2016-12-05 436 views
入到去Popsy Room,你第一個感覺會以為佢係Art Gallery,完全冇諗過佢哋係一間做Fine Dining嘅私房菜,今次多得朋友嘅介紹,令我係十二月頭就已經食到聖誕大餐,聖誕月就此展開 我同朋友揀咗由八道菜組成嘅聖誕大餐,佢哋嘅菜式亦好特別,你完全唔會諗到佢哋會用中國酒嚟做一道西式菜,而一鴨兩食係西餐嚟講亦好少見。個人嚟講,係咁多菜式當中,我個人最鐘意嘅就係龍蝦湯,佢哋個湯用料十足,最特別之處係佢哋上菜時,啲龍蝦同個湯係分開上,你完全可以睇到你嚟緊飲嘅湯有幾足料,然後侍應就開始幫我哋倒湯,一個靚靚龍蝦湯就咁呈現係你眼前。當然賣相靚,味道亦好重要喇,佢哋個湯口感豐富,鮮味十足,完全感受到廚師嘅用心製作。用餐之餘,亦睇多咗少少呢間餐廳嘅資料,佢哋平時除咗會跟唔同嘅Artist合作舉行畫展外,亦會按Artist嘅畫作嚟設計菜單。一間餐廳,除咗可以欣賞畫作,又可以有私房菜食,呢個咁新穎嘅概念,絕對可以約埋朋友嚟再Encore。

Classic Lobster Bisque
2016-12-03