2019-11-10 986 views
今日唔想食肉,想食d辣辣的,所以就去左Coco壹番屋食個秋葵豆腐庵列咖哩飯秋葵豆腐庵列咖哩飯外觀:咖哩汁滿滿成碟的,庵列金黃色,完全包晒d飯,加上秋葵點點綠的配搭,刺激眼球,味蕾大增味道:今次我揀左1辛的咖哩汁,味道剛剛好,唔會因爲咖哩的辣而搶過豆腐的滑口同豆味,亦保留左蛋味,最緊要係個咖哩汁份量係剛剛好送晒成個飯;另一不可不讚的是庵列,好滑,半生熟剛好,唔會老左;初初有擔心過秋葵會唔夾,原來係無架,反而係夾到不得了,秋葵黏黏的口感與庵列咖哩汁一齊食,係match度100%份量:小女子我一向被評為黑洞,初初見到呢個的份量得200g, 真係會擔心唔夠食,結果係成碟食完完全夠飽架,晏就仲唔洗穩零食填補我的空洞Coco壹番屋一值都係我食咖哩必去餐廳,讚

秋葵豆腐庵列咖哩飯

;另一不可不讚的是庵列,好滑,半生熟剛好,唔會老左

Coco壹番屋一值都係我食咖哩必去餐廳,讚
秋葵豆腐庵列咖哩飯
$62 (Lunch)