2016-04-11 2630 views
今日LUNCH出左去旺角食~老公做司機,我享受XD 我地去食日本野,我之前食過一次架啦,不過嗰次係九龍灣,SEARCH到原來旺角都有分店就帶老公去試下啦~ 我迫老公揀左個滑蛋吉烈豬扒飯(竹),呢個份量應該夠老公食~(因為我自己上次試左好食,所以就叫老公食),味道同份量都同上次一樣,有成6件豬扒,件件都好大件,要再讚既係真係粉少肉多,啖啖肉無骨,炸皮都係好香口,另一樣要讚就係D洋蔥,滑蛋豬扒飯一般都有少少汁送下飯既,D洋蔥吸收晒D汁,又煮得好林,好好味!我自己今次就食左鐵板吉烈豬扒定食(跟白飯+野菜豚肉湯),豬扒同個豬扒飯都係一樣咁出色,可能因為我係鐵板,所以KEEP到豬扒既溫度,件件拎上黎都係熱熱的! 另外我就覺得個汁好濃味,又係撈埋洋蔥再撈飯十分正,可惜無乜汁,唔知可唔可以叫佢架呢?野菜豚肉湯第一次飲,平時通常都係飲麵豉湯,但係飲落其實都係麵豉味XD,不過料就真係多,見到有豚肉絲﹑蘿白﹑洋蔥等,全部都好林身,直頭唔使點咬添!不過大家都係豬扒飯,加多$10有個湯都值既!
野菜豚肉湯
2016-02-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
  • 滑蛋吉烈豬扒飯