2020-11-19 596 views
返工每日都經過翠華,以前我就唔會喺翠華買麵包嘅,因為我覺得佢啲嘢唔算特別好食,以前d野就話好食,而家就係價錢同 質素唔成正比,咁但係有一次不如試下翠華啦,橫掂都係買早餐食,第一次就買菠蘿包覺得幾好食,同以前喺第二間買嘅菠蘿包唔同,之後就連續買咗幾日,排排下隊發覺有個牌寫住日本麵粉製造,而我之前買嘅麵包,喺第二間麵包鋪其實食得出係最普通嘅麵粉,咁日本麵粉當然好食過本地啦,尖沙咀嗰間法國牛角包就一定最好食,不過早餐食包冇乜所謂,而且佢價錢係平,真係估唔到,咁佢前嗰排就推出咗啲朱古力蛋糕,近排見到有鬆餅,朱古力蛋糕應該用咗低筋麵粉去做,冇乜彈性軟淋淋鬆餅嗰個硬度就啱啱好,買咗個朱古力鬆餅12蚊係好食嘅,菠蘿包七蚊 加牛油好似13蚊,都係好食嘅,有機會大家經過翠華可以試下買啲麵包食下