2017-06-20 1107 views
基本上老闆每次開會都一定要食住飯開,仲大多數會係哩間中菜到開,貪佢有房,環境好,又靜,啲野又好食。所以每次開會都係掛住食。琴晚又上去開食飯會,一嚟飲返碗老火湯先,青紅蘿蔔粟米湯,正!因為自從搬左出去獨居之後,好少有湯水飲,哩度既老火湯好呀媽風味。飲完湯之後,開始有啲熱。平時都只會覺得凍既我,竟然覺得熱,原來係因為佢地個冷氣壞壞地。不過餐廳經理都好窩心,即刻就拎把冷氣風扇入黎。真好!今次食左乜?食左荷葉蒸鷄,土魷肉餅,菜心炒牛肉!非常家常便飯,但真係好好味,好健康,因為明顯食到少油少鹽。我諗佢地真係連味精都冇落,至少我食飽飯之後,冇喪飲水。不過天氣咁熱,希望冷氣快啲整好啦~
所以每次開會都係掛住食。

今次食左乜?食左荷葉蒸鷄,土魷肉餅,菜心炒牛肉!
荷葉蒸鷄
土魷肉餅

不過天氣咁熱,希望冷氣快啲整好啦~
2017-06-19
荷葉蒸鷄