原本想去醬缸,點知佢星期日唔開。因為太想食醬油蟹,所以來左呢度食飯。個入口就係鵝頸橋,入口比較細,上一層樓梯轉左就到了。一入到去全部都係卡位,已經坐唔少人,如果2-4人都坐得好舒服。一來到待應已經好好招呼,好快上小菜,沙律,芝士粟米,蛋汁等等,又會推介野食。要讚揚一下紅色長髮的女服務員。又主動加配菜,又會教我點燒d牛肉。令人感到呢度服務超好。今日我地點左3樣食物:醬油蟹套餐$198 隻蟹都幾大 ,有好多蟹膏。D汁唔會好咸,我覺得整體來說算係好好食。因為只有我一個人食,所以食到好滿足。海帶湯就普通啦,趁熱飲都唔錯。韓牛貝身肉 $220韓牛果然唔同d, 好食好多啊,油份分佈比例好,色澤鮮紅,睇得出好新鮮。真心推介,好好吃啊!待應教我哋焼完之後點小小海鹽,就非常之好食了。PS 牛肉下面有好多洋蔥,朋友燒埋d洋蔥來吃,佢話好好食。炑八特製護心肉$128呢碟肉份量都算多,我平時食喜xx肉叫豬肉/牛肉份量都比呢度貴同少。呢度仲有伴碟蔬菜。肉質鮮美,又淋又夠味。又大份又好食,去邊度搵呀?芝士粟米好味,我encore 左!唯一唔鐘意的是泡菜唔夠辣,所以要求佢地俾d辣d ge 野我地。最後拎左辣粉!!

個入口就係鵝頸橋,入口比較細,上一層樓梯轉左就到了。
今日我地點左3樣食物:

醬油蟹套餐$198
韓牛貝身肉 $220
PS 牛肉下面有好多洋蔥,朋友燒埋d洋蔥來吃,佢話好好食。
炑八特製護心肉$128
芝士粟米好味,我encore 左!

唯一唔鐘意的是泡菜唔夠辣,所以要求佢地俾d辣d ge 野我地。最後拎左辣粉!! 食咩都加少少、好正。

2017-03-05
  • 韓牛貝身肉