2015-03-29 790 views
係兆萬係完韓燒,有點意猶未盡,過去對面食下甜品先。其實已經好飽,想食窩夫但驚食唔哂,今晚都係食下雪糕算,留待下次吧。自己叫左呢個榛子脆脆,regular size ($36),有榛子朱古力雪糕,杏仁碎,朱古力醬,朱古力餅乾條。第一次食炒雪糕,仲以為有咩特別,原來係喺凍板上面快速撈混所有材料。味道還算唔錯,每一口都有唔少材料,唯有點過甜。姐姐叫左踏碎尋莓,large size ($42),有藍莓雪糕,雜莓,餅乾碎。望落去大size好似都差唔多咁,多一球雪糕而已。味道帶點少酸,剛食完油膩野,呢個味比較吸引呢。另一日又黎食過,今次要試窩夫!cookies and cream waffle曲奇妙趣窩夫 ($68),有一整塊窩夫,一球雪糕連cream同orea,還有一條蕉切片。嘩,齋望都覺得好飽肚!雪糕係椰子味,甜甜地有點奇怪,不是我喜歡的味道。窩夫很脆,但欠蛋香,亦沒有牛油香,大概是想整得輕盈一點吧。食完一盤都不用食正餐了,十分飽肚,價錢上可是十分抵食呀。

另一日又黎食過,今次要試窩夫!
2015-03-18
$50 (Last Night Supper)