2018-02-28 482 views
  新城市廣場出晒名貴,間間餐廳都要每人$100-200,仲有勁多人食,係app攞左飛都要等成粒鐘(無法啦星期六晚)我地一早係app攞左飛,都要等一個鐘..好不容易終於有枱啦,餓到就黎吞到隻象!我地叫左個「活龍蝦鮑魚定食」,$548兩個人,先來一個沙律,凍凍地,有d出水,但係啲菜好翠綠都好鮮味,真係索索聲架!麵豉湯都好夠味,唔似溝水,味道幾正,但偏咸。先黎隻活龍蝦,講明活真係活架,仲郁架勁生猛,令我覺得自己有d殘忍!龍蝦好大隻,龍蝦肉都是白色的白裡透紅,味道好鮮甜,加上桌面上既海鮮汁仲更加入味!鮑魚大大隻,上枱時已經無殻,肉質一d都唔靭,個感覺好似魚旦咁彈牙,但係偏咸左d。偷左d老公份牛排,有d後悔無食牛扒!!牛扒質素好高,入口即融,仲有一d肥肉都無!牛扒好林而且好厚肉,筋位切得好好,由於鐵板燒上,我地揀左3成,上枱時已經變5成,但肉質都唔會靱,真心覺得好呢!最like既何止係主菜呢!仲有洋蔥,林晒,吸收晒啲d肉汁海鮮汁,不過唔好食太多,因為都幾油~