2017-06-27 846 views
朋友介紹呢度有間好好吃的豬扒,約我吃過一次,一星期吃2次吃同一樣食物😬。今日由我帶朋友來個late lunch, 我當然推介豬扒飯、今次加咗隻蛋,豬扒鬆軟綿密、外脆內䁔、味道恰到好處,呢個係佢地嘅招牌食品。如果是大胃王,可以叫老闆加飯,一塊豬扒可以切到8件,果然大件夾抵食。朋友叫了豬頸肉撈丁、豬頸肉唔太肥,煎得好味,撈丁鼓油醬汁,ok的。有樣嘢應該無乜人提,係午餐同晚餐會有例湯送, 飲2次都係赤小豆扁豆老黃瓜湯、見唔到有魚但湯有魚味,非一般的老火湯。上次吃過咖哩豬扒及串燒、咖哩汁好味㗎,串燒好得,食完咁濃味的食物,竟然唔口渴、正。但口氣就難免。
2017-06-27
$60 (Lunch)