2024-01-08 348 views
永利皇宮金碧輝煌真係令人好似置皇宮一樣食自助餐嘅餐廳Fontana除咗俾人感覺高貴優雅 仲有一個超靚景 我又好幸運地 食lunch buffet可以坐到窗邊位置一邊望住一排落地玻璃外嘅水舞表演一邊享受美食 非常舒適食物方面 我冇諗過原來款式都幾多淨係麵包都有好多唔同嘅種類冰鎮海鮮都有好多選擇 又有龍蝦仔 螺 青口等主食有中式 西式 日式 印度而且質素比我想像中好 但礙於呢度擺相嘅數量有限放唔到咁多 但其實選擇比相多好多但擺酸菜魚嘅相係因為冇諗過自助餐都整得賣相同呢度都好好自助餐當然唔少得甜品又係有好多選擇 相裏面都係睇唔晒仲有朱古力噴泉 不同水果等等價錢方面 【Lunch Buffet Adult: MOP418 Child: MOP218】(自助午餐每日:中午12時至下午3時)有靚景 食物質素高 我認為性價比都高
永利皇宮金碧輝煌

係因為冇諗過自助餐都整得賣相同呢度都好好
自助餐當然唔少得甜品
又係有好多選擇 相裏面都係睇唔晒

仲有朱古力噴泉 不同水果等等
(自助午餐每日:中午12時至下午3時)
有靚景 食物質素高 我認為性價比都高
2023-08-15 959 views
這趟澳門之旅和家人住在永利皇宮酒店並預約了咖啡苑的自助餐。咖啡苑的座位設置非常寬敞,空間感十足。餐廳內全部座位都面向表演湖可以欣賞於表演湖上演的音樂噴泉匯演。一邊品嚐國際美食,一邊欣賞音樂噴泉匯演,簡直就是一種難能可貴的享受。❈ 自助晚餐 成人:MOP$688;小童:MOP$368咖啡苑的自助餐提供的食物包羅萬有,前菜、烘焙類、海鮮、熟食、現煮粉麵,生果及甜品。海鮮都很新鮮清甜,種類有小龍蝦,生蠔,蟹腳,青口等。另外,現煮方面,有中式和西式,例如魚旦粉,牛腩河,白汁意粉等。這個自助餐最觸目就是8米長的甜點吧,有超過30款自家製甜品,其中有一個朱古力噴泉(牛奶/黑朱古力),客人可以用棉花糖/蜜瓜沾上微温嘅朱古力漿,又好玩又好食😋甜品當然不能沒有雪糕,這𥚃有8款雪糕任你選擇,想怎樣配搭或多少都可以😍😍

❈ 自助晚餐 成人:MOP$688;小童:MOP$368

2023-07-29 750 views
今日去澳門遊玩時,順便去這裏的自助餐,估不到有驚喜。食物質素高,味道不錯,雪糕及說吧有八款,果汁有三款,還有中式粉麵,即場烹調。三文魚很新鮮,沙律多款式。甜品方面有雪糕,還有朱古力噴泉,但是我沒有影相。整體在水準之上,一定會回來再吃,極力推介。環境方便,舒適寫意,我剛好坐在窗口方邊,彩光到十足,空間感十足。枱與枱之間有足夠的距離,隔籬枱的人不會聽到你說話。服務員態度良好,不是清潔枱面,主動性很高。值得一讚。👍🏻
今日去澳門遊玩時,順便去這裏的自助餐,估不到有驚喜。

2023-07-23 487 views
最近我有幸品嚐了永利皇宮的豪華自助餐,食物的款式種類繁多且美味可口,讓我彷彿置身在美食的天堂。酒店提供的生蠔新鮮而豐滿,每一顆生蠔都散發出海洋的清新氣息。它們的質地鮮嫩多汁,入口之後帶來一陣鮮甜的滋味。搭配上新鮮的檸檬汁生蠔的味道更加鮮美。品嚐這些生蠔,猶如品味大海的味道,令人心曠神怡。另外長腳蟹肉質鮮嫩,肥美多汁,入口後彷彿融化在口中讓人回味無窮。這次的自助餐還提供了多種食物款式,讓人眼花繚亂。無論是各類海鮮(如小龍蝦和多種貝類等)、精緻的燒烤、新鮮的刺身、各式美味的熱食,亦或是琳琅滿目的甜品,餐廳的菜單絕對能滿足各種口味和需求。無論你是喜好中式、西式,或是喜歡探索各種國際美食,這裡都能滿足你的需求。此外,餐廳的環境舒適雅致,装修精美,裝飾華麗。服務人員友善而專業,總是隨時準備為客人提供協助。整體而言,這次的自助餐用餐體驗非常出色,無論是食物的品質還是服務的水平,都令人滿意。如果你是一個美食愛好者,絕對不能錯過這裡的自助餐。我強烈推薦前往永利皇宮品嚐這場美食盛宴!

2023-06-07 787 views
今日男友即興帶咗小編walk in去體驗永利皇宮-咖啡苑食buffet 😍係氣勢輝煌的裝修中,一路睇住水舞show,一路嘆buffet ,超級chill🥰咖啡苑 Cafe Fontana 自助餐餐廳係位在澳門氹仔永利皇宮內的餐廳,開幕於2018年,主打伴著水舞show用餐為gimmick ,午、晚餐自助餐一直都廣受好評,主打生蠔、龍蝦、長腳蟹冷盤及甜品等咖啡苑華麗既裝修,豐富又唔繁雜,有中國皇宮式既燈籠、紅絨窗簾布,又有西式宮殿感的柱、凳,以金色與紅色為主視覺設計,再以雙面大量的鏡子元素延伸餐廳的空間,更增華麗感💜不過自助餐款式唔算多,不過都夠哂食,而且勝在質素取勝,樣樣都好好味😛值得一試,有興趣朋友可以book定枱享受吓😄自助午餐時間:12:00-15:00價格:MOP $368 / 成人、MOP $188 / 小童自助晚餐時間:18:00-22:30價格:MOP $628 / 成人、MOP $318 / 小童@咖啡苑咖啡苑路氹城體育館大馬路永利皇宮西名店街地面層#咖啡苑#buffet #自助餐 #澳門美食 #澳門 #賭場 #酒店 #永利皇宮 #macau #路氹#氹仔 #氹仔美食

自助午餐
時間:12:00-15:00
自助晚餐
時間:18:00-22:30
@咖啡苑
咖啡苑
路氹城體育館大馬路永利皇宮西名店街地面層
『尋食探味,泰有餘韻🪔』永利一直貫徹以提供高端獨特的體驗予其賓客的理念,而近期永利就推出「泰滋味 」的一系列美食盛宴✨讓客人不用特意飛到泰國,就能品嚐當地的佳餚!出名大食的小編這次就到訪永利咖啡苑☕️用泰式自助餐打開這段泰滋味旅程~咖啡苑是小編非常喜愛的自助餐之一,這次它以泰國菜為主題🧉聯承Buffet推出使整個體驗更多元化!不僅維持了自助餐必吃的大隻鮮甜龍蝦生蠔🦞🦪新鮮刺身及長腳蟹等冷盤外,還有即叫即做的泰式船面🍜泰式炸豬肉丸配一系列泰式沙律,泰國特色甜品如班蘭蛋糕和特色包點如冬陰公派等🥧每一款都泰有心思和泰美味~還有千萬不能錯過任食到夠的泰奶茶味的雪糕呢🍦🧋永利這次為滿足大家想吃泰菜的心💛特意聯手泰國三位名廚,期間限定地為賓客奉獻泰南泰北風味美食以及泰國東北部依善地區的特色佳餚🇹🇭推出「六手聯乘晚宴」、「客席名廚饗宴」、泰式風味自助餐及特飲等一系列精彩體驗,讓客人味蕾暢遊泰國🤩【商家資料】咖啡苑(永利澳門,永利皇宮)查詢及預訂:永利澳門(853) 8986 3663,永利皇宮 (853) 8889 3663______________________________🔎一本分享吃喝玩樂
『尋食探味,泰有餘韻🪔』

【商家資料】
咖啡苑(永利澳門,永利皇宮)

🔎一本分享吃喝玩樂的雜誌
查看更多高質吃喝玩樂攻略follow @manazine_life

#咖啡苑 #澳門吃貨 #永利澳門 #永利皇宮 #macau #macaufoodie
2021-10-26 1080 views
Fontana 永利皇宮上游不在,好彩仲有呢間。牛餐幾好,肉極薄,嗜厚身者要返大陸。樓底高,全世界最闊落火鍋。麻醬最好食,服務算prompt,呢碟188。一定要訂。
Fontana
永利皇宮

2019-12-18 2020 views
這間位於永利皇宮的自助餐—咖啡苑環境很華麗,紅色金色為主的格調,有置身皇宮的感覺,自助餐場地面對酒店外的大型噴水池,可以看到纜車和噴水表演。這裡的飲品是侍應給你預備的,跟他說想要茶,果汁等就會送來。食物區域不大,一眼就睇晒,但係食物品質都是好的,以質取勝。但如果你想要超多唔同種類既食物,禁就要失望了。生蠔,龍蝦,蟹腳都很新鮮。甜品也很精緻,但種類就不夠多。如果想黎睇下噴水池,食一個高質既自助餐,都可以黎試下。
這間位於永利皇宮的自助餐—咖啡苑
這裡的飲品是侍應給你預備的,跟他說想要茶,果汁等就會送來。
如果想黎睇下噴水池,食一個高質既自助餐,都可以黎試下。
龍蝦山
生蠔
2016-11-25
龍蝦山
生蠔
永利皇宮已經唔係第一次去。 之所以會再幫襯 ,當然是他的質素令我回頭。首先,餐廳環境相當舒適,景觀一流。面對著噴水池,伴着賞心悅目的景致吃東西很寫意。猶記得第一次來到的時候 ,服務方面我都覺得很不錯,食物方面, 甜品很好, 其他有待改進 。今次第二次來到 ,服務方面我覺得更勝一籌 ,從安排座位 、點飲料等 ,都很細心。部分特色食物, 侍應生會到每枱詢問顧客是否需要,很方便。甜品我絕對覺得是主打 。無論係種類方面 ,在我試過的澳門酒店餐廳中,算數一數二。 口味方面絕對一流。 我是甜品控 ,因此被吸引了再回頭, 今次果然也沒有令我失望。冷盤 、前菜、熱葷方面我覺得已經比我第一次去時改進了,起碼我覺得食材是新鮮的。 味道也不錯。

部分特色食物, 侍應生會到每枱詢問顧客是否需要,很方便。

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
  • 甜品
今年母親大人生日,我們幾位姊妹搞搞新意思,特地到澳門二日遊,而第一晚我們便到永利皇宮品嚐他們的自助晚餐。生日當然要一早預準,一早打電話到餐廳留定枱及request window seat,可惜職員說最佳位置已被預約了,但會盡量安排。當天準時到達,永利皇宮整架酒店都極具氣派,大堂金光閃閃,一路有大量花飾擺設,感覺好像去了歐美皇宮宮殿一樣!餐廳入口整齊地放滿了鮮花,香氣非常迷人!母親最愛的便是鮮花,十分對她的口味,更不停留影拍照。餐廳職員十分有禮,帶我們到臨近落地玻璃窗的餐廳,景觀雖然不是對正音樂噴泉,但大家也十分滿意❤️自助餐價錢十分相宜,用會員卡有折扣,每位大約只需$483!用餐時間沒有限時,由六時開始,讓客人可以慢慢享用!每張餐桌上的裝飾係新鮮鮮花💐餐廳環境係宮廷風格,所以燈光柔和偏黃,令拍照時要注意光暗角度。自助餐食物選擇令人十分滿意,而且食材極之高質!映入眼簾便是色彩繽紛的甜品區,未開動已決定要留肚享用甜品!甜品整齊排列,非常漂亮!多款新鮮自製麵包🥯有趣朱古力噴泉 (兩款味道:朱古力及牛奶朱古力)及大量配料極之新鮮高質冷盤海鮮(四款:開邊龍蝦、生蠔、海蝦、長腳蟹)海鮮不得不提,款式

每張餐桌上的裝飾係新鮮鮮花💐

甜品整齊排列,非常漂亮!
多款新鮮自製麵包🥯
有趣朱古力噴泉 (兩款味道:朱古力及牛奶朱古力)及大量配料

極之新鮮高質冷盤海鮮(四款:開邊龍蝦、生蠔、海蝦、長腳蟹)
海鮮不得不提,款式非常啱食,四款海鮮入口鮮味,解凍處理做得十分好!排列十分整齊!
生蠔中型size,入口爽脆,充滿蠔味。職員仔水處理,享用時沒有蠔殼碎,十分滿意!
長腳蟹味道鮮甜,不會過咸,肉質新鮮!
凍蝦新鮮彈牙,無得彈!

火腿、芝士選擇十分多!
有伊比利亞火腿,味道不錯,配上新鮮水果,一流!

多款精美沙律

熟食全部都很好味!即切牛扒及羊肉都十分入味,肉質鮮嫩,不會難以咬開。
唯刺身壽司選擇不多,味道正常。

甜品特別推介:檸檬撻、紐約芝士餅和朱古力餅!
檸檬撻入口香滑,不會過酸,餅底鬆化!
紐約芝士餅非常好吃,芝士味適中,不過會硬,配上忌廉,十分滋味!
朱古力餅雖然外表普通,厚度適中,入口鬆化無比,類似brownie口感,帶一點煙銀,大讚!

新鮮水果有很多種類,特別提一提,有高檔龍珠果及士多啤梨,均十分新鮮甜美!

進食期間,三款鮮榨果汁任飲,有西柚汁、西瓜汁及橙汁。最後還有餐茶,咖啡、紅茶及中國茶。職員添水添果汁十分迅速,服務殷勤!

一路用餐,一路欣賞音樂噴泉景色。

進餐中後期,大家也吃得半飽之濟,突然間,兩位職員一同唱著生日歌及端上小生日蛋糕到我母親面前。真令我們十分驚喜!!!真的是非常細心積極的安排。

小生日蛋糕非常美味,入口十分順滑,令人回味無窮!

這次安排令母親非常高興,大家也一致認同這間餐廳無論在食物質素、用餐環境及職員服務極之高質素,所以十分樂意向朋友們推廣及再次到此餐廳用餐❤️
今次來澳門book左呢間buffet, 一早未出發之前就book定, 來到一入門就有一大堆鮮花歡迎你, 立即影張靚相先向服務員登記後就好快入座, 一入去, woo~靚靚池景望住來食, 仲不時有唔同濆水造型, 加埋個夜景真係好無得輸, 真心就係個景已經佔左一半$$, 場內佈置就粉紅宮殿風, 真係好arm打卡影相, 少女心大發呢間buffet主打海鮮同甜品, 其實場地就唔大, 不過就好集中, 好方便囉食物, 一去到海鮮位, 靚靚的海鮮就盡在眼前,  龍蝦﹑生豪﹑長腳蟹, 凍蝦, 全部都好新鮮, 好鮮甜, 樣樣都好arm食, 食得出全部都有處理得好好。特別一提的甜辣汁蔬菜魚卷&蟹肉木瓜十分好食, 細細蝶一份份, 食得幾蝶都唔怕。至於熟食方面就唔係太多, 不過其實好多都arm食其中最愛就係呢個紫蘇葉燒汁羊柳, 完全不so, 好嫩好入味另外仲有黑松露芝士意大利飯, 雖然係buffet食飯就似有D唔抵, 不過人地煮得好好食, 好濃又creamy咖哩雞就有少少鞋口, 但個汁就好香好濃唯一唔太like就係個羊扒, 可能係我要的那一部分係邊邊位, 真係太un, 唔好話咬, 刀都切唔開仲要左個喇沙湯河,

至於熟食方面就唔係太多, 不過其實好多都arm食

其中最愛就係呢個紫蘇葉燒汁羊柳, 完全不so, 好嫩好入味

咖哩雞就有少少鞋口, 但個汁就好香好濃

仲要左個喇沙湯河, 本人真係受唔到引誘, 見人地咁靚, 自己又囉一碗, 無後悔, 又香又濃, 我呢碗就係得菜和河粉, 當然大家可以加D蝦丫, 雲吞等

竟然有新鮮的士多啤利同龍珠果, 任囉, 粒粒都甜又多汁, 自己係街買都未必食到粒粒甜, 真係加晒分

來到甜品又要啟動另一個胃
除左朱古力濆景, 其他仲有好多唔同的朱古力

個人最喜愛: 朱古力脆米, 朱古力蛋白脆, 兩樣都好脆, 個樣又靚; 松露朱古力好香好滑, 仲要唔會好漏, 食多幾粒都唔怕

檸檬撻又係不能不食

生果加小各式小蛋榚

就係甜品又佔左半個場
熱情果香芒撻﹑紅果泡芙﹑朱古力香蕉泡芙等等, 都非常得我心

呢個可可餅我都食左幾塊

雪榚冰品都有咁多款, 我就要左綠茶﹑雲尼拿﹑椰子, 最喜歡就係椰子, 好濃, 滿滿的椰香

整體呢個buffet好arm食
而且各服務員服務超好, 有禮貌又誠懇
我見識少但呢間buffet真係超滿意, 下次一定再來!
2019-06-22
2019-06-10 2400 views
一直以來小弟食自助餐甚少食甜品,但今次咖啡苑另我一反常態以甚多甜品作終結,並不是他們的甜極之出色,而是其他食物的質素另我別無選擇,刺身選擇少都算了,但為何吞拿魚赤身都有根呢?生蠔一般,凍海鮮例牌凍蝦、龍蝦、長腳蟹,凍蝦、龍蝦還可以,最特別是長腳蟹,沒有鮮味沒有甜味沒有鹹味,若是蒙著眼去試這長腳蟹,我包保你估一百次都未必估得出這就是長腳蟹,其他熱葷味道也是一般般,食環境是一個好選擇,食物就⋯😩,食一次算了
2019-06-09
2019-06-02 2819 views
話說手上有一張兩位免費嘅自助午餐coupon , 一睇到係永利皇宮,心諗應該都唔差 話晒都五星級酒店,打咗長途過去問下星期六book唔book到位,好彩星期六都用得 ,不過就冇晒窗口位但都唔緊要啦午餐時段為11:30至15:00 差不多大約12點去到 兩個人可以坐四人位 空間足夠 雖然坐唔到窗口位 但係都依然望到出面嘅表演湖景 來之前都參考過啲資料 永利皇宮嘅自助餐主要以甜品為主打 甜品的確比較多 但係海鮮類凍盤同埋熟食就真係比下去 少得來又唔出色 不過最有趣係竟然有豬肉乾條牛肉乾條任食 呢個真係好好食 唔知佢係乜嘢品牌呢?食咗兩轉 其實相對地失望 海鮮只係得好普通嘅龍蝦仔或者凍蝦 而熟食方面都係得啲咖喱或者普通小菜 甜品就不過不失 但係比起其他澳門酒店buffet來講真係差 完全冇驚喜免費可以嚟一試 但自費就免了

呢個真係好好食 唔知佢係乜嘢品牌呢?

免費可以嚟一試 但自費就免了

2019-05-18
$250 (Lunch)
2019-05-20 2026 views
有張2人免費自助午餐卷加上未食過,所以星期六就過去澳門食一食佢因為早已訂枱,所以去到就入得!地方都ok!對住酒店個大水池 嘢飲唔洗加錢任飲甜品都幾多!有好多唔同的蛋糕款睇落都幾靚丫! 不過凍食差d,得蟹腳。小龍蝦。青口等。。。款色不多其他熟食都係一般般! 係個燒肉幾脆!仲搞搞笑係有剪左一條條的牛肉豬肉乾 真係第一次見!不過味道ok的最後當然要試下甜品,他們自制的雪糕ok,無乜特別! 蛋糕係多。。。不過味道一般。。總結。食環境ok的,不過食物好一般。。。要比錢我不會來

因為早已訂枱,所以去到就入得!地方都ok!對住酒店個大水池
嘢飲唔洗加錢任飲

甜品都幾多!有好多唔同的蛋糕款
真係第一次見!不過味道ok的

總結。食環境ok的,不過食物好一般。。。要比錢我不會來
2019-05-18
Type of Meal
Lunch
2019-04-16 1991 views
本來3月27日T小姐已經叫住想食自助餐架啦,果日落左船去到酒店,拿拿聲打去book,點知即日book係full 哂既,唯有book今日,呢間自助餐可以由5點食到11點馬拉松式食法,我地book左5:30,去到叫完野飲,去睇下有咩食先,呢度最出名甜品,果然勁多款試左二三款,外型細小,二口左右一件啦,都唔錯,冷盤方面,蟹腳真係無味,生豪肉唔夠豪,但都新鮮,唯有密食當三番最後我應該食左5-60隻左右,龍蝦肉厚,但唔夠鮮味其他冷盤我就無試啦,熱食方面都係正路野,係款式小左小小 最特別係有田雞食,食到中途,侍應姐姐示比左張單我地先,仲話過賭場join永利會可以有9折即時放低T小姐去join,最後食多小小甜品同雪糕,9點左右肚漲漲咁走人,總括黎講,性價比都係好過香港好多
,生豪肉唔夠豪,但都新鮮,唯有密食當三番
最後我應該食左5-60隻左右,龍蝦肉厚,但唔夠鮮味
2019-03-28