2023-11-29 261 瀏覽
期間限定,菠菜手抓餅你又食過味?本來去旺中係想食人氣手抓餅點知比我發現呢間有我好中意既菠菜味,咁特別當然諗都唔諗就試下佢自選中我叫左牛肉漢堡,菠蘿同芝士,而且本身抓餅有蛋同生菜,好似食緊漢堡包咁,但外面變咗香脆嘅抓餅,口感更豐富,同有層次感🤭🤭仲要佢既份量絕對唔少,每樣餡料都係$5咋,好少見到食到底都仲有配料,真係可以飽到上心口,最重要係芝士拉到絲(好重要)❗️❗️另外仲有我每次見到必買既拉絲芝士熱狗棒又係拉絲芝士迷必食,唔好睇佢好似同平時唔同咁就唔好食,佢係好特別,因為除咗拉絲仲有腸,啲腸仔係坊間好少食到既粟米腸,真係不一樣的感覺鹽酥杏鮑菇呢個係店長推介,即叫即炸,熱辣辣又好香脆鹽酥味好夠,真係超Juice,友人都讚好💯👍山楂甘草茶叫呢個野飲真心覺得老闆娘(應該係)好貼心即刻問問我有無黎m,話黎m唔飲得山楂好足料,酸酸的感覺幾好🥰Haha,新野真係試得過,舊野又保持到水準👍👍
期間限定,菠菜手抓餅你又食過味?

另外仲有我每次見到必買既拉絲芝士熱狗棒

鹽酥杏鮑菇
呢個係店長推介,即叫即炸,熱辣辣又好香脆
鹽酥味好夠,真係超Juice,友人都讚好💯👍

山楂甘草茶
叫呢個野飲真心覺得老闆娘(應該係)好貼心
即刻問問我有無黎m,話黎m唔飲得
山楂好足料,酸酸的感覺幾好🥰

Haha,新野真係試得過,舊野又保持到水準👍👍
  • 山楂甘草茶
  • 菠菜手抓餅
2024-05-10 0 瀏覽
就黎執都要比差評,因為真係好冇心 特登去叫左個手抓餅,佢啱啱煎完入紙袋就比客,但想講真係好熱好難攞,佢唔比膠袋都應該好似慧食貓咁比張紙巾,完全冇係客人角度出發 之後食頭幾啖完全食唔到餡,同佢講,佢話翻我轉頭話係我攞得唔好,我一攞我已經係冇見到個面有肉喇,咁都屈,又唔見我食慧食貓會一路食唔到餡 最後食到底冇哂手抓餅先見到有肉,心諗食完得番d餡點食? 就黎結業都唔洗咁冇heart丫 大家見到唔好幫襯!!真係食翻旺中慧食貓最好
就黎執都要比差評,因為真係好冇心

最後食到底冇哂手抓餅先見到有肉,心諗食完得番d餡點食?

就黎結業都唔洗咁冇heart丫

大家見到唔好幫襯!!真係食翻旺中慧食貓最好
2023-12-22 74 瀏覽
好鐘意食手抓餅,鐘意佢餅皮香脆😋而家旺中好多嘢食嘢飲,呢間手抓餅專門店每款手抓餅$30起,加一款配料都只係$5,除咗手抓餅,仲有小食等我哋當lunch食所以想豐富啲,加吓加吓每人埋單$60,勁多配料😍🫓手抓餅:原味、香蔥、紫薯(一共三款口味)已有🥚雞蛋、🥬生菜配料:我揀咗🧀芝士、煙鴨胸、蟹柳、🌽粟米、吞拿魚沙律、肉鬆另一款要咗:🧀芝士、肉鬆、🍍菠蘿片、🥓煙肉、🍳炒蛋、鹹牛肉個人認為必加芝士粟米肉鬆,好夾好食,肉類方面就隨自己喜歡,鴨胸都有3-4件,好足料,手抓餅好酥脆,小心跌到周地都係😂😅醬料都可以揀:沙律醬/蕃茄醬/奧爾良醬/蜂蜜芥末醬/香辣醬/甜醬我哋都要咗蜂蜜芥末醬,好夾好好食
好鐘意食手抓餅,鐘意佢餅皮香脆😋

配料:我揀咗🧀芝士、煙鴨胸、蟹柳、🌽粟米、吞拿魚沙律、肉鬆

另一款要咗:🧀芝士、肉鬆、🍍菠蘿片、🥓煙肉、🍳炒蛋、鹹牛肉

我哋都要咗蜂蜜芥末醬,好夾好好食
2023-12-01 63 瀏覽
✨香蔥手抓餅 $30芝士•粟米•煙鴨胸 (每款配料追加$5)奧爾良醬•奶油蒜香汁比起原味餅底多咗一份香蔥味,口感酥脆,重點係份量驚人,超級足料,食一份已經可以當一個Lunch🐒 奧爾良醬微微辣,芝士粟米一向都係好朋友,整體唔錯。✨熔岩芝士雞扒 即叫即炸,芝士味十足。-手抓餅另外加配小食&飲品($15)✨椒鹽燒賣椒鹽味恰好,每一粒都食到,口感亦做到外脆內軟,唔會乾爭爭。✨山楂甘草茶自家製飲品,一入口滿滿山楂香氣,酸酸甜甜,極度開胃。
✨香蔥手抓餅 $30
芝士•粟米•煙鴨胸 (每款配料追加$5)
奧爾良醬•奶油蒜香汁

✨熔岩芝士雞扒
即叫即炸,芝士味十足。
手抓餅另外加配小食&飲品($15)

✨椒鹽燒賣
椒鹽味恰好,每一粒都食到,口感亦做到外脆內軟,唔會乾爭爭。

✨山楂甘草茶
自家製飲品,一入口滿滿山楂香氣,酸酸甜甜,極度開胃。
2023-11-30 56 瀏覽
◐旺中手抓餅|試過先知真材實料「有餅唔食,罪大惡極」 貼係門口真係笑左🙂 手抓餅來來去去都係肉鬆、煎蛋、沙律醬,而呢間好特別⚡️,好多配料選擇,連醬汁都可以自己揀,小食都出色,最驚喜係杏鮑菇,店員推薦而且好Juicy😋𓇟 香蔥手抓餅+鹹牛肉+培根+ 香辣醬香辣醬唔會太辣,鹹牛肉同培根都好夾,手抓餅煎得好脆。𓇟 菠菜手抓餅+豬頸肉+吞拿魚沙律+奧爾良醬吞拿魚超多,有啲似吞拿魚餅乾嗰種,好Juicy。豬頸肉份量都好多,爽口嫩滑。𓇟炸杏鮑菇非常推介的小食,裏面係爆汁,食物一啲都唔似菇,但略為偏咸𓇟 炸麥樂雞唔會好似M記咁,反而肉質好綿滑
◐旺中手抓餅|試過先知真材實料

𓇟 香蔥手抓餅+鹹牛肉+培根+ 香辣醬
香辣醬唔會太辣,鹹牛肉同培根都好夾,手抓餅煎得好脆。
𓇟 菠菜手抓餅+豬頸肉+吞拿魚沙律+奧爾良醬

𓇟炸杏鮑菇
非常推介的小食,裏面係爆汁,食物一啲都唔似菇,但略為偏咸

𓇟 炸麥樂雞
唔會好似M記咁,反而肉質好綿滑
2023-11-26 18 瀏覽
旺角中心呢度有好多唔同嘅小食店而唯獨是呢間台灣手抓餅令到我心動因為價錢便宜而且食物相當大眾化可以有多款口味唔同嘅選擇我選擇了店長推介第一位肉鬆加火腿片另外加了芝士選擇了芝士粉和蜜糖芥茉醬呢度最特別就係可以揀原味/香蒽同紫薯味因為未試過紫薯味所以想試吓呢度仲有其他唔同嘅口味店鋪推介買手抓餅仲可以加$10有飲品可以揀桂花酸梅湯/山楂甘草茶/原味利賓納食咗咁多熱氣嘢飲番杯涼茶下火先另外加$15仲有小食我就加咗一個燒賣同埋花枝丸因為見到呢度嘅本週食物排行榜第一位是拉絲芝士熱狗棒所以我都叫咗一個全部食物即叫即整所以每樣都熱辣辣好正
旺角中心呢度有好多唔同嘅小食店

全部食物即叫即整
所以每樣都熱辣辣
好正
2023-11-24 13 瀏覽
喺旺中行街經過見到呢間主打手抓餅嘅小店, 價錢非常親民, 加$10仲可以加杯飲品, 即刻試試先!✔可以自行選擇醬料, 包括有蜂蜜芥末醬、甜醬、香辣醬、奧爾良醬等等, 而調味粉就有海苔味、芝士味🧀、奶酪洋蔥味🧅、奶油蒜香味、七味粉, 仲有一系列嘅配料可以追加, 例如有肉鬆、泡菜、培根🥓、漢堡扒等等, 款式超多!🌯香蔥手抓餅 即叫即製, 拎上手時熱辣辣!本身有雞蛋 🍳 同生菜🥬, 另外再加咗煙鴨胸, 醬汁揀咗蜂蜜芥末醬、海苔粉。香蔥手抓餅煎至金黃酥脆, 內層柔軟, 層次分明, 煙鴨胸好香嫩, 加上香蔥香氣, 成個味道好夾!🌯原味手抓餅 配搭奧爾良醬、海苔粉, 食落好 juicy, 生菜加添口感, 估唔到配埋漢堡扒都幾夾!奧爾良醬味道似燒烤醬汁, 層次豐富!🥢鹽酥雞、鹽酥杏鮑菇即叫即炸好香!外皮脆卜卜!🥤桂花酸梅湯 個包裝好特別, 飲唔晒可以”zip”起佢拎走慢慢飲!酸甜可口, 仲有去油解膩作用~

🌯香蔥手抓餅

🌯原味手抓餅

🥢鹽酥雞、鹽酥杏鮑菇
即叫即炸好香!外皮脆卜卜!

🥤桂花酸梅湯
2023-11-23
外賣自取
👫🏽~ 𝐵𝑒𝑒𝑟𝑃𝑖𝑔 𝑅𝑒𝑣𝑖𝑒𝑤 ~👫🏽【 掃街首選✨手抓餅任選配搭 】#beerpig旺角 #beerpig台灣菜旺中野食款式多羅羅,眼花撩亂😵‍💫連手抓餅都有幾間,今日小編幫大家試雪其中一間先😋壹加一的手抓餅有預先配搭好的手抓餅,亦可以自由配搭餡料,餡料同醬料都好多種類,有/無選擇困難症的人都可以滿足到😌💖想睇更多美食 & 日常分享?快啲Follow @Beerpig.Foodie 留意有咩推介啦🌟—#🍻🍖 質素:🌯自選手抓餅|$30(每款配料+$5)~香蔥手抓餅底、培根+雞柳+豬頸肉、沙律醬+奶酪洋蔥味粉~香蔥餅底食落比原味餅底香口,味道較有層次,雞柳肉質都算軟嫩,味道較突出👍🏻唔錯🌯 食肉獸2|$45~原味手抓餅底、培根+午餐肉+雞肉腸、蜂蜜芥末+奶油蒜香味粉~有選擇困難症的小編就唔想惗咁多☺️揀番餐廳預設左的手抓餅啦培根、午餐肉、雞肉腸,三款必定夾的組合,每啖都好肉肉🤤🧆鹽酥杏鮑菇|$15(跟手抓餅加配價)另外加配左一份小食🫣杏鮑菇出乎預期地炸得酥脆,咸香味適中,味道無過咸亦無太淡,粒粒菇都好有水份,一定要趁熱食♨️👍🏻👍🏻🌭拉絲熱狗棒|$30人氣食品之一-拉絲熱狗棒名符其實

#beerpig旺角 #beerpig台灣菜

#🍻🍖 質素:

🌯自選手抓餅|$30(每款配料+$5)
~香蔥手抓餅底、培根+雞柳+豬頸肉、沙律醬+奶酪洋蔥味粉~

🌯 食肉獸2|$45
有選擇困難症的小編就唔想惗咁多☺️揀番餐廳預設左的手抓餅啦
培根、午餐肉、雞肉腸,三款必定夾的組合,每啖都好肉肉🤤

🧆鹽酥杏鮑菇|$15(跟手抓餅加配價)

🌭拉絲熱狗棒|$30
人氣食品之一-拉絲熱狗棒
名符其實地拉到絲架~~不過第一啖小心㷫到嘴😂配芥辣醬夠惹味

🍻 #壹加一手抓餅專門店 🍖
📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖

#BeerPig · #啤酒豬 · #酒肉朋友

#hkFoodie #hkfood #foodblog #相機食先
#foodie #foodporn #hkfoodblogger
#香港美食 #美食 #好吃 #食評 #香港食評
#旺角 #旺角美食 #手抓餅 #小食 #掃街
#熱門菜式
食肉獸2
食肉獸2
拉絲熱狗棒
放假去旺中行街買衫順便掃街食小食,經過呢間台灣手抓餅見到賣相勁吸引,揀咗兩隻口味試吓,仲有自家製手工飲品🙆🏻‍♀️買手抓餅就可以用優惠價加配飲品同埋小食,價錢都幾抵👍🏻👍🏻🔹店長推介6鹹牛肉加芝士配蜂蜜芥末醬、奶油蒜香粉估唔到手抓餅配鹹牛肉芝士係咁夾😍😍鬆脆手抓餅夾著鹹香味濃嘅鹹牛肉芝士,加以香甜蜂蜜芥末醬及奶油蒜香粉,層次豐富又惹味❣️大推😋🔹菠菜手抓餅加芝士、牛肉漢堡配蜂蜜芥末醬、奶酪洋蔥粉第一次試菠菜手抓餅,帶清新菠菜香氣🥬食落酥脆香口,包裏半融芝士同兩大塊好彈牙嘅牛肉漢堡🍔淋上蜂蜜芥末醬及奶酪洋蔥粉,味道酸酸甜甜,好開胃🤤🔹椒鹽燒賣買手抓餅加配椒鹽燒賣,即叫即炸,熱辣辣香噴噴,椒鹽味香,相當可口😆🔹自家製健康飲品🥤桂花酸梅湯,酸甜回甘,止渴得黎仲好潤喉🥤山楂甘草茶,味道酸酸甜甜,有清熱解毒之效,仲可以幫助消化添壹加一手抓餅專門店✨📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖

🔹店長推介6
鹹牛肉加芝士配蜂蜜芥末醬、奶油蒜香粉

🔹菠菜手抓餅加芝士、牛肉漢堡配蜂蜜芥末醬、奶酪洋蔥粉

🔹椒鹽燒賣

🔹自家製健康飲品
🥤桂花酸梅湯,酸甜回甘,止渴得黎仲好潤喉

壹加一手抓餅專門店✨
📍旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖
2023-11-20
外賣自取
2023-11-12 48 瀏覽
好耐冇食過手抓餅啦,呢排喺旺中買衫嘅時候,見到一間有台灣手抓餅嘅小食店而且口味勁多,價錢亦都好抵,一個手抓餅淨係需要$30,就已經有蛋,有生菜,醬料同調味粉。想食多啲料嘅話,就額外加$5,就有各類唔同嘅肉同埋配料🥸🥸我就叫咗個奧爾良醬嘅手抓餅配上芝士肉鬆同埋牛肉漢堡,少少辣,幾惹味。而我朋友就揀咗個蜜糖芥末口味嘅手抓餅,叫再配上粟米豬頸肉同吞拿魚沙律味道意外咁幾有驚喜,而且啖啖肉。另外手抓餅係非常之大份,我食咗一半就覺得幾飽。😮‍💨😮‍💨同事我仲叫咗少少小食,因為佢而家嘅鹽酥雞淨係需要半價$15就有一份,而且亦都有椒鹽燒賣,鍾意食燒賣嘅人一定唔可以錯過,椒鹽嘅香氣,加上脆脆地嘅外皮,真係好正。🥰🥰

2023-11-11 23 瀏覽
📍壹加一手抓餅專門店 One Plus One旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖【 尋找旺角隱世高質小店 】放假去咗旺中掃街,朋友介紹左呢間手抓餅 🥡佢地呢間落完ORDER即叫即製,但保證熱辣辣 🔥🥩 食肉獸手抓餅 🥓整好嘅時候熱辣辣 手抓餅咬落好脆 〰️佢入面有好多料 蛋、生菜、煙鴨胸、豬頸肉、漢堡等 🥬配搭奧爾良醬料 層次非常豐富 口感一流👍🍴 香蔥手抓餅 & 鹹牛肉加司華力腸 🐄呢款我揀左沙律醬 味道濃郁有少少沙律醬甜味🍯加入鹹牛肉同司華力腸 味道超夾呀💯🐣 那麼大雞扒 🍖炸物拎上手新鮮滾熱辣 雞扒炸得好香脆😋食落啖啖肉好有滿足感 超級很嫩很juicy! #香港吃貨 #旺角美食 #旺中美食 #手抓餅 #壹加一手抓餅專門店 #壹加一 #旺角 #香港美食 #香港必食
📍壹加一手抓餅專門店 One Plus One
旺角彌敦道688號旺角中心第一座2樓SB07號舖

【 尋找旺角隱世高質小店 】

放假去咗旺中掃街,朋友介紹左呢間手抓餅 🥡

佢地呢間落完ORDER即叫即製,但保證熱辣辣 🔥

🥩 食肉獸手抓餅 🥓
整好嘅時候熱辣辣 手抓餅咬落好脆 〰️
佢入面有好多料 蛋、生菜、煙鴨胸、豬頸肉、漢堡等 🥬
配搭奧爾良醬料 層次非常豐富 口感一流👍

🍴 香蔥手抓餅 & 鹹牛肉加司華力腸 🐄
呢款我揀左沙律醬 味道濃郁有少少沙律醬甜味🍯
加入鹹牛肉同司華力腸 味道超夾呀💯

🐣 那麼大雞扒 🍖
炸物拎上手新鮮滾熱辣 雞扒炸得好香脆😋
食落啖啖肉好有滿足感 超級很嫩很juicy!

2023-11-10 20 瀏覽
在旺角中心發現了好吃的手抓餅~~【煙鴨胸肉鬆手抓餅】🦆🥞香嫩的煙鴨胸蓬鬆的手抓餅,加上肉鬆口感豐富,每一口都散發出濃郁的煙燻風味,絕對是美味的享受😋【粟米吞拿魚沙律手抓餅】🌽🐟脆爽的粟米和鮮美的吞拿魚沙律結合在手抓餅中,帶來一口口清新的口感,和上一款手抓餅是兩種風格的口味呢🤓【熱牛油粟米】🌽🧈 熱氣騰騰的牛油粟米散發出誘人的香氣,每一顆粟米都鮮甜多汁,入口即化,是鈴鈴今天推薦的小食✨在等待期間也不會無聊,因為店門口有很多有趣的裝修貼紙擺設🤣這個我就不劇透了 大家親身去發掘一下吧✨
在旺角中心發現了好吃的手抓餅~~

【煙鴨胸肉鬆手抓餅】🦆🥞

【粟米吞拿魚沙律手抓餅】🌽🐟

【熱牛油粟米】🌽🧈

今日我又來幫襯旺中呢間❤︎︎壹加一手抓餅專門店❤︎︎啦😋上次食完念念不忘佢地嘅餅同飲品,今次重推出左好多唔同嘅小食,凡惠顧手抓餅只需加$15就有一份啦👍🏻加$10重有埋自家製飲品添,今次再食都係噤好食,keep到水準之餘重加多左新野,店主真係好有heart🩷 店舖牆身重有好多過癮字句😆食餅之餘打卡呃like一流,鍾意食手抓餅嘅朋友仔快啲去潮聖下啦🏃🏃🏻‍♂️🏃🏻‍♀️❤︎︎香蔥手抓餅❤︎︎$30 內有(雞蛋同生菜)追加配料每款$5,醬料同調味粉有幾種口味比你地自己選擇,我揀左蟹柳粟米同吞拿魚沙律😋手抓餅即叫即做上手熱辣辣,香口軟熟,唔會油淋淋好厚身👍🏻餡料份量超多,滋味滿滿。追加❤︎︎椒鹽花枝丸❤︎︎$15有成4粒噤多😮又係即叫即炸大大粒夠晒彈牙香口👍🏻咬落去重出緊煙😍真係好正。追加❤︎︎原味利賓納❤︎︎$10飲品包裝袋超可愛😍大大包,支飲管都靚過人。

追加❤︎︎椒鹽花枝丸❤︎︎$15

追加❤︎︎原味利賓納❤︎︎$10
飲品包裝袋超可愛😍大大包,支飲管都靚過人。
2023-11-06
  • 香蔥手抓餅
唔係第一次黎,係度食左好幾次!雖然依度比起其他旺中嘅手抓餅貴。但因為依度多料,又有蕃茄醬可以揀,所以會再黎!不過今次嘅體驗唔太好😢 之前會連膠袋比客人,岩晒喺旺中一度行一度食,但依加要膠袋又加$1 !😭 唔比交袋真係好容易跌到啲碎周圍都係,尤其有時想一度行一度食嘅時候!😢仲有蕃茄醬之前嗰次因為唔夠,今次想要多啲,點知店員又話多醬嘅話要加$1! 😢希望店家會更加照顧客人嘅需要😢

希望店家會更加照顧客人嘅需要😢

2023-08-21 149 瀏覽
細個成日食啲手抓餅都好薄食完好似冇食咁,呢度絕對唔會😂手抓餅好有份量超厚身食完爭啲飽!呢條選擇都幾多,淨係叫一個芝士火腿都好滿足~芝士味香濃 手抓餅餅皮好酥化😚