之前聖誕節去左愉景灣玩真係勁開心 第一次去聽講ZAKS 好出名好食又有靚景 所以好多人去除左我地遊客外好多居民都鍾意去就係海邊隔離 坐得幾舒服 黑白芝麻吞拿魚捲 $180呢個好驚喜呀~ 比想像中好食影相仲好靚tim🥰 半熟吞拿魚 滿滿鮮味吞拿魚厚切👍 面有啲蕃茄醬再配上蛋黃醬同沙律菜真心正🤤🤤🤤 鐵板牛肉 $198上菜勁香 熱辣辣肉質唔會乾同鞋口除左肉仲會配印度薄餅同配上炒洋蔥,甜椒仲有3款特色醬料 (牛油果醬,酸奶油,番茄莎莎醬)卷埋一齊食 無敵正🤤🤤🤤❤️Mango Juice $68✨️✨️✨️呢個最大推芒果汁 正到呢~加$20轉成超大杯夠哂2個人飲唔會死甜 超重芒果味🧡🧡ZAKS愉景灣廣場徑8-12號D'Deck 地下G04及1樓103號舖
之前聖誕節去左愉景灣玩

真心正🤤🤤🤤

鐵板牛肉 $198
上菜勁香 熱辣辣
肉質唔會乾同鞋口
除左肉仲會配印度薄餅同配上炒洋蔥,甜椒
仲有3款特色醬料 (牛油果醬,酸奶油,番茄莎莎醬)
卷埋一齊食 無敵正🤤🤤🤤❤️

Mango Juice $68✨️✨️✨️
呢個最大推
芒果汁 正到呢~
加$20轉成超大杯
夠哂2個人飲
唔會死甜 超重芒果味🧡🧡

ZAKS

2024-01-08 535 views
放假去左愉景灣行下 重遊下媽媽細個成日玩既沙灘🏖️放電前最系要叉叉電🔋食飽先有氣力玩海景氣氛情調非常之好✨好適合情侶慶祝餐廳❤️Zaks Nachos 招牌粟米薄脆片🌽脆卜卜好香口 配左牛肉碎醬🐄有少少辣🌶️ 但 🥟都忍唔住口食一兩啖😂😂加上牛油果醬 酸忌廉 芝士食唔停口🤤🤤House Special Pizza 招牌特色薄餅🍕 一底有6大塊🍕可以選擇厚批或者薄批餡料有菠蘿🍍腸仔 青椒🫑辣肉腸 洋蔥🧅仲有芝士🧀我哋選擇左薄批 食落脆卜卜Kids Menu👦🏻👧🏻Captain Scuppers Fish Bites 炸魚薯條🍟一上菜🥟急不及待已經搶先要食薯條😂😂如果炸魚黎講 我哋會鐘意赤柱既比較多啲始終炸漿唔同 口感唔同小朋友餐會送一杯雪糕🍦🤤🤤另外叫左個Coffe Mikeshake ❤️平時飲開Mango Milkeshake 多好少會見有coffe 😳😳好香既味道 Strawberry Lychee mix smoothies ❤️2個生果味都好甜 Lychee味會比較出啲❤️❤️Pineapple juice 同 Apple juice ❤️原來叫左個Pineapple juice 比🥟飲由於
放假去左愉景灣行下 重遊下媽媽細個成日玩既沙灘🏖️

平時飲開Mango Milkeshake 多
好少會見有coffe 😳😳好香既味道

2個生果味都好甜 Lychee味會比較出啲❤️❤️

原來叫左個Pineapple juice 比🥟飲
由於用新鮮菠蘿榨汁 有啲乸喉😂所以另外叫返杯Apple juice 🥤

總體上 氣氛好好食物大件 如果下次再嚟嘅話應該想同一大班朋友嚟share更多唔同嘅食物😊😊
2023-12-30
Type of Meal
Lunch
2023-12-26 419 views
放假去愉景灣行下附近餐廳唔係好多選擇見呢間有海景 就試吓呢間基於太多人,排唔到海景位冇set全部係散叫招牌烤雞全份,啲雞勁鞋口,啖啖好似都係食雞胸,完全唔掂!招牌pizza 味道好普通,配料又唔係好多!因為勁多人,又唔夠人手,所以侍應都唔會理你咁嘅價錢,咁嘅服務同質素,真係好失望!
放假去愉景灣行下
附近餐廳唔係好多選擇
見呢間有海景 就試吓呢間
基於太多人,排唔到海景位
冇set全部係散叫
招牌烤雞全份,啲雞勁鞋口,啖啖好似都係食雞胸,完全唔掂!
招牌pizza 味道好普通,配料又唔係好多!
因為勁多人,又唔夠人手,所以侍應都唔會理你
咁嘅價錢,咁嘅服務同質素,真係好失望!
其實去完先睇返,原來好多食評都有講怪自己book之前冇睇到😭個餐具污糟到咁樣都可以照包擺出嚟,同個Staff講仲要覺得毫無問題,勁唔願意攞個份俾我,一啲唔好意思都冇絕對唔推介呢一間餐廳,好多人去愉景灣都係諗住放鬆chill吓,我仲要係平安夜諗住搵間有feel啲嘅餐廳,點知食到一肚氣,完全貼錢買難受!!臨走比錢又聽到個manager 同另一位客人因booking嘈梗交,其實愉景灣真係有其他餐廳好好過呢間好多,希望大家唔好中伏!
其實去完先睇返,原來好多食評都有講
怪自己book之前冇睇到😭

愉景灣海邊飲勁大杯芒果汁聖誕節🎄愉景灣真係好靚入咗去影聖誕燈飾同住咗一晚夜晚去愉景廣場個邊搵嘢食諗住試吓其他餐廳點知海邊連續幾間都係 Zaks 😅幾年前已食過一次今次同閨蜜、契女嚟食鍾意食菠蘿🍍所以叫咗Super Hawaiian pizza 超級夏威夷薄餅 $153專登選超級版,因為鍾意千島醬點知個Pizza 無乜千島醬,可能得一匙羹仔千島醬仲要偏酸嘅千島醬成個Pizza都好似無乜材料,只食到芝士味SESAME CRUSTED TUNA CHUNKS 黑白芝麻吞拿魚捲 $180呢碟就相當唔錯,半熟嘅吞拿魚香口感滿有吞拿魚嘅鮮味Mango Juice $68最鍾意呢杯芒果汁🍹加咗$20咁大杯夠我哋三個人飲,啱啱好🥰ZAKS愉景灣廣場徑8-12號D'Deck 地下G04及1樓103號舖
愉景灣海邊飲勁大杯芒果汁

聖誕節🎄愉景灣真係好靚
入咗去影聖誕燈飾同住咗一晚
夜晚去愉景廣場個邊搵嘢食

諗住試吓其他餐廳
點知海邊連續幾間都係 Zaks 😅
幾年前已食過一次
今次同閨蜜、契女嚟食

鍾意食菠蘿🍍所以叫咗
專登選超級版,因為鍾意千島醬
點知個Pizza 無乜千島醬,可能得一匙羹仔千島醬
仲要偏酸嘅千島醬

成個Pizza都好似無乜材料,只食到芝士味

呢碟就相當唔錯,半熟嘅吞拿魚香
口感滿有吞拿魚嘅鮮味

Mango Juice $68
最鍾意呢杯芒果汁🍹加咗$20咁大杯
夠我哋三個人飲,啱啱好🥰

ZAKS
2023-10-29 685 views
萬聖節一早book 咗6:30pm,到嗰日再comfirm 多次,點知去到同我講無記錄,真係一肚氣,真係冇下次,冇理由見人多就入晒客,完全唔理book咗嘅客,咁不如一早講冇得預約啦,嘥晒人哋啲時間

2023-08-11 1350 views
每次去愉景灣都會食!呢間嘢真係可能有10年前開始已經食,每次嚟到都會食晚餐或者lunch,因為佢環境好價錢又唔算太貴,今次嚟食lunch 見佢有兒童餐,叫咗俾小朋友,不過原來佢唔記得上個雪糕俾我,我又唔記得咗跟住就食咗個雪糕,我返咗屋企先記得。。。。
渡假勝地之選🏖️浪漫海景Bar&Restaurant🍺🌹Zak’s愉景灣今次放假同豬仔慶祝紀念日,一齊嚟咗愉景灣,大家都好興奮期待啊😚今次我地一齊去愉景灣酒店住一晚,晚餐選擇咗哩度最出名、最大間既海景餐廳Zak’s🥰哩間餐廳慶祝、求婚、聚會都一流,對住個無敵大海景,配上浪漫燭光🌹真係好啱情侶一齊嚟👩🏻‍🤝‍👨🏼哩度既服務員係唔識講中文,野食又大大份外國size,食客多數係外國人,真係有一種去咗外國度假既感覺🤗遲啲會出番一個愉景灣酒店room tour 俾大家睇,記得留意我哋🥰 ✨Half Ribs $199哩間餐廳既豬肋骨出名大份抵食又高質,當然要試吓😋一上枱分量好滿足,燒烤醬好惹味,外皮烤得好香脆,肉質好軟爛,輕輕用叉一撥,肉骨自動分離,一啲都唔乾柴,仲保留住肉質既鮮味同肉汁😍豬肋骨骨頭算細,食落啖啖肉!佢既配菜份量超多,薯條直情可以當正餐,薯條好脆,味道偏咸重口味,仲配上洋蔥沙律🤤味道好正宗👍🏻似係美國餐廳食緊。必點啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻✨Linguine Vongole $165哩間餐廳既蜆肉意粉出名多蜆肉,大大碟!一上枱份量果然超巨型,係平時出面份量既兩倍幾,3個人食都夠😆佢既蜆
渡假勝地之選🏖️
浪漫海景Bar&Restaurant🍺
🌹Zak’s愉景灣

✨Half Ribs $199

✨Linguine Vongole $165
哩間餐廳既蜆肉意粉出名多蜆肉,大大碟!一上枱份量果然超巨型,係平時出面份量既兩倍幾,3個人食都夠😆佢既蜆肉好鮮甜,目測最少20粒😍意粉夠曬醬汁,唔怕乾,不過味道嫌淡咗少少,蒜香味可以再濃,但整體性價比嚟講真係好正👍🏻大家可以試吓

✨Corona Daiquiri (Mango) $92
外國人既飲品果然巨型好多,哩杯芒果味雞尾酒好易入口,芒果味香濃,配上啤酒微微苦澀既口感,飲落好清新好純!2個人一杯都夠曬😆唔太飲得既豬仔飲完面都紅曬,仲醉醉地🤣大家不妨一試

🌸🌸溫馨提示
如果想睇到迪士尼煙花,記得提早同餐廳book枱。想寫字係甜品上,俾個驚喜對方,亦可以係電話度提早講!

🏠ZAKS (愉景灣)
愉景灣D'Deck 地下G04及1樓103
2023-08-05
Celebration
Anniversary
  • Mini Baby Back Ribs
在ZAKS Discovery Bay享受美味的食物和海濱體驗🌅🌊美好的季節與家人和朋友一起度過週末,大份量的日落餐點,完美的戶外區域和絕佳的位置。美味推薦 😋😋😋😋😋海鮮拼盤試試與家人和朋友分享一些新鮮海鮮,適合3-5人享用,喜歡帶芝麻的醬汁,包括金槍魚、魷魚、煮三文魚、青口和新鮮蝦,還有天婦羅軟殼蟹、花園沙拉和薯條。ZAKS特色披薩當你想吃一些滿足感的食物時,很容易就會多吃幾片😂蛤蜊扁意粉服務員極力推薦,可口的蛤蜊和扁意粉,胡椒辣椒醬有點辣巧克力布丁鬆軟的布丁裡面有濃郁的熱巧克力和冰淇淋🍫香蕉太妃派焦糖底座的蛋糕配上冰淇淋和新鮮香蕉,最好的甜點😋科羅娜雞尾酒標誌性和最受歡迎的飲料,三種不同的口味,草莓、百香果和芒果🍓🍋

美味推薦 😋😋😋😋😋
海鮮拼盤

ZAKS特色披薩
當你想吃一些滿足感的食物時,很容易就會多吃幾片😂

蛤蜊扁意粉
服務員極力推薦,可口的蛤蜊和扁意粉,胡椒辣椒醬有點辣

巧克力布丁
鬆軟的布丁裡面有濃郁的熱巧克力和冰淇淋🍫

香蕉太妃派
焦糖底座的蛋糕配上冰淇淋和新鮮香蕉,最好的甜點😋

科羅娜雞尾酒
2022-10-08
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 心太軟
  • Pizza
2023-05-19 1801 views
本身都聽講依度出名大碟,估唔到真係喎😂諗住過嚟愉景灣酒店staycation,聽講呢度咁出名就過嚟食,店員都有提醒好大碟可以share食,價錢唔係好貴,坐喺出面仲有海景係幾舒服👍🏼不過係比較多蚊
2023-05-16
2023-05-12 1318 views
先排我哋成班朋友一行15人,一齊去愉景灣玩,我哋有大人有小朋友,仲有四個大人生日,我哋book咗呢一間美式餐廳,主要係因為佢有一個好靚嘅露天茶座可以望到海,亦都有室內,呢間餐廳的食物份量好足,好大碟!小朋友最鍾意食pizza呢度啲Pizza有口厚同薄批揀,另外烤豬肋骨好多肉好Juice都不錯,好好味!由於我哋有四個大人生日,我哋亦都order咗四個甜品,佢哋好有心機幫我哋喺甜品下面寫名同埋畫公仔,今次用餐體驗覺得不錯,同埋坐得好舒服,因為呢度地方好大,下次會再來!
小朋友最鍾意食pizza
呢度啲Pizza有口厚同薄批揀,
另外烤豬肋骨好多肉好Juice都不錯,好好味!

Celebration
Birthday
  • Mini Baby Back Ribs
  • 蜆肉意粉
  • 椒鹽魷魚
  • 招牌特色薄餅
  • 心太軟
-🌊比我想像中大同埋多人好多, 原來因為愉景灣餐廳都好少選擇🤣 野食大份所以多人share較適合🌊 book位有個網, book完前一日會send email提你, 但book左又冇話有張靚枱🤣🌊店員全部都好chill見你想落單都同枱客吹埋水先過黎🤣 同佢吹多兩句就offer左我地由近室內move左去海邊😆-🐟🥗 SESAME CRUSTED TUNA CHUNKS 黑白芝麻吞拿魚捲 $180💯超好味, 吞拿魚好厚好juicy, 面條有番茄醬, on side有mustard, 但tuna本身都好香-🐚🍝 LINGUINE VONGOLE 白酒大蜆扁意粉 $165✨超大份🤣 唔算太高質, 蜆肉都算甜但偏細隻, 白酒香都唔出-🐖🍖 GRILLED BABY BACK RIBS 烤豬肋骨$199 (half)💯正常發揮, 個醬係應有既味道, ribs好多肉, 滑唔滑就一半半, 整體都唔錯😆-🍕🍍 ZAKS HOUSE SPECIAL 招牌特色薄餅 $155✨pizza有得揀厚/薄批, 呢個有辣肉腸, 火腿, 腸, 青椒同菠蘿, 當然唔少得大量芝士, 但唔知點解係House special

🐟🥗

🐚🍝
LINGUINE VONGOLE 白酒大蜆扁意粉 $165

🐖🍖

🍕🍍

✨pizza有得揀厚/薄批, 呢個有辣肉腸, 火腿, 腸, 青椒同菠蘿, 當然唔少得大量芝士, 但唔知點解係House special 🤣
✨但佢係超超超級大份, 加上佢上菜好快, D野一次過黎, 凍左未食得切就冇咁好食, 但另一角度諗就一次過影相打卡靚D😂
🍫🍮
Chocolate Pudding $90

💯佢個名叫pudding其實係心太軟黎🤣 好流心, 朱古力味都好濃, 唔錯
🧃
Mix Berry Smoothie $65
Mango Smoothie $55
Pineapple Juice Large $48+$20

2023-02-21 1143 views
愉景灣餐廳選擇唔多去到海邊有一行餐廳 第一間見到呢間就入咗主打都係綜合西餐 pizza pasta等等值得一提 份量好大 同朋友share都夠晒食有戶外座位 望住愉景灣海岸食晏都幾寫意
愉景灣餐廳選擇唔多
去到海邊有一行餐廳 第一間見到呢間就入咗
主打都係綜合西餐 pizza pasta等等
值得一提 份量好大 同朋友share都夠晒食
有戶外座位 望住愉景灣海岸食晏都幾寫意
This restaurant was not fulled at all during wkd so we hop in asking for sea side seat as there are several customers paying bills. The staff especially the manager treated us very inpatient attitude and keep saying nonono, even we told them we cld leave within an hour, they still refuse to serve us at all. The manager’s attitude was so nasty even said we won’t give u the sea side seat, and of u don’t like it u can go!WT* service it is, then of course we left to other restaurants with decent att

WT* service it is, then of course we left to other restaurants with decent attitude.

We even complain to the Caucasian owner and just like the previous clients complaining in one rice, that both of them the attitude were so bad!

Never go back to this restaurant in our life unless u want to experience what is disrespect!

We should have check the comments in open rice before we go!
2023-02-18
2023-02-19 729 views
未坐低想換一張自己想坐位置,帶位同事話可以,有個經理走出嚟,話唔得,仲話唔坐可以走,最後冇食離開。後記,自稱老闆的人態度都很差,我當時比唔自己理由去俾錢你。大家對ZAKS評價基本上相同。
大家對ZAKS評價基本上相同。