2023-02-15 591 views
Zaks設有室內及室外露天茶座,我們選擇了室外茶座chill chill🍸🍽可望見海景,吹吹風 Relax☕️😊我們隨意點了👇Coronarita Strawberry Cocktail🍓🍸打卡之選😍😍黑白芝麻吞拿魚手卷🌯以厚切吞拿魚,色澤新鮮、肉質腍身配合粒粒香脆芝麻,估唔到咁好味😋好開胃👍班尼迪克蛋🍳加上蕃茄乾和蛋黃醬好夹Yummy🍽
Zaks設有室內及室外露天茶座,

打卡之選😍😍

班尼迪克蛋🍳加上蕃茄乾和蛋黃醬好夹Yummy🍽

Type of Meal
Lunch
  • carbonara
2022-12-25 745 views
平安夜晚餐未入過愉景灣嘅我適逢平安夜,特登入黎朝聖,估唔到試到間高汁餐廳😏KFC Wings: Korean Fired Chicken 韓式炸雞翼 $103一碟有8隻,脆口且肉身滑吾鞋,再加上甜甜地辣辣地,我吾太好食辣既都上隱🥵😂Zak Nachos 招牌粟米薄脆 $153 (另加牛肉$30)食Nachos嘅重點係上面啲醬同厚厚嘅mozzarella cheese,兩樣都無另我失望!Sour cream+牛油果🥑醬+tomato salsa醬味道濃郁,配合咸味薄脆,多重味覺享受,忍吾住一食再食,果然小食多滋味!Zaks House Special 招牌特色簿餅 $155簡左簿身餅低,口感脆薄但又煙韌,配料有蕃茄同芝士做底,上面有香腸,辣肉腸,火腿,青椒,洋蔥同菠蘿。可能我中意食脆口野,個pizza就算擺耐咗,個餅底仍然好脆口!😂Phad Thai 泰式炒麵 $150我對呢個麵嘅第一印象就係個份量係平時食開嘅兩倍,滿到成個沙冰咁嘅樣😂 但可能就係因為份量太多,稍嫌醬料吾太夠🥹,但係味道不俗!總括而言,呢間餐廳令人最估唔到係份量超出預期!好適合一家人黎聚聚餐,對住海景feel chill
平安夜晚餐

Phad Thai 泰式炒麵 $150

總括而言,呢間餐廳令人最估唔到係份量超出預期!好適合一家人黎聚聚餐,對住海景feel chill一下!😮‍💨

*提提你🥰
商場優惠:食滿$120可以免費搭番程車或船出番市區
2022-12-24
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Xmas's Eve
  • Zaks Nachos
2022-12-11 658 views
讚1 露天座位吸引 對正海景 太陽加海風夠爽皮2 啤酒上得夠快手彈1 嘢食真係麻麻 Nachos上檯時已經唔熱 芝士凍左加埋腍左既栗米片實在唔吸引 炸魚連個漿都係無味既 整體實在係得環境

1 露天座位吸引 對正海景 太陽加海風夠爽皮
2 啤酒上得夠快手

2022-12-06 928 views
放假同男友入愉景灣拍拖,行下市集食吓野,勁開心CHIL溫馨👫🏻 風和日麗嘅周末,當然要坐露天位吹吹風看看海⛱️ ZAKS 位置唔錯,滿座咁滯,食物應該幾好!🦑 Seafood Platter $775超!大!碟!有我最愛嘅青口,都幾大隻,啖啖肉超新鮮;魚類有吞拿魚、三文魚;甲殼類有彈牙大蝦、天婦羅軟殼蟹、炸魷魚,全部都係我鍾意食嘅海鮮;薯條都一大堆,有幾款醬可以點幾貼心,份量啱三幾個朋友食。🥩 Prime Ribeye Steak $390點呢個12oz Black Angus Beef 本來諗住男友鍾意食,點知我都食唔停。煎扒時間控制得好好,口感一流,肉汁非常juicy有脂肪嘅香氣,結果我又食咗大半哈哈...🍺 Coronadaquirie $92唔算特別鍾意飲啤酒,但係加咗rum同果蓉又唔同講法喎,OK喎!同埋影相靚呀~🍫 Chocolate Pudding $90以為會超級流心,但可能焗耐咗少少,唔夠澎湃,但熱古力甜品喎,點整都好好味嘻嘻。好彩冇叫多個甜品炸,所有item都好大份,飽飽!遲啲又會去愉景灣擺檔,可以再戰 👊🏻👊🏻👊🏻

🦑 Seafood Platter $775

🥩 Prime Ribeye Steak $390

🍺 Coronadaquirie $92

🍫 Chocolate Pudding $90

遲啲又會去愉景灣擺檔,可以再戰 👊🏻👊🏻👊🏻

2022-11-14 854 views
放假🏖嚟到愉景灣放鬆下,食下好嘢,見天氣無咁熱,我哋選擇左坐露天近海邊既座位。Super Hawaiian Pizza 🍕 🫧選擇咗厚批,新鮮峴爐,熱辣辣,賣相幾吸引,配料方面有好多菠蘿🍍、厚厚既芝士、火腿等,芝士做到拉絲效果👍,size 都幾大個,足夠2-3人食,不過pizza 味道相較淡,但個批底口感唔錯。Banana 🍌 Smoothie 新鮮香蕉製成,口感好滑唔錯!🍓strawberry milkshake 有少少碎冰,味道唔會好甜,正常!

Super Hawaiian Pizza 🍕

Banana 🍌 Smoothie
新鮮香蕉製成,口感好滑唔錯!

🍓strawberry milkshake
有少少碎冰,味道唔會好甜,正常!

2022-11-12
Type of Meal
Tea
2022-10-30 899 views
在家人在愉景灣,見到呢張餐廳好多好評,就借此機會來試試。電話一直冇人聽,所以落船馬上直接去餐廳book枱,好彩都即日book到枱。餐廳直望海景,非常relax,加上愉景灣比較少人,好似去左旅行一樣。講番食物,當日叫左招牌pizza, 椒鹽魷魚,雞蛋沙律同一個吞拿魚菜式。呢餐菜式都大份,兩個大人食唔晒,剩好多。椒鹽魷魚非常香口,好適合送酒,吞拿魚都好香口,沙律都好新鮮,pizza就一般。叫左酒同mango smoothie ,mango smoothie 好出色,好好喝又解膩。下次黎愉景灣仲會幫襯。
House  Special  Pizza
椒鹽魷魚
吞拿魚
House  Special  Pizza
  • Salt & Pepper Calamari
  • Mango Smoothie
2022-10-29 596 views
📍 Zaks (discovery bay)🍽 sesame crusted tuna chunks + carbonara + fruit punch + iced lemon tea😋 已經第二次到訪呢間餐廳luu~可以揀坐係室外曬太陽睇海景,或者係室內梳化chill下,環境好好!🫔 sesame crusted tuna chunks $180搽上日本味噌、加埋黑白芝麻嘅吞拿魚捲食落口感豐富~吞拿魚捲咬落煙韌可口,再加埋wasabi mayonnaise味道更加特別!🍝 carbonara $155芝士味好濃,裡面煙肉都幾多~好大份,兩個人都食唔曬🤣食耐咗會有小小濟🍹 fruit punch $70🍹 iced lemon tea $45💰$490
📍 Zaks (discovery bay)

🍝 carbonara $155

🍹 fruit punch $70

🍹 iced lemon tea $45

💰$490
2022-10-29 481 views
難得入愉景灣行下,就黎左呢間美式餐廳試下,黎到被安排坐喺outdoor邊邊近海位置,由於夜晚關係,其實海邊座位無乜吸引性,2個人點個煙三文沙律同 Cheese Nachos,再加左一份烤豬肋骨,點完餐,唔洗五分鐘三個食品到齊,又好似快得可憐,豬肋骨本身諗住熱食,點知咁快上埋唯有當頭盤一齊食,食物方面普普通通,勝在份量夠,2個人根本食唔晒,成晚最好就係叫左2杯啤酒,可以坐喺海邊吹下風飲返杯,2人埋單七百幾,價錢合理
2022-10-28 514 views
其實已經是兩個月前的,不過都想寫下食評😆之前去了愉景灣staycation,夜晚就book咗呢間食晚飯!由於天氣好熱,小朋友全部都想坐indoor,因為有冷氣嘆😅,但係已經full!所以我們坐了出邊!其實我覺得坐出邊仲好過坐入邊,因為可以欣賞到海景,而且周邊都有風扇吹住,真的感覺不是那麼熱😆我們叫了2個kid meals: 牛扒配薯條, 不過感覺牛扒好薄,可能是兒童餐吧海鮮pizza: 這個有好多octopus, 好多芝士👍Nachos再加雞肉:這個好大碟,配上芝士,sour cream 同牛油果醬好好味呀💚椒鹽魷魚🦑:這個炸得好好味,好脆,炸粉也不太厚,而且粉量都好多我們四大兩小:大概total $1200

海鮮pizza: 這個有好多octopus, 好多芝士👍

我們四大兩小:大概total $1200
2022-10-24 388 views
在網上見到很多好評,所以今日到此一試😊😊😊今次前後一共點了五道菜👍🏻首先前菜有燒雞沙律,份量豐富,而且沙律菜也非常新鮮,值得一試然後有黑白芝麻吞拿魚,這個菜式非常特別,鹹中帶甜,口感獨特再來主菜有鐵板雞扒和天使大蝦,兩個都非常好味👍🏻👍🏻👍🏻總括來說,非常值得一試嗰間
在網上見到很多好評,所以今日到此一試😊😊😊

今次前後一共點了五道菜👍🏻

然後有黑白芝麻吞拿魚,這個菜式非常特別,鹹中帶甜,口感獨特

再來主菜有鐵板雞扒和天使大蝦,兩個都非常好味👍🏻👍🏻👍🏻

總括來說,非常值得一試嗰間
2022-10-20 373 views
每年都會同老公來一次愉景灣玩,之前次次都會去某間酒店食自助餐,不過年紀大咗就食唔落咁多嘢啦,決定喺市中心附近揀一間餐廳嚟食,上網搵落唔少人都介紹呢一間嘅,我都心郁郁試下!果然冇失望😆😆我地點左烤雞(全隻)同埋白酒蜆肉意粉,因為我同老公都好大食,都擔心唔夠飽,但後來多覺啲野食好大份,仲好好味😂😂😂員工態度友善,有問必答,佢地都好盡力回應你嘅要求。室金外座位環境舒適,天氣不熱的話建議坐室外的位,望住個海,心曠神宜!

天気とてもいいですね!抓住好藍天白雲的日子外遊一趟🌤今次入愉景灣 係中環碼頭坐1ᴘᴍ⛴半小時就到 ᴛᴀʀɢᴇᴛ了2家餐廳望完ᴍᴇɴᴜ 最後ɢᴏ ғᴏʀ美國肥仔嘢🙋🏻‍♀️ 餐廳人很多 大部分係一家大細👨‍👩‍👧‍👦有室外/內座位 岩岩好有一轉人食完等咗10ᴍɪɴ成功入座室內✌🏻 點咗2樣 分量都係ᴋɪɴɢ sɪᴢᴇ🙀最後食唔晒要打包! · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐅𝐞𝐭𝐭𝐮𝐜𝐜𝐢𝐧𝐞 $𝟏𝟗𝟎:番茄味海鮮闊麵🍅除咗2隻青口 其他海鮮配料好細粒 不過不失 ✿ 𝐙𝐚𝐤𝐬 𝐑𝐨𝐚𝐝𝐭𝐞𝐝 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 (𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞) $𝟐𝟒𝟓:原隻烤雞嚟講 比起出面的都大份很多!雞肉無乜味 但係個醬都唔出色 直接點番茄醬食😹薯條好食 ✿ 𝐙𝐚𝐤𝐬 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐏𝐮𝐧𝐜𝐡 $𝟔𝟓:ᴇxᴘᴇᴄᴛ可以再ғʀᴜɪᴛʏ ᴅ ✿ 𝐌𝐚𝐧𝐠𝐨 𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡𝐢𝐞 $𝟓𝟓:假假的芒果味 甜度可接受 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 餐廳的食物很適合sʜᴀʀɪɴɢ基本上點2個ᴍᴀɪɴ係3-4人分量🙈人均💲𝟑𝟓𝟎 食完記得拎返張單去碼頭商場換返程ғʀᴇᴇ ʀɪᴅᴇ⛴一程$4x
天気とてもいいですね!
抓住好藍天白雲的日子

餐廳人很多 大部分係一家大細👨‍👩‍👧‍👦
有室外/內座位 岩岩好有一轉人食完
等咗10ᴍɪɴ成功入座室內✌🏻
點咗2樣 分量都係ᴋɪɴɢ sɪᴢᴇ🙀
最後食唔晒要打包!

· ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

ғʀᴇᴇ ʀɪᴅᴇ⛴一程$4x!優惠
詳情🔎自行上網查閱👅
2022-08-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
📍Zaks 地址 : 愉景灣D'Deck地下G04及1樓103營業時間 : 08:00 - 23:00 (Mon- Sun)去到愉景灣一定唔少得係海邊餐廳到揀一間試一試今次就揀咗佔地最大嘅西式餐廳Zaks由於今次係坐室外,所以就冇影到室內環境有唔同嘅主食俾大家揀,嘢飲方面就叫咗一大杯啤酒同埋雲呢拿嘅Milkshake milkshake份量好足另外杯都裝到滿一滿今次就叫咗個海鮮拼盤 $775 拼盤裏邊除咗有蝦,青口,大量薯菜,仲有吞拿魚炸魷魚,三文魚我哋一男一女都食唔晒🤣七百幾蚊真係非常之咁抵食
📍Zaks
地址 : 愉景灣D'Deck地下G04及1樓103

去到愉景灣一定唔少得係海邊餐廳到揀一間試一試

今次就揀咗佔地最大嘅西式餐廳Zaks
由於今次係坐室外,所以就冇影到室內環境

有唔同嘅主食俾大家揀,

嘢飲方面就叫咗一大杯啤酒同埋雲呢拿嘅Milkshake
milkshake份量好足
另外杯都裝到滿一滿

今次就叫咗個海鮮拼盤 $775
拼盤裏邊除咗有蝦,青口,大量薯菜,
仲有吞拿魚炸魷魚,三文魚
我哋一男一女都食唔晒🤣
七百幾蚊真係非常之咁抵食
2022-10-12 399 views
今次嚟到愉景灣去沙灘玩完,梗係要去吓海邊餐廳食個豐富晚餐!餐廳有indoor / outdoor 座位,我選擇左outdoor座位可以望住海景共進晚餐,有情調之餘,對我嚟講仲有快速叉電嘅感覺,好relax!未入到餐廳,已經見到佢嘅特色飲品好吸引!天氣咁熱,先order番杯啤酒熱情果沙冰醒神吓,冰涼之餘味道重好refresh!玩完沙灘咁肚餓,小朋友見到餐廳有Kids menu,仲有小朋友最鍾意食嘅意粉🍝,佢哋超級開心;我就梗係想試吓呢度嘅牛扒、羊架、仲有意粉等⋯⋯先嚟前菜,叫咗沙律之餘,仲有唔係周圍都有得食嘅SEASAME-CRUSTED TUNA CHUNKS,黑白芝麻加埋吞拿魚嘅味道,真係好好味😋主菜Ribeye steak仲好香炭燒味添,之後仲食咗幾個 Main course 同埋Dessert,好味之餘份量仲要唔少喎,簡直滿載而歸!
今次嚟到愉景灣去沙灘玩完,梗係要去吓海邊餐廳食個豐富晚餐!
餐廳
未入到餐廳,已經見到佢嘅特色飲品好吸引!
黑白芝麻加埋吞拿魚嘅味道,真係好好味😋

2022-10-06 306 views
I had brought my friend to Zaks for lunch on 1/10. There was basically no service at all! All the staff there were seemed not care about the customers. They were shown to be annoyed when I asked for the menu and cutlery! Food was so so (Zaks Nachos) and service (sorry not existed at all) was extremely lousy. Service there not even deserved for one star. I will never recommend this lousy place to anyone👎🏻👎🏻👎🏻😡😡😡
2022-10-01