2016-05-14 851 views
炎炎夏日熱辣辣,又想打火鍋的話可以考慮雪糕火鍋,好正架呢個半份雪糕火鍋可以3人份量,首先系好靚的餐具去享受,7種⑤同味道的雪糕球,我自己最like朱古力同抹茶啦,雪糕加熱熱的濃濃的香滑朱古力,冷熱交替刺激好味,香蕉同韓國大粒的草莓🍓一齊加朱古力火鍋,好特別,朱古力控必試吖
炎炎夏日熱辣辣,又想打火鍋的話可以考慮雪糕火鍋,好正架
2016-05-13
$150 (Tea)
2016-04-09 330 views
係朗豪坊食完晚飯,想搵個舒服既地方hea 一hea, 就來到大堂既「哈根大師」我們沒有幫襯堂食,因為即使係同一樣的食物,堂食會相對外賣貴我們只order了一杯玫瑰乳酪(全名忘記了),然後在室外找了一個位置,吹著微風~舒服 講番杯野飲,賣相不俗!個人覺得奶味比較濃,雪糕味道ok。整體來說,只是一杯普通的飲品,同樣的價錢,相信可以有其他選擇

我們沒有幫襯堂食,因為即使係同一樣的食物,堂食會相對外賣貴

講番杯野飲,賣相不俗!個人覺得奶味比較濃,雪糕味道ok。

2016-04-01
$60 (Other)
2016-03-27 195 views
今日美魔女表姐生日,但佢唔中意食蛋糕,所以我同細佬晨早去左朗記買雪糕蛋糕。揀左個心形士多啤梨味,真係幾靚既。味道同平常士多啤梨味雪糕一樣,入面好多果肉,正!上面啲士多啤梨醬都不算太甜,可接受的不過3舊幾水買個雪糕真係貴,不過表姐生日冇計

揀左個心形士多啤梨味,真係幾靚既。
不過3舊幾水買個雪糕真係貴,不過表姐生日冇計

Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
2016-03-09 230 views
朋友有coupon就叫埋我一齊去食哈根大師朗豪坊個間係商場中心,人來人往有D嘈呢款可以揀六隻味,我首選左綠茶同咖啡,另外幾隻味朋友揀左朱古力,提子冧酒,芒果抹茶同咖啡味真係好好味好出色,咖啡香醇濃郁,微苦又唔太甜~提子冧酒都食到香甜的酒味,朱古力苦中带甜,芒果普普通通個人好鐘意食個脆脆,夠脆同埋好有蛋香味
朋友有coupon就叫埋我一齊去食哈根大師
朗豪坊個間係商場中心,人來人往有D嘈
抹茶同咖啡味真係好好味好出色,咖啡香醇濃郁,微苦又唔太甜~
提子冧酒都食到香甜的酒味,朱古力苦中带甜,芒果普普通通
個人好鐘意食個脆脆,夠脆同埋好有蛋香味

2016-02-18
Dining Offer
Voucher
2016-03-05 446 views
今日放下午既VL,約左Charlie出黎聚舊,真係好耐無見啦!!!! CHARLIE係HAAGEN DAZS既會員,有9折!咁我地就去左HAAGEN DAZS整返個HIGH TEA先啦~CHARLIE提議不如一齊SHARE個「快樂無限」,好呀!!! 「快樂無限」由九球雪糕組成,再加一D新鮮水果,黎到既賣相好吸引,D顏色好靚,鮮艷!!!! 新鮮水果入面我最中意士多啤梨,甜甜地酸酸地咁,令人好開胃!!!再望到佢紅色既肌膚,真係想一啖落晒佢!!!士多啤梨大大粒,色澤鮮艷又飽滿,又多汁!正!雪糕方面,九球試晒之後,我深愛住抹茶同藍莓!!!抹茶味香濃又滑,完全似係日本當地食到既一樣咁新鮮咁好味!抹茶既口感順滑,奶味足夠但係又唔覺得膩,絕對可以滿足味蕾!!! 藍莓味一樣出色! 藍莓既營養價值高,我都成日食,呢個雪糕酸甜可口,又爽又滑,仲帶住D清新既香味!!!差唔多成球我食晒XD其實結論就係..酸酸甜甜既野我都中意食,哈哈!!!
快樂無限
其實結論就係..酸酸甜甜既野我都中意食,哈哈!!!
Other Info. : 呢間HAAGEN DAZS因為係朗豪坊OPEN AREA,所以比較嘈同人多
2016-02-23
$117 (Tea)
2016-03-02 195 views
在某社交網見到喺呢個2月愛的季節情人節系列雪糕產品:Häagen-Dazs™ 荔枝紅桑子玫瑰雪糕及杏桃薰衣草雪糕 而家賣緊HK$27.9(迷你杯),不過呢d咁浪漫嘅味道當然點都會試下啦~~我同朋友一人一杯,試哂2種口味,扮自己收花一樣。 天氣凍冰冰,一齊食雪糕,一齊凍住食!Häagen-DazsTM從風靡糕點界的甜品Ispahan Macaron得到靈感,創作出荔枝紅桑子玫瑰雪糕。香甜多汁的台灣荔枝果肉配搭酸甜清新的紅桑子果醬,勾勒出濃郁誘及代表「永恆的愛」的象徵的土耳其玫瑰花香,三者完美融入於幼滑的Häagen-Dazs™ 雪糕中,如愛情般酸中帶甜的味道叫人一試難忘。打開個盒之後,米白色無乜特別,不過食落去簡單覺符為身體注入咗香水一樣,熱氣嘅荔枝配上點酸味味嘅紅桑子jam,果肉香甜,咁樣溝埋d玫瑰味5會怕左陣花香,反而玫瑰花味係慢慢喺口中浸出黎 ,帶動到個雪糕嘅味道,每一啖都幸福! 唔講唔知,原來薰衣草花語是「等待愛情」 ,呢款雪糕用地中海的薰衣草,配搭摩洛哥和法國的杏桃,襯情人節月份食呢個雪糕嘅我地,簡直沐浴喺愛河入面,香氣獨特的杏桃果醬襯托清新的薰衣草,讓人
在某社交網見到喺呢個2月愛的季節[期間限定]情人節系列雪糕產品:

天氣凍冰冰,一齊食雪糕,一齊凍住食!

,帶動到個雪糕嘅味道,每一啖都幸福!
lychee rasbery rose
$27.9
唔講唔知,原來薰衣草花語是「等待愛情」
,呢款雪糕用地中海的薰衣草,配搭摩洛哥和法國的杏桃,襯情人節月份食呢個雪糕嘅我地,簡直沐浴喺愛河入面,香氣獨特的杏桃果醬襯托清新的薰衣草,讓人未嚐到雪糕的幼滑質感,就先聞到彷如置身花海的氣息;不禁在繁忙的都市生活中放慢腳步,悠然享受Häagen-Dazs™ 帶來的味覺誘惑。

另外個款杏桃味係易接受嘅,但係薰衣草我就真係淨係聞得多,好少食,本身都有少少抗拒!但係估5到食同聞嘅感官係一樣咁舒適,會令你感到relax,自在!甜甜嘅桃果香,加上似食緊薰衣草嘅氣味,帶俾我一種好特別嘅感覺,5識形容...想知自己試下...
apricot lavender
$27.9
總括:呢2款雪糕係滿意嘅,第一次食花味產品係覺得舒服接受到
2016-02-20
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$27.9 (Tea)
lychee rasbery rose
$ 27.9
apricot lavender
$ 27.9
2016-02-10 153 views
與朋友在旺角食完晏,想坐底飲杯熱既甜嘢,到嚟朗豪坊,見Haagen Dazs,唔駛等位,放是就入咗去了。一坐底,我就叫咗杯熱朱古力。杯飲品唔太甜,但有好香朱古力味,奶味不太重。但個cream好有d實不太軟身,食食下都覺得好“流”唔想食。加上杯朱古力唔太熱,整唔到個cream溶入本飲品內,呢到要扣分。如果杯飲品再熱d就好好多了!

熱朱古力
2016-02-10
$36 (Tea)
2016-02-07 311 views
如果喜歡吃完雪糕後口腔有花香味,就不要錯過 Häagen-Dazs™ 最新推出的 荔枝紅桑子玫瑰雪糕 及 杏桃薰衣草雪糕,買埋抹茶雪糕便成了三球杯裝的真正「植物系雪糕」。三球裝 $70相片中最頂黃色的那球是 杏桃薰衣草雪糕,入口能嚐出明顯的薰衣草香,但味道是杏桃雪糕,奶味沒有把酸甜的杏桃味搶位,是很好地做它的配角,薰衣草原來與杏桃是可以夾味道,雪糕內也可吃到有杏桃軟粒 ; 下一球紅色的是 荔枝紅桑子玫瑰雪糕,同樣地是先嚐出玫瑰香,味道反而著重在紅桑子的酸味內,荔枝是負責果甜嗎?牛奶味道依然是很到位。
如果喜歡吃完雪糕後口腔有花香味,就不要錯過 Häagen-Dazs™ 最新推出的 荔枝紅桑子玫瑰雪糕 杏桃薰衣草雪糕,買埋抹茶雪糕便成了三球杯裝的真正「植物系雪糕」
三球裝 $70
Other Info. : 味道 5 環境 3 服務 3 衛生 4 抵食 5
$70 (Other)
2015-11-19 242 views
喜歡綠茶又喜歡食甜品既我,今日買咗呢間既綠茶雪糕做甜品。雪糕質地好滑,有淡陣陣綠茶味,又有香滑牛奶味,甜度啱啱好,好好味!!配埋個脆脆筒,簡直無得頂吖!!下次再試其他口味先。
配埋個脆脆筒,簡直無得頂吖!!
下次再試其他口味先。
2015-11-15
2015-11-10 330 views
早前用8達通比錢就可以買2球送2球,咁抵就梗係要食啦!(心水清既人會發現原來佢同時加左價,不過都仲係抵)4球里面一定要有一球係藍莓,藍莓味道有啲假,如果下次要比錢買,一定唔會再叫呢個味,咁佢指定就冇法啦。仲有叫左夏威夷果仁,用運尼拿做底加入粒粒夏威夷果仁,雖然唔係我至愛,但友人次次必叫。綠茶:超好味,不太甜,有濃濃綠茶味曲奇:運尼拿雪糕底加曲奇蛋糕,好有口感,味道唔會單一

綠茶:超好味,不太甜,有濃濃綠茶味

曲奇:運尼拿雪糕底加曲奇蛋糕,好有口感,味道唔會單一
2015-10-12 343 views
今晚我們喺朗豪坊食完晚飯後,去咗「Haagen-Dazs」食雪糕!我們叫咗情迷艾菲爾、心花怒放同仲夏莓園!情迷艾菲爾嘅賣相非常吸引,艾菲爾鐵塔係用朱古力堆砌出嚟,非常精緻!喺鐵塔底嘅朱古力布朗尼都幾鬆軟,味道好濃郁!心花怒放用嚟載住雪糕嘅窩夫非常香脆!總括嚟講基本上唔同味道嘅雪糕都各具特色,但本人就略嫌唔夠凍,有啲開始溶化嘅感覺!
心花怒放
同仲夏莓園!情迷艾菲爾嘅賣相非常吸引,
艾菲爾鐵塔係用朱古力堆砌出嚟,非常精緻!
喺鐵塔底嘅朱古力布朗尼都幾鬆軟,味道好濃郁!
心花怒放用嚟載住雪糕嘅窩夫非常香脆!

情迷艾菲爾
仲夏莓園
情迷艾菲爾
仲夏莓園
2015-09-24 208 views
睇完戲到朗豪坊Haagen-Dazs吃個甜蜜下午茶星期日都爆場可幸等了min已有位~選擇困難症好易發作每隻味也想食啊~仲夏莓園$89外型已極吸引美美的一杯影相時巳流口水呢^0^自選4球雪糕揀咗勁fresh紅桑子,青檸雪葩和濃厚比利時朱古力,香甜士多啤梨配襯底層芒果汁香滑cream及大量什莓清新怡人兩人很快使清杯了^0^
選擇困難症好易發作每隻味也想食啊~
仲夏莓園$89外型已極吸引美美的一杯影相時巳流口水呢^0^
2015-09-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$98 (Tea)
2015-09-17 312 views
女友今日又發癲, 話要食雪糕做晚餐,好吧, 見係你, 就你一次, 去左朗豪坊食雪糕本身想坐低, 係竟然滿座!所以就算啦, 買一球球咁食算一口氣買左3球雪糕, 朱古力, 云呢拿同士多啤梨, 佢地既朱古力我敢講係全港最濃既, 甜甜地又苦苦地既FEEL仲好過入朗豪食自助餐,草莓就甜中帶D酸, 有少少草莓既籽幾好咬雪糕, 我淨係食哈根大師的!
女友今日又發癲, 話要食雪糕做晚餐,

好吧, 見係你, 就你一次, 去左朗豪坊食雪糕

本身想坐低, 係竟然滿座!

所以就算啦, 買一球球咁食算

一口氣買左3球雪糕, 朱古力, 云呢拿同士多啤梨,

佢地既朱古力我敢講係全港最濃既,

甜甜地又苦苦地既FEEL仲好過入朗豪食自助餐,

草莓就甜中帶D酸, 有少少草莓既籽幾好咬

雪糕, 我淨係食哈根大師的!
 在FB見到HAAGEN DAZS推出了這個皇室下午茶,立即跟A小姐約時間來試。這個TEA SET 一至五$268 ,星期六日$318,只有堂食專門店才供應。我們就去了朗豪坊食。TEA SET 都好大座,一共分三層第一層六白球雪糕,緊係試新的奶茶雪糕,還有限定的柚子雪糕,奶茶雪糕茶味香濃,有驚喜。柚子雪糕酸酸地好醒胃,很適合夏天食。其他經典口味就不用多說。順帶一提,要快食,我們拍完照後已經溶緊XD。第二層是特色糕點第二層是特色糕點 : 檸檬撻,好酸好醒神第二層是特色糕點 : 紅桑子蛋糕另一至愛,想不到紅桑子跟蛋糕味道係咁夾,面層的糖霜中和左紅桑子的酸味。馬卡龍好精緻底層是時令生果和朱古力,生果點朱古力,好玩~~總評 : HAAGEN DAZS 的雪糕一向都有質素的保證,而其他甜點水準都唔差,值得一試。

我們就去了朗豪坊食。
TEA SET 都好大座,一共分三層
第二層是特色糕點
第二層是特色糕點 : 檸檬撻,好酸好醒神
馬卡龍好精緻
底層是時令生果和朱古力,生果點朱古力,好玩~~
2015-08-05
2015-07-08 242 views
食完飯想搵個地方傾計 所以就諗住坐低試下 Harrdgenze 的雪糕甜品 滿心歡喜Harrddenze 而家劃左一部分的位 有人拎本Menu比你睇下食咩 再Order 唔同以前Take Away 咁 Service Okay 大多數都係比較年輕的女仔 但好明顯佢地冇咩經驗我地叫左2份甜品 - 普通雙球雪糕 同 柚子雪糕甜品 (唔記得原名)普通雙球雪糕 跟以往一樣 好味柚子雪糕甜品新依款柚子雪糕 奶味重 反而冇咩柚子味雪糕上層是脆杏塊 幾香脆好味雪糕下層是餅 覺得太硬了 用叉跟本食唔到旁邊的是柚子Jelly 重柚子味 但係太酸了Overall 黎講 依款新的雪糕甜品 未必會推介
普通雙球雪糕 跟以往一樣 好味
柚子雪糕甜品 (唔記得原名)
柚子雪糕甜品
新依款柚子雪糕 奶味重 反而冇咩柚子味
雪糕上層是脆杏塊 幾香脆好味
雪糕下層是餅 覺得太硬了 用叉跟本食唔到
旁邊的是柚子Jelly 重柚子味 但係太酸了

Overall 黎講 依款新的雪糕甜品 未必會推介
Other Info. : 想一提的是 雙球雪糕/ 柚子雪糕甜品 送到黎我地面前的時候已經好似溶溶地 T__T
2015-07-06
$100 (Last Night Supper)