2017-06-28 1055 views
好鬼熱 一點鐘想搵地方食飯去到中環, 又唔想去大家樂或者 茶餐廳, 想飲茶又驚排隊要等位, 走咗去威靈頓街嗰間 蓮香樓好奇怪 今日唔係好多人好快就搵到位, 有冇乜胃口淨係叫咗啲普洱茶飲, 我飲咗啲普洱茶有幾香喎,同普通去美心酒樓嗰啲真係好大分別, 我搭枱同左阿伯搭訕,佢 日日都去飲茶呢度大部分都係啲熟客, 佢話啲招呼就真係麻麻地, 有時啲熟客佢哋都唔會點招呼, 見到啲外國遊客就擺晒尾, 問佢點解仲成日呢佢話呢度水滾,茶又比一般啲酒樓靚點心都ok, 同埋好多都係喺度飲咗好耐熟口熟面, 唔使約好多朋友會喺度嘅, 最後我淨係叫咗碗飯同埋一碟牛肉球。
牛肉球
一人 一盅茶