2016-09-10 2755 瀏覽
星期五晚向尖沙咀想完堂10點幾,諗緊食咩甜品好就不如食雪糕啦,天氣咁鬼熱,所以就去咗K11 食Holly brown 。好彩未閂門,裏面仲差唔多像坐滿晒人,我地三個豬朋好友叫兩個雪糕一齊食,因為一個人每次都食唔晒一個份量。炒雪糕既配搭來來去去都係生果配士多啤梨或者雜苺,咖啡配朱古力,花生或者Oreo。生果類係水少少,因為冇奶。而朱古力/咖啡味係奶類,所以會「杰」少少,冇溶得咁快。仲有一係藍色雪糕球,最後都係冇試到。因為藍色個感覺好似食緊洗潔精(純粹個人感覺,與事實不同:p )炒雪糕最過癮, 向到睇住個Staff響度Mix 下炒蝦個雪糕同配料。 已coffeemisu (coffee ice cream 加 tiramisu 醬同一粒粒人似crunch) - $60,整體甜度岩岩好,不過tiramisu 醬既味比咖啡味蓋過晒。Mix berry (mix berry ice cream ,加 一粒粒藍莓)- $60 , 苺味好重,但竟然比想像中甜好多。 但有好多粒完整藍莓食,感覺都係好fresh 。少少雪糕加waffle 餅底,超正。大家一定要食個waffle 餅底呀。依個價錢係有

Chocoberry + coffeemisu
少少雪糕加waffle 餅底,超正。大家一定要食個waffle 餅底呀。依個價錢係有點貴, 但份量十足,唔食飯既話都可以當一個晚餐。

另外, 唔知係咪因為full house, 無人執野之前客人留低既食物,張張枱都有咁污糟。
2016-09-02
$60 (宵夜)
2016-06-27 2430 瀏覽
呢間雪糕店我都幾常食 但尖沙咀分店就第一次去叫咗 2 個 雪糕 - berry overload and mochalicious,唔知點解覺得呢間 d配料味道無咁出同埋岩岩整好就溶溶地咁
呢間雪糕店我都幾常食 但尖沙咀分店就第一次去
2016-06-24
2016-05-29 2079 瀏覽
飯後黎到HOLLY BROWN 食好耐都冇食過既炒雪糕, 以前新興炒雪糕, 都會O係CITYSUPER買黎食, 但呢間可以堂食, 岩晒雞啄唔斷既我地, 坐又坐得舒服, 一人食一啖繼續傾計今次我地揀左黑白配即係將朱古力 / 朱古力醬 / 朱古力碎 / OREO炒埋一齊, 總言之全部都係我地最愛既朱古力啦雪糕朱古力味濃, 食到一半就可以開始連埋個WAFFLE一齊食, 個邊仲脆架, 但個底就已經淋左少少, 不過都仲係好好味, 正!
飯後黎到HOLLY BROWN 食好耐都冇食過既炒雪糕,
以前新興炒雪糕, 都會O係CITYSUPER買黎食,

今次我地揀左黑白配
2016-05-24
2016-05-15 1629 瀏覽
香港雖然有好多雪糕店但你話炒雪糕就唔太多,而Holly Brown就係其中一間,你尖沙咀同朋友食完飯諗緊食咩甜品之際就諗起佢,一齊食個炒雪糕先。當中佢有好多唔同配料、雪糕選擇,而最後就揀咗個黑白配。黑白配:上枱時炒雪糕會放係個waffle入面,其實加埋waffle一齊食已經好好味,但小心好快淋身,而雪糕其實加左好多配料增加佢個口感,好似:Chocolate Sauce、Chocolate Chips、Oreo等等,而且唔會過甜,鐘意食朱古力嘅人真係一個唔錯選擇。
當中佢有好多唔同配料、雪糕選擇,而最後就揀咗個黑白配。
2016-04-02 1271 瀏覽
I admit i'm not a conneisseur in coffee but i can tell the difference between great coffee, average coffee and bad coffee. Taking into account that there was a long wait for the coffee and priced at 38 dollars (Which is the amount you pay for at most coffee joints in Hong Kong), I think I will try out other establishments next time. Flavor of the coffee was not too smooth and a slight burnt taste was present in my latte. Also had the dried tomato chicken panini for lunch. It is nicely toasted, with a slightly crispy exterior. The panini is generously filled with sliced chicken and dried tomato, which is very appetising and refreshing. A light choice for lunch! Staff were quite nice though and were very efficient in getting orders through but in my opinion, the coffee is not worth the wait.
2016-03-26
15 分鐘 (外賣自取)
2016-03-06 959 瀏覽
同朋友食完飯,好想食番d甜野,朋友話食「炒雪糕」,下咩係炒雪糕?之後佢帶佐我去k11 ge holly brown. 其實成日經過都好想試下。$54 細 $58 大. 差4 蚊, 一定要大la. 香港人心態 haha. 我叫左個"Florida"- strawberry ice cream with fresh raspberry , chocolate sauce and brownie. 朋友叫左個"coffee"- coffee ice cream with biscuit crust, Oreo and chocolate sauce. Ice cream on top of waffles. 個waffle 記住快d食,好快淋哂. 一啖雪糕一啖waffle. 雪糕加埋餅乾一軟一硬,味道好夾。講番雪糕,果然好大,但不太美觀,我個個士多埤梨雪糕 唔會太甜,酸酸地,加埋朱古力漿同brownie,好清新,好夏天的感覺, 會食到停唔到.雪糕都好滑. 朋友咖啡雪糕,咖啡味好濃郁同埋d Oreo 碎碎,好似mocha。個人覺得咁樣炒係幾有gimmick,其實放係上面都係一樣,仲美觀

個人覺得咁樣炒係幾有gimmick,其實放係上面都係一樣,仲美觀小小.但分量大同都幾得意.值得一試.
2016-03-01
  • 炒雪糕
2016-03-02 630 瀏覽
前幾日同男朋友閒逛,行行下心癮起,就衝左去食呢度既炒雪糕今次食左mint雪糕,嗌完就一直望住佢炒呀炒,好興奮等左冇耐,就有雪糕啦~~呢個雪糕撈埋曲奇一齊炒,所以食食下會食到啲餅碎,都好夾好有口感呢度啲位都好闊落,環境好靜好舒服,一流
前幾日同男朋友閒逛,行行下心癮起,就衝左去食呢度既炒雪糕

今次食左mint雪糕,嗌完就一直望住佢炒呀炒,好興奮

等左冇耐,就有雪糕啦~~

呢度啲位都好闊落,環境好靜好舒服,一流

2015-12-03
2016-01-04 801 瀏覽
個藍雪糕係雲尼拿味,色素感都幾重,但就好特別好看。配返台灣holly brown架主題色入口唔算好重雲尼拿味,正常味道啦,個焦糖脆脆反而幾好味。好多塊大大粒咁,有點黏牙。
外賣自取
2015-11-27 1391 瀏覽
承上文,難捨難離的一行8人,在雲來軒飽足餐後,又到了K11 Holly Brown 吃雪糕、嘆咖啡;吃雪糕,前晚不是降溫嗎?是的,但對甜魔熱天愛雪糕,大冷天時也一樣愛啊~正是「Nothing gonna change my love for you, You oughta know by now how much I love you... 其實最意外也感恩是正好有張吉檯,不用等不用煩!當晚8人分享了兩杯炒雪糕及三杯咖啡飲料;咖啡我沒飲,而兩款炒雪糕分別是 Berries Overload 及 Oh Fudge,前者酸甜可口、後者朱古力味濃厚,兩款都有水準,當然朱古力魔如我會更喜歡後者。由於大家都只顧吹水,鮮有動口在吃,保守估計至少有三成(其實應該有一半)進了我肚,好肥好肥...  但對於雪糕魔來講,實在又很滿足~當晚大家一直留到11點多,才依依不捨道別;而可能該晚真的吃得太兇,最後也要來場難忘的奔跑時光!會記住這氣溫驟降、但心裡無比溫熱的晚上,並期待著下次再聚~~~

其實最意外也感恩是正好有張吉檯,不用等不用煩!當晚8人分享了兩杯炒雪糕及三杯咖啡飲料;咖啡我沒飲,而兩款炒雪糕分別是 Berries OverloadOh Fudge,前者酸甜可口、後者朱古力味濃厚,兩款都有水準,當然朱古力魔如我會更喜歡後者。由於大家都只顧吹水,鮮有動口在吃,保守估計至少有三成(其實應該有一半)進了我肚,好肥好肥...
 但對於雪糕魔來講,實在又很滿足~
2015-11-25
$30 (宵夜)
2015-11-23 892 瀏覽
今次係我第一次食炒雪糕,試既係藍色呢一款,其實即係雲呢拿味雪糕配彩糖同埋蜜糖星星,顏色上當然好靚啊,但係食落去麻麻地,味道有啲假,而且炒得唔係好均勻,中間有啲好多配料有啲冇,加上個cone淋淋地。下次試第二款味,比多次機會啦。

2015-11-20 817 瀏覽
係韓國街食完飯黎左呢到行雪糕、繼續吹吹水3個人叫左2個雪糕SHARE 有雜莓 同 雙重朱古力 味雜莓雪糕酸酸甜甜入面有生果果肉,有咬口朱古力味濃,有BROUNIE 同埋曲奇碎朱古力味本身食朋友叫,但我係個朱古力控估唔到個朱古力雪糕朱古力味咁濃仲有朱古力BROWNIE隱藏係入面最後就變左我一人獨食整個雪糕朱古力控真係不得不試
係韓國街食完飯
黎左呢到行雪糕、繼續吹吹水

3個人叫左2個雪糕SHARE
有雜莓 同 雙重朱古力 味
雜莓雪糕酸酸甜甜
入面有生果果肉,有咬口

朱古力味濃,
有BROUNIE 同埋曲奇碎
朱古力味本身食朋友叫,
但我係個朱古力控
估唔到個朱古力雪糕朱古力味咁濃
仲有朱古力BROWNIE隱藏係入面
最後就變左我一人獨食整個雪糕

朱古力控真係不得不試

2015-10-22
$50 (宵夜)
2015-11-20 677 瀏覽
Berry Overload $589/10Gelato很軟綿綿, 黏稠帶煙韌, 但溶化速度稍快, 混入草莓、藍莓及紅桑子, 莓果香十分濃郁, 酸酸甜甜, 沒有一點膩的感覺, 配上香脆的窩夫杯, 很好吃!
Berry Overload $58
9/10

2015-10-12 1145 瀏覽
炒雪糕呢個gimmick成功地進駐香港啦!之前想食炒雪糕可能要去泰國、日本等地方先食到,而家好方便吖,香港都有啦!呢一晚我地3個女仔食飽飽轉場,係呀...落大雨轉場啊!去左Holly Brown K11店,店仔細細已經迫爆人啦!唔好講咁多,馬上搵位揀雪糕先(笑)。其實我揀雪糕好簡單的,有鮮果肉我就中意架啦!相反我就唔太中意朱古力味,但如果係唔苦既話我都接受到的。店內既gelato有20幾款咁多,有選擇困難症既朋友要小心喔。今次我地揀左Oh Fudge & Berry Overload。Order好之後店員會將雪糕同材料喺零下18-20度既雲石板到炒,再放入窩夫杯上。Oh Fudge係朱古力口味,朱古力味雪糕內有碎碎朱古力,brownies & 朱古力醬,喜歡朱古力既朋友必試,朱古力味非常濃厚,我覺得唔算苦,但偏甜,都可接受到,不過我食得唔多(爆)。至於Berry Overload內有草莓、藍莓、紅莓等果肉,果肉份量都算多啊!酸酸既莓味,配上甜甜既雪糕,甜度剛好,我都幾中意啊!不過個窩夫杯就林左,如果keep到每個窩夫杯都脆脆就更好了。愛gelato意式雪糕,因為脂肪比一般雪糕少,加上炒
至於Berry Overload內有草莓、藍莓、紅莓等果肉,果肉份量都算多啊!酸酸既莓味,配上甜甜既雪糕,甜度剛好,我都幾中意啊!不過個窩夫杯就林左,如果keep到每個窩夫杯都脆脆就更好了。愛gelato意式雪糕,因為脂肪比一般雪糕少,加上炒過既雪糕黏度會多d,食落口感層次亦比較豐富d囉。
2015-10-09 1004 瀏覽
每次見到雪糕甜品,總把減肥兩個字拋在腦後,下次再減嘛 五顏六色的雪糕,看到就覺得心情變好,就算吃飽還是覺得口水直流。店員在低溫板上即席整雪糕,把雪糕和配料炒在一起。HOLLY STARLET 藍星魔力(藍色雲呢拿雪糕,彩虹糖,蜜糖星星)  - $54MINIE MO 熊貓抱抱(牛奶雪糕,朱古力醬,朱古力棒,Oreo) - $54雪糕香甜棉滑,質地比較厚實,但是越吃越甜,還是建議兩個人Share比較好..
每次見到雪糕甜品,總把減肥兩個字拋在腦後,下次再減嘛
店員在低溫板上即席整雪糕,把雪糕和配料炒在一起。

2015-10-07
$54 (宵夜)
2015-10-03 911 瀏覽
以前每次經過Holly Brown都係覺得好香, 好多人同好貴因為貴..對雪糕又無特別大興趣.. 所以從來無諗過入去一球雪糕就已經要$54 (普通) / $58 (大杯)但今日 受到超級月亮既影響 突然好想好想食藍色雪糕 =D藍星魔力(大杯) $58包括藍色雲呢拿雪糕, 彩虹糖同蜜糖星星完全無諗過會甘好食 終於明白點解甘貴都甘多人食藍色雲呢拿比起平時食既雲呢拿更加甜滑 而且好厚實 感覺就係實實在在甘慢慢溶係口入面而且店員會將彩虹糖'炒'入雪糕中間 令到每啖都多埋彩虹糖既甜絲絲同埋蜜糖星星同呢隻雪糕好夾 不過店員只係落得好少蜜糖星星比我地 /___\另外, 佢既窩夫餅底望落靚但食落係淋架.. 不吃也罷甜品類呢度仲有供應Danish Toast同Waffles 不過要$98 實在太貴下次都係繼續黎食藍色雪糕就算 ;P
因為貴..對雪糕又無特別大興趣.. 所以從來無諗過入去
一球雪糕就已經要$54 (普通) / $58 (大杯)
但今日 受到超級月亮既影響 突然好想好想食藍色雪糕 =D
藍星魔力(大杯) $58
包括藍色雲呢拿雪糕, 彩虹糖同蜜糖星星

完全無諗過會甘好食 終於明白點解甘貴都甘多人食

另外, 佢既窩夫餅底望落靚但食落係淋架.. 不吃也罷
下次都係繼續黎食藍色雪糕就算 ;P
2015-09-27