餐廳: 元気寿司
資訊:

2007-07-30 14 瀏覽
(此網址至今還未有黃大仙中心元氣資料)開業至今,今天都是第一次去,因一直被長長人龍嚇倒星期六晚九時到,也要等二十分鐘妹妺推介燉蛋($15),夠熱,有冬菇及蟹柳,蛋好滑,的確好食壽司方面,覺得較好有:汁煮八爪魚($15):好爽口,醃得好夠味醋青魚($12):元氣做得出色,夠鮮美,夠大件,不太腥,且面頭有塊酸蘿蔔薄片,味道幾夾,好抵!波士頓卷($12):好鍾意裏面的芝士較普通的有:三文魚($9),鰻魚($15),炸蝦卷($15),穴子($15),下次不會再叫這兒缺點是迴轉位太迫,且入單時又不記低坐位號,差不多有五次都俾錯東西,全部都是隔離枱叫的,但俾錯我們,幾煩擾
(此網址至今還未有黃大仙中心元氣資料)
開業至今,今天都是第一次去,因一直被長長人龍嚇倒
星期六晚九時到,也要等二十分鐘
壽司方面,覺得較好有:
汁煮八爪魚($15):好爽口,醃得好夠味
波士頓卷($12):好鍾意裏面的芝士

不嬲都知元氣既質素唔穩定, 不過樂富呢頭真係冇乜好食, 唯有都係去元氣, 一餐半餐者! 8點前去到, 難得唔駛排隊等, 入去既決心更大~一坐低就二話不說開半綠茶先, 個人覺得元氣唯一一定比其他迴轉優勝既, 就係呢杯自己加綠茶粉開既綠茶, 次次去元氣一定會飲多兩杯!~跟住就梗係開餐, 去呢d質素參差既連鎖迴轉壽司食野又唔想食完覺得唔值既話, 好簡單, 就係唔好食18蚊以上既貴價壽司~ 好似我咁怒食9蚊12蚊, 又夠飽, 質量差少少既都冇咁嬲!9蚊既玉子腐皮燒八爪魚墨魚同埋三文魚就必食既, 前4樣都正常一般咁啦, 三文魚都幾新鮮, 我鍾意元氣既三文魚肉色鮮亮又冇咁多脂肪紋冇咁膩, 不過鍾意食肥美三文魚既人可能會唔多happy。另外仲食左:辣味三文魚軍艦: 小小辣味又唔會蓋左三文魚既味, 紫菜都係脆既, 唔錯~波士頓卷: 中間有一舊仔唔蘇既cheese, 幾得意, 都係唔錯。炸蝦卷: 雖然唔係岩岩炸起, 不過條蝦都仲脆脆地, ok啦!他他牛: 賣相差左, 好似一塊燒乾左既生牛片, 之前係厚肉d靚d ga! 我冇食, 朋友就話味道冇變, 仲ok喎。本來想食吞拿魚同埋元氣既皇牌炸軟殼蟹手卷, 不

另外仲食左:

本來想食吞拿魚同埋元氣既皇牌炸軟殼蟹手卷, 不過吞拿魚個樣真係太差太唔新鮮, 拎唔落手, 朋友又話飽飽地, 就算啦。

賣單前都係決定試埋佢個日式chocolate cake, 嘩, 上下兩層chocolate sponge好軟呀, 中間層chocolate cream就小小甜, 成件食就岩岩好唔"溜", 呢個可以比個"正"字!

服務都唔差, 侍應幾有禮, 環境唔算太大不過都幾乾淨~

如果呢間既質素keep到呢個水平又咁岩冇乜人排隊, 去開呢頭都食得過。
2007-06-11 15 瀏覽
上個星期六約咗同學仔食lunch 突然間好想食壽司近近地就揀咗樂富間元氣, 我大約1:15分到達以為都要等下點知唔駛等仲有大把位添唔知係咪真係地區既問題啦, 坐低之後都食咗啲大路嘢都保持到一般既水準,後來見佢有個活赤背壽司係新嘢就試下啦個waiter 已經講咗要即時開所以要等約五分鐘跟住個活赤背壽司嚟到到個樣已經唔係好新鮮我一食落口就一陣魚腥味仲要係臭臭地添於是就叫個waiter 埋嚟叫佢cancell 咗呢碟, 我都唔係好明又話新鮮即開點解都會係咁差, 元氣你真係要撿討吓啦
2006-07-10 14 瀏覽
下午行樂富中心, 見有d 肚餓, 想到這裡有間元氣,記得之前有網友評價話d野都幾好, 所以就想去試試.來到門口, 發現沒人等位,很快就有人帶我們入座. 唔知係咪下午時段, 帶上居然無乜野食?! 連最base 既三文魚, 墨魚, 前菜呀都無? 無法啦! 唯有自己來點啦! 不用等很久,三文魚,吞拿魚, 墨魚壽司各一碟來了, 三文魚唔多新鮮!_! 吞拿魚我個f 就話麻麻, 顏色唔鮮色喎?! 墨魚ok, 唔錯. 食完無耐, 就發現帶上面開始有返d 野來, 不果都唔多又拿了2碟三文魚, 比之前食既好多了, 幾新鮮之後又由再order了帶子,醋黃魚, 油甘魚等.. 壽司軟殼蟹手卷, 三文魚皮手卷,三文魚頭湯... (有d食咗唔多記得了)帶子唔錯, 幾新鮮三文魚頭湯唔錯, 幾鮮, d魚頭都幾多肉食, 不果d楊辣咗d ^^ (好能本人唔係好食得辣既關係)最失望係軟殼蟹手卷, 涷哂,唔香口, ><!!記得以前佢吔整得好好食0架..... !_! 其余d 野都係一般般@ @這間店舖客人很少, 見都係媽媽帶D小朋友來食可能咁所以唔放咁多生既野係帶上面0瓜?!地方都幾乾淨, 可能係新開
下午行樂富中心, 見有d 肚餓, 想到這裡有間元氣,
記得之前有網友評價話d野都幾好, 所以就想去試試.
來到門口, 發現沒人等位,很快就有人帶我們入座.

之後又由再order了帶子,醋黃魚, 油甘魚等.. 壽司

帶子唔錯, 幾新鮮
三文魚頭湯唔錯, 幾鮮, d魚頭都幾多肉食,
不果d楊辣咗d ^^ (好能本人唔係好食得辣既關係)
最失望係軟殼蟹手卷, 涷哂,唔香口, ><!!
記得以前佢吔整得好好食0架..... !_!

其余d 野都係一般般@ @

這間店舖客人很少, 見都係媽媽帶D小朋友來食
可能咁所以唔放咁多生既野係帶上面0瓜?!

地方都幾乾淨, 可能係新開不久的關係
服務可以, 人都幾有禮貌

這次食了7碟$15, 5碟$9, 2碟$12
總消費約%200 (己包加一)

每人消費: $100

總括來講咁價錢來講有D 貴
2006-04-28 21 瀏覽
上次放工, 不想去太遠, 所以選擇了樂富這間, 見佢新開, 好少在這些屋苑有這些日本食品, 我平日見到旺角觀塘的等位等到死, 所以我一定唔會去, 看沒人等位我便入去試下, 那兒的軟殼蟹手卷超好味, 因紫菜好香脆, 所以食完一個又一個, 食物又好新鮮, 我諗我們下次也想惠顧, YEAH!我們兩人食了不太多, 也叫了個旦也幾好味, 但唯一係沒其他小食, 只得壽司, 希望遲些會有改善呢!
2006-04-13 19 瀏覽
去樂富買野,之後搵食,想食壽司,冇得揀之下去元氣。有春天新推介,食炸墨魚咀,應該轉好耐所以完全唔脆,不過鍾意墨魚咀有嚼口。次次元氣三文魚質素都唔同,今次就唔錯,好多好靚好好味,食到唔停得,加埋最愛0既鴨胸壽司,非常滿足lu...
去樂富買野,之後搵食,想食壽司,冇得揀之下去元氣。