2014-05-04 5633 views
又一間等位時間頗長的食店!是日約家姐午饍,因為要等家姐放工所以選擇到school food拎一張籌一邊等人一邊等位!店舖面積唔算大,這個可能就是等位時間長的原因之一!但位於time square 13/F cinema隔離,可以一邊睇電影trailer一邊等都唔錯!入正題,本身唔太食得辣的我又好想試一試韓式的炒辣年糕,但school food的炒辣年糕都有3大辣椒標記,最後唯有選擇了兩個辣椒標記的辣湯年糕。不可以睇少兩隻辣椒的威力,食了幾件之後辣到耳仔都赤赤痛!味道是不錯的,如果喜歡食辣的絕對應該試一試!家姐order的是咖哩炸雞湯麵!我試了一口,咖哩味濃,都唔錯!炸雞香口,但由於浸湯之後口感就差了一點點!我們還order了名為烏卒卒的食品share食!其實係韓式墨魚壽司!味道不錯,飯中間的墨魚好有咬口,一口size,不知不覺我了很多件!飲品選擇了柚子蜜,味道ok,唔會太甜!可能因為我食辣湯,冰凍飲料可以幫我個口救一救火!總括而言,食物質素是ok的,但要等1個小時就覺得有點花時間!如果等候時間短一些,我會想再來試試其他食物的!

辣湯年糕
咖哩炸雞滲麵
烏卒卒
柚子蜜
2014-05-03
Waiting Time
50 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
辣湯年糕
烏卒卒