芒果沙律脆筒
  • 籠仔炸水牛芝士薯條伴明太子醬
2023-12-11 19 瀏覽
之前係網上見到,已經收藏左呢間特色甜品小食店好耐,因為見到小店環境好靚,食物又好有特色,好有心思,於是今晚決定同朋友一齊嚟打個卡先💖我地揀左兩個特色小食+1個主菜+1個甜品+1杯手藝小調⭐麥皮蝦芒果沙律脆筒$78(2pcs)- 幾個小食好得意,面頭係兩只炸得好香脆嘅大蝦,麥皮脆筒入面係好味嘅芒果沙律,好特別。⭐山椒鹹蛋黃雞翼$68- 雞翼炸得香脆唔油膩,而且山椒鹹蛋黃醬味道濃郁,第一次食呢嗰醬都覺得幾唔錯。主菜秋日新滋味⭐菜圃蝦頭油蝦球伴麵 $78- 呢嗰主菜好fusion, 菜圃蝦頭已經好特別,再配合頭抽一齊炒,顏色又靚又好食手藝小調🫖🍵菠蘿檸檬草茶$42- 檸檬草好香,配埋菠蘿嘅酸酸甜甜,飲落好清新🍨堂弄豆腐花$98- 配料夠曬豐富,有桂花冰糖、黑糖薑燕麥、香片桂圓、 炸雲吞皮、蜜紅豆薏仁、手工小圓子,豆腐花都好滑。餐廳有兩層,地點有啲隱世,不過整體餐廳環境氣氛都好好,坐得好舒服,手藝小調特飲仲有8折, 用餐時間90分鐘,有興趣試下特色fusion 菜嘅朋友要嚟試下啦😋

我地揀左兩個特色小食+1個主菜+1個甜品+1杯手藝小調

⭐麥皮蝦芒果沙律脆筒$78(2pcs)
⭐山椒鹹蛋黃雞翼$68

主菜
秋日新滋味
⭐菜圃蝦頭油蝦球伴麵 $78

手藝小調
🫖🍵菠蘿檸檬草茶$42
- 檸檬草好香,配埋菠蘿嘅酸酸甜甜,飲落好清新

🍨堂弄豆腐花$98

2023-12-10
2023-12-09 21 瀏覽
晚上和朋友在旺角做完瑜伽後,到了間西餐廳「小點角落」吃晚餐,餐廳定位是間原創新派港式甜品小店,裝修走優雅文青風格的,有樓上兩層,坐得舒適闊落,木系風格藝術感很不錯,餐牌食物有很多款式選擇,有小食、主菜、特色飲品、甜品供選擇!飲品餐牌非常吸引,加入插畫風格感覺清新!金蒜焗比目魚柳配普羅旺斯燴菜 - 香煎比目魚柳,煎封保留了肉汁在入面,皮香肉嫩滑,各種配菜如薯蓉,洋蔥,西蘭花及番茄汁十分醒胃,是味覺與視覺的雙重享受!菜圃蝦頭油蝦球拌麵 - 蝦頭油香味四溢,麵身是微粗的,有點像油麵,伴起來再咬下去感受到爽滑的質感及濃濃的蝦頭油!蝦球數量多值得一讚,爽口彈牙!啡香椰相思 - 微微苦澀的啡味夠香濃,椰子味口感均勻幼滑,加入紅豆令甜度生色不少,作為開胃飲品很適合!經典提拉米蘇 - 我最愛的甜品 Tiramisu 是今晚的主角,賣相精緻打卡一流,外層幼滑濃厚的奶油,餅底即叫即做保持到脆身,味道微苦甘香,浸活過微香的酒味及咖啡味,加上脆米,口感特別有層次,人氣必點甜品果然令大家很滿意!總括來說,我們都很滿意今餐,食品水準不錯,感受到小店用心制作食物,想為食客帶來新派港式甜品的創意,是間十分出色的隱世小

總括來說,我們都很滿意今餐,食品水準不錯,感受到小店用心制作食物,想為食客帶來新派港式甜品的創意,是間十分出色的隱世小店。
  • 金蒜焗比目魚柳
  • 菜圃蝦頭油蝦球拌麵
  • 啡香椰相思
  • 經典提拉米蘇
2023-12-06 24 瀏覽
走進一間令大家對小食改觀既餐廳裝修簡修舒適 絕對係一個讓人輕鬆傾下偈 享受美食既地方看到餐牌全部都想食秋日限定組合:沙爹牛肉西多 濃濃的沙爹牛肉 帶點點辣味 重有花生醬味道好惹味 外層炸得金黃色 除此之外 撘上一大片邪惡牛油作點綴加入錬奶 成件事意想不到的夾好食 推介 花膠碗仔翅蒟蒻麵伴素紫菜 𥚃面材料十足 啖啖花膠放入口 相當滿足配上蒟蒻麵 幾特別😃正;麥皮蝦芒果沙律脆筒 用來打卡已經相當吸引蝦肉炸得剛好 外層脆卜卜芒果沙律 𥚃面醬了酸酸甜甜開胃度十足 另外脆筒係威化皮好脆口 可以再食 寶雲酥柚子厚豬扒 重頭戲之一 眼前豬排份量十足 外層香酥脆身 味道夾上陣陣柚子味道 好開胃 豬排又好淋身 飲品:啡香椰相思 飲落口又有咖啡香味又滲出椰子味道 好夾 重有啖啖紅豆 大滿足
走進一間令大家對小食改觀既餐廳

沙爹牛肉西多士
花膠碗仔翅蒟蒻麵配素炸紫菜
啡香椰相思
  • 寶雲酥柚子厚豬扒
這一條街晚上車位算是容易找到,今晚就和友人在這裏吃個創意晚餐,外面觀塘已經覺得裝修光鮮別緻,坐在樓上,乾淨明亮的。餐牌有季節限定套餐,手藝小調特飲更有8折。【籠仔炸水牛芝士薯條伴明太子醬】水牛芝士的外皮香脆,中間拉絲芝士味道又甜甜的,沾著明太子醬更多好吃,伴碟的薯條又熱辣辣很香脆。【山椒鹹蛋黃雞翼】六件大大隻的雞翼表面鋪滿蛋黃醬汁,雞翼又多汁而且大大隻,好滿足。【港式牛筋腩蒸腸粉】充滿特色的fusion菜式,牛腩和牛筋配搭香濃醬汁,質地軟腍,加蒸腸粉,好夾。【沙嗲牛肉西多】兩個配搭有咸有甜幾特別,值得一試。【椰香紅棗雪燕小芋圓】濃濃的椰汁配上滋潤的紅棗和桂圓,又有一粒粒小芋圓增加口感。【檸香梳乎餅】要先讚個花生雪糕,好香花生味道,又不太甜。梳化餅有檸檬的香味,又不算太鬆泡泡,鬆軟的口感是有的,淋上蜜糖就更加甜蜜。【草莓鮮奶】新鮮的草莓配全脂奶,基本上無可挑剔。

龍仔炸水牛芝士薯條伴明太子醬

港式牛筋腩蒸腸粉

【沙嗲牛肉西多】兩個配搭有咸有甜幾特別,值得一試。

椰香紅棗雪燕小芋圓

檸香梳乎餅

【草莓鮮奶】新鮮的草莓配全脂奶,基本上無可挑剔。
草莓鮮奶
2023-11-26
龍仔炸水牛芝士薯條伴明太子醬
椰香紅棗雪燕小芋圓
草莓鮮奶
2023-12-03 14 瀏覽
店有特色,有2樓,入面與外面隔絕,處身在另一環境空間,食物同心制作,即叫即做,甜點美味靚靚直得打咭,疏乎厘一定要試,抹茶也可以,三五知己非常合適,是下午茶的好地方👍。下次來試晚餐
2023-12-03
  • 原味梳乎厘