好耐冇食炸兩,故特登改變路線,早餐時間去左美孚的海皇粥店。本來在openrice 見早餐時段有銀針粉供應,但去到現場睇完個餐牌2次,是沒有的,咁算啦,叫粥餐。話說因為想食炸兩而去,但粥餐組合沒有併炸兩的,如果單叫一個粥加一份炸兩的價錢,跟叫粥餐再加10蚊配炸兩差不多。雖然覺得應該食唔晒,都叫左早餐時段既碎牛粥併蝦米腸,再加10蚊配炸兩。阿姐落完單,好落力sell餐廳會籍,不過我不是經常食既,無謂要個會籍。阿姐走左,我先睇番張單,點解唔見左份炸兩?? 算啦,可能我落order講得唔夠清楚阿姐聽唔到,或者阿姐見我應該食唔落咁多野自動skip左。碎牛粥及蝦米腸食落正常,普普通通咁啦。再講番入座經歷,入門口阿姐提我量體温後,叫我自己揀位。在場食客唔多,但可能因為有不少食客剛食完,好多枱未執,我基本上只可以在1張2人枱及1張4人枱上選擇,本身諗住1個人用張2人枱算啦,唔好阻人做生意,但張2人枱下面地下有灘水,行到埋去真係唔想坐,最終去左4人枱。落完order,有個阿姐執隔離枱,抹枱好求其囉,我都係拿拿臨食完走啦。

阿姐走左,我先睇番張單,點解唔見左份炸兩

2021-07-17
$33 (Breakfast)