2023-07-28 684 瀏覽
天仁茗茶是一家著名的茶飲品牌,以其優質的茶葉和經典的茶飲聞名。我最近去了一次他們的分店。首先,我點了他們的綠茶。這杯綠茶非常清爽,茶香濃郁,口感非常好。茶葉的品質非常優秀,沖泡出來的茶水非常清澈,沒有任何雜質。這是一杯非常經典的茶飲,非常適合在炎熱的夏天享用。接下來,我點了一杯913奶茶。這杯奶茶非常濃郁,口感非常醇厚。味道非常純粹,沒有任何苦澀的味道。這杯奶茶非常適合奶茶愛好者,或者想要嚐嚐不同風味的人。總的來說,我非常喜歡天仁茗茶的飲品。他們的茶葉品質非常優秀,而且有許多不同風味的茶飲供選擇。如果你喜歡優質的茶飲,我強烈推薦你去試試天仁茗茶。

2023-01-31 1134 瀏覽
為咗自己有返少少me time⏰所以去咗誠品睇書 眾所周知,誠品最出名除咗喺書之外,仲有天仁茗茶.係咁濃厚嘅書卷味包圍中 梗係要飲番一杯珍珠奶茶慢慢睇書啦!由於太耐冇點嘅關係 所以叫咗最原始嘅珍珠奶茶. 佢茶底都係咁香濃 可惜唔記得叫鮮奶茶所以佢用奶粉 失去左天然嘅奶香不過珍珠嘅甜味,彌補左唔夠奶香🤭Place (Convenient?) 7/10Decor 8/10Flavour 7.5/10Service 7.5/10
為咗自己有返少少me time⏰
所以去咗誠品睇書 眾所周知,誠品最出名
除咗喺書之外,仲有天仁茗茶.
係咁濃厚嘅書卷味包圍中 梗係要飲番一杯珍珠奶茶慢慢睇書啦!
所以佢用奶粉 失去左天然嘅奶香
不過珍珠嘅甜味,彌補左唔夠奶香🤭

Place (Convenient?) 7/10
Decor 8/10
Flavour 7.5/10
Service 7.5/10
2023-01-29
15 分鐘 (外賣自取)
2023-01-21 393 瀏覽
每次經過誠品都一定要叫番一杯天仁茗茶。成個氣氛都好舒服,但係我叫咗一個texture and flavor 都幾disgusting既組合。凍燕麥鮮奶茶,常溫不加糖。🤣🤣下次記得叫啲正常啲! 有燕麥但係常溫…仲要希糖,it’s omg!

凍燕麥鮮奶茶,常溫不加糖。

2022-08-15 607 瀏覽
服務慢 等半個鐘叫左冬瓜茶,跟住企係度等,見到有四個staff,但係整飲品好慢,周圍行完幾個字,返黎仲未ready,有無搞錯?問佢得未,仲話仲煲緊,呢個時候已經等左差唔多二十分鐘,係咪有啲過分? 腳都軟埋,已經叫到50幾號,但係我40號都冇?本來想一邊行,一邊飲,依家浪費我半個鐘,仲點行書局?總之好慢好慢好慢好慢好慢,希望可以改善,咁樣嘅服務速度真係可以係香港生存?遲早冇,希望下次來可以改善,激死人!!
服務慢 等半個鐘
中午陪朋友去咗睇醫生🙊睇完之後經過海港城嘅城品當然要去天仁茗茶打一張卡🤤🤤——————珍珠奶茶 (走甜走冰🙊)基本操作😂茶一樣香珍珠依然有咬口當然搵個位拍一個背光照😂
中午陪朋友去咗睇醫生🙊
睇完之後經過海港城嘅城品
當然要去天仁茗茶打一張卡🤤🤤
——————
珍珠奶茶 (走甜走冰🙊)
基本操作😂
茶一樣香珍珠依然有咬口
當然搵個位拍一個背光照😂
外賣自取
2021-11-06 638 瀏覽
Always having a long queue for this milk tea shop, esp there are some promotions lolll, crazy long queue, it’s really not worth waiting that long lolll, even the drinks didn’t disappoint us, waited almost 20mins after order sadlyywe ordered two original popular Black Milk Tea with Pearls, me ordered no ice, slight sugar, it’s perfectly good for me haaa, a bit of coldness in this super hot weather and the sweetness won’t be too over, which is really good, the milk tea taste mild and soft too haa,

, a bit of coldness in this super hot weather and the sweetness won’t be too over, which is really good, the milk tea taste mild and soft too haa, i like soft pearls, such a good treat in summer yaya
Black Milk Tea with Pearls
Also having Green Milk tea with pearls, the tastes actually quite similar to black milk one haa
lining up:
menu:
Not a bad choice to have in summer time, lovely milk tea soft and sweet haa, and the staff is making hard to fulfil the huge amount of demand loll, san fu saai laa
2021-10-29 445 瀏覽
等就等左3個字 多人網上平台落單 但係無人催佢 都叫有2個人同時沖緊野 熱鮮奶綠少甜 變 暖超甜珍珠奶茶label 都岩 咁都沖錯 仲要中間佢不斷望手上label寫咩 應該點都唔會錯 難道扮工?
2021-09-19 308 瀏覽
今日是在中港城工作的最後一天,之後就到ICC工作要買天仁有點距離,不能經常去此家買了由於店開在誠品書店內,環境比較安靜書店內配上陣陣茶香味道令人有種提神的感覺平日熱喜愛香芋奶綠(3分甜)的我,轉換了口味選擇了以下的(是餐牌上的推介)熱珍珠奶綠(3分甜)熱的程度比其他的分店燙一些(還是可以容易入口),有時在其他分店要熱的(一般都是溫的)珍珠很有韌性,喜歡珍珠的朋友可以選擇下次到該店不知是什麼時候,希望可以保持水準
今日是在中港城工作的最後一天,之後就到ICC工作
要買天仁有點距離,不能經常去此家買了

由於店開在誠品書店內,環境比較安靜
書店內配上陣陣茶香味道令人有種提神的感覺

熱珍珠奶綠(3分甜)

下次到該店不知是什麼時候,希望可以保持水準
2021-09-17
2021-08-23 238 瀏覽
趁著有匯豐信用卡買一送一優惠 來湊湊熱鬧✨優惠有條款限制的 就是兩杯需要是一樣的飲料 甜度冰度需要一致的 🥰我跟友人點了香芋鮮奶綠(走甜)加珍珠 多芋頭店員有預先通知需要輪候25分鐘才能取飲料 於是我們便在附近逛逛😼😼得手後發現杯子比平時的重 一喝下去 發現🤣整杯都是芋頭蓉 珍珠的數量也很多 我個人是很喜歡這樣的口感🧋因為層次很豐富又很有咀嚼感可是同行友人則沒有這樣的喜好 他很討厭密質質的飲料🍼一直抱怨沒有喝到奶綠🤣🤣我是覺得有啦 綠茶的味道還是撲過芋頭和珍珠而來(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 大愛星光行的天仁茗茶!料足又好🥰
趁著有匯豐信用卡買一送一優惠 來湊湊熱鬧✨

我跟友人點了香芋鮮奶綠(走甜)加珍珠 多芋頭

得手後發現杯子比平時的重 一喝下去 發現🤣

2021-08-22
  • 香芋鮮奶綠
2021-08-19 154 瀏覽
呢間天仁茗茶位置都幾隱蔽,匿埋咗喺誠品書店入邊😂 嗰日做完書釘戶好口渴,諗住落樓下買嘢飲嘅時候就發現咗佢❤️❤️❤️講真佢嘅茶葉真係好正,我自己都會買佢嘅茶葉返去自己沖。今日就叫咗凍鮮奶綠,不過好似比其他分店沖嘅奶更加多?奶味有少少蓋過茶味😢 真係有少少失望啦

講真佢嘅茶葉真係好正,我自己都會買佢嘅茶葉返去自己沖。

2021-05-14 527 瀏覽
自從要戴口罩之後,出街食小食,或者飲茶飲嘅次數都大大咁減少,因為大家都唔想除口罩,所以呢每一次都會係揀最鍾意嘅茶飲店先會買啦加上成日飲珍珠奶茶其實都真係幾鬼肥,之後比我發現咗原來佢有一杯鮮橙綠茶,有幾好飲個喎,好似果汁咁而大有陣陣嘅綠茶香味,是我最鍾意嘅都係叫小冰,味道啱啱好,去呢一杯就冇得特別去調至微甜,可能本身其實都唔使特別去落糖嘅關係! 鮮橙汁嘅比例同綠茶啱啱好,會同時飲到兩款嘅味道,大家下次都可以試吓,同埋都幾清新,我都係比較鍾意啲解渴嘅飲品同埋我見到佢啲茶葉價錢都平平哋,買咗呢一個茉莉花茶去試吓,下次再報告俾大家知啦

2020-11-30 841 瀏覽
位置都算偏僻!在誠品𥚃面!但都多人幫襯之前試咗葵芳店嘅冰沙!感覺一般,唔夠茶味!今次試珍珠鮮奶緑(少甜少冰)奶茶都係配紅茶比較適合!真珍偏甜,但都夠煙韌!不過啲職員都係好Cool!眼見冲調只得一個人!所以都要等一陣子!
位置都算偏僻
!在誠品𥚃面!但都多人幫襯
!所以都要等一陣子!
2020-11-29
$25 (其他)
今日咁岩去到海港城 突然間勁想飲手搖咁就去咗星光行2樓誠品書店入面嘅天仁茗茶 叫咗杯古早味冬瓜茶($23)再加珍珠 ($4)首先想講嘅就係職員冇乜禮貌 可能我太遲先過嚟佢哋差唔多收工 好似唔係好想做我生意 比較少係手搖店受到咁既待遇😢冬瓜茶叫咗微糖去冰既 但係一飲落去都仲係好甜💀💀仲要係死甜嗰隻添 可能下次要小冰會好啲👎🏻 反而冬瓜味道唔係好出 反而珍珠嘅味道幾好但係就有少少過淋 口感一般🙄呢度27蚊平平地 性價比中等啦 除非咁岩經過又好想飲 如果唔係既話回頭率50%😳

2020-05-20 877 瀏覽
心血來潮想飲珍珠奶茶就走左去尖沙咀誠品間天仁茗茶叫左杯熱既珍珠奶茶,嘩!一飲就覺得極極極極難飲!未試過飲一間天仁茗茶可以沖到咁難飲架,我仲以為天仁茗茶係有質數既保證,就算難飲都唔會令我打咁多個極👎🏼👎🏼👎🏼失望透了對這間。我只係食到黑糖味,d奶茶無茶味?大佬買茶d野無茶味?溝勁多水,要熱既俾杯暖既但多人買既,前面買左5,6杯先有人出黎沖,仲要好哪求其,好驚!又要隔勁耐先會再敢試!真係好恐怖!
外賣自取
2020-03-14 635 瀏覽
個日係尖沙咀碼頭行到攰一攰想飲奶茶,一search最近就係呢間😂我個路癡都搵佐陣先搵到😳佢都幾隱蔽😂係誠品書店入面😂個日冇嗌奶綠嗌佐杯珍珠奶茶黎飲😳點知就有啲不妙😂佢個奶茶唔知點解酸酸地😂直到過多排去其他分店再買黎試先知佢原本隻味應該係唔會酸酸地😂😂希望佢地可以改善下😳😳

珍珠奶茶
2019-11-21