2021-01-22 534 瀏覽
係12月頭時政府突然又要求食肆縮短謍業時間,經過以往既教訓,我同男友決定係又比林鄭封食肆前出去食最後的晚餐。就黎無晚市食,左諗右諗打,又上OPENRICE碌下,最後決定黎食仲未食過既倫哥邊爐。坐低好快簡好餐($198/1)同埋雞煲辣度,十分鐘後雞煲就黎了。侍應提醒我地要每2分鐘搞一次,8分鐘後/直至你理想既熟度就可以食。呢個方法令到食到最尾既雞都唔會鞋恰恰。呢間雞煲果然出名,每次搞拌時,一打開都香味四射,口水都流哂。我地簡8分鐘後直接食。結果食食下發現,一D較為大舊既雞其實煮內D會熟小小。不過雞件真係好惹味,肉既份量都好多,我地一口接一口直接食哂侍應幫我地加湯後好快上左一碟送既海鮮,仲有外面雪櫃任取既食材,任叫既肥牛及西班牙豬肉則要同侍應落單。海鮮盤既海鮮質素唔錯,由其是蝦呢D好易變壞既依材都好彈牙,而且好甜,估計佢應該係用新鮮蝦。其他都應該係急凍食材,放落去恰下恰下,吸哂雞煲汁既精華,呢個價錢黎講都算唔錯。至於海鮮配料就都係大路既食材都有,而最令我驚喜既係竟然有鴨血!!!!而且質索幾好,成晚都食左好多塊;O。另外佢既餃類來貨都唔錯,而西班牙豬肉亦係另一樣推薦食物,肉質一D都唔似外面成

侍應幫我地加湯後好快上左一碟送既海鮮,仲有外面雪櫃任取既食材,任叫既肥牛及西班牙豬肉則要同侍應落單。海鮮盤既海鮮質素唔錯,由其是蝦呢D好易變壞既依材都好彈牙,而且好甜,估計佢應該係用新鮮蝦。其他都應該係急凍食材,放落去恰下恰下,吸哂雞煲汁既精華,呢個價錢黎講都算唔錯。至於海鮮配料就都係大路既食材都有,而最令我驚喜既係竟然有鴨血!!!!而且質索幾好,成晚都食左好多塊;O。另外佢既餃類來貨都唔錯,而西班牙豬肉亦係另一樣推薦食物,肉質一D都唔似外面成行成市既邊爐咁廉價,唔覺意仲聽到呢到既員工放工都會自已同公司買呢隻豬肉返屋企煮
飲品都係任飲,無乜特別。一個兩舊水既任食雞煲邊爐,絕對高質過好多旺角樓上任食場,對元朗人黎講真係一個好好既選擇。
2020-12-03
2021-01-03 510 瀏覽
上星期女友生日周,食完日本野又點夠喉,梗係揾返d好食又任食既晚餐賀一賀佢!就book左人氣滿滿既倫哥雞煲!之前喺九龍區食過,元朗呢邊就近我哋一d , 所以今次就揀左元朗呢邊,估唔到盡管疫情下,都仲有好多捧場客!醬汁方面都叫齊全,辣同唔辣,香油都一應俱全,不過醬汁都唔係倫哥既主打,雞煲同海鮮先係主角!除左雞煲外,免收費任食項目都唔少,包食得飽!飲品選擇都叫應有盡有,啤酒汽水果汁任飲雞煲未嚟,鮑魚先到,大大隻蠔汁東姑鮮鮑魚,幾香幾爽口彈牙,而且幾香甜說時遲那時快,雞煲出場,足足有半隻雞,夠2人用,小小辣椒既香味已經令我流晒口水份量多,夠2人用,雞肉都幾入味,小小辣,幾惹味,就算加雞份量都係咁多,d 雞就真係幾好食,不過都好後悔再叫多左份雞,因為好戲在後頭!食完雞就會轉邊爐湯鍋好戲在後頭,除了雞煲任食外,仲有限量供應既海鮮拼盤同手切牛肉,肥牛肉,墨魚滑,蝦滑等,份量之多,真係有d後悔再叫多份雞!手切牛肉嫩滑,牛味十足,肉汁幾豐富!海鮮拼盤非常豐富,有新鮮既蝦,蟹,斑腩,花甲,螺。。。樣樣都幾鮮甜,份量又多!除了雞煲,海鮮拼盤,肥牛外,仲有好多任食既丸,蔬菜,餃等等,特別推介芝士丸,熱辣辣滾出
就book左人氣滿滿既倫哥雞煲

除左雞煲外,免收費任食項目都唔少,包食得飽!

飲品選擇都叫應有盡有,啤酒汽水果汁任飲

食完雞就會轉邊爐湯鍋

手切牛肉嫩滑,牛味十足,肉汁幾豐富!

除了雞煲,海鮮拼盤,肥牛外,仲有好多任食既丸,蔬菜,餃等等,特別推介芝士丸,熱辣辣滾出嚟,好惹味!小心入面豐富既芝士流晒出嚟!

• 蠔汁東菇鮮鮑
  • 海鮮拼盤
  • 牛肉
  • 墨魚滑
2020-12-16 245 瀏覽
天氣變冷,又到了吃火鍋的季節。趕得及在收緊限聚令之前相約朋友來倫哥吃火鍋。我們選了火鍋、雞煲無限時任食套餐。除了有惹味雞煲和小食之外,還有多達幾十款的海鮮配料任君選擇。另外還包括了幾款固定海鮮和牛頸脊,十分豐富,$288一位性價比確實很高。先來了幾份小食。胡麻豆腐和麻辣四季豆。豆腐滑溜溜,配上麻醬是不會有錯的組合。而麻辣四季豆辣得過癮,椒麻十足!另外還有每人一份的鮑魚花菇。鮑魚和花菇均非常入味,而且鮑魚爽口鮮味,花菇則肉厚軟滑。在吃火鍋之前,先吃雞煲!雞煲可以自選辣度,同行友人有不太能吃辣的,所以我們點了BB辣。但BB辣依然惹味十足,帶有少許辣勁,孜然粉的味道很濃烈。鷄肉份量很多,而且嫩滑juicy!吃完雞煲之後,正式來到火鍋環節。先點湯底,我們點的是很適合冬日的北海道牛乳豬骨鍋。湯底呈現漂亮的奶白色,而且材料不馬虎,十分足料。喝幾口湯之後便開始打邊爐了,我們先從固定分量的牛頸脊和海鮮拼盤開始。牛頸脊質素不俗,牛味突出,肥瘦適中,灼熟後肉質也很嫩滑。而海鮮拼盤則非常豐富!除了有固定海鮮象拔蚌、生蠔、蟹和帶子之外,還有蜆、龍躉、魷魚、蝦、青口等等,而且都是可以任食的!每款海鮮也非常新鮮,
天氣變冷,又到了吃火鍋的季節。
趕得及在收緊限聚令之前相約朋友來倫哥吃火鍋

我們選了火鍋雞煲無限時任食套餐。

先來了幾份小食。
胡麻豆腐和麻辣四季豆。

豆腐滑溜溜,配上麻醬是不會有錯的組合。
而麻辣四季豆辣得過癮,椒麻十足!

另外還有每人一份的鮑魚花菇。
鮑魚和花菇均非常入味,而且鮑魚爽口鮮味,花菇則肉厚軟滑。

在吃火鍋之前,先吃雞煲

但BB辣依然惹味十足,帶有少許辣勁,孜然粉的味道很濃烈。
鷄肉份量很多,而且嫩滑juicy!

吃完雞煲之後,正式來到火鍋環節。
先點湯底,我們點的是很適合冬日的北海道牛乳豬骨鍋。
湯底呈現漂亮的奶白色,而且材料不馬虎,十分足料。

牛頸脊質素不俗,牛味突出,肥瘦適中,灼熟後肉質也很嫩滑。

而海鮮拼盤則非常豐富!
每款海鮮也非常新鮮,鮮甜無比!
任食海鮮之中我個人比較推薦的是龍躉魚塊,實在太鮮味,而且肉質很爽口!

另外餐牌上和外面的自助區都有好幾十款不同的火鍋配料,可以説是應有盡有。
肉類方面有肥牛、豚肉片等等也不錯。
尤其是豚肉片,不會太肥,肉質嫩滑,配牛乳湯鍋非常配搭。

自家制手打蝦滑和墨魚滑絕對是encore之選!
非常足料之餘,自家制果然很彈牙,而且很鮮味!

另外還有各種餃子、丸類、蔬菜、麵類、炸物等等的選擇。

手工韭菜餃是另一必試!喜歡他們的餃子皮薄,但餡料飽滿。

最後吃完火鍋還有黑糖冰粉,大滿足!
2020-12-15 70 瀏覽
在吃過的$200以內任食的打邊爐餐來講,"倫哥"的食物品質味道、賣相和服務真的是值得稱讚的!整體評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(五分為滿分)餐廳在樓上,不是很好找,但問一下人很快就找到了。其實樓下招牌還是蠻顯眼的。本來吃得不多的我是想不要雞煲,打算直接打邊爐的。但雞煲是這裡的特色,怎能錯過呢?!雞煲: ❤️❤️❤️❤️❤️老闆端上雞煲耐心介紹,教我們怎樣炒。原來這裡的雞煲都是生雞上檯,要吃到好味道juicy的雞煲要自己炒,時間的掌握很重要,需要每隔2分鐘炒一次,然後再蓋上蓋子焗2分鐘,一炒一焗,共4次8分鐘,雞肉剛剛好熟,肉汁還都保留在雞肉裡,雞肉醃製的味道也剛剛好不會太鹹。真的忍不住要多吃幾塊!沒吃完的雞肉放到碟子裡,我們沒有換煲直接加湯開始打邊爐(換煲要+$30):海鮮拼盤(只上一次)❤️❤️❤️❤️❤️食材新鮮,味道鮮甜西班牙黑豚肉❤️❤️❤️❤️❤️任點任食,有人端上來的黑豚肉,雖然沒有自取那麼方便,但食物品質賣相更有保證。這個豚肉味道香濃,肥瘦剛剛好,一定要再叫美國肥牛❤️❤️❤️❤️❤️任點任食,有人端上來的美國肥牛讓喜歡吃牛肉的我很是驚喜,這個肥牛很有牛肉的味道而且肥瘦分佈均勻,也是要再叫的其它還有很多自取的食物飲

整體評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(五分為滿分)

雞煲: ❤️❤️❤️❤️❤️
海鮮拼盤(只上一次)❤️❤️❤️❤️❤️
食材新鮮,味道鮮甜
西班牙黑豚肉❤️❤️❤️❤️❤️
美國肥牛❤️❤️❤️❤️❤️
其它還有很多自取的食物飲料,種類不少,品質也是中規中矩不過不失,最後還有一個小驚喜: 侍應端上來一碗黑糖冰涼粉,打邊爐後吃一碗真是太舒服了!
$198任食機煲火鍋🔥House Special Chicken Pot秘傳啫啫雞煲鍋子裝滿醃製好的生雞塊,店員講解食法:每隔2分鐘炒一次,然後焗住,炒4次共8分鐘,才能保證雞肉嫩滑。雞煲入味但肉質真的很嫩,配上九層塔很搭。-🔥Choice of Soup Base: Mixed Mushroom自選湯底: 什菌已經足夠鹹鮮,什麼食材搭配都很好。-🔥Seafood Platter海鮮拼盤海鮮豐富,包括:鮑魚、青口、蠔、帶子、鯇魚、大蝦。- -🔥Spanish Pork Slices西班牙黑豚肉-🔥U. S. Beef 美國肥牛-🔥Jelly with Black Sugar Sauce黑糖冰涼粉-餐廳其他邊爐食品和飲品在雪櫃自取。蔬菜菇類、丸類、麵食都有。不過雪櫃會自行關的燙門設計拿取食品有點不方便,其餘店員、餐飲體驗都不錯👍🏻✨。
$198任食機煲火鍋

🔥House Special Chicken Pot
秘傳啫啫雞煲
雞煲入味但肉質真的很嫩,配上九層塔很搭。
自選湯底: 什菌
已經足夠鹹鮮,什麼食材搭配都很好。
🔥Seafood Platter
海鮮拼盤
海鮮豐富,包括:鮑魚、青口、蠔、帶子、鯇魚、大蝦。
[免費任點]
🔥Spanish Pork Slices
西班牙黑豚肉
🔥U. S. Beef
美國肥牛
🔥Jelly with Black Sugar Sauce
黑糖冰涼粉
2020-12-13 32 瀏覽
睇左uLifestyle 報導特別去食,$198係雞煲,再包火鍋配料如菇類、丸類、汔水飲品等等,海鮮併盤要另加錢,我地2個人食,併盤內有青口、蝦、蠔、小鮑魚等各2隻,以上只會出一次,冇得再添,埋單$480,火鍋配料種類太少,並沒有報導所説的48款。相信同價錢,同區有其他更好選擇,建議只食雞煲,唔需要另加海鮮。餐廳內的環境,清潔可以再做好D,枱面有D痴立立感覺,餐具都要再抹一抹先可以用。但餐廳內負責落單既姐姐服務態度十分好,值得一讚。

但餐廳內負責落單既姐姐服務態度十分好,值得一讚。
2020-11-29
2020-12-09 101 瀏覽
天氣開始轉凍,早排就一家人去咗倫哥打邊爐!我哋已經係第三次食倫哥,水準依然保持到,而且價錢唔貴,物有所值。我哋點咗$288火鍋+雞煲無限時任食套餐,包時令海鮮任食,頭盤更送青蟹一隻,啱晒我哋成班海鮮控!等候期間,店員殷勤地送上幾款前菜。胡麻豆腐惹味開胃,麻辣四季豆麻辣香口,冬菇扣鮑魚最好食,鮑魚口感軟腍,大大隻絕不欺場,冬菇炆得非常入味,吸收鮑魚汁更添鮮甜!之後上雞煲。店員俾咗一個小任務我哋,就係要打開煲蓋,每兩分鐘炒四次,將雞件煮熟,同時令醬汁完全滲入雞件中!雞煲係倫哥嘅招牌菜,一段時間無食水準依舊。雞肉份量慷慨,醬汁惹味之餘又唔會過鹹,雞件嫩滑入味。雖然雞件係無限任添,但火鍋一樣係重頭戲,我哋都決定留肚。火鍋湯底有六款選擇,選擇多多,我哋揀咗番茄湯底,番茄味道濃郁,味道天然唔人工,好有誠意。海鮮拼盤好豐富,有帶子、青口、蝦、魚片、蜆、魷魚、桶蠔等,仲有贈送嘅青蟹!海鮮好新鮮,無將貨就價。帶子、蠔及蟹無得refill,不過其實都已經好豐富。另外仲送咗一碟牛頸脊,二人來講份量算多。牛頸脊顏色鮮嫩,肉味濃郁,完全唔肥,一分錢一分貨,呢個真心好食!除咗配料櫃嘅食材之外,我encore得最多

等候期間,店員殷勤地送上幾款前菜。

胡麻豆腐惹味開胃,
麻辣四季豆麻辣香口,

除咗配料櫃嘅食材之外,我encore得最多嘅就係黑白墨魚蝦滑墨魚滑蝦滑喺人手手打,口感超級彈牙,而且食到墨魚粒及蝦仁,真材實料!我足足食咗幾輪,好誇張!

配料櫃選擇尚算多:

倫哥火鍋放題任食有一個好處,就係不限時。有時放題未必話想食好多,但真係唔想食得太趕頭趕命。
喺呢度就可以一邊打邊爐,一邊成家人傾傾計,不受拘束!

最後仲有甜品,非常甜蜜圓滿嘅一晚。
2020-12-07 10 瀏覽
喺香港食雞煲最驚一個問題,就係食完雞煲之後餐廳會直接到湯落去,不過呢一間就唔存在呢個問題,仲可以同你換煲(需加錢)呢一間分店唔算大,坐嘅時候都算係舒服,不過冷氣呢就有啲大,所以大家都唔需要擔心喺呢度食雞煲會食到好焗好熱。食物方面,先講吓佢嘅雞煲,整體味道比較濃,如果一般都食開辣嘅朋友建議可以直接叫中辣以上,小辣嘅感覺就好似BB辣咁,適合想食少少辣既朋友去試。 呢度特別之處就係雞係可以任食嘅,我同朋友都食咗兩輪非常滿足!火鍋配料嘅選擇有一部份可以自己出去拎,有一部份就要同店員講,整體嘅配料冇話好出色,同一般火鍋店應該要有嘅配料一樣。但係值得一提嘅就係呢一度送嘅海鮮拼盤,估唔到佢嘅海鮮非常新鮮!尤其是係蠔,估唔到都幾大隻,而且食落好有鮮味!性價比黎講都算唔錯!
性價比黎講都算唔錯!
2020-12-06 10 瀏覽
最近天氣轉涼,最適合當然是打邊爐和食雞煲!今晚特意和朋友到倫哥,兩者都可以試到!等待的時候店員先奉上前菜和鮑魚花菇,鮑魚軟糯而彈牙,而花菇肉厚,吸收了鮑汁的精華,很鮮味又好食!真是高質!接著便是今晚第一主角雞煲了。店員首先教我們雞煲每2分鐘翻炒一次,炒四次便可以食了!為了遷就朋友,我們叫了bb辣,雞煲炒得很香,香氣撲鼻!味道果然不算很辣,卻有很重孜然粉的香氣,令雞肉食起來更加惹味,趁熱食很好吃!食得差不多時,我們便轉火鍋了,最後選了比較特色的牛乳豬骨鍋,湯底用了北海道牛乳,所以呈淡奶白色,豬骨湯底也挺鮮甜,而且不會太濃味,很適合雞煲後滾一滾!配料方面很豐富,店員先給我們海鮮拼盤、牛頸脊、黑白墨魚滑、豚肉和肥牛等。海鮮拼盤很多很吸引,有四款固定海鮮,包括蟹、帶子、象拔蚌和生蠔,其他則是任食海鮮,例如魷魚、蝦、青口、蜆和龍躉魚塊等,都很新鮮而且足料,真是十分抵食!我最喜歡的是龍躉魚塊,煮過後的魚肉質實而且有彈性,加上龍躉魚味突出,很好食,質素很高,令我們encore幾次!其他海鮮也很新鮮,如象拔蚌彈牙鮮甜,青口和蟹也是啖啖肉的!而蜆肉亦鮮甜得很!這裏的海鮮選擇真是很豐富!而肉類方面,任食肥

接著便是今晚第一主角雞煲了。

而肉類方面,任食肥牛質素一般,而固定份量的牛頸脊亦很高質,牛肉味很突出,而且牛肉也算嫩滑,也不會太肥膩!

黑白墨魚滑也是另一encore推介!黑色的墨魚滑十分彈牙,而且食到粒粒墨魚粒,鮮味十足;白色的蝦滑也不錯,食起來啖啖肉。

另外,其他配料也可以到配菜櫃自行拿取,很豐富,像有午餐肉、響鈴、鴨血、牛柏葉,烏冬、鵪鶉蛋、多款丸類、菇類、菜類,應有盡有。比較特別是這裏有很多款特式丸,像芝心丸、蟹籽丸、爆汁牛丸等,比一般火鍋店更多元化!
而且有我最喜歡的鵝腸,放到火銅中,肥美又爽脆,加上任食,太滿足了!

最後,原來還有甜品黑糖冰粉,雖然我們沒有點麻辣鍋,但是冰粉也不錯,甜甜滑滑的,很透心涼!

倫哥性價比很高,無限時任食,而且雞煲火鍋配料味道也很好,可以等疫情緩和後再來!
2020-12-05 16 瀏覽
趁疫情期間所有食肆只限四人一台之下就嚟冬天朋友想食雞煲又想打邊爐我就知道最近香港有一間叫倫哥火鍋私房菜可以同時滿足晒兩個願望於是跟朋友一齊約喺元朗鳳攸南街9號好順利大廈1樓嘅火鍋專門店一於試吓首先講元朗呢間店環境相當闊落光線充足 我同朋友們差唔多六點就到又唔使排隊店員就相當殷勤 服務態度又好而且好幸運咁安排我哋去卡位坐得好舒服店舖有一個配料區 相當整齊同時有飲品以及火鍋配料可以任拎飲品有好多選擇 當中有茶類果汁類以及汽水任飲火鍋配料相當豐富 丸類 菇菌 蔬菜類不過緊記拎配料嘅時候要記得戴住口罩因為我哋四個人食所以我哋選擇左$288嘅雞煲海鮮火鍋任食套餐食火鍋之前有兩道前菜花生醬豆腐同麻辣豆角豆腐入口好滑 配搭花生醬好夾豆角都好好食首先食個雞煲店員將煮雞煲嘅材料放係上檯店員同我地講解雞係未熟嘅當中材料有芫荽蒜頭洋蔥辣椒要我哋用8分鐘嘅時間將佢炒熟用一炒一焗既方法 每兩分鐘一次炒既途中不斷聞到好香既雞煲氣味而且我哋揀咗少少麻辣嘅味道等到雞肉啱啱熟嘅時候即刻食非常惹味 醬汁濃味 肉質嫩滑 實在太好味四個人好快就食晒 大家都一致同意再食多次轉雞煲食完雞煲之後店員幫我哋轉另一個煲 同時奉上一次性
趁疫情期間所有食肆只限四人一台之下

四個人好快就食晒
大家都一致同意再食多次轉雞煲

食完雞煲之後
店員幫我哋轉另一個煲
同時奉上一次性海鮮拼盤、
炆鮑魚花菇、黑白墨魚蝦滑以及牛脊肉
湯底中我哋揀咗姬茸雜菌湯底
湯底上枱之後趁未煮其他火鍋配料嘅時候飲咗啖
非常濃郁菇菌味道味道而且夠清
好啱做火鍋湯底
海鮮拼盤當中有一次性提供嘅蟹、水尤、、生蠔、
象拔蚌、迷你蟶子、青口、
同埋無限任叫嘅肥牛、豚肉、花甲、海蝦、以及必點回本既龍躉肉

所有海鮮食材都絕對新鮮
當中我比較喜歡迷你蟶子、黑白墨魚蝦滑、
以及龍躉肉
好鮮甜,肉質爽口彈牙,而且唔痴牙

鮑魚花菇都相當好味
口感彈牙,煙煙韌韌

牛脊肉聽店員講係用本地牛去飼養 絕對有保證
油脂分布好平均 煮熟嘅時間唔需要太耐
肉汁好豐富 絕對推介

最後每人有一份甜品「黑糖冰涼粉」
食完透心涼
2020-11-26
  • 龍躉肉
  • 牛脊肉
2020-12-03 20 瀏覽
(李香蘭音樂奏起)食雞煲,我心依然念雞煲,吃不到,我心牽動!夜漸凍,魚片滲透到腦海中,回頭烚舊肉,牛肉彈動,迷住凝望佢,熟咗唔識郁,呀~繼續唱都唔醫肚,付諸行動真係去食雞煲啦等煲期間攞住嘢飲先,任飲真係好開心雞煲非常芳香惹味,每2分鐘攪一攪佢,如是者4次,就食得喇熟咗就係咁個樣嘅,山雞肉好嫩口,啖啖肉爆晒汁麻辣四季豆好香口,好快就食晒香菇炆鮑魚好入味,連西蘭花都好有味凍冰冰嘅豆腐係不錯嘅前奏食完雞煲就到下半場喇,豬骨鮮奶湯有淡淡奶香黑白墨魚滑都好滑好彈牙,仲可以encore𠻹海鮮盤上嘅海軍都好新鮮,食落鮮味四溢牛頸脊認真冇得輸,肉香油香好平衡豚肉都唔錯㗎,又係可以無限任叫仲有好多食材可以喺雪櫃度拎,今餐真係極之滿足

等煲期間攞住嘢飲先,任飲真係好開心

雞煲火鍋放題

雞煲非常芳香惹味,每2分鐘攪一攪佢,如是者4次,就食得喇

熟咗就係咁個樣嘅,山雞肉好嫩口,啖啖肉爆晒汁

麻辣四季豆好香口,好快就食晒

香菇炆鮑魚好入味,連西蘭花都好有味

凍冰冰嘅豆腐係不錯嘅前奏

食完雞煲就到下半場喇,豬骨鮮奶湯有淡淡奶香

黑白墨魚滑都好滑好彈牙,仲可以encore𠻹

海鮮盤上嘅海軍都好新鮮,食落鮮味四溢

牛頸脊認真冇得輸,肉香油香好平衡

豚肉都唔錯㗎,又係可以無限任叫

仲有好多食材可以喺雪櫃度拎,今餐真係極之滿足
2020-12-02
雞煲火鍋放題
  • 海鮮拼盤
  • 牛肉
  • 牛頸脊
2020-12-01 9 瀏覽
🔍倫哥火鍋私房菜 (元朗)📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈1樓-開始轉涼又想食雞煲啦 今次就試咗係元朗嘅倫哥 好抵食!$198任食雞煲火鍋🔹$198雞煲火鍋任食雞煲係用生雞 所以要煮8分鐘 每2分鐘開蓋炒一次 間唔中店員都會幫吓手 揀咗小辣 整體幾香 雞肉仲幾嫩 食一份唔洗加雞都飽咗一半了 之後就加湯底食火鍋 湯底揀咗番茄湯 甜甜地再加啲新鮮番茄就更加濃!一開始會拎咗份牛肉同豚肉 另外再送海鮮一份 有蝦、帶子、鮑魚、青口、蠔、花甲、鯇魚片帶子有驚喜 蠔都新鮮 鮑魚都爽口 牛肉同豚肉都係正常操作火鍋款唔稱得上好多 但都夠食 推薦:包心年糕丸、厚切午餐肉、鴨血、韭菜餃!粉麵類要問職員拎 出前一丁同稻庭烏冬都係成包上 衛生加分 飲品都係基本款最後仲會有一碗黑糖冰粉 好味喎 清清涼涼又唔會好甜 食完咁多嘢做個Ending都唔錯
🔍倫哥火鍋私房菜 (元朗)
📍元朗鳳攸南街9號好順利大廈1樓

🔹$198雞煲火鍋任食

帶子有驚喜 蠔都新鮮 鮑魚都爽口 牛肉同豚肉都係正常操作

2020-11-29 77 瀏覽
近日天氣寒冷,最好梗係去食雞煲或打邊爐啦,今日約咗朋友去元朗「倫哥尊尚火鍋私房菜」打邊爐食雞煲,一次過滿足晒兩個願望,正呀!首先有前菜,十分醒胃,仲有花菇鮑魚,炆得十分入味,口感煙韌彈牙! 抵食$288任食雞煲火鍋放題, 主要有雞+ 海鮮盤+一份牛頸脊+一份墨魚&蝦滑等等,十分豐富,好抵呀!雞煲仲可以自選辣度,雞件嫩滑,配上大量芫茜、蒜頭&洋蔥等等,超級惹味,雞煲勁香勁惹味, 胡椒&辣椒份量味恰到好處, 唔太辣,好啱我,雞件仲可以無限追加添!食完雞煲就可以打邊爐,我叫咗《北海道3.6牛乳豬骨湯》,湯底以3.6牛乳&豬骨整製成,肉味濃郁, 味道香滑有奶味, 正呀! 海鮮拼盤,非常豐富, 有帶子、海蝦、廣島蠔,龍躉等等。 厚切龍躉斑片,入口甜美,口感彈牙, 魚味十足,仲可以encore 添! 美食之選《牛頸脊》,油花分佈平均,牛味香味, 肉質嫩滑,切成薄片, 灼一陣就食得啦! 仲有《墨汁墨魚滑》&《花枝蝦滑》,我都好喜歡,超爽口超彈牙,好食。當然有其他火鍋配料都好唔錯,種類好多,有丸類、雲吞水餃、響鈴、豬肉片& 蔬菜類別等等。 當然有嘢飲任飲啦!

2020-11-29 34 瀏覽
近年囝囝已經出來返工,所以成日帶我去食好野 疫情下,不去太遠地方食野,元朗區內打邊爐。今次黎倫哥尊尚火鍋私房菜選左雞鍋同火鍋。先來一鍋雞煲 要兩分鐘炒一次。最少炒4次。因為生雞。可以任食雞。之後轉水火鍋。汽水任飲可以任食火鍋配料。打開雞煲好香好夠味 選細辣每隔2分鐘打開就好香好重味。有點像四川味道要用木匙因為整花個煲。幾分鐘已經完成不會辣雞肉夠入味加上不斷出油令雞肉更嫩滑。其實更本食5晒整煲雞。當差不多時。我地已經轉火鍋 基本主要呀仔最愛吃雞食5停不過太大煲所以冇加雞 之後食火鍋 有個海鮮盤加牛同黑豚肉冇得再加 有3 種湯底我要左雜菌湯底. 比較淡口. 所以我將海鮮先放內, 再加入其他火鍋料自己鍾意 響鈴 鮮腐竹 同個海鮮。雖然火鍋沒有太大特別。值得讚是個雞煲。好好味2百多元有雞煲同火鍋。都係不錯的選擇。
今次黎倫哥尊尚火鍋私房菜
選左雞鍋同火鍋
先來一鍋雞煲

可以任食火鍋配料。

打開雞煲好香好夠味
選細辣
每隔2分鐘打開就好香
好重味。有點像四川味道
要用木匙

有個海鮮盤加牛同黑豚肉
冇得再加
有3 種湯底
我要左雜菌

湯底. 比較淡口. 所以我將海鮮先放內, 再加入其他火鍋
自己鍾意 響鈴 鮮腐竹 同個海鮮。

雖然火鍋沒有太大特別。
值得讚是個雞煲。好好味
2百多元有雞煲火鍋。都係不錯的選擇。

2020-11-23
成日聽d朋友講「倫哥」平靚正 今次終於有機會試下喇 果然冇令我失望!佢地既「$198無限時雞煲火鍋任食放題」真係好抵食呀!鍾意食雞煲同打邊爐既你一定唔可以錯過!環境唔錯幾骨子 乾淨企理 而且有卡位坐先食雞煲 再加湯底打邊爐 一次過滿足晒兩個願望! 而且有別於其他雞煲火鍋店 佢地既湯底總共有三個選擇 包括有酸菜、野菌同埋蕃茄口味 幾驚喜 我地今次就揀左野菌湯底個雞煲真係好香好惹味呀 一打開個蓋已經流晒口水 食落仲好好味 雞煲夠香夠麻 而且雞肉嫩滑 仲啖啖肉添! 正!海鮮拼盤:仲唔到呢個價錢都有高質海鮮食 海鮮夠新鮮 帆立貝、鯇魚片同蠔都非常出色 而且連鮑魚都有得食添呀 真係好超值!牛肉既質素都唔差 色水好靚 而且仲可以無限添食!鯇魚片真係好正呀!好有鮮味!蔬菜亦好新鮮 顏色翠綠食落爽口火鍋配料質素都唔錯 而且選擇都算多 仲有我最愛既厚切午餐肉添呀!飲品都算幾多選擇!美味而又滿足既一餐以甜品「冰粉」作結 大滿足呀!如果嫌唔夠喉既話仲可以加錢升級添!
環境唔錯幾骨子 乾淨企理 而且有卡位坐
海鮮拼盤
牛肉既質素都唔差 色水好靚 而且仲可以無限添食!
牛肉
鯇魚片真係好正呀!好有鮮味!
蔬菜亦好新鮮 顏色翠綠食落爽口
飲品都算幾多選擇!
冰粉

美味而又滿足既一餐以甜品「冰粉」作結 大滿足呀!
如果嫌唔夠喉既話仲可以加錢升級添!
2020-11-25
牛肉