中文 | English
我是mmbaby。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
mmbaby  等級2
顯示選項: 所有香港 澳門

2020-12-20
類別 : 越南菜泰國菜粉麵/米線

今日在東南加食左個早餐,叫左豬軟骨炒蛋米線,d 豬軟骨比較柴,乾身,湯普通, 有d紅蘿蔔絲同椰菜絲都可以,炒蛋就唔夠滑,老得滯。

食到三分之二,食到有d異樣,有d𠝹口既野,原來是有條鮑魚檫的鐵絲在米線中,嚇死我,好彩無吞。 我叫個職員來,叫左好耐都無人來。 最後個阿姐見到有d愕然,話換一碗俾我,都食到尾我飽了就廢事換了,但佢都無道歉無唔好意思。

我唔要求佢免單,知道餐廳而家生意唔易做,但始終衛生是很重要的,食落肚的野要好小心,希望呢間餐廳以後要注意一下,唔想有其他人受害。同埋佢地無心之失,只要誠心致歉,客人也會體諒,不過佢地唔太在乎,又無歉意,就會令人擔心,係咪仲會繼續出事。

以後我就唔會幫襯了,大家下次食呢間先檢查一下食物再食,小心小心小心! 😔😔😔

堂食等位時間: 0 分鐘
是次消費: 每人約$37 (早餐)

2019-08-08
類別 : 台灣菜台式飲品

去朗屏搵個朋友順便附近食下野醫肚,
見到新商場虹方有幾間餐廳。
2樓開左間台灣野,d裝修幾可愛,簡潔乾淨就去試一試。

我叫左豬軟骨麵,朋友叫左蕃茄牛展麵, 仲有花枝丸同台灣腸。而家仲有40令蚊既麵真係難搵。豬軟骨同牛展都好淋好入味😍ok wo!
佢d配菜唔少,有菜心、豆角,冬瓜同酸青瓜。平時出面餐廳d麵得兩條菜,呢間配菜有咁多樣都幾用心😍👍
叫左桂圓紅棗茶同香茅檸檬水,幾好味,後者好清新!

比起d連鎖店,我更欣賞有人情味的小店,d店員好熱情好nice! 態度好重要,好驚d西面waiter ,好彩呢間無。

下次再食過先。 支持小店😘👍
堂食等位時間: 0 分鐘
用餐日期: 2019-08-07

2016-03-10
類別 : 粵菜 (廣東)酒樓火鍋點心蒸氣火鍋

我見好多人食就去試試!

食物方面有好多海鮮選擇,我食左龍蝦98蚊隻、日本太子88隻、象拔蚝仔78一隻,同埋時價的花竹蝦44蚊兩。我叫左兩隻。無問佢幾多兩。我估兩隻蝦應該好輕掛。味道方面,花竹蝦一大一小,味道普通,同一般蝦無咩分別。帶子好大粒,配粉絲蒸,味道不錯,d湯汁好鮮甜。龍蝦唔係好大隻,無咩蝦味,口感一般。象拔蚝最好食,好鮮味,不過一隻好細。

食物味道整體還可,
點知服務差到嚇死人!

首先茶位12蚊,我壺茶叫佢加水,之後就從來無再拎番來!催極都無再俾。渴死我!

我叫左個粥底,諗住食晒d海鮮就可以食d吸晒海鮮精華的靚粥,點知竟然無落米!頓時變左無米粥!但成80蚊!我之後同佢嘈,最後就取消到。

最後埋單發現花竹蝦2隻計我6兩,收左我288!!! 144蚊一隻蝦!!!!

!大家要小心時價的海鮮! dislike dislike dislike dislike dislike dislike dislike huffy huffy huffy huffy
兩隻蝦一大一小收288!傻的嗎?

兩隻蝦一大一小收288!傻的嗎?

用餐日期: 2016-02-26
是次消費: 每人約$370 (晚餐)

2014-11-18
類別 : 港式粉麵/米線粥品

我參加左佢既會員計劃,每次消費都可以儲分當錢用。今晚食左個粥加油菜都50蚊,包茶介同加一! 其實都幾貴幾唔抵。出面粥店只需30幾。我有百幾蚊積分,想一次過扣50,咁呢餐唔洗俾。結果收銀阿嬸唔識用個系統, 搞左超耐都扣唔岩錢,一下扣晒我百幾積分,搞到又要重新入過,令
大家排長龍。之後佢竟然發我脾氣,話最憎人唔俾錢只扣分,麻鬼煩.....不斷發脾氣!!
本身個會員制就是用積分去吸引消費,唔通只消費,唔扣分? 個員工唔識用系統就怪在客人頭上,服務太差!我唔會再幫襯! huffy
用餐日期: 2014-11-17

2014-08-27
類別 : 川菜 (四川)火鍋粉麵/米線

huffy 我非常嗜辣,一見到附近有新開的川菜馬上就試。我點左兩餸紅薯粉,點知等左15分鐘都唔來!當時餐廳加埋我得三個客。真係唔明點解可以咁耐。後來來了,點知同外賣張單調轉左,所以外賣同我叫的都錯!結果佢地無馬上道歉同立即煮番俾我,而係在我面前互相指責對方做錯,不斷地爭吵。我真係好餓,所以更嬲!見佢地仲嘈緊,我馬上就走。結果開唔到門。那是一個超重超實kick住的門。只能說呢間野的服務實在太差!時間控制差,落單錯,服務態度差,連門都差過人!太失望了!