中文 | English
唔好煩我
我是住在彩虹的唔好煩我。
食評會員 0次成為首位寫食評會員
唔好煩我  等級1
顯示選項: 所有香港 澳門

2011-11-29
類別 : 西式麵包店

晨禁早8:30我同老公和媽咪就去到啦!可能太早的關係無咩麵包買的!我們要食完早餐上船,所以想快d,好求其看下有咩食。佢地有個all day menu的。不過你叫個樣無個樣的,唔知係咪早得制!huffy又唔係有客等,個收銀姐姐係咁吹我,一d禮貌都無咖!就算有幾好食我都唔會再來囉!huffy何況一d都唔好食咖huffy我們叫佐倆個full english breakfast,!嘩!huffyd雞蛋,蕃茄,同薯角,煙肉。好明顯係炸的!油都唔洗吸下先!d料同d油一齊上晒碟俾你咖!個餐有包咖!不過整到又硬又乾咖!唉!倆個早餐156元,咁貴一d都唔值,不過你餐飲咖啡轉latte就唔洗加錢的!smile我們重買佐牛角包,芝士條,同椰絲唔知咩包外賣上船食。d麵包就都幾好食的!都鬆軟,又唔太甜,芝士條重好香脆添!
用餐日期: 2011-11-15
是次消費: 每人約$76 (早餐)

2011-11-14
類別 : 泰國菜咖喱

下午四點幾,行完山因為落雨的關系覺得冷,剛剛經過,老公叫d野俾我食取下暖smile我們叫佐牛肉同豬頸肉串燒,重有酸辣海鮮湯!個湯係就係好大碗,不過就麻麻,真…真係好死清囉,得一隻蝦,同少少鮮魷c,加幾粒草菇囉!mad一d都唔平咖,要成65元咖!個湯得個酸同辣!咩香料味都無!我就唔會再叫來飲啦!sadd串燒牛肉亦都唔特別,不過都幾淋的,但係個汁就好明顯無心機整囉!不過都有酸辣同沙嗲兩樣你煉的。可能係我唔鐘意食豬頸肉的關系啦!咦肥淋淋呀…sadhuffy
用餐日期: 2011-11-08
是次消費: 每人約$47 (下午茶)

2011-11-10
類別 : 港式咖啡店麵包店

lol西貢係我好鐘意去的起方,今日同老公食完早餐就要去行山,行一個六小時的旅程tongue因為離集合的時間唔多我們好快就決定食呢間,平時我每次經過都會買蛋糕回家做飯後甜品的,今日就可以試下d面包同早餐啦!我點佐個a餐:咖啡+面包=18元,轉latte再+13元,老公話轉杯latte要加十三元好貴sad(個姐姐重話其實唔轉得咖,要—另外叫咖)shocked老公要佐個c餐:餐包+腸仔通粉+咖啡=26元。我個餐包可以自由選擇8元已下的,我選佐菠蘿飽,真係皮脆鬆軟,咬一口又唔會掉落面頭的脆皮,真係食一個唔夠咖tongue杯latte就麻麻啦!d咖啡很淡,無咩味的,再食的話我只會淨買面包tongue老公個腸仔通粉唔錯咖!清清地!佢重話好似我平時煮俾佢食d早餐咁mad因為d包太好食啦,結果我食埋老公個餐包tongue唔洗講都知有幾好食啦!哈哈!
推介美食: 脆皮菠蘿飽
用餐日期: 2011-11-08
是次消費: 每人約$29 (早餐)

2011-11-01
類別 : 日本菜日式西餐少鹽少糖食店拉麵壽司/刺身

lol31號想見鬼,所以我就同老公去蘭桂坊行下。六點幾已經有好多人。因為唔太肚餓我們選佐食呢間smile唔知係咪封路關系,全晚都唔算多客。大部份都係外國人居多。未點菜已經有頭盤送上,應該係蕃茄沙律之類,酸酸地幾開胃的。點佐menu無的季節食品,秋刀魚,薄切上!好新鮮,甘香,油份亦重。跟薑蔥酸汁上,美味lol不過謙唔夠多薑蔥!見意大家問待應拿多d薑蔥,(待應亦樂意效努)倒d酸汁落碟仔度食!嘩!人間美食呀!大家要食就快,再過兩個星期想食都無啦!430海草沙律就唔係好叫,得果少少俾醋浸住的乾昆布敢,食過就算sad再食個薑蔥toro卷,嘩!好新鮮美味呀lol最後叫個燒油甘魚鮫,d皮燒到香脆肉嫩真係好功夫呀!食完重有果碟送lol埋單連一杯asahi,一杯梅酒。唔知點解個茶要收我十元shocked盛謂八八幾smile
推介美食: 燒油甘魚鮫
用餐日期: 2011-10-31
是次消費: 每人約$430 (晚餐)