2017-03-26 177 瀏覽
烤魚黎講個價錢真係好抵食好平又好食。雞煲都唔錯!另外要食既係豬大腸串燒!好食但都試過lunch..碟頭飯黎講唔好食!我都想知係埋唔同師傅!服務方面 姐姐好有禮貌環境方面 啲位有小小逼!
烤魚黎講個價錢真係好抵食好平又好食。
雞煲都唔錯!另外要食既係豬大腸串燒!好食
但都試過lunch..碟頭飯黎講唔好食!
我都想知係埋唔同師傅!
服務方面 姐姐好有禮貌
環境方面 啲位有小小逼!
2017-03-24
2016-09-12 210 瀏覽
自從九月一日轉左麻辣雞煲烤魚串燒!嘗試過後大鑊好評!夜市六點開始仲要去到凌晨二點以上!是一個宵夜晚飯好去處!約埋三五知已一嘗地道麻辣雞煲烤魚串燒既滋味!正!正正!
2015-06-22 386 瀏覽
是咁的,上星期恰巧到西九龍中心攞野俾朋友,於是就過左深水埗,順便吔野。我地都唔太熟深水埗,見西九有條天橋過對面馬路就行左先算。行下行下,條街又黑都唔知行左去邊,直到喺漆黑路上見到一個明亮既燈箱,寫著「馳名撚手水煮魚、重慶雞煲」。反正朋友食茶餐廳都無所謂,我又好辣菜,咁就即刻跳入去啦!呢間茶記雖處位暗街,但裡面都燈火通明,感覺企理。有電視播放,有幾枱街坊客,標準街坊茶記setting。食乜我地都懶得去諗,反正唔貴,就整兩個明燈菜來吃吃吧——水煮魚和雞煲。客人唔算多,好快就上菜。先說水煮魚,可能點左小辣,個色唔太澎湃,看上去似冬蔭公多啲。食落都唔錯,朋友唔受辣已經噴火,我就ok,湯底辣度夠味,係稍嫌啲魚塊碎左啲啫,總括而言係適合港人口味既水煮味道。然後就到重慶雞煲,買相幾好,份量唔少幾足料咁,仲俾埋個gas爐慶著食,功夫都算做足。吃上去唔錯,味道濃厚,雞件夠滑,而且唔辣,認真老少咸宜。2個招牌菜有飯有野飲,埋單都唔貴。其實我話價錢都唔係重要,好味先係最值得,機緣巧合遇到呢間茶餐廳,下次行開呢邊既話都會再去試下其實菜式,講完。

水煮魚
重慶雞煲

2015-06-17
2015-04-13 317 瀏覽
屬街坊小店, 菜式唔係啲咩驚天動地嘅大搞作, 我地叫嘅係野菌炒牛柳, 味道唔錯, 唔會好似一般茶餐廳咁太油或太鹹, 牛柳同菇嘅份量都唔少, 夠鮮夠嫰; 另一味蒜蓉矮瓜蒸粉絲, 呢個餸先係平常中見不平凡, 原本矮瓜同粉絲都冇味, 但加咗蒜蓉同豉油蒸出嚟之後係好好食, 下次再去一定會叫! 兩個套餐包飯, 湯同汽水, $120香港喺貴租之下,  小店已經好難生存, 如果唔想浄係得大X樂同大X活, 或者太X同翠X, 就要支持吓呢啲小店。(後話: 過咗兩日, 阿媽自行去食咗乾燒伊麪, $42包嘢飲, 個伊麪夠佢食2餐)

2015-04-04