何文田勝利道盡頭有一間餐廳,門口以黃色為主,可愛又清新。餐廳入面變身文青風,擺滿木系枱櫈,加上純白裝修,別有一番感覺。Peko Peko主打日式fusion西餐,出品精緻有質感。店員細心推薦餐廳特色菜色,而且非常照顧客人需要。除咗今日去嘅何文田總店,餐廳喺荃灣海之戀都有分店。重點推介😺👍 海膽三文魚子竹炭烏冬 Uni Charcoal Udon $158店員重點推介,海膽忌廉汁係由北海道嘅師傅製造,全港獨一無二。黑色嘅竹炭烏冬,配上海膽忌廉汁,再加上表面嘅三文魚子,同埋兩大塊海膽,味道好夾,整體質感好Creamy。與其話係烏冬,我會覺得麵條質地比較接近Pasta。👍 釀海鮮南瓜批 Seafood Cinderella Carriage $188日式南瓜入面放滿咗海鮮,包括蝦、魷魚、青口、花蛤,再舖滿芝士去焗。底部有薯蓉,撈埋南瓜肉一齊食好滋味。南瓜煮得好好,成個都食得,相信店家好細心咁蒸過先拎去焗。👍 炸葫蔴雞 Deep Fried Sesame Chicken $62日式炸雞快上面鋪滿左芝麻同埋醬汁,炸得好香口,加上檸檬汁,酸酸甜甜咁。旁邊擺咗啲沙律菜,顏色鮮艷,整體賣相滿分。📍Pe

重點推介😺

釀海鮮南瓜批