2013-05-17 2995 views
今天母親節,去了一寿司食放題,因為在openrice 看到評價都幾高。本來諗全食7:30 星期一的,點知全日都無哂位,咁問星期二7:30 啦,得返8:00,好,照要,如果唔係我驚陣間連8:00都無就慘啦8:00 準時去到,侍應好快就帶我地入去。原來入面是好大的,座位亦闊。一坐底,已經有兩盤刺身,不過份量好少,可能只想俾你試下味。這個份量對於我這個大胃王當然不夠啦,於是我拿著餐紙不停地點這裡的食物種類都幾多,特別是刺身,出面少有的甜蝦、北寄貝、蟹棒、海螺片呢度都有,我叫佐超多甜蝦、北寄貝和蟹棒,勁好味。之後黎熟食,其實大部分的熟食都麻麻,例如迷你甜番著、芝士年糕、燒八爪魚丸、炸蠔等,下次可以唔叫,只有牛肉粒、燒菠蘿係可以再叫。再來就是寿司,叫了好多火焰寿司,全部d飯整到細細舊,包你唔會太頂肚,海膽手卷的海膽都新鮮,唔會有腥味。食到呢到,肚皮已經很飽,但突然見到鄰座叫了蟹棒寿司,蟹棒很大,大過刺身,真後悔沒有多叫。最後還有乳酪雪糕、不過d topping 俾人搞到好核突,唯有剩食雪糕,唔加topping。

2013-05-14
Celebration