2011-04-17 13 瀏覽
聽聞Holly Brown係k11左新鋪, 所以星期六同朋友去開尖沙咀shopping後, 便去左k11間新店到幫親下, 順道睇下呢間店同中環的旗艦店有咩唔同. 首先講下裝修先, 呢度的感覺同中環好唔同, 一來店內擺設多左好多關於咖啡的用具, 很獨特. 二來今次的裝修感覺讓人更覺高雅, 很舒服. 三來原來k11 店增設左vip corner, 主角係貓屎咖啡呀, 真係估唔到呀, 所以下次一定會試下的 好, 講番食物先, 夏日炎炎, 就梗係叫雪糕食啦, 果日叫左個Honey Toast Gelato. 其實一共有4款, 而我地就叫左個Romantic Chocolate, 佢係朱古力+薄荷雪糕再混合orea, brownie, cream 同埋朱古力汁, 然後再放係個toast上面. 單看外觀都好吸引, 原來咁樣的配搭, 出黎係會咁好味道的, 真係值得一試. 雖然有d 似poke cafe 果d咁,但我覺得就無得比較. 因呢度的gelato 出名係優質同埋主要係入口自意大利, 同一般的雪糕真係有很大分別.另外, 我們發現honey toast 除左單買外, 原來仲有二人餐推出的, 1

另外, 我們發現honey toast 除左單買外, 原來仲有二人餐推出的, 128元連埋兩杯咖啡. 不失為二人拍拖之選. 哈哈
2011-04-09