2017-03-03 867 views
結婚週年紀念飯哩個雞年真係黑仔,但幾經辛苦終於出院啦,為左可以早啲同老婆過結婚紀念日,就一於去佢工作附近食西餐啦~ 喺OpenRice 左搵右搵,搵到哩間法國餐廳。去到門口,估唔到咁少人,心諗大獲啦,冇後備餐廳添,lunch hour 都咁少人,實唔掂啦,老婆話是但啦,食個環境都好丫,如是者我地入去叫左兩個餐。頭盆我揀左洋蔥忌廉磨菇湯,老婆就揀左雜菜沙律個湯比起我平時飲既忌廉有分別,所以對我黎講係比較新鮮,可惜我飲唔到有少少既洋蔥味喺等主菜其間,可能我地坐得近厨房啦,聽到入面好似教緊新人,不停講哩度做左點點點之後,點比客食丫~ 心諗我地啲野唔通全部都係出自新人?!如是者不知不覺等左都半個鐘啦,可能真係新人整比我地,我地見隔離都係上左菜冇幾耐,其間侍應都冇咩點招呼下大家,哩一點佢地要改善下啦。好啦~ 主角黎啦,首先係我老婆既澳洲肉眼牛扒,好鬼大件~ 味道一般如果啲薯條就仲正,可惜佢地話冇飯、冇薯條、冇意粉,大佬咩餐廳黎架乜都冇,最失望係哩點輪到我個豬扒啦首先個擺盆幾好,整到好似好多咁,啲汁亦都好夾豬扒,幾好食,但係我唔飽呢,同埋以我所知咁樣一齊炒,火力會唔均衡,味道上會打左折扣。埋單兩位
結婚週年紀念飯

頭盆我揀左洋蔥忌廉磨菇湯,老婆就揀左雜菜沙律

Rib Eye

輪到我個豬扒啦
L Pork Chop

埋單兩位$304, 哩個價錢食法國餐,算係咁啦
2017-02-24
$152 (Lunch)
Celebration
Anniversary