2020-09-13 453 瀏覽
俺流塩らーめん 🍜🇯🇵💕Oreryu Shio Ramen✔️日本澀谷No. 1人氣拉麵店✔️想簡單平食又得,想豪食日本拉麵又得✔️唐揚炸雞丼只需HKD 45😻⁉️仲係用日本米🍚🇯🇵⁉️💕🌸𝙊𝙧𝙞𝙜𝙞𝙣𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙎𝙝𝙞𝙗𝙪𝙮𝙖 𝙞𝙣 𝙏𝙤𝙠𝙮𝙤, 𝙩𝙝𝙚 𝙊𝙧𝙚𝙧𝙮𝙪 𝙎𝙝𝙞𝙤 𝙍𝙖𝙢𝙚𝙣 𝙣𝙤𝙬 𝙝𝙖𝙨 𝙚𝙞𝙜𝙝𝙩 𝙗𝙧𝙖𝙣𝙘𝙝𝙚𝙨 𝙞𝙣 𝙟𝙪𝙨𝙩 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙖 𝙛𝙚𝙬 𝙮𝙚𝙖𝙧𝙨. 𝙒𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙖𝙡𝙩𝙮 (𝙨𝙝𝙞𝙤) 𝙨𝙤𝙪𝙥 𝙘𝙖𝙧𝙚𝙛𝙪𝙡𝙡𝙮 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙡𝙖𝙧𝙜𝙚 𝙦𝙪𝙖𝙣𝙩𝙞𝙩𝙞𝙚𝙨 𝙤𝙛 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙗𝙤𝙣𝙚𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙧𝙚𝙚𝙣 𝙤𝙣𝙞𝙤𝙣𝙨, 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙚𝙡𝙚𝙫𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙗𝙧𝙤𝙩𝙝 𝙩𝙤 𝙩𝙝𝙚 𝙣𝙚𝙭𝙩 𝙡𝙚𝙫𝙚𝙡. 𝘾𝙧𝙖𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙛𝙤𝙧 𝙨𝙤𝙢𝙚𝙩𝙝𝙞𝙣𝙜 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮? 𝙔𝙤𝙪 𝙢𝙪𝙨𝙩 𝙩𝙧𝙮 𝙤𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙥𝙞𝙘𝙮 𝙗𝙧𝙤𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙢𝙖𝙙𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙘𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙗𝙪𝙧𝙣𝙩 𝙜𝙖𝙧𝙡𝙞𝙘 𝙤𝙞𝙡🌶😽🍜1️⃣ 𝗢𝗿𝗲𝘆𝘂 𝗢𝘁𝗼𝗸𝗼𝗺𝗼𝗿𝗶-𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻俺流男盛拉麵 HKD$ 89味道分(tast
俺流塩らーめん 🍜🇯🇵💕
✔️日本澀谷No. 1人氣拉麵店
✔️想簡單平食又得,想豪食日本拉麵又得
✔️唐揚炸雞丼只需HKD 45😻⁉️仲係用日本米🍚🇯🇵⁉️

1️⃣ 𝗢𝗿𝗲𝘆𝘂 𝗢𝘁𝗼𝗸𝗼𝗺𝗼𝗿𝗶-𝗥𝗮𝗺𝗲𝗻
俺流男盛拉麵 HKD$ 89

味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️
環境(Environment):⭐️⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️🍜: Generously topped with fried chicken, big slices of pork and eggs, it is a great option for people with a large appetite. The broth is also rich and flavourful, making it one of the top ramen in restaurant💕

➡️🍗: The deep-fried chicken is very crispy and large in size. Tender and soft on the inside, but you may consider eating it first as the soup will soak and moist the meat 😳

✅俺流塩らーめん (銅鑼灣,causeway bay)
2020-08-06 295 瀏覽
俺流塩らーめん🍜 🇯🇵💓 Oreryu Shio Ramen+ 日本菜+ 拉麵唐揚炸雞飯 $45 好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻 炸雞外皮脆卜卜,件件都又厚又大,非常抵食❤️💓❤️💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓💓俺流塩らーめん (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓P210A-B號舖
俺流塩らーめん🍜 🇯🇵💓
+ 日本菜
+ 拉麵

唐揚炸雞飯 $45
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

俺流塩らーめん (銅鑼灣)
2020-06-28 520 瀏覽
世貿新開的一家拉麵店冷食的腌椰菜每片菜的腌度不一樣有啲過酸有點冇什麼味道但加上了芝麻,口感變得不一樣。章魚燒豬肉餃子這道餃子,有驚喜,好特別。它的size 係可以一口吃下去有章魚燒的味道,不會太咸餃子保留到肉汁👍🏻👍🏻黑蒜油熟成濃湯拉麵黑蒜味好出,肉的肥瘦好均勻好軟容易入口不過人手方面好似唔係好夠禁上菜和下單變得有點慢服務員的服務也很不上手好似好陌生,不太知自己要做咩
世貿新開的一家拉麵店

冷食的腌椰菜

每片菜的腌度不一樣
有啲過酸有點冇什麼味道
但加上了芝麻,口感變得不一樣。

章魚燒豬肉餃子

這道餃子,有驚喜,好特別。
它的size 係可以一口吃下去
有章魚燒的味道,不會太咸
餃子保留到肉汁👍🏻👍🏻

黑蒜油熟成濃湯拉麵

黑蒜味好出,
肉的肥瘦好均勻好軟
容易入口

不過人手方面好似唔係好夠禁
上菜和下單變得有點慢
服務員的服務也很不上手
好似好陌生,不太知自己要做咩
2020-04-17
2020-05-16 573 瀏覽
2020年1月就遇上COVID―19,在3月WHO宣佈全球大流行,多個國家實施travel restrictions,遊客大減9成,本港市民亦減少出外用餐。過去100多天,香港有很多食肆結業,卻發現銅鑼灣世貿中心,有拉麵店逆市開業!源自日本涉谷的Oreryushio Ramen,約13:15到店,不用等位,直接入座。簡單的點了碗辛辣鹽湯拉麵,定價65元,餐牌上顯示有齊黑、柚、梅、俺的拉麵:黑:黑蒜油,挺香的!柚:柚子胡椒,味道不突出!梅:梅子醬,沒吃出有!俺:辣油,有後勁的辣!味道不錯,會再來的店!

黑:黑蒜油,挺香的!
柚:柚子胡椒,味道不突出!
梅:梅子醬,沒吃出有!
俺:辣油,有後勁的辣!

味道不錯,會再來的店!
2020-04-25
2020-05-01 589 瀏覽
俺流塩らーめん Oreryu Shio Ramen+ 日本菜+ 拉麵+ 日本澀谷No. 1人氣拉麵店俺流熟成濃湯拉麵 $59好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻 蟹肉好似一個雪糕球禁大,又有蟹子配埋上面,好俾足份量😛👍🏻 明太子醬好creamy,非常入味!唐揚炸雞飯 $45好食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️大份指數:⭐️⭐️⭐️抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👍🏻 採用日本米,份量足夠,但男生可能不夠飽😅👍🏻 炸雞新鮮熱辣,外皮脆卜卜,肉質又厚又大件又好味,以呢個價錢來講真係非常抵食🍗!俺流塩らーめん (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓P210A-B號舖俺流塩らーめん (觀塘)觀塘觀塘道418號創紀之城5期apm L1層1號舖喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵
俺流塩らーめん
+ 日本菜
+ 拉麵
+ 日本澀谷No. 1人氣拉麵店

俺流熟成濃湯拉麵 $59
打卡指數:⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
👍🏻 明太子醬好creamy,非常入味!

唐揚炸雞飯 $45
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
大份指數:⭐️⭐️⭐️
抵食指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
👍🏻 採用日本米,份量足夠,但男生可能不夠飽😅

俺流塩らーめん (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心2樓P210A-B號舖

俺流塩らーめん (觀塘)

2020-05-01 386 瀏覽
今次介紹呢碗拉麵同小食都係期間限定!所以有興趣嘅朋友仔記得快啲去食啦🤓一直都好鍾意食魷魚🦑所以見到呢個拉麵就諗都唔諗就叫咗啦!😛一食就愛上😝因為佢個湯底係用咗墨魚汁🥰所以係十分之濃味架🤩魷魚嘅份量都算多而且好爽口彈牙豚角就十分之淋同入味👍🏻👍🏻👍🏻必試呀!😍因為我鍾意食墨魚嘅關係所以叫埋呢款限定小食⚠️就係墨魚波波🐙⚽️佢嘅皮炸得唔算好厚所以食落唔算油膩入邊粒粒墨魚都好彈牙🤪正呀👍🏻😋
今次介紹呢碗拉麵同小食都係期間限定!
所以有興趣嘅朋友仔記得快啲去食啦🤓
佢嘅皮炸得唔算好厚
所以食落唔算油膩
入邊粒粒墨魚都好彈牙🤪
正呀👍🏻😋
係疫情下,其實銅鑼灣世貿中心人流已經比唔上以前,加上有好多舖頭都執左,咁啱今日行過見到開左間拉麵店係個角落度,所以就走過去望下,眼見幾吸引所以就入左去試🤭見到門口推介緊個 墨汁魷魚豚角拉麵 同埋 墨魚波波,我地又咁啱都好鍾意食同墨魚有關既野食,所以諗都唔洗諗就揀左同一碗啦😋😋
墨汁魷魚豚角拉麵
墨魚波波
2020-04-30
墨汁魷魚豚角拉麵
墨魚波波
2020-04-18 266 瀏覽
疫情下,世貿中心非常靜, 商場為吸引顧客,推出不少優惠。我及另一半非常樂意支持小店,現有優惠,我們當然更樂意幫襯。 晚上六時半,我們不用等,被安排坐在店內其中一個角落,好舒適的,每枱有一樽檸檬冰水,自行飲用,好企理。 店內選擇不多,有拉麵,丼飯和小食。準備落單之時,店員告知商場的優惠不能如單張上使用,因店電腦系統問題,匪夷所思,找來店長,問題當然解決,感謝!我們叫了雞丼,非常好吃,現在想起都想食。雞是即炸,多汁, 飯也好吃。見圖男盛熟成拉麵,這拉麵我也喜歡,特別是湯底,充滿雞味,好鮮的雞味。 拉麵是幼圓麵爽口,還有2件雞,2片豚肉, 流心蛋,波菜等, 非常豐富,$89,好味抵吃。 我哋也有叫小食。。忘了真正的名字,有木魚碎在面的餃子,這個小食。。都係小D食,哈哈哈。。好難吃, 我不喜歡,於是叫另一半處理它!下次,會為炸雞而來。後記, 店長主動話請我們飲汽水,以表歉意。我哋唔貪心,婉拒了。無論如何,感謝你們禮貌的招待。

下次,會為炸雞而來。
無論如何,感謝你們禮貌的招待。

• 炸雞
2020-04-11 253 瀏覽
$59 俺流熟成濃湯拉麵,加$15加底只有多一半麵,湯的份量沒有配合,配菜少得可憐,整碗拉麵只得一小塊薄切叉燒,而且湯底超濃偏鹹,桌上有黑蒜蓉、柚子胡椒、梅子醬、辣油任添,不過只會令拉麵更鹹,完全麻木味覺,要不斷飲水才能中和。$22玉子大阪燒,竟然是原隻流心玉子,上面加大阪燒的配料就完成,完全不值這個價錢,味道亦很一般,與想像的玉子燒是兩回事。20:45截單前入座落單,21:00上菜,21:10催人埋單,21:20女侍應就催人食快啲離座,話營業時間已經結束,佢要趕住打卡收工,我已經即時回應話你得20分鐘時間俾我食,我仲係食碗加底嘅麵,但其實其他員工都只係坐哂喺其他凳度篤電話,都仲未可以走人,如果真係咁趕住收工,就早啲截單唔好做人生意,而唔係要個客貼錢買難受。幸好食完張單有商場回贈100元,填補心靈和肉體損失⋯

幸好食完張單有商場回贈100元,填補心靈和肉體損失⋯
2020-03-28 220 瀏覽
是日經過銅鑼灣世貿中心廣場,發現了裏面新開的一間拉麵店,號稱是渋谷人氣No. 1 的拉麵。看過菜單後,發現它主打不同口味的湯底拉麵,而且價格合理,於是便決定請去一試。我選擇了柚子口味的拉麵,湯底清新,而且可以配搭不同口味的醬料,而我則加入了柚子胡椒、梅子醬料和辣醬,味道獨特。拉麵亦十分彈牙,叉燒肥瘦適中。流心蛋裏的流心亦做得非常不錯,值得一讚。如果下次再有機會光顧,我亦想嘗試它招牌的熟男拉麵。👍🏻
如果下次再有機會光顧,我亦想嘗試它招牌的熟男拉麵。👍🏻

2020-03-02 325 瀏覽
第一次吃,由於疫情所以是星期六晚上也不用排隊等候位置。店舖裝修設計蕳單舒服,坐位之間有足夠的空間,店員服務態度很好。 Menu 內的菜式不多,但已經能夠挑選適合自己的麵、小吃、和飲品。我試了招牌的黑蒜熟成拉麵🍜 湯底味道很濃,炸雞味道一般但份量足。這間的麵店值得再吃。
2020-03-01