2024-03-22 335 瀏覽
同朋友🧒🏻一齊行咗嚟呢條橫街,朋友🧒🏻鍾意瓹窿瓹罅搵嘢食,佢見到呢間小餐廳🍽️,話不如試吓,我見到係越南菜🇻🇳,啱食喎,於是我哋就入去開餐🤣我哋叫咗3樣食物,未講味道之前,3樣賣相都幾靚🤩,小店有咁嘅水準真係難得👏$78「鮮蝦米紙卷 Rice-Flour Rolls Stuffed with Shrimp」:米紙卷外型非常飽滿,脹卜卜🤩;米紙卷 口感有啲啲煙靭,包住新鮮嘅蝦仁🍤同埋蔬菜一齊食,出奇地好味😋$118「招牌海南雞🐓半隻 Specialty Hainanese Chicken 🐓」:雞肉白雪雪夠滑,雞皮金黃色仲滑,朋友同我都忍唔住食咗兩塊雞皮🤣,仲有一碟秘製汁可以沾海南雞食👍,兼且竟然去埋骨,啖啖肉,食得非常暢快😋$78「馬拉盞炒通菜 Stir Fried Water Spinach with Belacan」:通菜新鮮、爽脆,用馬拉盞炒,梗係香口😋,馬拉盞其實係馬來西亞🇲🇾蝦醬👍$28「香茅青檸梳打 Lemongrass Lime Soda」:叫咗走甜,清新、好飲😋

2024-03-06 692 瀏覽
今日相約朋友在中環吃頓晚飯,想吃越南菜就在網上搜尋一下,找到了這一家在巷仔中的小店「俊軒越南餐廳」。小店做菜有誠意,果然有驚喜。餐廳離地鐵站不遠,位置便利,聽店員的對話應該是越南人,這樣對出品就更有信心。剛進入餐廳時以為地方不大,原來還有上層用餐區,整間店裝潢簡潔明亮,還掛上很多越南的風景畫及越式斗笠作裝飾,更顯出越南風情。枱上已放好所有醬料、調味料、餐具、紙巾,擺放得十分整齊,自由取用。翻一番餐牌,選擇不少,分類計就有越式湯可、撈檬、特色飯類、蔬菜、沙律、小食、飲品及特色沙冰,而且,牆上更貼有一系列特色法包,並順便影下午餐,讓在附近上班的客人有多點參考。先來一客越式「烤牛肉沙律($98)」,這是店家推介的沙律之一,不單止份量十足,而且跟平常吃的西式沙律很不同,主要以青瓜為主,但還加了很多配料,如薄荷葉、蒜片、炸椰子片,吃起來口感十分清爽,又因加咗少許辣椒,所以帶來陣陣辛辣刺激感,再者,店家慷慨地下了很多烤牛肉,肉質非常鬆化,又有肉香,是一道性價比極高的沙律。本來想試試「鵝肝醬三色扎肉法包」,很可惜,太人氣,剛售罄了,改而試一試這個「鵝肝醬豬頸肉法包($75)」。個包睇樣子已覺得十分豐

烤牛肉沙律
本來想試試「鵝肝醬三色扎肉法包」,很可惜,太人氣,剛售罄了,改而試一試這個「鵝肝醬豬頸肉法包($75)」。個包睇樣子已覺得十分豐富,餡料堆得滿滿,內裏填滿了厚厚的鵝肝醬、酸香的甘筍絲、蘿蔔絲、芫荽,以及燒得爽脆的豬頸肉,幾款食材拼奏出豐富具層次感的味道
,再加上法包烘得外脆內軟,實在好味道到不得了。
鵝肝醬豬頸肉法包
另一主食選了又是店家推介的「蕃茄蟹肉湯檬($83)」,果然貨真價實,面頭堆了很多新鮮蟹肉,味道鮮甜,還有鮮蝦、扎肉、蟹肉餅,材料非常之豐富,而且每一樣也很好吃。酸香的蕃茄湯底,十分醒胃,每一口也是精華
,而檬粉亦都很滑溜,份量更是超多喔。
蕃茄蟹肉湯檬
因為點了一客法包,可以以優惠價$10加配「香茅青檸梳打」,原價是$28的。朋友說新鮮的青檸令味道變得很清爽,而梳打中滲出陣陣香茅味
,感覺十分特別。
香茅青檸梳打
另一杯「芒果沙冰($30)」 也是真材實料,入口陣陣芒果的清甜味,而沙冰打得十分幼細,口感柔滑,極之清涼,配濃味的食物很是不錯。
芒果沙冰
小店確是值得支持,這裏的越南菜式做得正宗又有水準,而且定價相宜,服務也很好。
芒果沙冰
2024-06-04 0 瀏覽
香茅豬扒湯河河粉很滑,近期少有吃到的滑。豬扒味道不錯,下午茶包飲品$60 ,真的勝價比高。服務也不錯,奶茶來到我要求奶茶加奶也樂意滿足客人要求。味道評分5,程式未能出現可以提供選擇此項,如果在附近,絕對值得一試啊!
香茅豬扒湯河

服務也不錯,奶茶來到我要求奶茶加奶也樂意滿足客人要求。

味道評分5,程式未能出現可以提供選擇此項,

如果在附近,絕對值得一試啊!
2024-06-04
俊軒越南餐廳 (中環)中環永吉街36號永吉利商業大廈地下E號舖約咗個舊同事係港島食晚餐,佢問我食乜,我二話不說就諗起呢間越南嘢,我之前嚟食過覺得好好味,想帶多啲人嚟品嚐下,因為真係越南人去煮,食得出個種心機同功夫海南雞半隻 $118呢個海南雞真係好食到豎起拇指,食過咁多間海南雞,呢間真係我食過咁多間嘅最好味,雞肉係嫩滑到不得了,又有鮮味,雞皮又夠彈牙,唔洗點調味已經夠哂好味,食過包你難忘招牌牛油蒜香雞翼 $80呢個菜本身已經夠出色,呢度仲可以發揮到淋漓盡致,滿滿炒過嘅洋蔥鋪係雞翼面,最鍾意食洋蔥嘅我見到都流口水,雞翼咬落香脆可口,咬落去小心俾雞汁焫親個嘴,重蒜蓉同牛油味,非常惹味,食到停唔到口越式生牛肉湯河 $76生牛肉鋪滿滿,完全見唔到河粉嘅存在,將生牛肉浸落熱辣辣嘅濃骨湯,要快快拎返上嚟,如果過熟就唔好食啦,河粉又夠滑,湯一飲就知係長時間熬製,好味到將成碗湯飲晒
俊軒越南餐廳 (中環)

海南雞半隻 $118

招牌牛油蒜香雞翼 $80

越式生牛肉湯河 $76
2024-04-28 24 瀏覽
行完中環街市,晚飯四人選擇了這間越南餐廳,鋪面小小的,但菜式齊全,真心好味道,而且價錢合理,叫左2湯河、法包、濱海、雞翼、紙米卷、3杯特式飲品,份量足,好夠飽,不到$600,最緊要係好好食👍服務態度都好👍會再幫襯👍
  • 鮮蝦紙米卷
  • 蒜蓉牛油雞翼
  • 鵝肝醬豬三肉法包
沒想到發現了他家有這個🐮越式法包還有越南街頭小店的風味,越式法包沒吃過真的會後悔!🥖酥脆的法包夾著各種香料蔬菜🥒和牛肉,爽脆的口感又juicy,餡料滿滿,上面還有芫荽,又香脆又入味。牛肉濱海,是第一次見,一碟有五件,是幾有特色的越南小食,🥩牛肉份量多,嫩滑可口~配上新鮮的生菜同細米粉巨滿足!🥰番茄蟹肉湯檬,🦀蟹肉同蟹肉餅肉質不柴,是那種鮮嫩口感,搭配上扎肉和鮮蝦,👍酸甜的醬汁好開胃。

2024-04-16 23 瀏覽
傳統的家庭式小餐館,俾人好溫馨舒適的感覺❤️價錢方面,在中環這個地段來講,都十分平民!⭐️鮮蝦米紙卷 $78見到大大舊蝦就知道好足料👍而家天氣咁熱,先享用呢個咁清涼嘅頭盤,感覺好開胃😋米紙卷有鮮蝦同蔬菜,低卡路里,其實都好健康架❤️🌟越北扎肉 $80係我食過最好食嘅扎肉!豬肉同木薯粉嘅比例好好,令到扎肉好彈牙,並保留了豬肉的肉味濃郁!🌟香茅雞翼湯河 $72香茅雞翼炸得非常甘香脆口,香茅同魚露充滿東南亞風味,入面雞肉亦好嫩滑,名副其實的外脆內軟!🌟招牌海南雞飯(配鹽油黃薑飯)$80嫩雞肉值得一讚!油飯好有雞湯味,而且薑黃味的比例適中,唔會太搶味😋有啲隱世小店feel,估唔到樣樣都咁好食!自己都係社交平台同朋友推薦左呢間越南嘢❤️
傳統的家庭式小餐館,俾人好溫馨舒適的感覺❤️

價錢方面,在中環這個地段來講,都十分平民!

⭐️鮮蝦米紙卷 $78

米紙卷有鮮蝦同蔬菜,低卡路里,其實都好健康架❤️

🌟越北扎肉 $80

🌟香茅雞翼湯河 $72

🌟招牌海南雞飯(配鹽油黃薑飯)$80

• 招牌海南雞飯
  • 越北扎肉
  • 香茅雞翼湯河
平時好少去上環食飯,咁岩約咗個係上環翻工嘅朋友收工食飯,聽佢講平時lunch hour好多人幫襯; 入到餐廳,見到只係得兩三張檯,就以為好細,點知原來樓上仲有檯。呢間鋪頭雖然位於巷仔入面,但其實好近地鐵站,位置都幾方便,值得一讚嘅係呢間餐廳嘅老細同店員都好熱情,服務非常有禮。 🦀️蕃茄蟹肉湯檬呢個湯檬配料非常豐富,有蟹肉、蟹肉餅、札肉、鮮蝦,佢嘅蟹肉餅非常特別,混合左豬肉同蟹,味道有層次,而湯底味道非常濃郁,好重蕃茄同蟹味,飲完仲要唔會口渴。🐖 香茅炒豬肉片撈檬天氣悶熱最岩就係食撈檬,呢間份量非常多,檬粉配上酸酸甜甜嘅醬汁,好開胃,而豬肉片亦都好腍,同時好重香茅味。🥗 青木瓜蝦沙律呢份沙律非常推介大家試下,份量非常多之餘,木瓜絲好爽口,味道酸酸辣辣,非常開胃,最鐘意啲木瓜絲切到比較幼身,同時又好入味。 🐄牛肉濱海呢個越南菜式第一次食,轉登叫黎試下,「濱海」其實就係蒸軟後乾上嘅米粉,個樣好有趣,就好似蜘蛛網咁,上面鋪左香茅烤牛肉片,令到味道唔會咁清淡,最後連埋生菜包住一齊食。🍤鮮蝦米紙卷米紙卷味道清新,同時又好健康,煙韌嘅米紙包住爽脆嘅生菜同青瓜,再加埋新鮮既鮮蝦,開頭以為會好dry,但原

🦀️蕃茄蟹肉湯檬

🐖 香茅炒豬肉片撈檬

🥗 青木瓜蝦沙律

🐄牛肉濱海

🍤鮮蝦米紙卷

米紙卷味道清新,同時又好健康,煙韌嘅米紙包住爽脆嘅生菜同青瓜,再加埋新鮮既鮮蝦,開頭以為會好dry,但原來米紙卷入面已經有芝麻醬汁。

🍹越南咸吉 & 青檸梳打

呢兩杯飲品嘅味道都好清新,特別係杯青檸梳打,仲有得簡少甜同少冰。

2024-03-27 44 瀏覽
店仔響一條比較靜嘅街~返中環返咗十年 從來都冇為意呢度有食店唔覺意city walk 又比我發掘到好嘢下午茶時段嚟~咁啱唔算多人點咗一份下午茶嘅香茅豬扒飯雖然話係下午茶 純粹係平咗 但同lunch嘅份量冇異豬扒好鬆化又厚切 香茅味好香口 配上黑醬油另外最鍾意有少少椰菜同紅蘿蔔🥕即刻感覺營養均衡咗另外午餐有85折~招牌火車頭湯河熟牛、牛筋、牛丸、牛柏葉、生牛肉偷偷地聽到鄰座食客話個專程嚟食因為個湯頭好正而且店長不斷推介主動加牛肉湯比我果然飲落好濃郁有少少藥材味感覺好滋補 配料嘅份量超級多牛丸食落充滿肉汁 牛筋炆到好腍 熟牛個腩位肥瘦適中加埋啲青檸汁同指天椒食 別有一番風味午餐仲配牛油果米紙卷原來呢個combination 咁夾啲菜睇得出好翠綠好新鮮配埋少少豉油食就好似食緊三文魚米紙卷咁招牌牛油蒜香雞亦呢個邪惡度極高 塊雞翼外皮滲透注牛油同埋蒜蓉嘅香味完全係欲罷不能 雖然係炸雞翼 但一啲都唔乾咬落去肉嘅部份 仲保持住肉汁 真心正!青檸梳打仲篤咗檸檬添!食食下就已經晚市 即刻勁滿人
店仔響一條比較靜嘅街~
返中環返咗十年 從來都冇為意呢度有食店
唔覺意city walk 又比我發掘到好嘢

下午茶時段嚟~咁啱唔算多人

點咗一份下午茶嘅香茅豬扒飯
雖然話係下午茶 純粹係平咗 但同lunch嘅份量冇異
豬扒好鬆化又厚切 香茅味好香口 配上黑醬油
另外最鍾意有少少椰菜同紅蘿蔔🥕
即刻感覺營養均衡咗

另外午餐有85折~
招牌火車頭湯河
熟牛、牛筋、牛丸、牛柏葉、生牛肉
偷偷地聽到鄰座食客話個專程嚟食因為個湯頭好正

配埋少少豉油食就好似食緊三文魚米紙卷咁

招牌牛油蒜香雞亦
呢個邪惡度極高 塊雞翼外皮滲透注牛油同埋蒜蓉嘅香味
完全係欲罷不能 雖然係炸雞翼 但一啲都唔乾

咬落去肉嘅部份 仲保持住肉汁 真心正!
青檸梳打仲篤咗檸檬添!

食食下就已經晚市 即刻勁滿人
2024-03-23 40 瀏覽
今天到中環永吉街買甘草檸檬, 順便搵間食店食晚飯, 俊軒越南餐廳就喺永吉街街頭的一間越南食店, 樓下座位不多, 客滿可以坐樓上, 簡單樸實的裝修, 今日老闆及老闆娘在樓下親自招待客人, 特別親切, 隔離枱一對越南華人回流香港的夫婦答爹跟我說 : 這間越南食店跟他們在越南吃東西的味道一樣, 味道很正宗、地道。食品以越南菜式為主, 有越式沙律、越式粉卷、越式法包、多款肉類湯河、湯檬及越南小食等等, 包羅萬有。芒果沙冰 ($32)濃杰的芒果沙冰, 攪拌後, 可以用飲管喝, 香甜的芒果汁和冰融為一體, 入口冰涼醒神, 啖啖新鮮芒果肉香。招牌火車頭湯檬 ($95)俊軒越南餐廳的招牌火車頭湯檬材料非常豐富; 嫩口鮮味生牛肉、有點嚼口但肉味濃厚的熟牛肉、爽彈爆汁牛丸、脆口牛柏葉、腍滑入味牛筋, 牛骨湯底以牛骨、八角、芫茜籽等淆製, 湯頭鮮牛味十足, 加上大量蔥粒及香茜,  很清香, 滑口的檬粉吸收了牛湯的精華, 很美味, 喜歡吃牛的朋友, 必試他們的湯檬。

芒果沙冰 ($32)

招牌火車頭湯檬 ($95)
  • 招牌火車頭湯檬
2024-03-17 29 瀏覽
係中上環返工已經一段時間,我竟然一直錯過一間咁出色嘅小店😔。話說今日收工,同事帶咗我去一間幾隱世,食越南菜🇻🇳嘅小店,店鋪唔算起眼,唔係同事帶我都未必會發現😆。店舖裝潢光亮整齊,地方唔算大,只有兩張4️⃣人枱,後來發現原來仲有樓上雅座😂...店員服務有禮又細心,同食客不時打招呼及傾偈。睇過餐牌📔有飯、湯麵、檬粉、特色法包、小食及飲品,選擇唔算少。越式牛肉撈檬 $76牛肉🐂份量多,烤得香口乾身🔥,口感軟腍濕潤,有微微薑味及炭香味,幼身檬粉非常滑溜,更加掛汁,味道酸酸甜甜又清新😋。香茅雞翼湯河 $72香茅雞翼🐓炸得香口乾身,肉質嫩滑juicy🥰,河粉滑溜唔易斷,最意想唔到係湯底帶雞香及胡椒香味🤤。越式豬頸肉 $108豬頸肉🐖大大塊,燒得十分焦香,邊位部份尤其焦脆🥰,肉質緊緻彈牙又juicy,味帶油香及炭燒香味,勁好食,大推👍。青檸梳打 $28飲碳酸飲品配上越式美食,簡直一流😍。

越式牛肉撈檬 $76

香茅雞翼湯河 $72

越式豬頸肉 $108

青檸梳打 $28
飲碳酸飲品配上越式美食,簡直一流😍。

2024-03-15
2024-03-11 42 瀏覽
今日去完上環上完拉筋堂, 約埋朋友一齊晚飯, 佢帶左我黎食位於中環永吉街的越南菜, 入面裝修簡約, 有兩層, 我地就坐下面~*蕃茄蟹肉湯檬($83)香濃的蕃茄湯底, 忍唔住飲多幾啖, 平時驚有味精, 都唔太會飲湯, 呢度既湯完飲完都唔覺口渴, 材料有新鮮蟹肉,味道鮮甜,還有鮮蝦、扎肉、蟹肉餅,十分豐富,好味,檬粉也很滑溜,推介~*鵝肝醬牛肉法包 ($72)我都好喜歡食越式法包, 之前去越南都係必食之選, 呢度既法包真係好脆又香口, 搽左鵝肝醬, 加左白蘿蔔絲和炒過的牛肉,牛肉炒到剛好唔靭, 同埋份量都幾多下, 食落味道很特別, 好好食呀, 又係推介!越式炸春卷($75)春卷炸到外面非常脆, 配上越南醬汁,真的十分迷人的味道, 包住生菜食就可以去除油膩感, 正!*芒果沙冰($30)飲落綿滑清涼, 清清地既芒果味,沙冰也打得很幼細,很適合夏天和配濃味的食物~鹹桔(熱) – 鹹桔味濃好飲~隔離枱位熟客仲介紹我下次可以試下佢既咖哩配埋法包一齊食, 諗起都流口水, 下次一定要再黎試下呢間性價比高的越南餐廳哦~

*蕃茄蟹肉湯檬($83)

蕃茄蟹肉湯檬

*鵝肝醬牛肉法包 ($72)

鵝肝醬牛肉法包

越式炸春卷($75)

*芒果沙冰($30)

鹹桔(熱) – 鹹桔味濃好飲~

2024-03-08
鵝肝醬牛肉法包
2024-03-10 39 瀏覽
我可以同你講中上環所有越式餐廳我大部分已經食過哂,就講緊電車路附近已經有6-7間越南餐廳,但呢間藏身於小巷裡既越式小店,我頭一次去試,我可以定論係我食過既最好食既一間。鋪面好細不甚起眼,藏身於永吉街既小巷入面,老闆娘又係廚師又係老闆,正宗越南人。同佢傾開偈知道佢所有野都親力親為,但食物質素既把控有要求,好似我當日叫左個蕃茄蟹肉湯檬 蟹肉鮮蝦扎肉蟹肉餅 $83整個碗都係爆多蟹肉,濃湯底蕃茄味非常濃郁,原來佢個湯底非常講究,每天用新鮮既蝦用蟹放入攪拌機打粉然後攞出來隔渣而成既湯頭,飲落去絕對分得出,唔係用罐頭蟹膏溝既湯底來,$83絕對比食日本拉面高性價比仲有蟹肉餅係用豬肉同蟹肉混合而成 啡色嗰啲係蟹膏來,來到一定要試烤牛肉沙律 $98好少見到係青瓜底嘅沙律,上枱既賣相好有食慾 上面仲加上黑椒碎, 洋蔥同蕃茄仔,牛肉好多塊,當我食第一淡牛肉感覺好特別既味道,肉身彈牙有咬口,味道帶點酸香加上香料既味道,老闆娘話原來呢個醃製係秘方來,外面食唔到既味道。呢個又係必定要叫既。鮮蝦米子卷 $78其實我不嬲對米卷無咩好感,可能係我之前食開既米卷都係裡面鬆散平平無奇,要加上酸汁先會好食d,所以開頭對呢度既

蕃茄蟹肉湯檬 蟹肉鮮蝦扎肉蟹肉餅 $83

烤牛肉沙律 $98

鮮蝦米子卷 $78

其實我不嬲對米卷無咩好感,可能係我之前食開既米卷都係裡面鬆散平平無奇,要加上酸汁先會好食d,所以開頭對呢度既米卷都無咩期望,但食左呢度既米卷後,對米卷有一個大改觀,食落口感豐富內裡 餡料飽滿,有不同層次既味道原來入面加左牛油果`沙律醬 `生菜 紅白蘿蔔絲同羅勒葉,我可以話呢個係我食過最好食既米卷來。

同老闆娘傾多陣,完全感受到佢對食物烹調嘅執著,邊個話香港餐廳慢慢走向商業化機械化既出產,其實仲有一班人好努力咁經營緊佢既小店,為香港飲食界出緊力。

呢間絕對係我心目中既米豬連餐廳

俊軒越南餐廳 (中環)
中環永吉街36號永吉利商業大廈地下E號舖

#中上環美食 #香港美食 #小店 #食評家 #越南餐廳 #相機食先 #foodie #hkfood
2024-03-09 29 瀏覽
We ordered beef pho and sandwich with vietnamese coffee. Given the review seemed overwhelmingly good, we expect this place is at or above average.The beef pho is pretty tasty and with good herb flavor, soup is pretty good too.The sandwich (Foie gras) and some other meat. I don't feel the sandwich is neither authentic nor well made. They put too much salad dressing (white sweet sauce) to a point that the sandwich is constantly dripping, too wet. While traditional vietnamese sandwich would hav

The sandwich (Foie gras) and some other meat. I don't feel the sandwich is neither authentic nor well made. They put too much salad dressing (white sweet sauce) to a point that the sandwich is constantly dripping, too wet. While traditional vietnamese sandwich would have some carrot thin slides, they are not dripping wet.

Coffee is totally disappointing. we ordered vietnamese hot coffee that actually costs $15 extra, what we got is already mixed coffee that tasted exactly like the packaged Indonesia/Malaysian white coffee. No coffee flavors and very very sweet. It didnt taste like typical vietnamese coffee with condensed milk. I wouldnt recommend ordering their version of vietnamese coffee at all.
2024-03-07 22 瀏覽
📍俊軒越南餐廳 (中環)中環永吉街36號永吉利商業大廈地下E號舖係漆黑嘅小巷裡,發現到呢間咁出色嘅越南餐廳,越南老闆娘親自打理,樣樣都令人讚不絕口,唔洗睇餐牌,求其點都好食👉烤牛肉沙律 💰$98😋😋😋😋.8/5濕立立嘅天氣搞到個人無嚟精神,食返個沙律開下胃,果然不負所望,大大份不在話,最緊要係個味好吸引,當堂打開我個味蕾,酸酸地又帶點辣,青瓜清甜爽口,最好味係個烤牛肉,非常入味,口感適中,好食到唔停得口👉海南雞 半隻 💰$118😋😋😋😋.9/5聽到有食客叫海南雞,老闆娘話賣哂,但可以等醃緊個啲,食客二話不說話幾耐都等,聽到呢句,我就覺得一定要食,即刻點半隻,等咗大約半個鐘,隻雞終於上枱,啖啖肉不特止,係超滑,又夠味,雞皮彈牙又唔油膩,點埋個海南雞醬更加惹味,真係必食,我可以講係我食過最好味嘅海南雞👉越式豬頸肉湯河 💰$78😋😋😋😋.8/5豬頸肉另上呢一點就已經加分,名副其實燒到外脆內脆,啲邊位燶燶地好香口,面層搽咗少許蜜糖,咬落肉質好juice。碗粉睇落好清,但飲啖湯就知係真材實料熬出嚟,每食一攝河粉就感受到個種鮮味散發出嚟,我連湯都飲埋👉香茅青檸梳打 💰$28😋😋😋😋.8/5食東南亞
📍俊軒越南餐廳 (中環)

👉烤牛肉沙律

💰$78

👉香茅青檸梳打
💰$28
😋😋😋😋.8/5
食東南亞菜又點小得叫返杯清新嘅青檸梳打,見呢到有香茅就揀,係第一次飲到有香茅味,以前去第間個啲叫香茅味嘢飲,只係得個樣睇,呢度係有樣又有味,老闆娘一啲都唔吝嗇,香茅同青檸都放多多,成杯嘢就好夠味,飲完清新又解膩

回頭:Yesyesyes!! 真係唔係講笑,樣樣都好好食,而且老闆娘勁好,聽到佢講佢個蟹肉湯底一定要試,下次都好想再嚟試!😍😍😍