2023-01-23 891 views
新明苑吃過不下10次了,質素一直冇問題,大年初一不想煮,又想食中菜便想起新明苑了,貪佢有得泊車,而且即日又俾我地訂到位。職員很好,原本安排樓上,我們有老人家不方便上樓梯,佢都立即安排返樓下的枱給我們。大年初一只有套餐:4人6人12人 完全沒有散叫餐牌。一行4人,我不吃魚翅,便叫了沒有魚翅的4人餐。叉燒好吃燉湯有點過咸,足料的。龍蝦新鮮多肉彈牙,好吃!有提供蝦醬,加分! 現在有些連鎖酒家都不提供了。甜品原本聽個名以為是湯丸,原來是清雞蛋糕,這個叫起甜品之後都等了很久,等到想放棄。要扣分。另外餐廳今天完全沒有散點,但菜單連甜品是7個菜都唔知可以點做,想加個咕嚕肉集齊8樣都冇計,希望老細留意返,我心中知就算了都費時講出嚟俾老人家知道,博佢地冇咁心水清。呢個真係要改善!話曬大年初一!食物質數同服務都可以,埋單連加一茶位$1400 左右,4人吃有餘有剩!
大年初一只有套餐:4人6人12人
完全沒有散叫餐牌。
一行4人,我不吃魚翅,便叫了沒有魚翅的4人餐。

叉燒好吃

燉湯有點過咸,足料的。

龍蝦新鮮多肉彈牙,好吃!

有提供蝦醬,加分!
現在有些連鎖酒家都不提供了。

另外餐廳今天完全沒有散點,但菜單連甜品是7個菜