2016-01-03 763 views
大坑出晒名多好野食,今晚特意過來試一試,所以好隨意揀左間位置係大街嘅pizza店。舖內得幾張枱,最多坐到廿鬆D人,好彩六點鐘到,係第一個客,所以就揀左by window嘅枱坐。三個人order左四樣野加三杯非酒精飲品,如果鍾意飲酒嘅人,來呢度加埋happy hour,咁就非常好啦!個人較鍾意食 Caesar salad,所以都對個頭盆有D要求,雞都夠熱,好明顯係即叫即煮,菜就一般新鮮,因為比較唔爽。至於小食雞翼同魷魚圈,都平平無奇,雞翼就普通,魷魚圈個粉太厚,又無魷魚味,只感覺食粉團咁,所以小食有進步空間。話明餐廳主打係pizza,咁叫得嘅應該有番d水準,係open rice都見好多人叫有隻半生熟蛋係面嘅pizza,呢個賣點又點可以錯過,所以都揀左來一試。薄pie底條邊都算脆,但有D焦黑,尚算ok,煙肉烤得剛到位,唔太硬,好容易咬開,半生熟蛋切開都有蛋漿流出,都幾得意。確實味道就一般,但半生熟蛋確實係個賣點。最後埋單一人二百,比我想像中之貴,或者舖租太貴,係正大路嘅轉彎位,所以抵食程度真係差少少。

Pancetta
Chicken  wings