2020-03-25 1175 views
同先生行魚街,半途肚餓決定食個下午茶,本來想食車仔麵,行到去先發現冇開門,揸唔定主意嘅我哋揀咗半條魚街,最後行入咗呢間吉列豬扒專門店。下午茶選擇唔多,價位大概四到五十,價錢唔算平,但尚算合理。下午茶餐嘅吉列豬扒有80克,以呢個價位嚟講算係大方,配有白飯同麵豉湯各一碗同兩色醬汁。吉列豬扒外層嘅炸漿炸得酥脆,厚薄適中,豬扒亦夠厚,肉質軟腍,唔會太乾,幾有驚喜。泡飯湯底係麵豉湯,加上雞蛋同海苔成為泡飯,雖然簡單,但味道唔錯。唐揚炸雞有四件,外脆內嫩,而且咬落帶少少肉汁,質素中上,但略嫌細舊咗少少。跟餐飲品有四款選擇,我哋揀咗巨峰乳酸特飲,以跟餐飲品嚟講算唔錯。以下午茶嚟講呢度嘅食物質素中上,雖然要加一,但價錢依然合理,有時食厭咗茶餐廳同車仔麵,轉下新意思都係一個唔錯嘅選擇。

下午茶選擇唔多,價位大概四到五十,價錢唔算平,但尚算合理。

巨峰乳酸特飲
$48 (Tea)
  • 鐵鍋豬肉泡菜配唐揚炸雞定食